Friday, January 3, 2014

.suami terbaik :')

.

Salam.


Dah lama tak update belog, buat entry jiwang-jiwang. Heee. Lately ni, asyik update pasal pregnancy story je. Maklum lah, eksaited terlebih. Huhuee.

Sejak pregnant, kite dijaga rapi oleh family dan suami. Apa kite nak makan, apa kite nak minum, alhamdulillah, semua kite dapat. Abah kite lah orang yang selalu belikan kite macam macam. Pantang kite cakap benda tu sedap, dia mesti beli. Sebab tuh kalau si Chacha nak apa-apa, order je dekat Abah. Kompem balik kerja nanti, Abah belikan. Hihiii. Mama pun sama. Heee. Sayang Mama & Abah. :')

Hasben kite pun sama jugak. Sebab Abah kite dah pesan kat dia, Kalau angah nak apape, belikan je. Abah tak nak anak dia meleleh air liur bila dah keluar nanti. Sampai macam tu uols. Kadang kadang kite pelik, Aku ni tak mengidam apape ke? Hihiii. Tapi sebenarnya, apa yang selalu kite idamkan macam kek, askem, benda tuh common dan senang dapat. Sebab tuh tak rasa mengidam sangat. Lain lah kalau mengidam nak makan kanggaroo, memang aneh sangat tuh. Kahkah. 

Awal awal pregnant dulu, tak de masalah sangat sebab perut pun kecik lagik. Husband pun boleh pergi kerja dengan riang ria sebab kite boleh jaga diri sendirik. Duduk rumah pun dengan family. So, apa-apa hal, senang. Mama pun nurse, klinik dekat dengan rumah. Boleh drive sendirik ke sana. Bila nak pergi check up pun, boleh drive sendirik. 

Tapi bila perut semakin membesar bagaikan juara, Ipang dah tak bagi kite drive lagik. Gila bosan duduk rumah bertemankan internet di sisi. Sobsobsob. Dia pulak dah tak senang duduk kalau nak pergi kerja. Nasib baik dia kerja sendiri. So, Abah dia bagi pengecualian untuk dia di bulan bulan terakhir kite pregnant untuk dia pergi kerja. Kalau ada hal penting, baru dia pergi jenguk kilang air oksigen tuh. Thanks Abah Mertua kerana memahami. 

Sekarang, kite tak pernah duduk rumah sorang sorang. Kalau Ipang ada kerja, Mama atau Abah mesti ada dekat rumah. Kalau Mama dengan Abah kerja, Ipang pulak jaga kite. Rasa macam tuan puteri pulak. :-P Hihihi.

Sekarang ni, kaki kite kerap cramp. Kaki dah bengkak. Mungkin sebab nak tampung berat badan yang tak pernah lebih 40 kg sebelum pregnant. Sekarang dah masuk 52kg. Nak jalan jer, tapak kaki rasa sakit. Kena pakai slipar dalam rumah, baru ok sikit. Setiap malam, Ipang akan urutkan kaki kite sebelum tidur. Dia tak pernah mengeluh. :') 

Ada sekali tuh, kite tengah tidur, tetiba rasa kaki cramp. Maybe sejuk sangat sebab tidur bukak aircond. Kite jerit jerit cakap kaki kite sakit! Kaki kite sakit! Kelam kabut dia bangun, urut kaki kite. :') Lepas dah ok, kite sambung tidur balik. Hihihi. 

Lepas tuh, sekarang ni, kite kerap bangun malam sebab nak buang air kecik. Toilet paling dekat dekat bilik Mama which is sebelah bilik kite je. Tapi malam malam buta, malas masuk bilik Mama, so kite pergi toilet tengah. Ipang akan temankan kite dekat pintu toilet tuh sebab takut kite jatuh. :') Walaupun masa tuh dah pukul 3-4 pagi dan walaupun masa tuh dia mengantuk sangat. :') Thanks sayang. Lepas tuh, masuk bilik, sambung zzzzzzz.

Bila bangun pagi, kite cakap thanks sebab temankan kite. Dia cakap, dia tak sedar pun dia bangun sebab nak teman kite pergi toilet. Tapi masa kite kejut dia, cakap nak terkucil, kelam kabut dia bangun. Sekarang ni, kalau kite nak bangun dari katil, rasa susah sangat sebab pinggang sakit, tulang pelvic sakit, kaki sakit, semua pun sakit. Bila nak bangun, Ipang akan keraskan tangan dia dan kite berpaut kat tangan dia. Sambil tu, dia akan ampu belakang badan kite. See, how big and heavy I am. Nak bangun pun dah susah. Isk. Thank you again husband. ILYSM Lillahi Taala.

Baru baru ni, perasaan takut nak bersalin semakin menjadi jadi. Tu lah, banyak sangat baca blog dan pengalaman orang lain, jadik takut. Kite cakap dengan Ipang, kite takut. Kalau kite mati cemane? Siap nanges nanges lagik. Lepas tu dia pujuk pujuk kite. Bagi kite gelak gelak balik. :')

Time urut urut kaki kite, dia cakap, time nak push baby keluar nanti, jangan push kuat kuat. Dia takut urat saraf kaki kite putus atau jadi apape. Kite kan ada masalah dengan saraf. Risau dia, takut jadi apa-apa kat kite. :') Huwaaa sedih sangat. Dia pun ada cakap, Abang tak pernah penat urut kaki Sayang. Time tu lagik sadis. Adoiyai. Cengeng betul lah Intang neh. Gggr.

Kite ada baca tips nak bersalin dekat Facebook. Antaranya, Minta maaf pada suami. Kite baca tips tu depan dia. Then terus kite mintak maaf kalau kite ada salah dekat dia. Then dia cakap, Sayang tak pernah ada salah dengan Abang. Masa tu agak drama melayu sikit. Terus kite cubit dia, kite cakap, ni kite ada salah ni. Pastu gelak gelak balik. Tak jadik nak sedih sedih. :') 

Kite rasa, sepanjang kite kenal dia, sepanjang kite couple, tunang, nikah, hidup dengan dia.. Dan sepanjang 9 bulan kite pregnant, tak pernah sekali pun dia buat kite rasa teruk. Dia jaga kite elok elok. Kite tak sabar sangat nak melahirkan baby kite dengan dia. :') Kite harap, baby kite akan ikut perangai baik Abah dia satu hari nanti. InsyaAllah. 

Baby jangan jadik cengeng macam mommy tauuu. 
Hihi.

Husband, ILYSM. :') 
Terima kasih untuk segalanya. 

3 comments

NinaAz said...

nina ritu pernah cramp. dua kali gak. siap tendang2 lagi suami kt tepi. huhuhu. automatik kaki yg cramp tu tendang suami suh urut. aduii. cian laki gosok2 mata bangun. :(

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Huhu sweet je bc story akak :-) Doakan kyra sekali ya kak,doa dr ibu mengandung buat kyra dan suami.. Amin..

zuk zuhaiza said...

Alhamdulillah, sweetnye husband sis. nie yang tak sabar nak kawen. harap bakal suami pun macam tu :)
semoga Allah permudahkan urusan akan melahirkan baby. insyaAllah.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13