Monday, April 28, 2014

.peluang menjadi pengedar air kesihatan beroksigen DRKAMARIKA

.
0 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hai korang. Hari ni kite nak share satu berita best untuk korang semua yang berminat nak jadi usahawan air oksigen. Keuntungan yang berganda ganda. Weeehueee~ Ini under syarikat MELAYU. Bila lagi nak membantu melayu sesama melayu. Ye dak? :'D

Air ni lah yang kite consume setiap hari time kite pregnant dulu. Hasilnya? Kite punya bacaan gula rendah, tak payah repeat minum air gula yang tak sedap tuh. Lepas tuh, baby kite keluar je, bersih kulit dia. Alhamdulillah. Dan paling best, baby kite langsung tak kena kuning!!! (^__^)


Peluang menjadi pengedar dan ejen penggerak pengamal keamanan di peringkat negeri, parlimen atau sesuatu kawasan DUN menerusi khidmat jualan air minuman yang memberi pelbagai pembetulan dan keamanan kepada pelbagai keluhan penderitaan dari kesihatan sampai kepada pembelajaran dan pengurusan stress menerusi Program Gerakan Keamanan Insan Bersatu Malaysia.

Untuk Package Penjual : 
Membayar RM 42 sekotak untuk pembelian minima 5 - 10 kotak
(mengandungi 24 botol, 500ml tiap satu kotak)

Untuk Package Parlimen/DUN:
Membayar RM 38 sekotak untuk pembelian minima 50 - 100 kotak

Untuk Package Pengedar Negeri: 
Membayar RM 30 sekotak untuk pembelian minima 1,000 kotak 

Untuk keterangan lanjut, boleh contact bapak mertua kite, Dr. Kamari di 013-6091437 atau contact husband kite, Irfan Kamari di 019-7799198 atau contact kite pon boleh dong - Intan - 012-7186471



Jangan lepaskan peluang ini !!!

Website Rasmi : 

Friday, April 25, 2014

.baju/jubah yang nursing dan wudhuk friendly ;-)

.
4 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hai korang. Kali ni kite nak share pula baju atau jubah yang best. Sebab apa kite cakap best? Sebabnya baju ni dia jenis nursing friendly. Maksudnya, untuk ibu ibu yang menyusu kan anak (susu badan), tak payah nak selak selak dari bawah sebab dah ada butang untuk menyenangkan penyusuan tersebut. :-P 

Dan satu lagik benda best adalah, baju/jubah ni wudhuk friendly. Maksudnya, baju ni dekat lengan dia ada zip. So senang nak bukak zip dan amek wudhuk. Yey!

Dan yang paling best sekali, ada extra 2 inci kain dekat dalam. So, nanti kalau TERgemuk kerrrrr, nanti boleh alter untuk besarkan. Hihihi. 

Ok. Ada 5 jenis kombinasi warna. 

Merah hitam. 

Pink purple. 

Turquoise Mustard. 

Peach Green. 

Grey Blue.

Saiz pulak dari S hingga ke 4XL !!!


Kesemua baju ni ada stok. Tapi tak banyak. So, korang kena contact kite dulu untuk kite check dalam stok. Kalau tak ada, boleh buat pre-order dengan deposit sebanyak RM100 terlebih dahulu. 

Pre-Order : 
1 May - 28 May 2014

Delivery Date :
9 - 15 June 2014

Eh lupa nak bagitau harga. Harga baju ni RM185 plus RM5 untuk kos pos. Berbaloi dengan jenis material kain dia.

Material : 
High Quality Italian Valentino

Lace (forearm) : 
Soft Gold Glitters Lace with zip

So, kalau korang berminat nak beli baju atau jubah ni, boleh contact kite ek. Nanti kite bagitau method of payment dia macamana. Boleh contact kite.....

dekat whatsapp 
0127186471 atau 

dekat email kite di 
intanurulfateha@gmail.com atau 

dekat FB kite ! 
https://www.facebook.com/intanurulfateha

Terima kasih kawan kawan!
:')


**boleh jugak beli telekung lycra lace dan kain english cotton dengan kite. 
**klik SINI untuk tengok jenis dan corak telekung.
**klik SINI untuk tengok corak kain english cotton.

skincare tabita pun ada! 
**klik SINI ok!




