Monday, March 24, 2014

.yahoo! shaye sudah besarrrr...

.


Salam.

Sejak sejak ada anak ni, jarang nak tulis belog pasal diri sendirik. Memanjang pasal anak. Dekat FB pun sama. Dah jadik faveret topic dah sekarang. Ngeeee. Tengok kawan kawan yang sebaya pun sama. Semua sibuk dok cerita tentang anak masing masing. Cepatnya masa berlalu~~

Oh yer. Tadi kite pergi klinik, Aleesya check up 2 bulan. Alhamdulillah. Berat dia dah naik sikit dari 3.96kg bulan lepas, sekarang 4.85kg. Kite pulak turun berat walaupun sikit. Kehkeh. Dari 42kg ke 41.9kg. Yahooo~ Dah mula rasa seronok sebab seluar jeans dah muat pakai! Hihi. Tadi masa pergi check up pun iolss dah pakai jeans uolss. Hihi. Best bila fully breastfeed ni. Makan banyak pun tetap kurus. ^__^

Actually, memang lah gumbira sebab dah turun berat badan dan hampir kembali ke berat asal TAPI MAKIN TAK KUAT pulak nak dukung anak sendirik. (T___T) Haish. Hari hari kena training. Nak tak nak kena jugak kuatkan diri. Jangan ingat mami badan kecik tak kuat dukung anak okeyh! :-P

Tadi Aleesya kena inject 2bulan. Macam biasa, mami takut nak pegang. Takut terlepas dari tangan. Husband kite yang pegang. Masa nurse inject tu, kite tengok muka Aleesya relaks je. Pastu tetiba huwaaaaaaaaaa menangis kuat. Pastu dia senyap, pastu menguap. (-.-) Pastu husband kite terus pujuk pujuk dia dan dia tak nangis dah. Kejap sangat nangis. Pastu setel amek ubat semua, terus balik. Dalam kereta, dia diam jer, tidur. Bila dia tak mengaruk, kiteorang amek kesempatan pergi beli nasi bungkus dan isi minyak kereta pastu baru balik rumah. Hihi.

Muka budak 2 bulan Hihi.

<3 <3 <3

To my dear Aleesya Eryna binti Mohammad Noor Irfan,
Walaupun mami nampak macam kakak kakak..
Walaupun mami nampak macam tak serius..
Walaupun mami nampak macam garang kadang kadang..
Walaupun mami nampak macam kasar..
Tapi mami sayang kamu sangat sangat..  Sayang sangat...:')

Nanti dah besar, bukak belog mami ek. Klik tab My Lil' Baby. Pastu baca lah apa mami nko merepek dalam belog ni dari zaman bercinta dengan abah kamu, zaman bertunang, zaman kahwin dan zaman saat saat nak melahirkan kamu. ^___^ Baca tau. Tak baca nanti mami tumbuk kang. :-P

2 comments

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, comelnya baby. apalah mami ni garang tau, nak tumbuk anak pula. hiewhiew. semoga Aleesya Eryna binti Mohammad Noor Irfan membesar dengan sihat dan jadi anak yang solehah. in shaa Allah ~~~

Petak Bunga said...

pinky nya alesya

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13