Thursday, January 31, 2013

*berangan*

.
12 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Haha. Gelak dulu. Sebab sekarang mood nak jiwang saje. :-P Ni semua pengaruh drama Setia Hujung Nyawa tuh lah. (-_-")

Kite neh pesen jarang sangat dok mengadap TV. Sebab.. Err..kite lagik suke mengadap komputer dari mengadap TV. Kehkeh. Pastu sebab utama adalah, Chacha tuuuu. Mane kasik angah chance nak nengok! Asek conquer jer. (T__T)

Gila banyak kot drama melayu yang best best tapi kite tak layan. Macam Nora Elena, Ombak Rindu.. Tak pernah nengok langsung. (-.-") Ntah lah ek. Tak berminat. :-D Pastu kite pun bukan jenis yang baca novel. Tengok mood jugak lah. Memang tak penah beli novel pong. Kalau baca pun, pinjam kawan punye. :-P

Ok. Nak tanya. Berapa ramai yang layan drama pepetang Setia Hujung Nyawa tuh. *angkat tangan* Hihihi. Kite da tertinggal beberapa episod dah tapi bile nengok ramai dok update status kat pesbuk pasal drama tuh, terus nak try nengok. Tapi bila dah nengok, melekat ! Zzzzzzz. See, kuat betul terpengaruh dengan status kengkawan dekat pesbuk. :-P

Geram sangat dengan Hady (kawan Zain) dengan Erliza yang perangai macam !@#$%^&. Pastu geram jugak dengan Ikram yang suka kacau El walaupun Ikram tuh agak comeyy. *wink*

Eh nak tanya lah, korang macam kite tak? Bile nengok drama tuh, bile part romantik Zain dengan El, mule lah sengih soang soang pastu imejin yang korang heroin dan pakwe korang hero dalam ceta tuh. Ker kite soang yang cenggini? HAHA. 

Ok. Tak yah tipu. Kite tau, korang pun same. :-P

*Setia hingga ke hujung nyawa...*
InsyaAllah with ALLAH SWT's will.. 

"Cinta jangan engkau pergi... Jauh dari diriku lagi.....
Sesungguhnya cinta kita setia ke hujung nyawa...."

Haish, ni yang malas nak nengok drama neh. (-.-")

Wednesday, January 30, 2013

.saya rasa saya perlukan panadol sekarang ni

.
7 Sweet and Lovely Comments!

Arghhh! Saket kepala ! (T__T)

One word.

KOYA.

Amenda tah Dak Intang neh status pesbuk cenggitu. *refer gambar di bawah* HAHAHA.  Tu namanya status orang tengah heart broken tanpa pikir pape. Dah tau saket kepala, pergi lah makan panadol terus. Macam lah pesbuk boleh kasik panadol :-P Ok. Tu status 2 tahun lepas. Masa tengah... Err.. tengah kepala saket lah ! Gggrr. Lagi mau tanya. :-P

Sep baek ada prince charming tolong selamatkan. :-P
.
.
.
.
.
.
It has been 2 years.. 
Alhamdulillah... 

"Abang Ipan nak kerja tu selamanya ke? 
Abes nanti kawen, bawak bini pergi naek kapal ke?"

"ISY..TAK LAH SELAMANYA. 
DAH KAWEN NANTI, STOP LA. 
SIAN ANAK ISTERI KENA TINGGAL JE."
.
.
.
.
.
.
.
Dan betul betul sekarang dia berhenti dan kami dah nak kawen pun. 
:')

*sayarindutunangsaya*

Makin nak dekat majlis, makin jarang jumpe. Makin jarang contact. Ok tipu. Tak de lah tak contact langsung tapi since kite dah kerja neh, tak boleh tidur lewat, punch card lelame. Dia pun sibuk. Kalau whatsapp pun, tetiba kite dah sampai bulan. Kadang tak sempat cakap gudnyte. (-.-")

Ok. Takpe. Dah tak lame dah. Semoga kite tak menyampah tengok muke die lepas kawen nanti. Kuang kuang kuang. :-P

Bace entry lelame pasal Super K atau tunang kite buat kite sengih sesorang. Kelakar jugak Dak Intang neh. Kehkeh. Sebab tu suke tulis entry dekat belog. Nanti boleh baca balik pastu sengih sorang sorang depan computer lepas tu Chacha tanye, Kenapa angah senyum sorang sorang? AH. DIAM LAH CHACHA! :-P

Ok. Gudnyte korang. ^^ Bertemu lagik di esaimen-lain-kalau-ade-mood- :-P Tataaaaaaaaaaa !

Tuesday, January 29, 2013

.pilihanraya umum VS wedding shaye

.
17 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Skang neh kan dah kekecoh pasal Pilihanraya Umum atau singkatannya PRU. Tarikh sebenar PRU tak tau lagik tapi ada ura ura mengatakan, PRU jatuh pada bulan 3 neh. (-.-") Tapi tarikh nikah dan sanding dah decide. Takkan sebab PRU, nak postpone tarikh pulak. (T__T)

Ok! Bakal suami dah setel part dia. Skang, part kite hampir setel. Kuikuikui. Tapi mostly preparation dah banyak buat. Yeay! Goodies bag dan doorgift dah start buat dengan Mama semalam. Semalam amek NPL (kampeni kite tak amek cuti Thaipusam), konon nak rehat dekat rumah sebab badan letih. Ahad dah sakan soppink barang barang wedding. Tapi semalam still tak dapat rehat sebab mengadap doorgift dari pagi sampai malam. (-.-") 

Kakitangan tak cukup. Cuma ada 3 pasang je. Mama. Angah. Chacha. Chacha tuh bukan boleh harap sangat. :-P Phew. Sep baek Chacha tak pandai baca belog lagik. Kehkehkeh.

