Monday, June 30, 2014

Projek Mini Watercooler Masjid - Menderma Sambil Beramal ^^

.

Salam.

Hai korang. Selamat berpuasa. Hihi. Dah 2 hari kan. Alhamdulillah kite berjaya sempurnakan puasa semalam walaupun rasa macam nak duduk aje dalam peti ais (-.-") Maklumlah, bila fully bf mommy ni, memang kena banyak tenaga. Alangkan time bulan tak puasa pun, baby baru minum, mami dia dah menggelupur lapar. Haha.

Ohh yer. Blog pun lama tak update. Busy mommy ler katakan. Kah!

Ok. Hari ni kite nak share something yang best! Semalam, ada seorang kawan kite mintak tolong war warkan benda best ni. Memandangkan sekarang ni bulan puasa, jom lah sesama kite tambahkan pahala puasa.

*****************

Assalamualaikum wbt & Salam ukhwah.. 

| Update Projek Mini Watercooler Masjid | 

Alhamdulillah, sehingga hari ini, 29 Jun 2014 (1 Ramadan 1435H), jumlah kutipan dana/sumbangan adalah sebanyak RM 2245. Target kutipan sebenar adalah sebanyak RM 3300, di mana kita masih lagi kekurangan dana iaitu sebanyak RM 1055.

Walau bagaimanapun, watercooler pertama sudah berjaya di beli (di uruskan oleh pihak masjid) dan telah dipasang seperti di dalam gambar. Alhamdulillah. ^__^

Atas permintaan beberapa pihak, tarikh sumbangan/kutipan dana akan dilanjutkan sehingga 18 Julai 2014 (Jumaat)/ 20 Ramadhan 1435H. Bagi yang berkeinginan untuk menyumbang/ berkongsi pencen akhirat bersama-sama, masih boleh berbuat demikian sebelum atau pada tarikh tersebut. 

Afiqah Suhaimi 
Maybank : 1540 2656 0139 
Email : fiqah_greenlife2020@yahoo.com 

Illani Razak 
 Maybank : 1520 2338 1424 
Email : illani_razak@yahoo.com 

Jazakumullah khair (may Allah reward you with kindness)

Assalamualaikum. p/s: maintenance akan di jaga oleh pihak masjid & saya sendiri akan follow up dari semasa ke semasa. In shaa Allah.

*****************

InsyaAllah, selagi watercooler ni berkhidmat kepada umat islam dekat masjid tuh, pahala kite akan berpanjangan. InsyaAllah. Aminn. :')

Seringgit pun ok. Sepuluh ringgit apatah lagik. Takkan bankrap kalau derma sedikit. Malah, Allah SWT akan bagi lagik kite rezeki. Mungkin bukan dari segi duit terpijak, tapi mana lah tau tetiba masuk dalam akaun bank kerrr... Hihihi. Joke**

Ok Bai korang. Jangan puasa yang yokkkkk tauuuu. **pesanan kat diri sendiri jugak. Blerghhhhhh. (>__<)

MISSION COMPLETED!! 
TERIMA KASIH KERANA MENDERMA.
SEMOGA ALLAH SWT AKAN MEMBALASNYA. 
AMINN.

5 comments

Maria Hasun said...

bagus nya program mcm nie :)

cik mah said...

Tq share"..masjid ni kat ne ek???

intanurulfateha said...

@cik mah

dkt ipoh ;)

aIEn said...

salam ramadhan
singgah pagi....lama rasanya sy x blog walking
hari ini ada peluang so singgah jap =)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, semoga terus bersemangat dan kuat untuk berpuasa ya kak ~~~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13