Saturday, November 2, 2013

.searching for bedung dan barut baby

.

Salam.


Haishh.. Macam nak pecah kepala bila dok survey barang baby dekat internet neh. Memacam yang cecantik dan cecomel. Macam cantik je. Macam comel je. :-P Sebenarnya tak de lah nak pecah sangat pon. Haha. Over betul statement. :-P

Hari tu kan, kite dah beli dah bedung dan barut dekat Anakku. Bedung beli sehelai jer. (-.-") Sebab tak jumpa lah. Kite tak shopping dekat mall besar besar. Penat nak jalan. Kite pergi The Store kat Muar tuh jer. Bedung pun yang jenis zap-on. Pastu kite ada beli blanket yang siap ada hooded. Fungsi dia pun macam bedung gak. Cuma bukan kain cotton. Kain lembut sikit. 

Lebih kurang cenggini kite punya blanket hooded tuh.
Omeyyy kannn?
*google picture*

Member kite guna blanket ni jer sebagai bedung.
Pun bolehhhh...

Ada member, siap cakap, dia guna kain batik je.
Janji TUJUAN dia nak bedung-kan baby.
Tak kira lah guna apa pun. 
:-D

Kite google gambar neh.
Macam ni barut yang kite beli.

Nak carik bedung yang kain cotton biasa tuh, tak de pulak. Barut pun sama. Beli dekat Anakku. Beli 4 helai jer. Huehue.

Kakak kite cakap, nak guna bedung dan barut banyak. (-.-") Ada kawan pulak cakap, bedung dia guna sehelai jer. Weekend baru cuci sebab tak kotor. Barut yang kena guna banyak. Ish..Pening lah..

Kite haritu tengok dekat website One Baby World. Ada bedung atau dalam bahasa omputihnya Receiving Blanket. Corak dia, mak aii. Cecantik ok! Dah lah murah. RM 10 je sehelai. Jenis kain cotton flannel. Tapi member kite dah beli. Dia cakap, kain dia keras. Tapi kalau basuh banyak banyak kali, still keras ke? Alaaa nak beli. Cantikkkkk. (>___<)

Banyakkkkkkkkk lagik corak yang santek.
(T___T)

Pastu Mama pulak cakap, beli jer kain cotton corak corak kat kedai kain pastu hantar tempah. Semeter kain cotton baru RM6. Ni bedung sehelai dah RM10. (T__T) Alaaa.. Barut pulak sehelai jer dah RM6. Kalau nak 10 dah RM60. Kalau tempah, rasa tak sampai harga tuh. Banyakkkkkkkkk lagik barang baby yang lain nak kena fikir nak kena beli. (T__T)

Padahal macam boleh buat sendirik aje. Hihi. Tak test lagik. Mesin jahit ada jer kat rumah neh. Tapi tak pernah pulak test jahit. Setakat jahit baju koyak tu, pakai jarum biasa aje. Huehueee.

Err..ahkak ahkak dan kengkawan semua... Korang tau tak kat mana mana tempat best yang jual barut dan bedung murah murah? Tolong lah bagitau kite-yang-tak-berapa-nak-ada-bajet ni. Hihii. Kite tanak yang jenis zip tuh. Kang tercekik anak haku kang. Haha.

Ni contoh yang ada zip.
Gambar kite google aje.

Kite ada baca review, doang cakap, bedung moden jenis zip ni bukannya keperluan. Cuma kehendak jer. Hihii. Tengok orang beli, semua nak beli. :-D Ikut trend lah katakan. Tapi macam kesian je budak kena balut cenggini. (-.-)

Aaaaaaaaaa...... Nanti nextweek nak ajak mama pergi kedai kain lah. Nak carik kain cotton cecomel pastu tempah bedung dan barut. Habes cerita. Tengok online neh, semua haku nak beli. Huehue. :-P Ingat nak pergi minggu ni, tapi Mama pergi jenjalan Langkawi pulak. Ada trip unter jabatan dia. (T__T)

Mana tau, kot kot dah pandai jahit, leh bisnes jual bedung dan barut pulak. Kahkah. Jahit suar koyak boleh lah intang oiiii. Kihkih. K. Babaiiiiii. (^__^)

12 comments

husna zahidi said...

time kami kecik2 dlu mama bedung dgn kain batik je..hehehe..

Shahada Fauzi said...

akak nanti mintak mak akak je jahitkan..macam mak buat untuk anak kakak akak..jimat berganda..hohoho..

Mrs. Mazlan said...

intan tempah je barut dgn bedung tu..biasa kalau tempah die punya barut lagi elok dr yg kite beli dekat kedai..ikut penglaman sy la kan..yg beli dekat kedai tu tak tahan lama sbb semua tu sama saiz..budak2 kecik ni kalau boleh nak barut smpai 3-4 bulan..sekejab je dah x muat..kalau tempah tu, kte boleh suh dia buat besar ke, kecik ke..mcm sy mak mentua yg tolong jahitkan, dia buat byk saiz barut tu...sampai anak umor 6 bulan pon boleh pkai lg..budak2 kan cpt besar..

anakpakshaikh said...

zura beli kain cotton pastu hantar jahit tepi.. beli kain 1 meter setengah.... murah aje... baby pun blh pakai lama.

intanurulfateha said...

@husna zahidi

haha zaman dulu senang kan? x de mcm skng ni. mcm2 -_-

intanurulfateha said...

@Shahada Fauzi

waaaaa bestnyee. mama kite x sempat sbb keje. so dia ckp, beli saje :D

intanurulfateha said...

@Mrs. Mazlan

waaaa untungnyeee.
tu la.. mcm nak tempah. tp x sempat2 nk beli kain >_<

intanurulfateha said...

@anakpakshaikh

jimat kn.. tu la. nt nk pegy beli kain lah ;)

Ali Abdrahman said...

Hi. . Akk ada jual barut n bedung baby, harga berpatutan, kualiti baik. . .Nak beli kain sahaja pun boleh. . .
Watapp akk - 019-7205999 @ email ke liana_intan79@yahoo.com
page :- barut & kain bedung baby & keperluan baby yg lain2
Tq

Ali Abdrahman said...

Hi. . Akk ada jual barut n bedung baby, harga berpatutan, kualiti baik. . .Nak beli kain sahaja pun boleh. . .
Watapp akk - 019-7205999 @ email ke liana_intan79@yahoo.com
page :- barut & kain bedung baby & keperluan baby yg lain2
Tq

Ali Abdrahman said...

Hi. . Akk ada jual barut n bedung baby, harga berpatutan, kualiti baik. . .Nak beli kain sahaja pun boleh. . .
Watapp akk - 019-7205999 @ email ke liana_intan79@yahoo.com
page :- barut & kain bedung baby & keperluan baby yg lain2
Tq

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. sheila barut je beli barut 2 helai kat kedai fiffy. bedung tak beli lagi, barut mertua kata nak buatkan. taktahulah jadi ke idak. nervous sheila nak prepare barang baby ~~~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13