Friday, October 18, 2013

.maternity photoshoot #irfanintanJR [part 2]

.

Salam.

Kelmarin kan kite ada share 2 keping gambar maternity photoshoot #irfanintanJR kononnya kan kan dekat entry sebelum ni kan?  OP kite time shoot tu adalah dari  KantaBOLAT Photography

Memang dah lame sangat plan nak snap gambar camtu tapi Ipang macam tanak layan jer. Dia memang kemain susah nak bergambar dengan kite. Tolong amek gambar takpe, nak masuk dalam gambar, susah. Ada time time dia nak je. Tu pun kalau bernasip baik.

Kite memang dah plan, nak shoot Isnin lepas sebab adik kite dah balik time tuh. Pastu kite cakap kat Ipang tapi dia macam buat tak tau je. Buat buat tidur la, ape lah. HAHA. Plan nak shoot depan rumah jer since kite ada halaman rumah yang cantik, hasil kerja tangan Mama & Abah. Doang memang suka mengemas laman rumah, tak macam anak dia yang sorang neh. Kahkah. *kekening*

Ok. Meh kite share sket gambar laman rumah kite. Mama kite memang suka share gambar kat instagram. Kite cilok je dari instagram beliau. Teheee~








 Laman rumah ku yang kecit tapi penuh dengan pokok. Hihi.

Ok sambung cerita. Kan Ipang memula tanak layan, pastu kite cepat cepat tukar baju, pakai tudung, carik pape props yang ada. Sediakan baju baby untuk props. Oh ye. Baju baby kite beli dengan kawan kite. Murah je dia jual romper tu. Beli dekat ASAS COLLECTION. Boleh klik untuk ke FB dia.

Kite cakap dengan Ipang, jom laaaa amek gambar maternity. Amek dekat depan rumah je. Bukannya kena pergi jejauh. Sebelum neh, adik kite pernah suggest, kalau nak amek gambar, shoot kat Putrajaya best, cantik. Tapi untung sangat Ipang nak bawak kite ke sana semata mata nak buat Maternity Photoshoot. Memang tak lah. (T__T)

Lepas siap semua, terus pergi laman rumah. Sebelum tu, jerit kat Ipang yang tengah baring atas katil, Cepat siap, kite tunggu kat depan. Pastu tak lame tuh dia kuar pergi depan dengan muka yang tak ikhlas. Rasa nak terajang je. :-P Dia tak nak pun pakai baju yang kite dah siapkan untuk photoshoot. Haha. Pastu kite tanya dia, Kenapa tak tukar baju lagik? Sambil kite buat muka inesen. Pastu dia masuk rumah balik, tukar baju. YES. Kite menang. Haha.

Pastu, Mama Abah kite pon siap nengok kiteorang nak photoshoot. Since kite tak tau jantina baby lagik, kite bantai letak props baju baby lelaki ngan pompuan. Belasah je lah. Haha. Pastu tetiba mood Ipang dah ok. Dia cakap, dia nak tambah props, letak gitar. Hihi. See, Ipang neh kejap je moody. Pastu dah okey balik. Haha. Adik kite siap cakap, Angah, kalau aku jadik abang Ifan, tak ingin aku layan ko. HAHA. Kuangajaq punya adik. Haha.

Alalalala kiutnya kasut kamu.
Macam kasut mummy. :-P

Gambar ultrasound tu masa 20 weeks. 
Gender tak nampak sangat.
Skang dah 26 weeks.
Alhamdulillah. :')

Saje blurkan muke Ipang sebab 
nak highlight-kan muka kite yang comey neh. 
:-P

I love this picture too!

Ni kat tepi rumah je. Macam berkelah.
Kompem baju ni kena basuh bersih bersih pasni.
Huhue.

Ngeee.
Apa agaknye gender baby kami ek?
Ce teka?

End of this month nak try buat ultrasound 4D.
InsyaAllah, nanti baru dapat tau gender.
^___^

<3

Ish, perut Intang tuuu.... >__<

Pipi Intang tuuuu.... >__<

Sorang pura pura kiut.
Sorang lagik pura pura rawk. :-P

Heeee.

Amacam? Comey comey tak maternity photoshoot #irfanintanJR? Heheeee. Kalau korang berminat, boleh je contact adik kite dekat KantaBOLAT Photography atau whatsapp dia. 016-3234714. Kalau nak contact kite jer pun boleh.

Adik kite & team dia boleh shoot untuk apape majlis, nikah, sanding, aqiqah, couple, maternity and many more. Heeee. Adik kite duduk area Sepang. Kalau korang area KL, it should be ok. Area Melaka & Johor pun boleh. Area utara pun boleh. (^_^) Cakap korang kawan kite, nanti adik kite kasik diskaun. Heeeeeeee. Kata laluan : Angah yang cantik. Kehkeh.

Jangan lupa, like page KantaBOLAT Photography. Okbai !

Oh ye. 

Masa kite kawen dulu pon dia yang shoot. 
Entry Nikah.
 
Masa kite buat pre wedding pon same. 
Entry Pre-Wedding.

Jimat cost. :-P

Pasni baby dah keluar, boleh buat baby mami & dedi photoshoot pulak. Hihi. :-P Ok bai ! 

5 comments

Cik Eka said...

comel sangat .

kita suka gambar first tu. hehehe.

Yg kasut tu. hehehe

kelakar je suami awak.

tunang kite pun kalu nak begambar ikut mood. kalau mood baik. baik gileee nak begambar, tangkap gmbar kite.

klu moody, muka tak ikhlas.langsung. hehehehe...

Aefa Aerisya said...

waahhh comel je intan.. take dear yer..

intanurulfateha said...

@Cik Eka

hehehhe :) tu la pasal. kene ikut mood :D

intanurulfateha said...

@Aefa Aerisya

hehe maceh aefa ;)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum intan, hehe cantik sangat. sempoi je buat photoshoot dekat rumah. lawa sangat gambar ~~~

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13