Friday, March 21, 2014

.ketakutan terhadap mister han (-.-)

.

Salam.


Kite menghadapi masalah problem yang tak ada lah kronik mana pun. Tapi time time emergency, kronik lah jugak. Wuwuuu.

Sejak masuk dalam golongan mak mak ni, kite selalu bangun malam. Biasanya Aleesya Eryna akan bangun malam untuk minum susu atau tukar pampers. Masa awal awal dulu, dua jam sekali dia akan ngek ngek merengek. Tapi sekarang, alhamdulillah, dia bangun sekali aje. Hihi. 

Ok. Nak cerita ni. Kite ni bukannya jenis penakut sangat. Tapi kadang kadang, bila teringat, sumpah kita rasa macam benda tuh ada sebelah atau belakang kite. So, biasanya lepas bagi Aleesya susu, kite akan rasa haus dan rasa nak pergi toilet. Toilet kat rumah ni ada banyak. Yang paling dekat adalah kat bilik Mama. Tapi kalau Mama tidur kunci pintu, kelam kabut jugak nak pergi toilet lain. Lepas tu takut. Lepas tuh kejut husband suruh teman. Padahal berapa langkah aje dari bilik. Tapi takut punya pasal. (T___T)

Macam baru baru ni, kite rasa haussssss sangat. Stok air dalam bilik lupa nak update. Terpaksa lah pergi dapur. Nak kejut husband, macam kesian pulak dekat beliau. Jadiknya, tahan aje lah rasa haus tuh sampai pagi besok sebab takut nak pergi dapur. Zzzzzz!

Selalu kena bebel dengan husband. Ape lah.. Dalam rumah sendirik pun nak takut. Kite tak tau lah nape boleh ter-imejin macam macam jenis hantu. Dan dan lah benda tuh semua nak masuk dalam kepala otak time darurat. 

Kite harap, anak kite takde lah menghadapi masalah problem macam kite ni. Ni kire untung, zaman sekarang toilet dalam rumah. Kalau zaman dulu, toilet dekat luar, achaner nak kire tu? Huaaaaaaaaaaa........

So sekarang kite memang standby 2 botol air dalam bilik. Letak dekat tepi bantal. Senang nak minum kalau haus tengah tengah malam. Memang kompem haus punya sebab kite fully breastfeed. Tapi achaner nak standby toilet dalam bilik. Takkan nak angkat toilet letak tepi bantal jugak. Kehkehkeh. :-P

Ape ntah kite merapu. Ok nak bagitau. Esok baby kite genap 2 bulan. Eh, macam kejap aje! Hihihii. Ok baiii. Nanti kite update lagik ;-)

IKLAN
(Sesiapa nak beli Choc Jar boleh pergi IG : @simatapetak)

Sedap bak hang!

4 comments

Gieyana said...

Comey bb..:)

cik hani said...

Rumah sendiri dulu masa kecik takut la.daj besar ok sikit la

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak intan. hehee penakut ekk. sheila kalau dok rumah sorang yang penakut. kalau ada suami, kita ni semua pun berani. hahaha poyo betul rasanya. tapi serius la, kadang tu terbayang gak.. tawakal je nak p dapur sorang2 tengah malam. hiewhiew ;p

ShAriPaH AzLeNA said...

salam...blh share tak set pantang apa yang awk guna?..sb kita confius byk sgt set pantang yg ada skrg ni..tak tahu yg mana elok dan ok..

tqqqq...^_^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13