Monday, March 3, 2014

.40 days - hureyy! dah habis pantang~

.

Salam.


SEBENARNYA.... Kite confused. Ada orang pantang 44 hari, bff kite pantang 38 hari sebab dia cakap (mak dia cakap), kalau orang jawa, pantang 38 hari jer. Lepas tuh, Mama kite pulak cakap, kena pantang 42 hari. Ntah lah, mana mana pun tak kisah. Janji, kena pantang untuk kepentingan masa hadapan. :-P

Sepanjang tempoh 40 hari ni, banyak gak pantang larang yang kite langgar. -_- Jenis degil, kang hari tua, sakit sana sini, bising aje. Padan lah muka mung Intang. Dua minggu awal jer ye ye oh pantang itu ini. Bila dah boleh pakai seluar, dah boleh jalan laju, semua dah tak ikut pantang. :-P

Makan.
Makan kite tak berapa pantang sangat. Apa Mama masak, kite makan. Mama kite nurse, so kite percaya lah apa yang terbaik dia buat untuk kite. Sepanjang pantang ni, kite dah makan macam macam Mama masak. Asam pedas, Lemak Cili Api, Kotiaw Goreng, KFC, McD, Pizza. -_- Dahsyat tak? Tak sangat kan? :-P Orang cakap, nanti anak cery bery, tak pun nanti luka kat bawah tu gatal. Tapi alhamdulillah kite ok jer. ^_^ Cuma air sejuk je tak minum. KADANG KADANG aje curik minum. Haish. Masak lah kau Intang bila tua nanti. Kerepot sana sini. (T___T)

Tapi ada ke orang tua yang tak kerepot?
(degilnyeee budak Intang nih! hihi)

Outing.
Hari first kite keluar time pantang ni tak ingat. Tapi masa tu petang, kite dengan husband tengah tengok TV cerita Banglo Sek 2 kat Astro tuh. Tetiba takut. Pastu pukul 3.30petang adik balik sekolah agama, husband nak pergi amek dia kat sekolah. Pastu kite cakap nak ikut. Tak kira. Nak ikut jugak. SEBAB TAKUTTTTTTT. Zzzzzzz. Tapi jarak rumah ke sekolah dalam 1km aje. :-P

Hari kedua outing masa pantang adalah 24 Februari lepas. Tu masa nak pergi check up sebulan my baby. Kena lah pergi klinik. Lepas tuh terus pergi beli lauk untuk lunch. Ala tak jauh pun. Dalam setengah jam dari rumah. :-P

Dalam sejam je bertahan.
Pastu melalakkkkk.

Maybe sebab udara tak best dalam shopping mall ni.
Kite pun macam sesak nafas. ~,~

Hari ketiga outing pulak masa 38 hari. (Hari ni 41 hari). Masa tuh pergi shopping mall sebab nak beli baju untuk husband sebab esoknya (hari ke 39) ada wedding kawan kat Pagoh. Pergi shopping mall pun kejap je. Pastu dapat lah testing bawak Aleesya naik kereta baru dia (stroller dia hehee). 

Tahniah Aien !!!

Pengantin ambil berkat.
^__^

Geng geng ex-housemate.
Ada tiga orang missing in action.
Sorang tak datang, dua orang tengah makan. 

Yang tengah tuuuuuuu... over tau. :-P

Pastu the next day (hari ke 39) pergi Pagoh, wedding kawan masa buat degree dulu. Ai siap jadik bridesmaid uols. Hehee. Mengalahkan anak dara betul lah mak dara nih. -_- Yang bestnya, Aleesya behave sangat. Tak meragam. Hee. Testing aje semalam tu. So, dah boleh jenjalan jauh lah pasni. Padahal Mami dia yang dah tak sabar nak jalan. :-P

Ok. Carik kite mana. :-P

Dan semalam, kami semua kepengsanan dekat rumah. Baru outing dekat dekat dah penat gile macam ape. Oh yer. Sebenarnya kite yang paling penat sekali. Penat bergambar. Ntah apa-apa je. Hehe. 

