Thursday, March 28, 2013

.2 hari lagik ! *wink*

.
22 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Eiiiiiiiiii rindunyeeeeeeeeee kite dekat belog ni. Hihihi. Gile lame tak hapdet. Rindu nak hapdet pasal preparation wedding. Tetibe tengok tengok dah tinggal 2 hari je ek nak kaweng. Zzzzzzzz. Apa pun tak boleh Intang neh lah. (-.-")

OK! Nak cerite neh. Tadik petang, kite dengan tunang kite pergi fitting baju untuk kaweng. Kite nikah hari Sabtu malam selepas isyak, 30 Mac 2013. Lepas nikah, ada majlis berinai besar. The next day, majlis bersanding, 31 Mac 2013, ahad.. Dekat rumah Mama Abah kite dekat Muar, Johor ni! Jemput datangggggggg korang semua. (^______^)

Tema kite mesti lah kaler pink. Kite neh kan mabuk pink. Kuang kuang kuang. Oh yer. Hari ni hari kedua kite bercuti. Rasa rindu pulak dekat opis. :-P Kite nanti naik kerja balik Jumaat depan, insyaAllah. 5 April 2013. Malu pulak rasenye nak naik kerja time inai masih pekat di jari. Kuikuikui. Kite seminggu jer cuti sebab nanti nak cuti lagik untuk majlis belah lelaki.

Majlis belah lelaki, 20 April, buat dekat TS Hotel dekat JB tuh. Kat sana buat 2 pengantin, dengan Abang  kepada tunang kite sekali. Buat lewat 2 weeks sebab isteri Abang Ipar kite tuh tengah final exam pulak. So, tunggu dia abes exam dulu, baru leh buat majlis. ;-)

Alaa.. apesal lost neh. Tadik macam banyak je nak hapdet. Sekarang dah lupe. Kehkehkeh. Macam tak caye je Sabtu ni kite dah nak nikah. Badan cenonet. Maybe orang pun tak sangka kite dah 27 tahun. Aritu, kawan Mama datang rumah, dia cakap. Eiiiiiiiii keciknyeeeeeeeee bakal pengantin neh. Deng. Kite sengeh aje lah. Nak cakap cemane lagik. Dah memang patern badan tak leh nak besar dah. (-.-")

So, kite harap korang semua dapat doakan semoga majlis kite nanti berjalan lancar ek. Buat masa skang neh, kite tak neves lagik. Sebab banyak benda dalam kepala neh nak buat. Tak sempat nak pikir kena neves atau tak. Kah kah.

Ektuali dulu nak buat baju ni jadik baju nikah.
Tapi last minit, decide tukar baju lain.
Baju dia, sepraissssssss! *wink*

Alamat rumah kite :
No 93-5, KM 24, Bukit Naning, Air Hitam, 84200 Bakri, Muar, Johor 

GPS Koordinat : 
N +2° 1' 47.58", E +102° 45' 34.98"

OK! Nanti time majlis kite buat LIVE UPDATE oke. Bajet retis je. Haha. Maybe update kat FB or instagram jer kot. :-P

DOAKAN SEMOGA SEMUANYA
BERJALAN LANCAR YE!
(^_________^)

Sunday, March 10, 2013

.20 days to go :')

.
7 Sweet and Lovely Comments!

Kadang-kadang kita minta Allah SWT bunga, tapi diberi kaktus. Kita minta kupu-kupu, tapi diberi ulat. Kite kecewa, sedih, marah. Namun kemudian, kaktus tadi berbunga indah dan ulat menjadi kupu-kupu yang cantik. Itulah jalan Allah SWT. Indah pada waktunya. Allah SWT tidak memberi yang kita minta tapi dia tahu apa yang kita perlukan. Kadang-kadang, kita sedih, kecewa, berburuk sangka. 

Tapi Allah SWT sebenarnya merangka yang terbaik dalam hidup kita agar kita sentiasa belajar sabar dan redha.