Thursday, April 24, 2014

.tabita skincare original murah

.
6 Sweet and Lovely Comments!

Salam. 

Hai korang ! Heee. Kali ni kite nak share dekat korang satu produk skincare yang dah ramai orang pakai. Kite tak pakai skincare ni. Kite tolong kawan jual jer. Tolong menolong kan amalan mulia. :-P

Tabita Skincare ni original dan murah dari harga kebanyakkan seller lain. Ada 2 jenis packaging. Baru dan lama. Both sama cuma yang ada jugak orang cakap sabun untuk packaging baru macam besar sikit tapi kite tengok macam same aje (-_-) Packaging je berbeza... Facial soap dan smooth lotion je yang tukar.. Cream dia still packaging lama...


Trial set.
RM 120 sahaja.
Normal price RM 140 uols.

Korang akan dapat
- facial soap (30ml)
- smooth lotion (30ml)
- day cream (8gram)
- night cream (8gram)

TAHAN SEHINGGA 3 - 4 MINGGU


Packaging Baru.



SET EXCLUSIVE
RM290
(Packaging baru)

Korang akan dapat
- facial soap (120ml)
- smooth lotion (120ml)
- day cream (40gram)
- night cream (40gram)

TAHAN SEHINGGA 4 BULAN +++
SET REGULAR
RM250
(Packaging Baru)

Korang akan dapat
- facial soap (120ml)
- smooth lotion (120ml)
- day cream (25gram)
- night cream (25gram)

TAHAN SEHINGGA 3BULAN +++

SET EXCLUSIVE
RM230
(Packaging Lama)

Korang akan dapat
- facial soap (120ml)
- smooth lotion (120ml)
- day cream (40gram)
- night cream (40gram)

TAHAN SEHINGGA 4 BULAN +++

SET REGULAR
RM210
(Packaging Lama)

Korang akan dapat
- facial soap (120ml)
- smooth lotion (120ml)
- day cream (25gram)
- night cream (25gram)

TAHAN SEHINGGA 3BULAN +++


Kite pun ada jual LOOSE ITEM. Maksudnya boleh beli satu satu. Dekat bawah ni harga untuk loose items yekk.



   Harga semua barang ni dah termasuk 
dengan kos postage yer kawan kawan.
^___________^

Testimonial






So, kalau korang berminat nak beli Tabita Skincare ni, boleh contact kite ek. Nanti kite bagitau method of payment dia macamana. Boleh contact kite.....


dekat whatsapp 
0127186471 atau 

dekat email kite di 
intanurulfateha@gmail.com atau 

dekat FB kite ! 
https://www.facebook.com/intanurulfateha

Terima kasih kawan kawan!
:')


**boleh jugak beli telekung lycra lace dan kain english cotton dengan kite. 
**klik SINI untuk tengok jenis dan corak telekung.
**klik SINI untuk tengok corak kain english cotton.


Sunday, April 20, 2014

.majlis aqiqah kesayangan kami ^_^

.
6 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Dua minggu lepas, kite buat majlis aqiqah untuk anak kite, Aleesya Eryna binti Mohammad Noor Irfan. Amboi. Kemain lagik nama bapak lagik panjang dari anak. Hihihi. Dan alhamdulillah, majlis berjalan lancar.

Kenduri buat kecik kecik aje. Sembelih seekor kamben. Tapi makan sedap sangat sangat sangat. Credit to Mak Li yang masak Nasik Arab yang super sedap dan pada kawan Abah, Wak Rahim yang masak lauk kamben, ayam, dan lain lain. Haish. Tak cukup rasanya. Macam nak makan lagik bila ingat makanan hari tuh. 

