Thursday, May 22, 2014

.cerita seram

.

Salam.

Pernah tak korang rasa pernah kena hempap time tengah sedap sedap tidur. Ni bukan 18sx punya cerita okey. Ni betul betul seram ni. (Pada kite lah.) Ok, cerite nya macam ni....

Bulan lepas, masa tuh dah pukul 11 malam. Aleesya dah tidur. Husband kite pulak tengah tengok tv. Kite memang tak pernah tinggalkan Aleesya tidur sorang sorang dalam bilik. Kite mesti temankan dia. Masa dia tengah tidur tuh, kite baring sebelah dia, main game Farm Heroes Saga kat Ipad. Huehue. Memang tak bajet pun nak tidur. Tapi tiba tiba terlelap.

Masa tuh dah nak pukul 12malam. Selang 2-3 rumah dari rumah kite pulak tengah ada latihan kompang sebab esoknya tuh ada majlis kahwin kat situ. So, bising lah kat area rumah kite. Time tu pun, kite tak tutup pintu bilik. Nampak Mama kite lalu depan bilik. Cuma kite tak tegur aje lah Mama.

Tepat pukul 12 malam, husband still tengok tv kat luar. Kite pulak tetiba macam terlelap. Bila dah terlelap tuh kompem kompem lah tak baca doa tidur dan ayat kursi. Kite dengar jam dinding rumah kite berbunyi 12 kali menunjukkan dah pukul 12 malam. Tapi kite macam tak boleh bangun.

Dalam time tuh, tetiba kite rasa badan kite berat sangat. Tak boleh bangun. Susah sangat. Dah cuba bangun banyak kali tapi tak boleh. (T__T) Kite nampak Aleesya baring kat sebelah kite. Nak bangun tapi tak boleh. Nak jerit, suara tak keluar. Nak nanges pun tak boleh. Pastu kite kuatkan semangat. Kite baca apa yang kite ingat. Doa nabi yunus. Surah Al-fatihah. Ntah apa lagi kite baca. Pastu kite berjaya bangun, kite duduk. Cepat cepat kite amek handphone pastu miskol husband kite yang tengah tengok tv kat luar.

Pastu bila husband masuk je bilik, kite terus nanges nanges. Gila kau first time kena macamni. Tengok jam, baru pukul 12.05 malam. Dalam masa 5 minit, syaitan dah boleh kacau kite. Isk. Kite takut gile. Terus husband peluk kite pastu dia baca baca ayat kat kite. Padahal masa tuh, Mama pun tak tidur lagi. Tengah basuh baju. Husband tengok tv. Kat luar bising bising orang praktis kompang + rewang. Tapi still, kite boleh kena kacau.

Kebetulan masa tu kite baring telentang. Kalau baring mengiring, mungkin tak kena hempap. Nasip baik kite yang kena. Kalau anak kite yang kena? (T___________T) Lesson learnt. Pasni kena selalu baca ayat ayat kursi kalau nak baring baring. Takut terlelap ke apa ker. 

Along kite dulu selalu kena macamni. Masa zaman dia sekolah. Dia duduk asrama, so bilik dia kat rumah ni memang selalu kosong. Nanges nanges dia datang bilik kite, cerita kat kite dia kena hempap. Tapi kite masuk telinga kanan, keluar telinga kiri. Ye la, sebab tak pernah kena. Ni dah kena, baru rasa macamana. 

Korang pernah kena tak?

Minta simpang.
Nauzubillahiminzalik..


7 comments

Iena Marlyssa said...

pernah kena beberapa kali..lagi2 time duk hostel dulu..siap bile mcm dah boleh bergerak tu, ternmpak kelibat berlalu dr tmpt kite..serammm...

InaYusoff said...

intan!..
penah kene.
kene mase dalam pantang kat kampong...
mase tu adik laki baru sampai rumah..
ntah dari mane ntah dia g merayau malam2....

same kes la..
terlelap..
tetibe rase berat...
baca macam-macam..
tapi tak boleh gak..

last2 baru boleh bangun...

nanges2...
angkat anak tido kat bilik mak ...

seram...

Miss Sapera said...

haah,kita penah kena jgk,time pantang haritu,tidur dkt ruangtamu,tidur terlentang la,baby kat sebelah..bape minit lepas kena tu terus tak jd tidur ruang tamu..terus masuk tidur lam bilik sampai abis pantang..huhu

Nur Aliya Insyirah said...

Salu kena dlu..salh stu sebb tido t'lentang..b4 tdo, duduk dlu n bce bismillah 21x..insyaAllah ok..sejk amalkn tu Alhamdulillah xpenh kne da..

Mish Meeniey said...

pernah kena beberapa kali . first tu ingat kita penat sangat . tapi bila dah berkali2 tu baru sedar kena hempap . kalau tidur telentang ke mengiring ke kalau dia nak hempap juga , kita tetap kena . mmg takut . ngaaaa -_-

siPenulis said...

Pernah pernah.. selalu kena kalau tidur melentang, petua saya kalau nak bangun@gerak,gerak2kan rahang.. Insyaallah boleh bangun. Tapi tu cara saya lah

husna zahidi said...

so far tak pernah kena lagi..

ada yg cakap diri kita penat.. ntahlaa husna pon tak taw sgt..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13