Mengamuk kena kejut.
:-P

Oh yer. Semalam petang, photoshoot Aleesya dekat rumah. Mentang mentang lah pakcik Yeop dia photographer. Mami dia pun amek kesempatan. Tapi mood Aleesya tak elok sangat. Sebab tengah tidur best best, kena kejut, kena paksa bergambar. Mana tak mengamuk. HAHA. 

Ya Ampunnnn.
Muka tu tak payah nak stress sangatttttttt..
HAHA.

Yang ni pulak dagu berlapis lapis. 
:-P

Comey baju tapi dah kena muntah -_-

Boleh nengok baju comey kat
Instagram - @ohlalababymy

Alahaiii.. Melting..
<3 <3 <3

Yey! Rabu ni kami nak balik kampung husband dekat Jay Beeeeee. Horeyyyyy. Kite siap dah buat list nak makan dekat mana. Kah kah. Tak sabar ! Oh ye. Dah ada plan nak vacation dengan baby. Babymoon katanya. Kihkih. Tapi tunggu Aleesya besar sikit. Dan tunggu duit Mami dengan Abah banyak sikit yer. Aminnn~ ^_^

Ok. Sementara baby tengah tidur, baik kite pergi makan duluuuuu. Japgi dia bangun, kena mengadap dia aje. ^__^ Nanti kite update lagiiii. Babaiiiiii.

Sesiapa nak photoshoot pre wed ker, post wed, wedding, majlis aqiqah, maternity atau apa saja, boleh contact adik kite di KantaBolat Photography. InsyaAllah, harga berpatutan. 

7 comments

(●*∩_∩*●) said...

Eh? Rs mcm baru semlm intan bersalin..hehe..cepat betul masa berlalu kan? Btw, kiut sgt gmbar aleesya yg last tu :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak intan. wahh dah habis pantang ye. alhamdullilah. bestnya, jalan2. btw baby comel. muka tension ekk kena bergambor. hehee ~~~

cik mah said...

Cik mah 10 hr berpantang dh g kdai perabot..sbb nk pindah rumah..bersyukur bersalin normal..baik n sihat cepat...bestnyer dh hbs pantang..comeynyerbby..

Amy A. said...

mase pantang mmg kne jge mkn dgn jalan2 yeh?....

habis lah sy nnt pantang kne pergi kelas jugak...xboleh lah xberjalan, nnt final yg jalan..haha

Fifiey Azmi said...

kak intanggggggggggg comellllllllnyaaaaaaaaaaaaa masyaAllahhhhh <3 <3

jaga aleesya elok2 ye, kak intangggg and tak sabar tunggu adik aleesya pulak datang, ehhhh! hehehehehe!

kak intan, sy igt lagi sy start baca blog kak intan masa 2010, dan dri tu sy follow je jadi silent reader (sekarang je baru nak komen komen hehe!)..dah lama follow kak intan, sampai dah ada anak dah, terharu pulak rasa, sekejap je masa berlalu kan kak intan? :''')

all the best in life, kak intan, for you and your husband and your little baby :)

sy tengah tunggu result SPM ni kak intan, doakan yg terbaik utk sy eh! *tetiba lol xD

(maaflah sy suka komen meleret huwaaaaaaaaa)

ZAIDAHTUL AKMAL said...

Wah.. dah habis pantang eh.. Tahniah.. Intan hebat..
Lamenyer x singgah blog ne.. Rindu nak bace..Hai... zai nak jemput masuk giveaway kalau ade mase & x keberatan..
Giveaway Double Stemcell by Call me Zai!

Jazilah Ilyas said...

Sempoi aih pantangnya. But i do believe pantang ni mmg tgk bdn org. Hihi.. Saya jenis mkn vitamin so bdn cam sihat je alhamdulillah..skrg ni pun tgh pantang gak. Hehe

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13