Masa majlis tuh, tak potong pun jambul Aleesya. Sebab Aleesya mana ada jambul. Keluar dari perut Mommy dia terus dah gondol hihihi. Tapi insyaAllah husband akan cukur jugak. Nak cukur sekarang macam tak berani lagik. 

Aleesya Eryna ni memang muka ketat manjang.
Tapi kalau senyum, boleh kena kencing manis !

Memula tuh, Aleesya pakai gaun warna putih. legging pink and headband pink. Maybe dia rimas, dengan ramai orang. Pastu dia nanges sekuat hati. Tak penah penah nanges camtu. Puas pujuk, bagi susu, duduk dalam bilik, bukak ekon semua takut dia panas. Last last tukar baju, baru diam. (-.-") Pakaikan dia baju biasa je. Huu.

Aleesya with my MIL.
"Kite tak suka pakai gaunnnnnnn!!!!" 
HAHAHA.

With Mama tersayang.
Orang kuat. 
You're my everything.

Abah kite kat mana ntah masa ni.
Busyyyy sangat sangat uruskan majlis untuk cucu tersayang. :')

With my kesayangan. 
Since study sampai lah dah jadik mak orang
Thanks datang jejauh.

Doang pun sama. 
Sanggup datang dari KL.
Memang tetamu yang tak pernah missed.
Time tunang, kawen sampai lah time ada anak!
Sayang korang ketat ketat !

Yang bagi bunga telur tuh ahkak kite.

Muah muah muah.

Cik mek molek Faqehah main dengan Aleesya.
(My Niece)

Dia memang pesen bergambar suka letak tangan kat pipi.

Comey lettew :-P

Family potrait.

Mami & Abah love you so much.
^__^

Semoga menjadi anak yang baik dan cerdik yer.
InsyaAllah 2 hari lagik cukup 3 bulan.
:')

Friday, April 18, 2014

.telekung lycra lace cantik dan murah

.
0 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Hai korang. Hari ni kite nak share benda best hihii. Kite ada jual telekung kain lycra yang best. Harga pun berbaloi dengan material yang korang akan dapat.

Kain ni sejuk, best jer pakai. Jenis kain lycra yang berat dan jatuh. Bila nak ruku' atau sujud, takde lah terselak atau terbang terbang kena angin kipas. Dan telekung ni menutup dagu. Dekat bahagian awning dekat kepala pun ada lace sekali. Cantikkkkk.

SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT

SOLD OUT

Sejuk aje mata memandang hihi

Harga telekung ni RM80 tak termasuk postage. Pos biasa kena tambah lagik RM6. Kalau area Muar, boleh COD (Cash on delivery). Oh ye. Model dalam gambar diatas adalah Mama kite sendirik. Hihiii.

Kite pun ada jual Al-Quran Pelangi. So, kalau korang nak cari hantaran untuk nikah ataupun tunang, boleh jadikan telekung + Al-Quran Pelangi set hantaran ! Ngeee. 

So, kalau korang berminat, boleh beli dengan kite. Contact kite 


dekat whatsapp 0127186471 atau 
dekat email kite di intanurulfateha@gmail.com atau 

dekat FB kite ! https://www.facebook.com/intanurulfateha

Terima kasih kawan kawan!
:')

Saturday, April 12, 2014

.cara cara untuk online shopping

.
5 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Zaman sekarang ni, semua dah canggih. Semua dah malas nak keluar rumah. Semuanya dihujung jari. Bukak aje Facebook atau google aje, semuanya ada. Mak bapak aje tak de jual kat tenet ni. Hihihi.

Lepastu, dah banyak ada online banking. Yang famous macam Maybank2u & CimbClicks. Kite sendiri guna Maybank2u. Ingatkan duit tak selamat simpan kat rumah, rupanya lagik tak selamat simpan dalam bank. Mana tak nya, memanjang shopping online. Alih alih pakcik posmen datang rumah. Hihihi.