20 days to go.
Semoga semuanya dipermudahkan. 
Aminn. 

Sunday, March 3, 2013

.Pre-Wedding Intan & Irfan

.
21 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Sebenarnya, dah lama berniat nak buat pre-wedding ni. Tapi tapi tapi..disebabkan beberapa faktor seperti masa dan jarak antara kite & Ipang, haruslah macam susah nak buat pre-wedding neh. Ektuali, tak de penting pun pre-weds ni. Tak wajib pun. Suke suke jer. ;)

Kite plan nak buat style kampung kampung. Siap belajar dengan Mama cemane nak pakai kain batik. Selalunya, pakai kain batik tuh style macam pakai tuala. Kahkah. Pastu kite siap pakai tali pinggang, in case kain batik tuh terburai. (T_T) Haha.

Beberapa hari sebelum photoshoot, kite ajak besties kite survey tempat. Survey tempat untuk outdoor photoshoot time wedding nanti dan photoshoot untuk pre-wedding sekali.

So, decide tempat, nak buat dekat sawah. Ipang tu dia tak berapa nak banyak songeh sangat. Dia jenis orang yang ikut je cakap kite. Tapi tu tak bermakna kite queen control ok. (-.-") Dia just malas nak cakap banyak. Haha. Ok sambung. 

Ipang sampai rumah kite tengahari. Tapi takkan nak photoshoot time panas-panas tuh. Dalam lepas asar, kite pergi area Sungai Balang, Batu Pahat. Time tuh, ada dua pasangan pengantin tengah photoshoot. So, tak nak lah kacau doang tengah posing posing. Since sawah tuh luas, kiteorang masuk ke dalam lagik. Phew. Abes beby myvi berhabuk. (-.-")

Kiteorang pergi berlima. Kite, Ipang, kazen Ipang, Yeop (adik kite) dan Chacha. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Thanks to kazen Ipang, Zakwan yang menjadik director dan thanks a lot to Yeop sebab jadik cameraman. ^_^

Props pun tak ade sangat. Semuanya guna apa yang ade aje. (-.-") Tak pe lah. Janji happy dan enjoiceeeeeeeee sangat sangat sangat ! Ngeee. ^^

Suka gambar ni !

Muka bahagia.
(^___^)


Cantik kan view ni? :-P

Yang ni pun ! ^^

My faveret picca ever !

Kalau nak tengok gambar lain, boleh tengok dekat album FB kite dekat SINI. Ada story behind gambar gambar neh. :-) 

Less than 30 days. Wish me luck ! ^^
Aminnn...

Friday, March 1, 2013

.lets counting, because it is MARCH !

.
17 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ini adalah scheduled entry tepat jam 12 malam. Huhu. Lama giler rasanya tak buat scheduled entry. Memula rasa macam malas jugak nak taip entry neh. Sebab sejak dua menjak neh, mood kelaut aje. Cheh. Makin nak kawen, makin nak sentap. Apa pun tak boleh. (-.-")

Ok. Pikir positif. Cepat cakap YEAY! Sebab skang dah masuk bulan March. Bulan yang kite tunggu tunggu. Hihi. Ada ke patut, aritu kawan kite whatsapp kite, dia cakap tahun neh, takde bulan March. Terus pergi April. Keji sungguh. (-.-") HAHA. Heidi Shafiq jahat ! :-P

Hari ni dah masuk 1 March. So, insyaAllah ada lagik 30 hari lagi sebelum Majlis Pernikahan kite. Heee. Kite nikah insyaAllah 30 March dah Majlis Sanding pulak, 31 March. YEAY! *lompat bintang*

Teaser baju nikah. 
Cantik tak? :-P

Perasaan nak kawen neh kan, kejap excited, kejap macam, Urghhh dah nak kawen ke? Tak puas enjoy. Wuuu~ (T__T) Mungkin sebab ada 30 hari lagik. So macam relaks dulu kot. Relaks lah sangat. Tak tahu dalam hati neh, tuhan aje yang tau. Macam macam benda kite pikir. :'( Takpe. Lets enjoiceeeee the preparation. Banyak kawan kawan kite yang dah lepas majlis, doang cakap, doang rinduuuuuuuuu sangat dengan preparation wedding. 

