Wednesday, March 26, 2014

.her very first fever

.

Salam.

Entry mak mak again. Biasa lah. :-P Ok. Sambung.

Time kite taip entry ni, Aleesya Eryna tengah tidur. Dapat la kite siapkan order customer. Tu pun banyak lagik yang pending. Kemain payah yer jadik mak ni. Now I feel. Ni kire untuk tak kerja. Cuma buat online bisnes jer. Kalau kerja, mau tak cukup kaki dengan tangan. (-.-)

Dua hari lepas, Aleesya kena inject 2 bulan dekat KKIA. Lepas kena inject, balik rumah, rasa kepala dia macam panas sikit. Kebetulan, klinik memang ada bagi PCM sirap. Nak bagi tak reti, suruh Mama tolong bagi sebab Mama memang nurse dekat klinik yang sama. Lepas bagi PCM, bagi susu. Dan Aleesya pun tidur. 

Pastu kejap kejap kite lap kepala dengan badan dia. Takut suhu naik. Injection tuh baru dos yang pertama. Dos yang kedua time 3 bulan nanti. Ubat tu baru nak bertindakbalas dengan badan. Sebab tuh macam dedor sikit kot badan dia.

Kite tak reti sangat jaga baby. Masa adik kite si Chacha tuh kecik, bukannya kite amek tau sangat. Ye la, masa tu pun kite dalam 19-20tahun kot. Jiwa muda remaja lagik. Kehkeh. So sekarang bila ada anak sendirik, baru lah rasa achaner. Hmm.

Semalam, husband kite gerak ke JB, ada kerja dengan Abah dia. Malam ni insyaAllah baru balik sini. Dan untuk pertama kalinya, malam malam kite jaga Aleesya sorang sorang (kecuali time baru lepas deliver kat hospital haritu. Tapi time tu ada nurse monitor). Kite tak boleh tidur sangat. Jap jap terbangun, check suhu Aleesya takut naik mendadak ke ape ke. Aircond bilik pun kite bukak kecik je takut dia sejuk sangat.

Alhamdulillah, Aleesya tak meragam. Walaupun macam demam sikit, tapi dia aktif. Mulut membebel aje. Ajak borak. :') Maybe, kite yang gelabah lebih. Rasa macam nak nangis pun ada. Rasa susah sorang sorang bila anak sakit. Cheh. Padahal ada nurse dekat bilik sebelah Mama lettew. Bilik Mama sebelah bilik kite. Kentut pun boleh dengar. Kihkih.

Sekarang ni, dia tengah tidur. Lega sikit kite suhu dia dah turun ke 36.4. Paling tinggi 37. Ada member kata, 36.6 dah di kira demam. Alaa ghisau. Cepat lah husband balik. (T__T) 

Ni nasib baik husband kite dah tak belayar kapal dah. Dah tak jadik Super K dah. Hihi. Kalau dia still belayar kapal, kite memang kena kuat. Phew. Tabik spring toing toing dekat mak mak yang suami dia PJJ. 

Okbai. 
Nak baring sebelah anak tersayang. :')

#TakziahMH370

4 comments

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak intan. alahh siannya Aleesya demam. semoga cepat sembuh si kecil ~~~

NUNU EERA said...

alolo.. xpe.. die nk test mmy utk jaga msa demam tu.. dayyan kalo demam bogelkan aje.. hehe..

Myra Anne said...

36.6 masih normal lg.. dun wory ye dear.

Myra Anne said...

36.6 masih normal lg.. dun wory ye dear.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13