Ok. Macamni. Konsep jual beli online ni bukan macam kat kedai. Kite kena bank in dulu duit dekat seller, then dalam masa 2-3 hari baru barang tu sampai rumah. Itu pun kalau barang ready stock. Kalau barang tu pre-order, kena lah tunggu lama sikit. Macam kite jual Al Quran Pelangi, kite tak berani nak amek pre order. Kang stok tak sampai, naya jer. Bila stok ada, baru berani nak jual.

Kalau macam kite, kite dah tetapkan hari, pos barang hanya dibuat pada hari Isnin dan Khamis sahaja. So kalau customer mintak pos pada hari tak berkenaan, memang tak dapat nak tolong. Mahap sangat sangat sebab ada komitmen lain.

Biasanya akan pos Isnin, Selasa sampai. Kadang kadang delay sampai seminggu pun ada. Once seller dah pos, tu dah diluar bidang kuasa seller. Cuma seller boleh bagi tracking number untuk customer track kat mana barang tu dah sampai. Once hilang, memang sangat lah susah nak trace. Kot kot lah barang tu salah address ke, rosak ke bila sampai kat pos laju tu.. Hah, so, tracking number sangat lah penting. So kalau seller lupa nak bagi, remind aje mereka. Okey? 

Macam baru baru ni, kite ada beli barang dengan kawan kite. Pos selasa, rabu tak sampai lagik. Tapi kite percaya dia pos, takkan dia nak tipu kite. Kan kawan. ;-) Pastu kite mintak tracking number, tapi dia cakap hilang. Actually, bukan hilang tapi misplace jer. Tunggu punya tunggu, rabu barang tak sampai. Khamis pun tak sampai. Pastu kite call Pos laju, tanya dia, kalau track guna nama dengan alamat boleh tak? Dia cakap TAK. Ohh sangat agak kerek lah itu pompuan yang angkat telepon. (T__T) 

Alhamdulillah, kawan kite tuh jumpa tracking number. Dia simpan dalam buku, terselit. Hihi. Pastu bila kite track, dah sampai Muar dah tapi posmen yang tak hantar. Hmm..overload sangat ke pos laju tu sampai tak boleh nak pos barang kite on time? Almost a week. Phew. Risau hilang je. Dan tadi tengahari, posmen datang hantar. Nasip baik hantar. After 4 days kite tunggu. Kalau beli makanan, dah lama berkulat. (T__T)

Ok. Seller ni pun jenis manusia jugak. Kalau nak beli barang tuh, guna lah ayat yang sopan santun sikit. Bukannya seller tuh desperate sangat pun nak duit customer. Sorang pergi, 10 yang datang tauuuu. :-P Macam kes kite sebelum ni. (>_<) Macam lah kite hadap sangat duit dia. Nak cakap kite makan duit haram pulak. Ikut hati nak aje sound balik tapi tak retiiiiiiiii. Hmm tak pe lah. Biar lah Allah yang balas. 

Ok. Rules untuk beli barang macam gini.

1) Tanya seller tuh, barang tu ready stock atau pre order. Kalau tak sanggup nak tunggu yang pre order, jangan order barang atau bayar. Kang dok hari hari message seller, Kak, barang saya dah sampai belum? (-.-")

2) Kalau barang tu ready stock, tanya harga including harga postage. Kadang kadang, harga barang tu, seller belum include dengan kos postage. Bila dah deal harga, boleh buat full payment. Jarang seller amek half kalau barang ready stock.

3) Buat pembayaran tak kisah lah melalui online banking, melalui cash deposit machine atau dekat kaunter. Tapi biasa orang online banking jer.

4) Ketahuilah sayang sayangku sekalian, kalau bankin guna bank yang sama (secara online banking), duit akan zupp terus masuk. Tapi pastikan nama seller tuh keluar sebelum tekan confirm! Takut salah, naya jer.