Yeah, it is happened to me. Tapi bukan untuk wedding lah. Sebab kite belum kawen lagik. (-.-") Kite rindu nak buat preparation tunang. Bile nengok kawan kawan tunang, rasa seronok sangat. Dapat rasa bahagia yang doang rasa. :-)


Jemput datang !

Kad kahwin pun dah banyak kite pos pada kawan. Pada kawan kawan yang tak dapat lagik kad, kalau nak, cepat cepat bagitau kite. Sementara stok masih ada. :-P Kalau tak dapat kad kahwin pun, datang jer rumah kite. Kite jemput semua kawan kawan kite. Yang tengah baca entry neh pun kite jemput jugak. :-) Kalau korang rajin, print lah sendirik kad dekat atas neh. :-P

Wiken neh ada 2 projek nak buat. Satu pre wedding photoshoot. Satu lagik, nak cat bilik. (-.-") Rasanya dah berkurun tak cat bilik neh. Skang warna pink, nak cat baru, tapi kaler pink jugak. HAHA. Pink lain sikit lah. :-P Tak sabar nak nengok hasilnya. ^^

Oh. Sangat tak sabar nak photoshoot pre-wedding. Ntah macamane gaya Intang dengan Ipang nanti. (-_-") Doakan semuanya berjalan lancar yek. Banyak benda nak buat. Tapi rasa macam tak cukup masa aje. 

Kadang-kadang bile pikir balik, macam tak percaya je akan kahwin dengan SUPER K. Eiii lama kan kite tak lukis lukis gambar katun guna paint, cerita pasal SUPER K. :-) Super K tuh watak Ifan masa dia atas kapal dulu. Rindu pulak zaman tuh. Hee. 

Kite memang takkan tau siapa jodoh kite kan? Semua Tuhan yang tentukan. Dan alhamdulillah untuk kurniaan tuhan yang ini...... :-)

YES, I DO!

To my dear future husband... Mohammad Noor Irfan bin Kamari.

Kite mintak maaf kalau dua tiga hari ni, kite banyak kecik ati dekat awak. Hukhuk. Kite kan puteri sentap. Eleh. Macam lah baru kenal kite semalam. :-P

Kite nak bagitau ni. Hari ni kan, dah genap 2 tahun 1 bulan 4 minggu kite kawan dengan awak. Maknanya kan...214 = I LOVE YOU! Sweet tak kite? Sweet tak? Ok. Tak sweet. (-_-")

Nak tau lagik tak? Kalau tanak pun, kite nak bagitau jugak! Tak kire! Hari ni pun genap 6 bulan kite jadik tunang awak. Hihi. Kite harap awak pasrah dan redha dapat tunang secomel dan semengade macam kite. (Kite pun pasrah dapat awak. :-P) Sebenarnya, kite bersyukur sangat dapat awak tau. Alhamdulillah. :') 

Eii dah besar dah kite. Awak pun dah TUA. :-P Dah tunang. Dah nak kawen dah pun. Semoga awak tak neves pada hari yang ke-30 dari sekarang. Tik tok tik tok. :-P 

Ok. Ni lah sebabnya kite suruh awak bukak belog kite tepat pukul 12 malam. Tak de benda best pun sebenarnya. Eiii..baca belog tunang sendirik pun berkire! (-.-") Love u much yunk! Sayang sangat. 

Kau sempurna bagiku 
Tak kurang sesuatu
Kau terima apa adaku 
Ku sempurna bagimu 
Tak kurang sesuatu
Cinta bersatu... :-)

30 hari lagik. 
Jom kira sama sama. 
:-) 

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13