Tuesday, December 24, 2013

.36 weeks and still counting, i just can't wait !

.

Salam.

Weehueeeee. Pejam celik pejam celik, ai dah 36 weeks pregnant uols. Macam tak percayeeeeeee. HAHA. 36 weeks ni boleh consider sebagai 9 bulan sebab 1 bulan kan ada 4 minggu. 9 darab 4minggu, jadinya 36. Kalau ikut kan, orang pregnant dalam 40 weeks camtu. Tapi ada jer orang bersalin 36 weeks even Mama kite pun lahirkan kakak kite 36 weeks. 36 weeks tu paru paru dah matang. Tapi kalau dapat tunggu sampai 40 weeks, lagi matang. InsyaAllah.  

Tapi tengok jugak. Kalau baby dah tak menyabar nak negok mamidedi dia, mesti dia nak kuar awal. :-P Tapi hasben kite cakap, tunggu lah tahun depan. Muahaha. Eleh, takut lettew. Tapi kite lagik takut sebenarnya... (-.-)

24 December = 36 weeks (Today)
31 December = 37 weeks
7 January = 38 weeks
14 January = 39 weeks
21 January = 40 weeks (My EDD!)


Masa photoshoot dekat atas ni, tak tau lagik gender. Tu yang belasah letak dedua warna baju. Tapi bila dah banyak kali scan, doktor pun dah confirm-kan. GIRL! Yeayy! Tapi ramai jugak yang cakap dengan kite, ada jer kes yang scan girl, keluar boy. Huehue. Dah lah kite dah beli banyak barang warna pink. (-.-) Tapi hasben kite cakap, tak ape lah kalau keluar boy. Sebab baby boy pakai warna pink, kiut hape. :-P

Satu beg mommy, satu beg baby!

Ok. Ada orang cakap, bila usia kandungan dah 36 weeks ni, dah boleh get ready. Barang barang semua dah boleh standby dalam kereta. Untuk barang baby, semua dah complete. Untuk mommy jer belum. (-.-) Kain batik, tshirt, pakaian dalam, nursing bra, breast pad, sweater, tuala mandi, stokin, peralatan mandi, maternity pad, sliper, makanan, handphone with charge, magazine (takut boring), airr zamzam, air selusuh, termos dan beg plastik baju kotor. Hihi.

Macam kain batik tuh, kite pinjam Mama kite aje kot. HAHA. Kite memang takde kain batik sebenarnya. (-.-) Hari tuh makcik kite ada bagi hadiah sebagai hadiah kawen tapi kain batik tu belum jahit lagik. Heee. Tshirt pulak kite punya banyak size kecit. Huehue. Sepanjang kite pregnant ni, kite banyak pinjam tshirt hasben kite jer. :-P 

Untuk baby kena bawak Baby Diapers Newborn, Baju (0-3 bulan), Stokin/sarung tangan, Topi, Selimut, Peralatan Mandi, Tuala Mandi, Wet Tissue/Baby Wipes, Napkin, Bedung, Barut, Baby Oil, Minyak Telon.  Yang untuk baby ni memang dah complete! Yey!

Untuk list penuh boleh refer SINI.

Phew. Kadang kadang rasa tak sabar pun ada nak nengok baby sendirik. Nak nengok kaki comel dia yang selalu tendang perut mommy. Gggr. Khamis ni ada check up dekat KK. Hari Jumaat pulak appointment dekat Klinik O&G,  Hospital Pakar Sultanah Fatimah, Muar. Harap harap dah dapat tarikh nak bersalin. Oh ye. Bagi yang tak faham, boleh refer kes kite dekat SINI. Penat nak explain banyak kali. :-D

Ok. Doakan semuanya dipermudahkan ek. Tenkiu semuaaaaaaaaaaaaaaaa. Ok bai. Nanti kite update lagiiiii. 


8 comments

Cik Fasyareena said...

Tasabarnye nk tgu bby kuaaa..nti bwk bj yg ad butang kt depan tau sis..senang nk bf.kite ritu xpkai bra pn lps kua labour room.hee.kaon batik bwk lbh.sbb tkt darah klua byk ke ape kn..pape pn selamat menge'push'..

Fifiey Azmi said...

yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!
tak sabar nak tengok baby kak intan, mesti comel macam mama dia :3333

semoga baik2 semuanya, insyaAllah..

pssst...14 januari birthday saya kak intan...ehekkkkkkkkks XD

intanurulfateha said...

@Cik Fasyareena

alahai. 3 helai ckup ke idak? hihi

intanurulfateha said...

@Fifiey Azmi

hehe nk celebrate skali ke? :p

NinaAz said...

Bestnyaaaa.dah 36 weeks yeaaa. Hehehe. Semoga dpermudahkan segalanya yeaaaa... anak kita sebayalah nanti. Hehehe.

Fifiey Azmi said...

@intanurulfateha

boleh jugak..kikikiki <3
tapi mana tahu kan lahir bila..kita rancang, Allah yg menentukan.. ^_^

DYatie said...

Dear. Mg ms ni kena both barang mak anak kena prepared tepi pintu bilik. Bahahahaha. Edd xjauh dr arissa. Ehem! Amik 25 jan je la baby. Leh celebrate ngan arissa nanti. Hehehe. Semoga dipermudahkan n selamat keduanya intan.

Sharz said...

semoga selamat semuanya!!! :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13