5) Kalau bayar guna apps M2U dekat henpong, boleh printscreen, kalau guna PC plak, boleh printscreen tak pun benda paling senang, snap aje gambar. Tapi kalau takde jugak, bagi je masa, tarikh dan tempat korang bankin tu. Nanti seller boleh check. (Yang ni leceh sikit)

6) Kalau bayar online melalui online bankin selain dari bank yang sama dengan seller, contoh CIMB ke Maybank, biasanya akan ada service charge. Kalau Maybank, charge dia macam gambar dekat bawah ni.

Once payment clear, baru boleh pos barang. Takkan la payment belum clear, customer nak push push seller untuk pos barang jugak. Alasan nya, dah bankin. Masalahnya nko bankin bukan guna instant transfer. Charge pun seposen. Tak payah lah nak kecoh sangat cakap orang makan duit haram. Haram jad*h punya ahkak ittew (-_-")

7) Kalau bayar melalui cash deposit machine, kena lah scan resit sebagai bukti pembayaran. Kalau malas, snap gambar aje. Tapi pastikan terang dan nyata. Blur blur tak mau yek.

8) So, lepas dah bagi proof of payment, bagi kat seller Nama, Alamat dan No. Handphone penerima. No henpon ni pun penting ok. Mana lah tau, posmen tak jumpa rumah, posmen boleh call.

9) Biasanya, pos Isnin, Selasa insyaAllah sampai. Menurut tagline PosLaju Dijamin sampai esok lah sangat. Barang kite pos selasa, jumaat baru sampai. (-.-") Kes macam ni jadik bila barang overload dekat Poslaju. Maybe lah kot. Hihihi.

Ok. Selamat membeli belah! (^___^) Sekian sahaja entry kali ni. Ok bai! 





Monday, April 7, 2014

.bikin gua panasssssssssssssss je ! [part 2]

.
8 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Mesti ada yang dah baca entry bikin gua panasssssssssssssss je sebelum ni kan? Ni sambungan dia. Huhu. Pergh, siap ada sambungan. Tak puas hati punya pasal. Blog lah tempat nak luah geram selain dari cerita kat husband.

Pffffftttttt!

Menurut whatsapp di atas, dia memberi arahan kepada kite supaya refund duit dia by 3pm. Pffffft, ye lah cik puan. Malas nak layan cekadak. Ingat kite ni bangs*t sangat ker nak makan duit dia. Kite ada family, ada anak dan suami, takkan kite nak bagi doang makan duit haram. Agak agak lah kak oi. Dah lah kite buat biz jual al-quran. Suci murni lagi (T__T) 

Kebetulan, masa pukul 3pm tuh, kite ada dekat shopping mall. Jenjalan dengan husband, window shopping sambil nak beli pampers anak sekali. Pastu tetiba teringat dekat ahkak ni. Terus pinjam henpon hasben, cakap nak transfer duit dekat ahkak ittew. Henpong kite takde tenet. Hueee~

Hasben suruh transfer RM100.10 dekat ahkak tuh. RM100 duit al quran yang refund dan 10sen tuh pulak kononnya pulang balik lah duit yang CIMB charge. Biar dia bengang. Kite cuma ada Maybank2u. Cimbclicks takdek.

Interbank Fund Transfer.

Kalau Maybank ada 2 jenis cara untuk transfer fund. Satu charge seposen, satu charge RM2. Sama jugak macam CIMB. Hasben suruh guna yang charge RM2 tuh. Takpe lah, rugi RM2 aje. Malas nak gaduh-gaduh lagik. Kang kalau guna yang seposen, ahkak tuh bising, tanya kenapa duit dia tak masuk lagik. Pffftttttttt! ~!@#$%^&

Tak pe lah. Hari ni dpt customer biadap dan rugi RM2.10. Huhuu. InsyaAllah esok lusa Allah SWT nak bagi kite rezeki lebih. Siapa tahu kan? :')

So lepas settle transfer, kite pun printscreen dan send ke ahkak tuh. Dan seperti yang kite fikirkan............