Stress jugak bile pikir pasal PRU sebab takut nanti tak ramai sedara dan kawan kawan yang hadir. Emm..tapi takpe lah. Harap harap semuanya berjalan lancar. Semuanya kuasa Allah SWT kan? ^^

Ok. Dengar dengar khabar angin, PRU akan diadakan pada 30 Mac. Ada yang kata 23 Mac. Tapi majlis kite 31 Mac. The next day dah start sekolah. PRU biasanya akan dibuat dekat sekolah dan time cuti sekolah. Selagi tak bubar parlimen, selagi tak umum bile PRU, selagi tu kepala otak neh asek pikir ajer. (-.-") Secara logiknya, takkan dia nak buat 31 Mac sebab 1 April tuh dah naik sekolah dan tak mungkin doang semua akan buat April Fool. (-.-") 

Sebenarnye, cuma nak sedapkan hati sendirik aje. Huehue. Tapi takpe. Doa bebanyak ok! Semoga semuanya dipermudahkan. Kite cuma merancang, Allah SWT yang menentukan. 


Hey Intang dan Irfang 
Senyummmmmmmmm !
(yang sebelah kite tuh terlebey senyum :-P)

Ada lagik 60 hari lagik.
(^___^)

Tuesday, January 22, 2013

.Al-Quran pelangi yang comel untuk hantaran

.
16 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

BUAT MASA SEKARANG NI, 
ORDER UNTUK AL QURAN JENIS INI DI TUTUP.

CUMA ADA AL QURAN PELANGI 
VERSI RIBEN DAN
AL QURAN MANAGEMENT DIRI (PELANGI)

KLIK SINI


Beberapa minggu lepas, kite beli Al-Quran ni untuk hantaran kawen. Suka sangat. Sebab cantik dan berwarna pink ! ^_^ Harga pun tak mahal sangat. Agak berpatutan. Tak rasa rugi. Al-quran yang kite beli ni ektuali khas untuk wanita. Dalam Al-Quran kan banyak tertulis tentang wanita. So, dalam Al-Quran ni, dia dah high light-kan siap siap part part tersebut.

Ni kite punye !
(^___^)

Kisah kisah wanita dalam Al-Quran..

Isi kandungan yang mudah.

Colourful !

Setiap juzuk, berlainan warna! :)

Ada 4 jenis kaler.

Pepel.
Biru turquoise.
Maroon.
Pink!

*klik untuk tumbesaran maksimum*

Contoh muka surat dan terjemahan.

Mushaf Al-Burhan Edisi Wanita Tajwid - Pelangi
(Al-Quran Wanita Pelangi – AWP)
Ukuran: A6 (10 x 15 cm)
Cover: Baldu.
Warna : Pink, Purple, Turqoise Blue, Maroon.
Harga: RM 100 including postage seluruh Malaysia.

Konten Keunggulan:
  • Al-Quran beserta terjemahan 30 Juzuk.
  • Perbezaan warna muka surat tiap-tiap juzuk.
  • Al Quran quantum wanita.
  • Tajwid 8 warna.
  • Fiqih wanita (Shalat, Shaum, Haji, Hamil, Waris).
  • 20 Sejarah wanita dalam Al Quran.
  • Gelaran wanita dalam Islam.
  • Agenda muslimah khatam Al quran.
  • Carta tentang wanita yg haram dinikahi.
  • Carta tentang ibadah rawatib wanita.
  • Carta tentang ibadah nafilah wanita.
  • Indeks ayat-ayat mengenai wanita dalam Al-Quran. 
  • Tips kecantikan mengikut sunnah Rasullulah.
  • 40 Hadith tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah).

Kite saje share dengan kawan kawan. Mana tau, ada yang teringin nak ada Al-Quran comel ni untuk hantaran. Kalau tak pun, beli untuk baca sendiri pun tak pe. ;-) 

Untuk lelaki, boleh belikan untuk ibu tersayang, kakak, adik, isteri atau bakal isteri. ^^ Harga tak mahal pun. RM 100  including postage. Korang boleh order dekat kite dengan cara....

email kite...
intanurulfateha@gmail.com 

atau sms/whatsapp kite di 
012-7186471 

atau BBM kite di 
29DDB1E

Kite selalu jual barang yang kite rasa berpatutan untuk semua orang. Kalau tak, kite takkan jual! :-P Untuk gambar lain, boleh tengok dekat SINI. PM kite dekat pesbuk pong bole.

Ok.
Renung renungkan dan selamat beramal ! :-)

Sunday, January 20, 2013

.leuniey lah konon !

.
15 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Bertemu lagik kite dalam segmen berkongsi cerita kaweng. Kehkeh. Ok! Rasanya dah lama tak tulis. Last haritu pasal checklist kawen kot! Ok tipu! Lepas tuh ada lagik kite hapdet pasal HIV test. :-P Bila dah start kerja neh, balik kerja je, terus tidur. Tak sempat nak jenguk belog. (>_<)

Kali ni nak share pasal baju time majlis bertandang kat JB bulan 4 nanti. Ektuali memula macam nak sewa, nak pakai baju songket bunga tabur. Nak sangat pakai baju tuh.. Tapi since majlis dekat sana buat majlis tertutup dekat hotel which means untuk sedara mara dan rakan rakan terdekat jer. So, tak jadik nak sewa baju dekat bridal. 

Pastu macam sedih lah kan, tak dapat pakai baju songket time kawen sebab time kat rumah kite kat Muar, tak pakai songket. Wuwuuu. Pastu tetiba Mama cakap, suruh buat malam berinai. Kan memula dulu (dah penah cerite dekat belog lagi satu) nak buat nikah ngan sanding hari yang sama. Pastu Mama cakap macam kejap pulak majlis tuh nanti. Habes duet banyak tapi cuma sehari. Pastu terus kompem buat malam berinai dan pakai baju songket tuh time malam berinai.

Yeay! Dapat jugak pakai baju itu. Tapi tak decide lagik nak kaler ape. Macam nak biru. Macam nak merah. Nanti ah pikir. Mebi dalam bulan 2 kang baru pergi pilih baju dekat bridal.  Kalau bulan 3 pun tak pe. Sempat lagik. :-P  Baek sangat kak Salina sebab kasik kite pree je baju. Cuma kena bayar tambahan untuk mekap. Maceh kak. Lap yu much !  Kalau bulan 3 pun tak pe. Sempat lagik. :-P

Kan kite cakap, yang kat JB tuh dah tak jadik pakai baju songket kan kan? Pastu kite cakap dengan Mama, nak tempah baju dengan kawan. Pastu baju tuh jadik salah satu hantaran. Kan dah jimat ! :-D Pastu terus beli kain dekat Jakel Melaka pastu terus tempah. Malam ni, kawan kite datang rumah untuk fitting. Gila cepat dia buat. *thumb up!* Kite tempah dekat kawan kite YANG INI.

