Saturday, October 4, 2014

Besen mandi atau bath tub, mana lebih sesuai?

.

Salam.

Antara barang terawal yang kite beli masa kelahiran Aleesya Eryna ialah besen mandi. Hihi

hiii. Kite beli besen mandi dia masa kite pergi expo baby kat Danga City Mall JB. Kemain ko, nak beli besen pun sampai kat JB. Maca lah dekat Muo takde jual besen. Kuikuikui.

Bila Aleesya dah besar macam skang ni, kemain banyak barang nak bawak setiap kali nak travel. Memang penuh bonet kereta kebal kite. Tak cukup bonet, siap letak dekat seat belakang lagi. (-.-") Siap kena perli, nak balik kampung sebulan hape. Heeeeeee.


Ni lah ghupe besen mandi anak kite.
Brand BabyLove
Harga set RM70+

Pernah cerita kat ENTRY NI dulu

Memang makan ruang sesangat besen ni bila nak bawak travel. Kite pulak jenis tak reti nak mandikan Aleesya kat sinki. Dia dah lah tak bole duduk diam. Zzzz. Kang terpeleot, bukan dia je jatuh, dengan kite sekali jatuh. Huaaaaaaa........

Ada satu hari tu, masa kite kat JB, husband ajak pergi jenjalan kat Pusat Bandar Pasir Gudang, pergi makan kat tempat faveret dia, kedai sup kat foodcourt tu. Lepas makan, jenjalan kat satu kedai kat Pusat Bandar tuh, nama kedai tuh Mr. DIY. Husband kite tu suka belek belek barang. Pastu tetiba terjumpa baby bath tub ni..
Comel kan?
Harga dia RM30+ jer.

Terus beli!

Tapi takde pam, kena pam sendiri guna mulut. Mulut dia lah tapi. Kihkih. Tapi tiup sekejap jer, dah jadik. So, bila Aleesya dah besar sikit cam sekarang ni, memang kite bawak bath tub ni jer bila nak travel. Bagus bath tub ni sebab Aleesya takkan terjatuh punya. Ada sekat kat bahagian tengah. Kite siap belikan dia bikini kat Mr.DIY tu. Dalam RM8 aje. Murah gileeeeeeeeeee. HAHA. Dari beli dekat Jusco, harga dah puluh puluh ringgit. Phew~ 

Heeeeeeeee.
Masa ni dia tak pandai duduk lagi.
Kemain Mami dengan Abah dia nak test.
Siap pakaikan bikini.
T__________T

Pada kite, memang bagus bath tub ni. Dah lah menjimatkan ruang kat kereta. Boleh bawak travel. Anak pun suka mandi dalam ni sebab lembut. Kalau besen kan licin dan keras. 

Ok. Nanti kite review pasal benda lain yang best pulak ek! Tata! ;-)



9 comments

cik mah said...

Best2..cik mab klau travel mandikan dlm besen je..xpun pegang..mak abah nya mandikan..hehem.klau sorang2 mmg xmampulah nk pegang..y dua2 tergolek2..

Cik Jelita said...

best...kite mandikan thaqif baring atas changing mat tu saja.pegi mana2 pun lipat2 jela changing mat itu.

Fiqah Feeona said...

Rm30++ jer? Murah nya..Beli kat mana? Tapi Ammar tak mandi bath tub dah...

intanurulfateha said...

@cik mah

haah betul..dedua tegolek hihi

intanurulfateha said...

@Cik Jelita

haah..boleh jugak.. tp kalau ade tub ni, die boeh la berendam dlm air hihi

intanurulfateha said...

@Fiqah Feeona

kat kedai Mr.DIY :)

Mommy Cici said...

hi dear, I dulu pun eksaited lebih nak beli besen mandi besau gedabak siap mat dia la apa lah. kekonon dia pakai sampai umur 3-4 tahun la. rupanya dia pandai je tegak dah taknak dok dalam tu, nak mandi sendiri.skrg diri pakai hand shower je, mat tu pakai lagi takut dia jatuh. hahahah

untuk si adik ni takyah piker beli besen dah. guna abangnya punya je walaupun kaler biru. tapi kompem pakai kejap aje


cici

intanurulfateha said...

@Mommy Cici

hihii i punye besen pun warna biru hihii dah tak gune. beso plak tuh T__T

sitisuhailah said...

Assalam sis..ase2 baby bathtub tiny tots yg sis beli kat mr d.i.y ni ade lg x jual kat d.i.y ek?sy dok mencari ni.. :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13