Hmm..takde perasaan langsung ahkak ni. 
Sorry kak.

You're not a good customer. 
Blacklisted
Tq. ;-)

.bikin gua panasssssssssssssss je !


Salam.

Pepagi lagik dah buat mood kite kelaut. Hmm ceritanya macamni. Kan kite ada buat biz al-quran pelangi. Biasa hari hari memang akan ada orang beli dan kite dah mention dekat blog/FB, kite cuma akan buat pengeposan pada hari Isnin dan Khamis sahaja. Kite tak pos hari hari. Ok. Nak dijadikan cerita, ada satu hamba Allah ni dia nak beli alquran dari kite. Memang dah whatsapp kite dari semalam. Dia cakap, nak transfer payment pagi ni dalam pukul 8-9pagi sebab semalam line tak ok.

Pastu pagi tadi, dia whatsapp kite semula. Dia cakap dah transfer. Dia forward kat kite SMS yang CIMB bagi dekat dia sebagai proof of payment. Ok. Kite nak tanya penjual online yang lain. SMS tuh boleh dikira sebagai PROOF OF PAYMENT ke? Mesti lah tak boleh sebab sms boleh di-edit. Kite tak cakap dia nak tipu kite tapi sebagai langkah berjaga jaga. 

So, kite mintak lah proof of payment. Baik baik kite cakap. Kite suruh dia print screen receipt sebab dia buat online transaction dari CIMB ke Maybank kite. Tapi dia cakap tak boleh print screen. (EH, tak belajar ke print screen dari computer? Tekan aje lah print screen kat keyboard. LOL) Ataupun benda paling senang, snap aje gambar.

Biasanya, kalau orang tu transfer dari Maybank ke Maybank, memang tak ada masalah sebab kite boleh check direct dekat M2U punya website. Tapi bila dari CIMB, biasanya dia akan ambil masa dan ada SEDIKIT charges. Mungkin 1-2 hari sebab biasa dekat receipt dia akan tulis status "Accepted for processing" dan bukannya Successful. Kite syak akak ni tak pernah online shopping agaknya. Hmm..

Bila kite mintak dia snap gambar receipt proof of payment, terus dia melenting, nak maki maki kite tak tentu pasal. Dah kenapa dia ni? !@#$%^&*












See?

Siapa yang biadap sekarang ni? Dia siap cakap nak check sama ada duit tu dah clear atau tak dekat sistem. Maybe sebab dia kerja dekat CIMB sebab ikut alamat yang dia bagi untuk pengeposan, kite tengok ada perkataan CIMB. 

Salah kite ke sebab kite mintak receipt tu tadi? (-.-") CIMB memang take times sket kalau nak transfer duit ke bank lain.

Tengok bahagian notes tu.
(Image ni kite gugel je. Credit to the owner)

Dia transfer pukul 8 lebih tadi. So, masuk duit "same day". Tapi bukan lah on the spot sebab dia buat IBG transfer. Maybe petang sikit atau malam. Charges pun cume 10 sen. (Ikut whatsapp dia, die merungut sebab kena charges. Padahal seposen je pun) Ada lagik satu jenis transfer, tak sure apa nama dia. Yang tu charges RM2.00 dan duit pun boleh masuk on the spot. 

So, takkan lah kite nak pos barang dia pagi ni jugak sebab dia claim dia dah bankin duit kat kite. Tapi kite tak received lagik payment?? Dats why kite mintak resit sebab even duit tak masuk lagik, kite boleh proceed order dia. Win-win situation lah kan? Tapi dia dah mintak refund duit. So, once dah clear, kite akan refund balik. Ingat kite hadap sangat duit dia. Siap perli kite makan duit haram :')

Ok. Sekian sahaja entry luahan perasaan. Pepagi lagik dah buat orang panas hati. !@#$%^&*

***sambungan
Sekian.

Hmm kesiannn.. 
T___T

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13