*credit to google*

Alaaa......Leuniey ni dah memang lawa. Pakai ape pong lawa. Kalau Dak Intang pakai, lawa ke? Dah lah ketot. Kehkeh.

Ehems!

Ni lah antara beberapa design baju inspired by Leuniey. Ewah. Kemaen. Nak buat sebijik macam leuniey memang tak lah. Sebab beliau punya baju mesti lah beriban. Ai punya tak de lah cenggitu sangat. Heeee. Cuba teka baju kite yang design mane satu? Ngeee. Nengok aje lah hasilnya acane bulan 4 nanti yek! Jeng jeng jeng ! :-P

Tema kite dekat JB nanti oren itam. Ifan yang pilih kaler. Dah kat rumah kite, kite pilih pink kaler. Kehkeh. Nanti Ifan pakai baju melayu cekak musang warna oren pastu songket warna itam. Eiii..mesti hensem pakwe tunang ittew nanti. Eh, time tuh dah jadik suami! :-D

Ok ! Ada lagi beberapa hari untuk ke majlis kite. Pada yang nak kad tuh, bagi lah alamat. Nanti kite pos. Pada yang tak kisah kalau kite jemput dari belog atau pesbuk, mari lah datang memeriahkan majlis. ^^ 

Dup dap dup dap. Wish me luck! Aminnn~~

Monday, January 14, 2013

.fakta atau auta

.
11 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Selalu kite dengar orang cakap, "Alaaa takpe kurus sebelum kawen. Dah kawen nanti sure badan naek." Hmmm ye ker? Kalau tak naek jugak guane? Hah! Kahkah. Ok. Belum kawen, belum tahu. 

Tapi, sejak dua menjak neh, kite jadik macam kuat makan. Kejap kejap nak makan. Kejap kejap lapar. Ehem. Ai baca bismillah okeyh. Jangan tuduh bukan bukan. No no no! 

Emm semalam, kite pergi e-day kawan masa study degree sesame. Tapi, terdatang lambat sebab tunggu tunang tershayang datang amek. Tunang ai dari KL. Harus lah lambat nak sampai Muar neh. Padahal, rumah kawan kite tuh, dalam 20-30km jer dari rumah. Drive sendirik pun boleh. Memula nak pergi dengan kengkawan ex-housemate dulu tapi doang tetiba last minute cancel. Tapi, kite nak jugak pergi. Thanks yayang sebab teman ittew :-P

Ok. Back to the topic. Disebabkan datang e-day tuh lambat, kiteorang dibekalkan dengan nasik kenduri saje. Pastu, kiteorang kenduri dekat dataran. Makan nasik bungkus tuh. Kuikui. Sebab nak balik rumah, rumah takde orang. Mama keluar pergi soppink dengan Abah n Chacha. So, lepak lah dulu.

Pastu, on the way balik, singgah beli burger tepi jalan untuk Chacha. Japgi kat rumah, burger tuh kite yang makan. Sebab dah lapar balik. Padahal selang beberapa minit je dah makan nasik. !@#$%^& Amenda tah perut kite neh.

Time taip entry neh pun, kite kelaparan. Perut, please behave. Japgi Abah balik bawah Nasi Ayam Penyet. Yummy ! Kite neh susah nak gemuk. Risau jugak lah kalau napsu makan membuak buak, pastu kite menggemuk secara tetibe. Scaryyyy. Kang baju kaweng tak muat, naya jer. (-.-")

Pastu semalam, tunang kite cakap, "Haish ko neh gemuk. Makan banyak. Orang lepas kawen badan naek. Ni belum kawen lagik, badan dah naek." AMBOI AMBOI AMBOI. Ewah ewah ewahhhhh. Eiiiiiiiiiiiiiiii dia tuh macam cakap dengan cermin ! :-P Padahal badan dia yang naek. Perut pun naek. :-P Hari tu, beli baju saiz M untuk dia. Tapi tanya dia banyak kali, betul ke masih saiz M? Takut dah bertukar ke saiz L atau XL. Kahkah.

Eyahh!
Tumbuk budak gemuk kesayangan ! :-D

So, kesimpulannya, lepas kawen memang boleh gemuk ke? Ada jugak orang yang masih menten kurus lepas kawen. Ehem. Harap ai salah seorang dari golongan itu. Tapi tanak lah kering macam skang neh. (Berlari ke dapur dan minum bergelas gelas air putih. Glup glup glup.)

Ok bai.  

Thursday, January 10, 2013

.HIV test untuk bakal pengantin

.
14 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Nak cakap poyo kat diri sendirik sebab hari tuh dok pung pang pung pang bising kat Super Tunang yang suka buat kerja last minute. Sekali terkena dekat batang hidung sendirik daaaa. Kahkah. Sebab Mama cakap, buat HIV test dekat klinik Mama kerja pun boleh. Kejap jer. So, relaks lah dulu. :-P

Cenggini lah rupa form ujian HIV untuk Negeri Johor Darul Takzim. ^^ Esok baru nak pergi buat test. Siap cakap dengan Mama, buat test kat rumah jer tak boleh ke? Malas lah nak pergi klinik. Hukhuk. Ok, jangan malas. Nak kawen ke tanak Intang woit! Gggr.

Pastu semalam, tetiba dapat gambar neh kat whatsapp. Memula pelik jugak, apesal lah jari mamat neh berdarah. Tapi sikit je, so takde lah risau mana. :-P Pura pura risau adalah. Kahkah. Sori yunk. Pastu kan, kite tanya lah dia, acane jari boleh darah. Pastu dia cakap, buat HIV test. Aiyoo~ Advance jugak. Ingatkan last minute baru nak buat. Cenggini lah bakal suami kite. Cekap dan efisyen. *tetibe (-.-")

Esok, lepas setel HIV test, sebenarnya dah boleh hantar form dekat Pejabat Kadi. Borang permohonan nikah pun kite dah isi. Tapi apa-apa pun, kena tunggu form dari Irfang jugak. Kalau tak, cemane orang Pejabat Kadi tuh nak proses. (-.-") 

Ektuali borang neh kaler biru. Tapi dah edit, jadik cekelet plak. HAHA. Borang nikah Johor memang tulisan jawi. Tapi ada orang kate, boleh tulis rumi. Tapi tak pe lah, tulis jer lah jawi. Tapi bukan kite yang isi borang neh. Tapi tunang kite yang isi. Dia terer sket sebab dulu dia sekolah agama. ^__^ Kalau uols nak tau, bakal suami ai neh kan Rocker Beriman. Kehkeh. 

