Thursday, February 5, 2015

Tips Memperbanyakkan Susu Ibu

.

Salam.

Hai korang. Kemain lagi Dak Intang ni nak share cara memperbanyakkan susu Ibu. Entry sekarang ni kemain macam mak mak sangat. Kuikui.

Sekarang ni macam macam produk dekat pasaran untuk memperbanyakkan susu ibu. Malas rajin aje nak try. Kalau tak nak try produk tuh, boleh back to basic. Banyak banyak minum air masak,, minum susu (tak kira lah apa jenis susu pun) dan juga, makan makanan sunnah Nabi iaitu Kurma.

Kenalpasti apa milk-booster korang. Setiap orang, milk-booster dia tak sama. Boleh cuba, try and error. Jangan mengalah. Jangan baru makan kurma dua tiga bijik, dah ngamuk ngamuk cakap susu tak ada. Dah sentap segala. Baby memang kuat menyusu. Lagi lagi baby boy. Memang sangat kuat. Bila anak mengamuk, bukan sebab perangai dia macam tuh, tapi sebab dia lapar. Kalau kite yang dah besar ni pun, tau mengamuk kalau lapar, ni lagik lah baby.

Nak bagi contoh, kakak kandung kite sendiri. Dia kerja government, pegawai dekat area Penang. Alhamdulillah, dia berjaya menyusukan anak dia selama 2 tahun. Walaupun full time kerja, dia rajin buat stok susu. Dia buat stok start dia dalam pantang lagik.

Dia pernah cerita, milk-booster dia adalah lobak putih. Bila makan lobak putih jer, memang terus bengkak dan susu banyak. Terus pam buat stok. Alhamdulillah, rezeki anak dia. 

Budak Susu Ibu :'D

Macam kite pulak, kite kalah dengan air oksigen. Bila minum jer, terus bengkak. Siap demam lagik kalau lambat pam. (T___T) Alhamdulillah. Rezeki anak kite. 

Tambah pulak dengan supplement dari Shaklee. Alhamdulillah, syukur. Boleh try ESP dan Alfalfa. 012-7186471 Boleh whatsapp/sms kite untuk order. Nanti kite guide cara makan yer. So, kalau korang risau stok susu kurang, anak tak kenyang, asyik nangis aje, boleh contact kite yek. Jangan segan segan. Nanti kite bagi harga special punyeeeeeeeeeeee.

Ok korang. Nanti kite tulis lagik. Happy breastfeeding uolssssssssss. Hashtag sketttt.. #susuibuterbaik Ngeeeee. ^___^

Intan ;-)
SID : 1181302

1 comment

Maria Hasun said...

err baca entry nie otak blur, sbb x tau pape pasal susu. hahaha maklum la x kawen lagi.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13