Sunday, April 20, 2014

.majlis aqiqah kesayangan kami ^_^

.

Salam.

Dua minggu lepas, kite buat majlis aqiqah untuk anak kite, Aleesya Eryna binti Mohammad Noor Irfan. Amboi. Kemain lagik nama bapak lagik panjang dari anak. Hihihi. Dan alhamdulillah, majlis berjalan lancar.

Kenduri buat kecik kecik aje. Sembelih seekor kamben. Tapi makan sedap sangat sangat sangat. Credit to Mak Li yang masak Nasik Arab yang super sedap dan pada kawan Abah, Wak Rahim yang masak lauk kamben, ayam, dan lain lain. Haish. Tak cukup rasanya. Macam nak makan lagik bila ingat makanan hari tuh. 

Masa majlis tuh, tak potong pun jambul Aleesya. Sebab Aleesya mana ada jambul. Keluar dari perut Mommy dia terus dah gondol hihihi. Tapi insyaAllah husband akan cukur jugak. Nak cukur sekarang macam tak berani lagik. 

Aleesya Eryna ni memang muka ketat manjang.
Tapi kalau senyum, boleh kena kencing manis !

Memula tuh, Aleesya pakai gaun warna putih. legging pink and headband pink. Maybe dia rimas, dengan ramai orang. Pastu dia nanges sekuat hati. Tak penah penah nanges camtu. Puas pujuk, bagi susu, duduk dalam bilik, bukak ekon semua takut dia panas. Last last tukar baju, baru diam. (-.-") Pakaikan dia baju biasa je. Huu.

Aleesya with my MIL.
"Kite tak suka pakai gaunnnnnnn!!!!" 
HAHAHA.

With Mama tersayang.
Orang kuat. 
You're my everything.

Abah kite kat mana ntah masa ni.
Busyyyy sangat sangat uruskan majlis untuk cucu tersayang. :')

With my kesayangan. 
Since study sampai lah dah jadik mak orang
Thanks datang jejauh.

Doang pun sama. 
Sanggup datang dari KL.
Memang tetamu yang tak pernah missed.
Time tunang, kawen sampai lah time ada anak!
Sayang korang ketat ketat !

Yang bagi bunga telur tuh ahkak kite.

Muah muah muah.

Cik mek molek Faqehah main dengan Aleesya.
(My Niece)

Dia memang pesen bergambar suka letak tangan kat pipi.

Comey lettew :-P

Family potrait.

Mami & Abah love you so much.
^__^

Semoga menjadi anak yang baik dan cerdik yer.
InsyaAllah 2 hari lagik cukup 3 bulan.
:')

6 comments

Farah Zamri said...

hehe comel si Faqehah, dah beso dah dia :)

cik ketenangan (amnah) said...

comel :)

cik ketenangan (amnah) said...

comel :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak intan, alhamdullilah. berjalan dengan lancar semuanya even Aleesya takmau pakai gaun. hihiiii. bestnya kawan2 ramai mai kenduri. seronok kan dikelilingi member baik.. singgah menabung singapore airlines ~~~

cik hani said...

Anak rimas dgn gaun.tkr baju lain senyap pulak..rimas tapi tak reti nk ckp

pipie azati aziz said...

Aleesya .. comelnye awk pkai gaun ... ^_^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13