Friday, November 8, 2013

.selesai mendobi yey!

.

Salam.


Hip hip hureyyy! Kite dah settle mendobi baju #babyAE #intanirfanJR selepas 2 hari. Ini disebabkan faktor cuaca yang tak berapa cerah, so, baju pun lambat lah kering. (-.-)

Kite start basuh pagi semalam, Khamis. Kite cuma ada 2 penyepit baju jer untuk baju baby. Ingatkan cukup sebab setiap satu ada 20 penyepit kecit kecit tuh..

Barang yang kite cuci adalah
1) 12 helai lampin
2) 1 hooded blanket
3) 3 helai bedung
4) 4 helai barut
5) 4 set baju baby
6) 10 helai romper
7) 4 helai legging
8) 1 helai tempat alas makan baby (apekebende ntah nama haha)
9) 6 set sarung kaki & tangan baby
10) 2 buah topi
11) 3 helai tuala
Ermm tu jer kot. Tak de lah banyak sangat sebenarnya tapi time nak sidai tuh, 2 penyepit baju tak cukup lah pulak. (T__T) Cepat cepat call husband suruh beli lagik satu. Kebetulan, dia memang ada dekat bandar. Hihihi.

(^_^)

Alalalaa comeynyeeeee..

Oh yer. Kite cuci guna washing machine jer. Tak kuasa lah nak cuci pakai tangan. :-P Padahal malas. (-.-) Dah ada teknologi, so, guna jer la teknologi yang ada. Letih nak dok mencangkung cuci baju baby guna tangan. (T__T) Pastu kite guna Dynamo yang ada pewangi Downy tuh jer. Tak guna pun detergent khas

Memula, sebelum cuci, kite asingkan baju bewarna dengan baju yang tak berwarna. Takut lah dia turun warna ke apa ke kan. Pastu baru rendam dalam 10 minit dalam washing machine tuh, pastu basuh jap pastu bilas. SIAP! Tak payah cuci lama lama. Bukannya kotor pun. Cuma nak hilangkan bau kedai dan bakteria jer. :-P

Memandangkan cuaca tak berapa nak panas, baju baju baby kering sepenuhnya pagi tadi. So, bangun pagi, semangat pegi kutip baju baby. Hari ni husband tak kerja. So, paksa dia tolong lipat lampin. Hehe. :-P

Dah siap lipat dahhh. Yeyyy!
Dah siap susun dalam wardrobe baru. Hihi

Ada beberapa lagik barang belum beli. (-.-) Husband cakap, next month lah. This month dah cukup dah. Emmm~ Kalau nak cakap pasal shopping barang baby ni, memang takkan habis. Huehuehue. :-P

Oh yer. Botol susu tak beli lagik neh. Kite macam berkenan jenama Tommee Tippee sebab dia gemuk dan pendek dan comel. Haha. Tapi akak kite suruh beli jenama NUK. Sebab akak kite cakap, botol susu ni bagus sebab susu cuma keluar bila baby sedut aje.


Kalau Tommee Tippee ni, tak tau lah pulak macamana. (-.-") Pening lah. Banyak sangat brand. Mama pulak cakap, tak payah beli botol susu kalau breast feed. Haha. Tapi rasanya nak beli jugak kot. Standby kot kot kena pakai botol. ;-) Tengok lah keadaan cemana. Nak beli yang mana satu pon tak tauuuu. Al-fening kepala. Nanti lah kite buat survey pasal botol susu. Kena compare-kan, mana satu yang bagus dan berbaloi untuk anak mommy. ;-)

Alhamdulillah.
Dah #29weeks.
Lagik 11 weeks. InsyaAllah.

Heee. K bai! Nanti cerita lagik. (^_~)v

9 comments

DYatie said...

Comel pulak tgk tommee tippee pink karer itu. Heee. Arissa pakai Avent.

ciksengeh :D said...

comey2 barang2 baby. geram tengok! emm, kalau botol susu baby tu kan. kita sarankan akak beli yang jenama nuk tu. family kita kebanyakannya guna jenama tuh and memang bagus pun brand die !

Nadzura Abdul Rahman said...

Intan TT tu pon best. Puting dia sama mcm miss N mommies. So sgt ssuai nk intro bb yg bf utk bselang seli dgn botol. Yela ade kes bb xmau puting botol. Akak dlu 6bulan ptama mmg gune TT. Comel pon ye. Cumenye klu pakai lbh 3bln dia cpt leaking. Tu je. Mebi puting tu ade jangka hayat.
NUK pon best. Puting lembut. N puting ade pelbagai saiz. NuK akak intro pd Tho bila dia 8bln keatas. Masatu dia dh xkonfius nk tuko botol ke puting. Btw, svey dlu mn yg intan rasa ssuai. Avent pon ok ;)

cik mah said...

Bestnyer dah cuci bj bby...mesti lagi excited kan..xlama dah kan....

Muna rahimah said...

Ya Allah, lamanya tak dengar cerita kak intan. Tup tup otw nak dapat anak. Alhamdulillah. Moga baby tu comel macam kak intan and abg irfan!

Misyu!

Filzah Azzahra said...

tak sabar nak tahu nama baby .. mesti comel macam mummy & dedi dy.. eksaited beno bila nmpak #babyAE

Azi said...

macam girl je

Meyasara sabri said...

Bestnya nak dapat baby :) kita baru 2 minggu lepas keguguran . Still belum ada rezeki agaknya. Semoga Allah permudahkan segala uruasan pn.intan ye

zafairMAS_shakleeSITE said...

hai..Cumel sgt2.. Dah terase nak memborong jgk brg bb ni tp bru 24week.. Tabahkan hati.. Skang dok cuci mata j ngk bju bb y sgt cumel tu..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13