Ok. Tadi tengok check list sebelum nak proceed borang HIV dan borang nikah ke Pejabat Kadi  Banyak gile benda nak kena kepilkan sekali dekat borang tuh. *nanges* Ok. Jom tengok sesame. Kite salin balik dari check list yang Pejabat Kadi Daerah Muar bagi.

----------------------

PANDUAN MENGHANTAR PERMOHONAN NIKAH

Dokumen yang perlu di bawa semasa mengemukakan borang permohonan nikah :

1) BORANG YANG TELAH DILENGKAPKAN SERTA TELAH MENDAFTAR PERMOHONAN ONLINE E-NCR HENDAKLAH DIHANTAR OLEH PEMOHON SENDIRI DALAM TEMPOH 90 HARI DARI TARIKH NIKAH & TIDAK KURANG DARI 14 HARI SEBELUM TARIKH NIKAH..

2) SILA SERTAKAN

a) - Fotostat 2 salinan IC pemohon
    - Fotostat 2 salinan IC pasangan
b) Fotostat 2 salinan IC wali (bagi pemohon perempuan)
c) Fotostat IC 2 orang saksi borang (saksi BUKAN dari kalangan keluarga terdekat/jurunikah/ketua kampung/penghulu dan kakitangan pejabat agama berkenaan) Saksi borang hendaklah terdiri dari orang LELAKI sahaja.) 
d) Surat akuan status diri (bujang/dara/duda/janda) daripada Penghulu/Ketua Kampung/Majikan yang beragama Islam. ASAL DAN SALINAN
e) Bagi pemohon duda/janda, hendaklah sertakan :
- Sijil cerai ASAL DAN SALINAN
- Surat pengesahan cerai (lelaki yang bercerai di Negeri Johor) ASAL DAN SALINAN
- Sijil kematian dan sijil nikah ASAL DAN SALINAN
f) Sijil kursus Pra-perkahwinan. ASAL DAN SALINAN
g) Laporan pemeriksaan HIV dari Hospital/klinik kerajaan SAHAJA.
h) Sijil nikah ibu bapa bagi pemohon perempuanASAL DAN SALINAN
i) Sijil kematian bapa (sekiranya bapa telah meninggal dunia bagi pemohon perempuan) ASAL DAN SALINAN
j) Dokumen kebenaran berkahwin di luar kawasan jika pasangan dari luar daerah/negeri. ASAL DAN SALINAN
k) Surat akuan pemastautin bagi pemohon yang berlainan tempat tinggal dengan alamat dalam kad pengenalan daripada : Penghulu/Ketua Kampung/Majikan (jika kakitangan kerajaan sahaja) ASAL DAN SALINAN
l) Surat kebenaran khas jabatan bagi kakitangan polis dan tentera. ASAL DAN SALINAN
m) Sijil memeluk agama Islam bagi saudara baru ASAL DAN SALINAN
n) Surat akuan sumpah berkenaan status diri sebelum memeluk Islam daripada Suruhanjaya Sumpah yang beragama Islam/Perintah Perceraian daripada Mahkamah Tinggi ASAL DAN SALINAN

----------------------

Phew. Lap peluh sikit. Kemaen banyak benda nak bawak ! Aaaaaaaaaa.... Stress. Tapi ektuali kalau bace balik sesatu, bukan semua kite kena bawak. Cuma yang a, b, c, d, f, g, h sahaja. Senang cakap, yang kite BOLD dan HIGHLIGHT kan dekat atas tuh.. Huehue. Ok! 

Yang a tuh salinan IC kite dengan Ifang. 

Yang b tuh pulak, salinan IC Abah kite. 

Yang c tuh, salinan saksi lelaki. Macam kite, kite amek kawan Abah 2 orang. Orang kampung kite neh jugak. Nanti 2 orang saksi neh kena sain dekat 2 tempat dekat borang nikah tuh. 

Yang d pulak, surat akuan bujang. Memula kite tatau surat akuan bujang ni apa. Setelah di gugel, biasanya surat akuan bujang neh, boleh mintak dari majikan atau ketua kampung. Kalau majikan, mesti ada letter head. Contoh macam dekat bawah neh. Kite kopipes dari belog ini. Maceh awak! ^^

LETTER HEAD – KEPALA SURAT (NAMA SYARIKAT ANDA BEKERJA)

No rujukan:
Tarikh:

Penolong Pengarah,
Bhgn Nikah, Cerai dan Rujuk
Pentadbiran Undang-undang Syariah
Tingkat 3, Blok Perpustakaan
Kompleks Pusat Islam, JAWI
Jalan Perdana 50480, Kuala Lumpur
TEL: 03-22749333
@ Alamat pejabat agama daerah anda

Tuan,
PER: SURAT AKUAN BUJANG.
Merujuk perkara di atas, bahawasanya xxxx Bin/Binti xxxx, No kad pengenalan:777777-02-7777, bekerja di syarikat kami sebagai Financial Manager.
Mengikut rekod di Syarikat kami, XXXX Bin/Binti XXXX masih BUJANG dan BELUM PERNAH BERKAHWIN.
Surat akuan bujang ini hanya boleh diterima pakai sehingga selesai permohonan perkahwinan beliau.

Sekian terima kasih.




