Monday, April 7, 2014

.bikin gua panasssssssssssssss je !

.


Salam.

Pepagi lagik dah buat mood kite kelaut. Hmm ceritanya macamni. Kan kite ada buat biz al-quran pelangi. Biasa hari hari memang akan ada orang beli dan kite dah mention dekat blog/FB, kite cuma akan buat pengeposan pada hari Isnin dan Khamis sahaja. Kite tak pos hari hari. Ok. Nak dijadikan cerita, ada satu hamba Allah ni dia nak beli alquran dari kite. Memang dah whatsapp kite dari semalam. Dia cakap, nak transfer payment pagi ni dalam pukul 8-9pagi sebab semalam line tak ok.

Pastu pagi tadi, dia whatsapp kite semula. Dia cakap dah transfer. Dia forward kat kite SMS yang CIMB bagi dekat dia sebagai proof of payment. Ok. Kite nak tanya penjual online yang lain. SMS tuh boleh dikira sebagai PROOF OF PAYMENT ke? Mesti lah tak boleh sebab sms boleh di-edit. Kite tak cakap dia nak tipu kite tapi sebagai langkah berjaga jaga. 

So, kite mintak lah proof of payment. Baik baik kite cakap. Kite suruh dia print screen receipt sebab dia buat online transaction dari CIMB ke Maybank kite. Tapi dia cakap tak boleh print screen. (EH, tak belajar ke print screen dari computer? Tekan aje lah print screen kat keyboard. LOL) Ataupun benda paling senang, snap aje gambar.

Biasanya, kalau orang tu transfer dari Maybank ke Maybank, memang tak ada masalah sebab kite boleh check direct dekat M2U punya website. Tapi bila dari CIMB, biasanya dia akan ambil masa dan ada SEDIKIT charges. Mungkin 1-2 hari sebab biasa dekat receipt dia akan tulis status "Accepted for processing" dan bukannya Successful. Kite syak akak ni tak pernah online shopping agaknya. Hmm..

Bila kite mintak dia snap gambar receipt proof of payment, terus dia melenting, nak maki maki kite tak tentu pasal. Dah kenapa dia ni? !@#$%^&*












See?

Siapa yang biadap sekarang ni? Dia siap cakap nak check sama ada duit tu dah clear atau tak dekat sistem. Maybe sebab dia kerja dekat CIMB sebab ikut alamat yang dia bagi untuk pengeposan, kite tengok ada perkataan CIMB. 

Salah kite ke sebab kite mintak receipt tu tadi? (-.-") CIMB memang take times sket kalau nak transfer duit ke bank lain.

Tengok bahagian notes tu.
(Image ni kite gugel je. Credit to the owner)

Dia transfer pukul 8 lebih tadi. So, masuk duit "same day". Tapi bukan lah on the spot sebab dia buat IBG transfer. Maybe petang sikit atau malam. Charges pun cume 10 sen. (Ikut whatsapp dia, die merungut sebab kena charges. Padahal seposen je pun) Ada lagik satu jenis transfer, tak sure apa nama dia. Yang tu charges RM2.00 dan duit pun boleh masuk on the spot. 

So, takkan lah kite nak pos barang dia pagi ni jugak sebab dia claim dia dah bankin duit kat kite. Tapi kite tak received lagik payment?? Dats why kite mintak resit sebab even duit tak masuk lagik, kite boleh proceed order dia. Win-win situation lah kan? Tapi dia dah mintak refund duit. So, once dah clear, kite akan refund balik. Ingat kite hadap sangat duit dia. Siap perli kite makan duit haram :')

Ok. Sekian sahaja entry luahan perasaan. Pepagi lagik dah buat orang panas hati. !@#$%^&*

***sambungan
Sekian.

Hmm kesiannn.. 
T___T

37 comments

t.a.c.a said...

bunyi nak beli alquran tapi cakap macam ape jer... ape kes laa akak ne

ucupiza said...

klo transfer cimb ke maybank memang ambil masa sikitkn kak..ayat dia suruh pulangkan duit tu yg xtahan...customer mcm ni blacklist kan je sis..

DYatie said...

Allah geram ny dgn org ni. Kte pun geram baca. Grrrr

misz sheyla said...

lorh..memang standard la mintak resit...saya pun niaga online..pernah customer kate dah bank in tapi bile cek xde duit pun yg masuk..tapi bila mintak resit cdm kate dah buang..

dak eina said...

kesian die.. first time shopping on9.. sabar mami aleesya. baik lyn aleesya.. senyum ye sis ;)

Mama Safiy Arfan said...

eh kalo sy pon hangin..agak biadapnya akak tu.kalo dia keje cimb ptt dia tahu pergerakan duit mcm mn.n bkn keje cimb kot..dh tu bengap..jenis x nyempat2..better dia p beli walk in je xpyh pos2...sy plak geram ble baace..mmg kurang ajar btl.

Azney Shamsuddin said...

nampak sangat tak pernah guna online banking dan beli online poyo punya customer !!!

Puteri Iqa Izyan said...

aaaaaaaaaa kite pon rase nak marah dkt akak tu ni kenape? huhu.

tak menyabar betul akak tu. takpe kak intan, mmg betul dh ape kak intan buat tu. haishhh.

oh yg lg satu kalau IBFT-interbank fund transfer. biasanya charge RM1. yg tu automatik mmg terus masuk dlm akaun. x mcm IBG. :)

Shark Kay said...

mungkin dia x pernah bli secara on9 kot.
tu yg dia mintk refund tue.
hehe..
mcm2 ragam kalau customer nie.

Cik Puan Eka said...

pauah betul berurusan dengan org yg cmni. Kita plak hangin ..

