Wednesday, June 4, 2014

.dodoi anakku sayang [part 1]

.

Salam.

Sejak jadik mak mak ni, kemain banyak lagu yang kite nyanyikan untuk Aleesya Eryna kesayangan. Huhiii. Ntah apape lagu, bantai aje. Janji anak suka, senyum, sengih sengih. Mesti dalam otak dia cakap, Bising aje lah mami ni. Dah lah suara tak sedap. HAHA.

Dulu, masa tengah pregnant, husband ada nyanyi satu lagu untuk baby dalam perut. Kehkeh. Lagu tuh Mak dia nyanyikan untuk dia masa kecik kecik. Alaa takkan kite nak nyanyi pastu post video kat sini HAHA. Kite tulis lirik aje ek.

Tidur adik mak tidur.
Hari sudah malam. 
Burung sudah pulang. 
Abah halau ayam.

Jangan tanya kite kenapa lirik dia macam tu. Hihihi. Sampai sekarang, time nak tidurkan dia, mesti nyanyi lagu ni. Lepas dia tidur, kite bacakan doa tidur dan ayat kursi. Dan kroh kroh kroh, dia tidur nyenyak sampai pagi.

Pagi pagi lagik dah buat mami cair. :')

Cuma kadang kadang dia bangun awal nak susu pastu tidur balik. Ni ikut peel abah dia ni. Kuat tidur. Haha. (-_____-") Tapi bila anak tidur balik, haruslah mak pun tidur balik jugak. Kihkih.

Okbai. Nak lipat bajuuuuuuuuuu yang banyak walaupun anak tengah tidur, tapi banyak kerja nak buat dalam waiting list. Wuwuuu~~ 

4 comments

husna zahidi said...

demi anak, suara tak sedap pon digagahkan juga..hehehe..

Shahir Karmarudin said...

Kena pegi kelas vokal la mcmni...hehehe gurau jek..

Cik Yuki said...

da besar anak akk. dah lama x kemari hehehe

Hamira said...

Tahniah atas kesungguhan menjaga si comel. semuga tabah menjaga anak comel sehingga dewasa.
http://kidsandmumapparel.com/blog/
http://kidsandmumapparel.com

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13