Saya yang menjalankan tugas,




..........................................
NAMA ORANG YANG MENGELUARKAN SURAT
cop syarikat DAN TANDA TANGAN pegawai

Yang f pulak, sijil kursus kawen. Nak yang original dan salinan. Yang g pulak, laporan HIV test macam kite dok pung pang pung pang kat memula entry neh. Dekat check list yang Pejabat Kadi Muar bagi neh, HIV test cuma boleh buat dekat Hospital atau klinik kerajaan SAHAJA. Swasta tak boleh okeyh! ^^

Dan akhir sekali, yang h tuh, sijil nikah Mama dengan Abah. Nak yang original dan salinan. Phew. Banyak jugak nak kena carik neh. Minggu neh memang tak boleh nak setelkan. Nextweek harap harap setel sebab lepas setel dekat pejabat kadi, nak kena hantar borang nikah neh kat tok kadi. Kang lelambat hantar, tak dapat nikah dekat tarikh yang kite nak. (-.-")

Ok kejap ! Dekat step yang pertama tadik, kan kite cakap, kena register permohonan online e-ncr kan? Ektuali, kite dah register hari tuh, tapi ni kite nak login balik, dia kuar skrin neh. 

*klik untuk tumbesaran maksimum*

Ektuali, tahun ni baru tahun pertama johor buat sistem online. Mungkin tak berapa update sangat sistem neh. Banyak kelemahan. Tapi tak pe, kite hantar dulu borang manual dan segala bagai yang kena kepilkan neh dekat pejabat kadi tuh. Harap harap, doang paham masalahku ini. Ke ada sesiapa yang baca belog kite menghadapi masalah yang sama? Jeng jeng jeng !

Oh ye. Lupa nak kasi tau. Time hantar segala borang neh kat Pejabat Kadi tuh kan, nanti ada intebiu. Nanti doang tanya acane nak bace doa qunut, cara mandi wajib, surah al-fatihah, pasal jenis jenis najis. Alaaa soklan stendet. Kan dah belajar masa sekolah dan dah pun praktikkan kan? Heeee. Jangan neves Intang ! 

Yeay, dah boleh kawen ! :-P

Ok!
Penat dah membebel. 
WISH ME LUCK ! 

Dadaaaaaaaaaaaaaaaaaadiduuuuuu
^___^


Wednesday, January 9, 2013

.panas dari oven !

.
2 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Jeng jeng jeng. Ini bukan biskut. Ini jugak bukan kek. Dan ini jugak bukan roti. (-.-") Tapi ianya panas macam baru kuar dari oven. Kan orang dah cakap. MACAM baru kuar dari oven. Bukan baru kuar dari oven. :-P

Ektuali, kite nak cerita pasal satu produk yang baru di lancarkan 1 Januari lepas. Baru je 9 hari berlalu. Panas lagik kan kan? Heee. Nama produk neh ada;lah TREENEA iaitu Minyak Kelapa Dara atau VCO Antioksidants. Produk neh, kawan kite yang jual, ERRAPAZIRA. Ok. Jom kite ke sesi soal jawap bersama Errapazira  :-P

Kastermer : Ape kebenda Minyak Kelapa Dara atau VCO Antioksidants Treenea ni?
Errapazira : Minyak Kelapa Dara (VCO) dari Treenea ni sama macam VCO lain tetapi ia mempunyai lebih khasiat dan manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia kerana ia mempunyai kandungan antioksidan yang tinggi dibandingkan dengan minyak kelapa dara lain. Ia dihasilkan dari proses yang tidak menggunakan haba dan formulanya yang telah dikaji secara teliti dan terperinci menggunakan 100% pati kelapa dara organik yang bebas dari kolesterol.

Kastermer : Apa BEZA VCO A dengan VCO lain?
Errapazira VCO Antioxidants ( VCO A) dengan formulasi tambahan dengan Vitamin E (a-tocopherol), Vitamin A (retinol) dan vitamin D (cholecaciferol) yang diperlukan oleh tubuh badan manusia. Vitamin A dan E juga dipercayai boleh bertindak sebagai ejen antioksidan yang mempunyai kebolehan memerangkap radikal bebas dan kajian penyelidikan menunjukkan ia berkebolehan mencegah penyakit kanser serta penyakit berkaitan jantung. Faham tak? Bezanya daripada VCO lain yang ada di pasaran, yang ni ianya diperbaiki khasiatnya iaitu vitamin A dengan vitamin E.




Kastermer : Apa antara kebaikan Minyak Kelapa Dara atau VCO Antioksidants TREENEA (VCO A)?
Errapazira :
  • Melambatkan proses penuaan (YES! Haha) 
  • Mengatasi masalah berat badan (Yang kurang kurus tu boleh cuba hihi)
  • Mengawal kandungan gula dalam darah
  • Baik untuk penjagaan tulang dan gigi
  • Meningkatkan imunisasi badan
  • Membantu untuk masalah pencernaan
  • Mengurangkan risiko sakit jantung, darah tinggi dan kadar kolestrol tinggi
  • Bagus untuk orang yang sedang berdiet
  • Baik untk penjagaan kulit
  • Memelihara rambut agar kelihatan cantik (macam rambut shaye! :-P)

Kastemer : Macam mana nak guna VCO A ni?
Errapazira : VCO A ni boleh telan, gigit, kunyah dan boleh sapu. Sebab produk ni 100% semualajadi dan sesuai diambil oleh semua golongan umur. Kalau tak percaya try la cucuk softgel tu. Ada bau minyak kelapa sikit. Cara makan telan 2 hingga 4 biji sehari. Tapi kalau nak berjimat boleh makan 2 biji sehari. Sebab sebotol ada 60 biji kesemuanya. 2 biji sehari cukuplah sebulan 60 biji. Ye dak?

*** Jika mengalami masalah kulit yang teruk, uols boleh cuba makan 2 biji sebelah pagi (lepas breakfast), 1 biji sebelah malam, dan ambil sebiji cucuk dengan jarum dan sapu kat kulit yang bermasalah. Lakukan selepas cuci muka sebelum tido. Insyaallah mendatangkan kesan yang baik. ^^


KEJAPPPPPPPPPPPPPPPPPPP !!! 
ADA PROMOSI UNTUK KORANG SEMUAAAAAA !
(^___^)


Harga sebenar untuk Treenea ialah RM40 untuk Semenanjung dan RM43 untuk Sabah & Sarawak TETAPI, disebabkan ianya masih baru dan shaye sendiri dalam proses mencuba shaye kurangkan harga sikit untuk uols. Amacam? Okay? Di sini harga promosi yang shaye beri ialah RM38 untuk Semenanjung dan RM40 untuk Sabah Sarawak. Promosi ni akan lanjutkan sampai hujung bulan Januari 2013 ini SAHAJA. Lepas tu apa yang harapkan testimoni uols mengenai produk ni. Lepas sebulan guna Treenea, email testimoni kat errapazira_86@yahoo.com  Boleh tak? Kalau taknak pun takpe. Tak kisahhhhhhhhh. :-P

Tak rugi ke buat promosi?
Takpelah shaye rugi sikit asalkan uols semua menjadi cantik. Gituuuuuuuuuuu!