C i k R e n e x said...

Eeee skit pulak hati kite ni bce ayat mokcik tu,,
Sabar ea sis,,die x biase bli on9 ler tu,,
Sukeee hati je ckp org mkn duit haram..

sYaFiNaS said...

ish,biadapnya akak ni...standardlh orang minta resit untk proof...xkira lah byr pakai apa pun...zaman skrg ni banyak sgt suka menipu...ckp nak beli brg n dah bank in duit tp bila chek,xda pun...dia ingat barang free ke hapa...dah tu boleh plak ckp makan duit haram..suka hati dia je menuduh kan...sabar je lah mami aleesya comei tau...

Nurulchumel said...

ni jenis org yg ada duit cukup2 seratus je dlm bank kot. omg.. siyes memalukan.

cimi said...

amenda la akak tu. =.=" pelik2 sangat.

Ziera Ieyah said...

hahaha sabo jela intan oi.. mungkin first experience tu hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak intan. Masyallah. sabar banyak je baca print screen ni.. sheila selalu buat instant fund transfer bila bayar online payment. setahu sheila on the spot boleh masuk akaun orang walaupun bukan bank sama dgn sheila. standard cas rm2 la. hehee takda la berkira selama ni.. baru tolak 10sen dah bebel semacam. dah ler print sreen pun tak reti buat guna pc? fuhhh sabar banyak ye kak intan... dugaan jadi peniaga kan T____________T"

MaMa Ezan Ezan Faizul said...

Makcik ni mmg mintk penampo...

MaMa Ezan Ezan Faizul said...

Mmg mintak penampo makcik ni..

noorfarahim bt azemi said...

sedihnya.. ape la akak tu.. adat la kite minta proof itu ini.. tapi akak tu nak melenting plak..

husna yusof said...

pon ada perangai mcm ni.. kalo tak percaya jangan la beli online.. g beratur kt tesco ke, giant ke, kan.. ishhh sedih. bahasa menunjukkan bangsa kak, ni bangsa ape ni?.. melayu sopan santun je selalu..

Suria Lekatlekitgurl said...

saya klau beli brg online x pyh tggu org minta sy lps transfer printscreen resit then bg terus sbb kita paham zaman skrg byk penipuan org meniaga pun nk protect perniagaan dorang jugak

mOoN IzzaN said...

Pfffttt~ apalah macik ni...agak2 la jugak...nak gelak pun ada niiii....

Shamsurina Subri said...

Sabar jela.. minta simpang dr dpt customer mcm ni.. kami customer cerewet or belagak mmg xlayan.. banyak lagi customer with good manner.. rasa dia bukan org bank.. kalo orang bank confirm tahu..

Shamsurina Subri said...

Sabar jela.. mintak simpang dpt customer mcm ni.. customer yg cerewet berlagak mmg kami tolak je.. banyk lagi customer with good manner.. dia bukan org bank.. kalo org bank confirm tau transaction..

Shamsurina Subri said...

Sabar jela.. minta simpang dr dpt customer mcm ni.. kami customer cerewet or belagak mmg xlayan.. banyak lagi customer with good manner.. rasa dia bukan org bank.. kalo orang bank confirm tahu..

Nurfarah Harryna said...

Rasa nak bg penumbuk je kan berurusan dgn custmr mcm ni...

-atiQah- said...

Teruknya customer mcm ni. Sy yg bca pun rsa hangin je. Gerammmm..

Nk smbung bca bhgn 2. Hehe.

faziera193 said...

saya ni ha keje bank..mmg kalau transfer ke bank lain amek masa..bukan trus dapat..tu pasal charge 10sen..kalau yg trus dapat tu dipanggil instant transfer..charge rm2..

kire awak da consider la sbb nk proof of payment..sbb slagi status tu sent for processing, tak semestinye akan dpt kat akaun awak..kot2 die ade tersalah masuk info akaun, automatic die reject balik ke akaun penghantar..tak ke naya..haha

10sen tu kire murah la tu..kalo tak nk kne charge, guna bank yg sama..kn takde charge..adeihh..takpun g bratur kat mesin cash deposit or kaunter bank..

*maaf sedikit emo.. ;)

azumie Ahmad said...

MAKCIK NI CLEANER KAT CIMB TU KOT...NI MESTI TAK PERNAH SHOPING ONLINE KAN.

Cik Bulat said...

Hahahahahahahahaha. Gila punya oranggg

cik yuki said...

uih dasyat, dia igt bli brg melalui pos mcm beli brg kt kedai ? pilih, bayar, bawa balik ? dah nama pn by pos. sesabar r sikit. xmenyempat. kalo sy ni, mmg sy mintak simpang lah .. jgn la jmp ko lg. serabut. hehehe

Nuruashia said...

jahatnyaaaa orang tu! suka hati ckp mkn duit haram.. hmmm.. bongek

Azwa Azee said...

nampak sangat x pernah berurusan secara online... huhuhu... it takes time.. kalau nak cepat, bank in terus ke bank yg digunakan seller.

Nurul Diana said...

Sy pun niaga on9. Memang penat kdg2 layan cust. Hadoi. Yg ni dh lebih ckp makan duit haram ape. Ish2

Syafini Rashidi said...

Jenis tak sembang depan2 pandai la cakap macam tu konon dia betul hahahah buat malu je . Zaman IT pun tk reti reti lagi , eh kita lak panas lebih hehe

syahir 8787 said...

salam sy nk tanya sikit kalau resit tu tulis (accept for prosessing) ape maksudnye eh....

syahir 8787 said...

salam... sy nk tanya sikit kalau kat resit tu tulis (accept for prossesing) ape maksudnye eh... ..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13