Tuesday, March 29, 2016

Luffiya Skincare Original - tanpa pengelupasan, tanpa merah, tanpa perit

.

Salam. 

Hi korang..Setelah sekian lama, hari ni rasa nak update belog huhuu.

Ok. Kite nak share pasal satu skincare yang best. Yang penting TANPA PENGELUPASAN, TIDAK MENGANDUNGI MERCURY DAN HYDROQUINON. Senang kata ianya selamat untuk semua pengguna, tak kira wanita mengandung ataupun wanita yang menyusukan anak.

Memandangkan ramai yg nak kenal LUFFIYA SKINCARE dgn lebih terperinci, so saya share kan info tentang luffiya di sini. Rajin-rajin la membacanya ya sayang sayang..... 

LUFFIYA SKINCARE 
"Kepuasan Anda Kebanggaan Kami" 

Luffiya Skincare adalah produk kecantikan yang dibuat daripada bahan import berkualiti & bergred tinggi. Produk ini tidak mengandungi mercury & hydroquinon. Terbukti hanya dalam masa tiga minggu wajah anda akan lebih cerah dan kencang. 

KRIM MALAM LUFFIYA yang kaya dengan pelembab dan bahan antioksidan mampu merawat masalah seperti : 
** masalah jerawat dan jeragat 
** masalah kulit kusam 
** mengurangkan dan menghilangkan tompok hitam 
** memudarkan parut 
** menghaluskan dan mencerahkan kulit 
** meratakan tona kulit wajah 
** melembapkan kulit 
** mengecilkan pori wajah 
** mengurangkan kedutan halus agar tampil segar berseri setiap kali bgn pagi 

ALOE VERA EXTRACT LUFFIYA berfungi untuk melembapkan dan memperbaiki kulit wajah serta menyegarkan wajah. Penggunaan yang berterusan akan membuatkan kulit lebih bersinar dan bermaya tanpa perlu SOLEKAN TEBAL. Kulit menjadi lebih halus dan segar sepanjang masa tanpa : 
TANPA PERIT 
TANPA MERAH 
TANPA PENGELUPASAN
:)

Antara kandungan LUFFIYA SKINCARE adalah seperti berikut: 
Petrolatum, Octadecanol, Lemon fruit Extract, Sugar cane Extract, Pearl Powder, Bird's Nest, Aloe Barbadensis, Ginger Root, Sodium Citrate, Fragrance and Water.

LUFFIYA SKINCARE mengandungi 5 item dalam 1set lengkap & 3 item dlm 1set percubaan : 

1. SABUN ALOEVERA 
- membersihkan kulit dari kotoran, melembapkan, menyegarkan, dan melicinkan kulit 

2. NIGHT TREATMENT CREAM 1 (SARANG BURUNG) 
- membaikpulih kulit berminyak dan kering, menstabilkan pH kulit, mencerahkan kulit, merawat tompok hitam jeragat, mengecilkan liang roma dan memberikan kelembapan pada kulit. 

3. NIGHT CREAM 2 (KUNYIT) 
- memberi pencerahan untuk kulit gelap dan kulit kusam, membantu mengurangkan jerawat, membantutkan jerawat yg baru nak tumbuh, memudarkan bekas jerawat & jeragat, melicinkan kulit. 

4. DAY UV CREAM 
- untuk mencerahkan kulit, melindungi kulit dari sinaran uv, mengandungi spf 30. 

5. TONER INSENTIVE 
- sesuai untuk kulit kering dan sensitif. Toner ada formula untuk whitening. 

## Untuk first penggunaan, anda disarankan menggunakan set lengkap 5in1 (5 item) untuk kesan terbaik. 
## Produk Luffiya Skincare tiada side effect & no peeling (tiada pengelupasan). 

Cara Penggunaan LUFFIYA SKINCARE: 

SET BASIC TRIAL 3IN1 : 
* Pada waktu malam sahaja. 
- langkah 1 :cuci muka dengan sabun dan lap lembut sehingga kering. 
- langkah 2 : sapu krim 1 (sarang burung)dan sapu sehingga rata 
- langkah 3 : sapu krim 2 (kunyit) dan sapu sehingga rata. 

SET LENGKAP 5IN1 : 
*Pada waktu siang hari : 
- langkah 1 : cuci muka dengan sabun dan lap lembut sehingga kering. 
- langkah 2 : tuang toner pada kapas dan sapukan ke seluruh wajah. 
- langkah 3 : sapu day cream ke seluruh wajah. Boleh apply foundatioan & bedak jika mahu. 

*Pada waktu malam hari : 
- langkah 1 :cuci muka dengan sabun dan lap lembut sehingga kering. 
- langkah 2 : tuang toner pada kapas dan sapu ke seluruh wajah
- langkah 3 : sapu krim 1 (sarang burung)dan sapu sehingga rata 
- langkah 4 : sapu krim 2 (kunyit) dan sapu sehingga rata. 

**TIPS :
- Pada bahagian yang berjerawat sapukan lebih krim kunyit.
- Pada bahagian jeragat dan parut hitam sapukan lebih krim sarang burung. 
- Sabun boleh guna pada bila2 masa tidak kira siang @ malam. 

Soalan-soalan yang sering diajukan :

1. Permulaan set yang mana sesuai utk first time nak cuba?? 
- ok, senang jer pemilihannya sebenarnya bergantung pada bajet uols. Yang baru nak cuba, kedua-dua set pun boleh pakai. 

2. Apa perbezaan set lengkap dgn set trial?? 
- hehe, set trial terdiri daripada 3item (3in1), juga dikenali sebagai set malam kerana hanya mengandungi sabun + night cream sarang burung + night cream kunyit. 
- set lengkap pula terdiri drp 5item (5in1), yang mengandungi sabun + day uv cream + toner + night cream sarang burung + night cream kunyit. Kesimpulannya set lengkap extra toner & day cream yang tak ada dlm set trial. 

3. Boleh ke tak pakai day cream lain kalu dah pakai luffiya? 
- ok uols, kalu uols dah ada day cream yang sesuai dengan kulit wajah uols boleh pakai set malam luffiya sahaja. kesimpulannya luffiya ni memang skincare yang mesra pengguna. tiada masalah menggunakan cream lain apabila sudah menggunakan luffiya skincare. Bagi yg tak ada day cream & tak tau day cream mana yang sesuai, lebih baik ambil set lengkap luffiya yang ada day cream sekali, tak perlu nk pening-pening fikir cream mana sesuai hehe. Yela siang kita kenalah guna uv protection, kena sayangi kulit wajah sbb kulit wajah kita ni lembut sayang kalau tak protect betul-betul. Day cream luffiya ni tak ada color tau, sapu terus meresap ke kulit. So bagi yang jenis tak suka day cream no color, boleh ambik flawless foundation luffiya. 
** Flawless Foundation ada uv protection & code natural glow. 

4. SOALAN CEPU MAS - Kesan tak sama ke kalau x guna toner & day cream?? 
- Luffiya ni yg WAJIB guna ialah night cream sarang burung dan night cream kunyit. Yang lain-lain tu cuma tambahan nak bagi kulit lebih gebu,

Menarik takkkkkk? Serius berbaloiiiii sangat kalau beli.
Kalau nak beli loose items pon ada. whatsapp je kite yer untuk list harga.
+60127186471 Puan Intan





Kalau nak order, boleh whatsapp saya
+60127186471 - Puan Intan

Pos setiap hari yer.
Kecuali Jumaat. :-)

Serius, tak rugi cuba
^______________^


Xoxo, IntanIrfan

0 comments

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13