Ada 2 cara untuk order TREENEA :
Emailkan ke errapazira_86@yahoo.com 
ATAU 
mesej terus ke 0102776206 details di bawah dengan :

Tajuk/Subject ORDER VCO TREENEA
Nama  : ____________________________ (nama penerima)
Alamat Penghantaran  : _____________________________________ (make sure  alamat betul dan tepat)
No Telefon : __________________ (senang nak hubungi)
Kuantiti : ___________/kotak
Sebarang pertanyaan boleh email dekat kawan kite, Errapazira 
 di alamat email errapazira_86@yahoo.com .

Akhir kata, 
"Kecantikan adalah hak milik setiap insan!"
*wink*

.selamat bertunang sis intan ! [video]

Salam. 


Cerita dah basi. Orang laen dah muak nak baca. Hihihi. Ektuali, baru je dapat video ni semalam. (-.-") Gila lambat. Wuwuwuuu~ Kite tunang 2 September. Dapat 8 January. Lame tak? Hihi. Tak kisah lah lame ke kejap, janji dapat. :-D

*sabar menunggu loading, pastu baru tekan play ok!*

Sorry sebab video neh agak shaking. Team videographer ni masih baru dalam arena video. Cewah. Poyo je ayat. Tapi doang cakap, before upload kat FB, ok je. Tak shaking. Bila upload, shaking pulak. Doang akan bagi original video dekat kite. Nanti kalau dah dapat, kite upload laen k. :-)

Ektuali, kite di-sponsor oleh mereka. Kite tak bayar pape pun. THANKS A LOT. At least, moment masa kite tunang, kite dapat tengok balik. Hihi. Walaupun majlis tuh cuma majlis tunang, bukan kawen, tapi rentetan kisah hidup (poyonye ayat) kite dapat tengok balik. Nanti leh tunjuk dekat anak cucu. InsyaAllah.

Beberapa bulan akan datang, kite upload pulak video nikah dan sanding ek. Hihi. Tak sabar nak nengok ! Tapi berlainan OV. Saja nak kan kelainan. :-P 

Klah. Nanti update lagik. Parappapapa... I'm lovin' it ! ^^ Ngeee.

Tuesday, January 8, 2013

.this is an amazing product !

.
1 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Selalu dengar orang cakap, kalau nak jual sesuatu produk tuh, kena guna sendirik, baru boleh jual. Sebab nanti kite sendirik yang rasa kehebatan produk tuh. Ewah. :-P


One of my friend dah consume product ni sendirik then dia nak share kegembiraan dia dengan orang laen. Sweet kan? Keh keh keh. Ok. Kawan kite neh nama dia Farah. Dia neh dalamkategori Obese atau senang cakap 'kurang kurus.' Farah ni nak turunkan berat sangat2. Farah pun ada masalah resdung dulu tapi Alhamdulillah lepas ambil Herbalife ni, Farah bukan jek dapat loss weight tapi masalah resdung Farah berkurang, period pain hilang & body re-shape. Tona kulit pun jadi lebih sekata berbanding dulu. See, amazing kan? 

*klik untuk tumbesaran maksimum*

Skang ni, Farah ada buat promotion untuk produk Herbalife. Boleh refer flyers kat bawah ni... Untuk promotions tu, ada 4 promotions yang on going sepanjang Januari ni 

1.Delightful January (A) - 1 Set of Start Now Pack (SNP).
2.Delightful January (B) - 1 Bottle of Formula 1.
3.Delightful January (C) - 1 Bottle of Tea Mix (Lemon/50g).
4.Delightful January (D) - 1 Bottle of Formula 3.

SET A.


SET B 

SET C

SET D

Terms & Conditions :

1.ORDERS.
a.Order(s) should be made from 1.1.2013 to 31.1.2013 only.
b.Order(s) will be treated within 3 days.
c.While stocks last.

2.PRICE & ACCEPTED PAYMENT METHOD.
a.Price is excluding the postage (if needed).
b.Accept only Maybank (online banking or ATM/CDM transfer).
c.Please fill in the recipient's email : nfzamri@yahoo.com for us to track your payment when you make your payment via wire transfer.
d.Please email us proof of payment if you make your payment via ATM/CDM transfer to nfzamri@yahoo.com.
d.Payment must be made within 2 days or order(s) are cancelled otherwise.

3.FREE COACHING & INNER BODY ANALYSIS.

--------------------------

InsyaAllah, dengan izin Allah SWT, product neh boleh loss weight/gain weight/maintain weight cuma cara makan je lain. Anything, boleh contact FARAH dekat 013-5010095. 

.wedding checklist by items *pengsan*

Salam.

Mari tambahkan ke-stress-an lagik dengan wedding check list by items. Check list ni pun kite amek dari belog INI. Thanks a bunch ^^


Wedding Checklist by Items

*Done will be crosschecked

Legal Documents
Kursus Kahwin 
Borang kebenaran nikah Irfan
Borang kebenaran nikah Intan
Test HIV Irfan
Test HIV Intan
Jurunikah

Hantaran IRFAN Kepada INTAN
1) Al Quran
2) Telekung
3) Handbag
4) Kasut
5) Perfume
6) Baju kurung
7) Kek
8) Buah
9) Sirih junjung

Untuk Batal Air Sembahyang
1) Gelang tangan
2) Cheque hantaran

Hantaran INTAN Kepada IRFAN
1) Al-quran
2) Sejadah
3) Kasut
4) Belt dan wallet
5) Set joran (-.-")
6) Perfume
7) Kek
8) Sirih junjung
9) Baju melayu
10) Buah
11) Coklat

Hantaran Decoration
Dulang
Alas Dulang
Bunga Dulang
Reben
Sirih junjung
Span


Outfit
Baju Nikah - Anis Ana
Tudung Nikah - SALINABRIDAL
Veil Nikah
 - SALINABRIDAL
Aksesori Nikah - SALINABRIDAL
Baju ResepsiSALINABRIDAL
Tudung ResepsiSALINABRIDAL
Veil Resepsi - SALINABRIDAL
Kasut Resepsi - SALINABRIDAL
Aksesori Resepsi - SALINABRIDAL

Baju Malam BerinaiSALINABRIDAL
Tudung Malam BerinaiSALINABRIDAL
Veil Malam BerinaiSALINABRIDAL
Kasut Malam BerinaiSALINABRIDAL
Aksesori Malam BerinaiSALINABRIDAL

Baju Bertandang - Wanie
Tudung Bertandang - Wanie
Veil Bertandang - Wanie
Kasut Bertandang
Aksesori Bertandang

Pelamin
Nikah  - SALINABRIDAL
Malam Berinai SALINABRIDAL
Resepsi - SALINABRIDAL
Bunga Pahar Resepsi

MUA
Nikah - SALINABRIDAL
Malam Berinai SALINABRIDAL
Resepsi  - SALINABRIDAL
Bertandang

Official Photographer (OP)
Nikah
Malam Berinai
Resepsi

Bertandang

Official Videographer (OV)
Nikah - Senyom
Resepsi - Senyom

Hand Bouquet

Nikah - SALINABRIDAL
Malam Berinai SALINABRIDAL
Sanding - SALINABRIDAL
Tandang

F&B
Nikah - Rewang Kg.
Malam Berinai - Rewang Kg.
Resepsi - Rewang Kg.

Tempat Resepsi
Deco Tempat - SALINABRIDAL
Meja Makan beradab - SALINABRIDAL
P.A System
Red Carpet  - SALINABRIDAL
Pintu Gerbang  - SALINABRIDAL
Meja Guestbook 

Doorgift
Doorgift
Goodies bag
Doorgift kanak kanak
Bakul doorgift

Lain-Lain
Pengapit lelaki (bersanding)
Pengapit perempuan (bersanding)

Pengapit lelaki (bertandang)
Pengapit perempuan (bertandang)
Pemberi doorgift (11 orang - bridesmaid)
Pengacara majlis
Pembantu Pengacara
Pembaca doa
Jaga P.A system
Runner makanan dan sebagainya
Penggubah hantaran
Flower girls (Chacha & Faqehah)
Pegang duit - Mama
Bridesmaid (Bawa dulang)

Jemputan
Kad kahwin Side Intan
Kad kahwin Side Ifan
Sampul/Setem
Guest List
Banner
Bunting
Letak di facebook/email
Post

Honeymoon
Tickets
Date
Accommodation
Itinerary
Transport
Duit poket

Keperluan Lain
Penunjuk Arah jalan
Bunga Manggar/ Payung
Kompang
Wedding Cake
Inai
Homestay
Guestbook

Tuala kecil untuk orang rewang
Pulut kuning for nikah
Duit untuk jurunikah dan saksi
Ribbon pin
Text untuk pengacara majlis
Nota tugasan buat pembantu beserta no phone

Bilik Tidur
Katil
Dressing table
Langsir
Cadar

Hiasan/Frame
Lampu
Kipas/aircond
Karpet
Pewangi
Bantal hiasan
Side Table
Lampu tidur
Hiasan bunga
Almari


Ok. jom nanges sebab banyakkkkkkkkkkkk sangat benda tak setel lagik dan banyakkkkk sangat duit bakal habes. Hukhuk. Ektuali, kite dengan Ifan decide, hantaran kite, kite beli sendirik. Hantaran dia, dia beli sendirik. Kite neh pesen suka beli awal. Dia plak, esok nak kawen, hari ni baru beli. HAHA. Ok tipu. Tak de lah cenggitu tapi dia memang suka buat last minit. (-.-")

Teaser kad kahwin.

Oh ye. Kad dah siap dan akan di edarkan bulan depan. List name guest pun tak buat lagik. Adoiyai. Apesal banyak sangat benda tak buat lagik neh. Zzzzzzzz. (-.-") Sesiapa yang nak kad kahwin, boleh kasik kite address dekat ruangan komen yek. Maceh ^^

Kbai. Nak makan nasik ayam penyet dulu sebagai perawat stress. :-P Kbai ! Wish me luck ! ^^


.check list kaweng !

Salam.


Phew. Baru siap edit satu belog. Ada lagik beberapa belog belum siap edit. Mim Alif Lam Sin. (>__<) Esok ye ai siapkan. ^^ Seperti yang kite janjikan, kite nak buat check list dekat entry kali neh. Check list kaweng. Baru lah tau apa yang belum buat dan apa yang sudah buat. 

Ektuali, macam dah TERLALU lambat sebab baru nak buat check list. Tapi tak pe. Relaks Intang. Bukan besok nak kawen. Ada lagik 80 hari. Huehue. Credit to belog Kahwin Betul-betul untuk check list ini.. Mari mulakan dengan.... Bismillah....

WEDDING CHECK LIST BY MONTHS

12-10 Months Before Ceremony
Tentukan tarikh & hari perkahwinan – 30 Mac 2013 (nikah) & 31 Mac 2013 (resepsi)
Booking for MUA (solemnization) – Done SALINABRIDAL
Booking for MUA (reception) – Done SALINABRIDAL
Booking for OP – Done Ifan's Cousin
Booking for OV -  Done Ifan's Cousin
Catering for Solemnization – Mamabah uruskan. (rewang kampung)
Catering for Reception -  Mamabah uruskan. (rewang kampung)

9-8 Months Before Ceremony
Solemnization’s place – Home sweet home, Muar, Johor
Reception’s place – Home sweet home, Muar, Johor
Solemnization theme – Soft Pink
Reception theme – Cream & Pink
Family theme for bride side – Pink
Family theme for groom side – Orange

7 Months Before Ceremony (AUGUST)
Listdown barang hantaran for both side - Done
Start cari baju nikah – Done Jakel
Start cari baju untuk majlis resepsi – Done SALINABRIDAL
Start cari kad jemputan reception – Done Galeri Kadkahwin Aqilsya

6 Months Before Ceremony (SEPTEMBER)
Buat tempahan Tok Kadi - Mamabah uruskan
Kursus Kahwin - Done
Emcee for majlis resepsi – Abah uruskan
Mencari tukang cakap for both side - Abah uruskan
Survey Nikah Favor - Mama Uruskan
Survey Reception Favor – Mama uruskan
Mendapatkan borang2 yang diperlukan – Done
Mencari kompang – Abah uruskan
Lakaran plan rumah harus disiapkan - Done

5 Months Before Ceremony (OCTOBER)
Membuat tempahan kad-kad jemputan - Done
Order bunga pahar - Mama uruskan
Order favor nikah & resepsi - Mama uruskan
Entertainment for resepsi (slideshow, songs) - under construction
Entertainment for nikah - nak letak lagu-lagu instumental (kot) - under construction
Pengapit lelaki - Takim, Ifan's cousin
Pengapit perempuan - Nooy, bff
Bridesmaid - 11 girls; Laila (bff), Nabila (bff), Zafirah (bff), Azee (bff), Eyka (TG), Hana (TG), Eny (TG), Maksu, Wawa, Sara (BLM), Cimi (BLM)
Guestlist - Not yet
Mencari kasut nikah - No need. (nikah dalam rumah)
Mencari kasut sanding - Not yet
Memikirkan konsep walkaway - Provide by SALINABRIDAL
Memikirkan konsep centerpiece - Provide by SALINABRIDAL
Survey kek untuk majlis resepsi 

4 Months Before Ceremony (NOVEMBER)
Hantar kain nikah untuk jahit - DONE
Membeli tudung nikah - Provide by SALINABRIDAL
Membeli barang-barang untuk pelamin nikah - Provide by SALINABRIDAL
Plan for honeymoon - Done ^_^
Mencari tempat tinggal utk family lelaki - Mama uruskan
Mencari Bunga Manggar - Mama uruskan
Mencari tukang pembuat hantaran - DIY (on the way!)

3 Months Before Ceremony (DECEMBER)
Mula menghias bilik pengantin - PERABUT DONE - Mama uruskan
Mula tulis nama pada kad jemputan - Not yet
Montage untuk majlis resepsi - Not yet
HIV Test - Not yet
Menghantar borang lengkap permohonan kahwin - Tunggu Ifan settle part dia
Membuat guestbook - Order from THE FANCY SHOP
Membuat banner dan bunting - Design from STUDIO WARISAN
Membuat Thank Tou Tag - DIY
Baju Nikah - DONE, Ana
Beading for Baju Nikah - Wani

2 Months Before Ceremony (JANUARY)
Mengedarkan kad kahwin & nikah - Not yet
Final fitting baju nikah - Done
Fitting baju resepsi - Not yet
Senaraikan lagu-lagu untuk PA System - Not yet
Final check for OP
Final check for OV
Final check for wedding cakes
Final check for MUA (sanding, nikah)
Final check for wedding favor
Final check for wedding entertainment

1 Month Before Ceremony (FEBRUARY)
Final fitting baju
Final check for accessories nikah
Final check for accessories resepsi
Final check for accessories bertandang
Final check untuk bunga tangan
Final check untuk kompang
Discuss dengan pengapit
Cari kayu untuk buat landmark
Final check untuk tema both family
Mencari inai - Along.

2 Weeks Before Ceremony
Majlis rewang bermula
Senaraikan tugasan
- siapa penyambut tetamu
- siapa yang menjaga hadiah
- siapa yg berada di kaunter pendaftaran
- siapa yang berada di guestbook corner
- siapa yang kasi bunga telur
- orang2 penting majlis
Check pintu & lock bagi mengunci pintu pd hari majlis bagi mengelakkan kejadian tidak diduga.
Pastikan PA System dah berada di rumah
Final check for video montage
Ambil bunting & banner
Final meeting dengan wedding planner
Buat rawatan facial muka & spa

5-2 Days Before Ceremony
Buat rawatan rambut
Buat rawatan kuku
Pacak banner, landmark & bunting sehari before majlis
Buat inai tangan
Pastikan mini pelamin siap
Pastikan bilik tidur dah tersedia
Pastikan wedding favors dah siap
Pastikan hantaran dah siap
Pastikan bunga manggar dah tercucuk rapi
Pastikan baju dan lain2 dan diasingkan & digantung
Buat rawatan gigi (scalling)
Pastikan barang2 yang digunakan sehari sebelum majlis dah dibeli
- timun (untuk mata)
- ice (untuk muka – biar makeup tahan lama)
- madu (bibir)
- limau nipis (mandian)

THE BIG DAY
Sarapan pagi
Make sure hantaran dah ada 6 jam before majlis
Makeup start at XX am– nikah
Makeup start at XX pm – resepsi
Nikmati hari bahagia! SELAMAT PENGANTIN BARU! Ngeeeeeeee.

Phew. 
Banyak lagik tak setel rupenye. Ok.
 Sila neves Intang ! (~.~)



Daisypath Wedding tickers

Goodluck untuk diri sendiri orang di sebelah!
(^___^)

Nanti kalau ada benda laen yang teringat dan tak masukkan dalam check list, kite update laen. Yang ni wedding check list by months. Esok kite update pasal wedding check list by items pulaks. Ok. Good night ^^


Monday, January 7, 2013

.alhamdulillah, dah setel viva ~ yeeeeha~

.
0 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


First of all, syukur sangat sangat sebab dah setel viva. So, insyaAllah bulan 5 atau 6 nanti, konvo n I'm a degree holder. Alhamdulillah. Yang paling best, insyaAllah time tuh pergi konvo, dengan family dan suami. Ngeeee.  ^_____^

Banyak yang dah berlaku dalam masa beberapa bulan lepas. Nak cerita pun macam dah basi. Huhu. Tapi takpe. Letak aje lah gambar sikit sikit. :-P

Time dekat Langkawi ^^

Ektuali, nak share pasal preparation kaweng yang tak sampai 3 bulan lagik. Nanti kite share check list semua ek. Selagi tak buat check list, macam banyakkkkkkkkk sangat benda tak setel lagik. (T__T) Nak karang dulu entry tuh. Nanti malam ker, esok ker, baru publish. Hihihi. Kbai !

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13