Friday, September 27, 2013

.stroller baby yang sesuai untuk kereta kebalku

.

Salam.


Semalam kite dengan Ipang dah start hunting barang baby. Beli barang rasanya tak de la banyak sangat. HAHA. Tapi abes dekat RM 500 gak. (-_-) Nampak sales dekat bahagian mak baby pon terpaksa tutup sebelah mata jer. Puasa shopping barang mak baby buat sementara waktu.

Tapi alhamdulillah, barang yang dalam list lebih dari separuh dah beli. Hihi. Kakak kite pesan, suruh beli barang baby untuk bawak ke hospital dulu. So, dah siap ! (^_^) Cuma belum cuci jer baju, lampin dan segala bagai lagik. Ingat lepas setel beli barang semua, baru nak start mendobi. Tuh nanti mintak tolong Mama kite jer lah. :'D

Weekend nanti ada ekspo baby dekat Danga City Mall dekat JB. Kebetulan, hasben kite memang nak pergi JB wiken neh sebab dia ada kerja dekat sana sampai hari Selasa. Memula rasa macam tanak pergi. Penat nak travel jejauh. Tapi bila hasben cakap dia boleh pergi ekspo tuh sorang sorang, rasa macam tak best pulak kalau tak ikut. Dia takut kite penat katanya. Tapi tak pe lah. Demi nak nengok barang baby punya pasal. Ikut jer lah. :'D 

Pastu tadik kite dok survey survey online stroller untuk baby. Macam awal lagik nak beli, tapi baik survey sekarang. Nanti boleh start menabung. Tabung dah beli dah semalam. (-___-) Kite ingat nak beli stroller ni lepas baby dah keluar nanti. Sebab tuh nak survey sekarang.

Memang banyak stroller yang jual dekat pasaran. Tapi tak semua stroller baby tuh boleh muat dalam kereta kebalku. (Kereta Myvi saje). Tak semua stroller yang murah boleh muat dalam kereta Myvi dan tak semua stroller yang mahal muat dalam Myvi. Haha. Ayat pon pening sebab kite memang pening bila survey survey neh. Tapi kalau tak survey kang, lagik pening.

Semalam, masa beli barang baby, main amek aje. Tetiba time bayar, amek kaw. Haha. Tapi semalam kite lebih prefer beli barang Anakku. Harga pun sedang sedang jer. Tak mahal sangat dan tak murah sangat. Hihi.

Ok sambung pasal stroller. Kite tanya akak kite, dia pakai stroller jenama apa dan jenis apa. Dia cakap dia pakai stroller Mac Larren. Harga RM2k. (T______________T) RM2000 tuh boleh buat macam macam kot. Nanges ah cenggini. Zzzzzzzzzzzzzzzzzz! 

Tapi stroller tu sangat best. Boleh muat dalam kereta kecik sebab fizikal dia jenis macam payung. Orang putih cakap stoller Umbrella Fold Stroller. Tak berat sangat. Harga dia jer berat. Huuu *nanges* Boleh pakai lama. Tahan lasak, tahan karat, dan harga pon boleh tahan. (T__T)

Kalau ikut belanjawan 2013 kite, nak carik stroller below RM300. Bajet ciput. Tapi nak stroller yang comey dan muat masuk Myvi. Kalau boleh, nak pakai lama sikit lah. Zzzzzzzzzz. Kang kalau beli kat Tesco ker, Giant ker, takut tak tahan lama walaupun harga dia dalam RM100 - 200. Tapi duit jugak kot. *kesat airmata*

Kawan kite ada beli stroller jenama Sweet Cherry SCR8. Harga dia RM500 lebih. After less dapat 400 lebih. Dia beli dekat Jusco. Dia pun pakai Myvi. Kalau pening pening sangat, beli yang macam kawan kite ni jer. Kena tambah lagik RM100 sebab bajet kite memula kan cuma RM300 jer.

SCR 8

Size SCR 8

Pastu kawan kite cakap, kalau stroller jenama Sweet Cherry neh, yang siri SCR3 dan SCR4 pun muat dalam bonet Myvi. Tuh lah kite nak survey survey dulu. Mana lebih berbaloi. Setakat ni, brand ni jer yang ada dalam kepala otak.

Kite nak share satu kedai online yang ada pelbagai pilihan jenama baby stroller iaitu The Baby Store Malaysia. Cuba lah klik link ini nak cuci-cuci mata dan survey stroller yang ada di pasaran juga. Memang terbaik


Mommy mommy yang dah pernah beli stroller, share lah dengan kite. Sesungguhnya kite tersangat lah blur............. (T__T) HELP ! 

Ok babaiiiiii ! :'D

13 comments

puan.mila said...

combi miracle turn pun best..asben i pkai viva boleh muat, xyh ltk dlm bonet pun boleh..

puan.mila said...

combi miracle turn pun best..boleh muat dlm viva!

intanurulfateha said...

@puan.mila

tapi mahalnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
(T________T)

dye.yana said...

i pakai myvi jugak and pakai SweetCherry je tapi tak sure SCR bape. Boleh view my blog ada gambarnya. Memang muat2 bonet je kat bonet tu dah tak boleh letak barang lain dah kecuali yang kecik-kecik. haaa. Kalau balik kampung memang penuh la.

One advice: No need beli yang mahal-mahal sangat sebab depends on babies, most baby tak nak duduk lama dalam tu. Bila dah besar sikit selalunya nak berdukung or bila dah pandai jalan nak berjalan

intanurulfateha said...

@dye.yana

ape url blog awak? kite nak try bukak tp x leh.. :'(

diela husin said...

hai! intan i suggest u buy sweet cherry sbb sangat berbaloi dgn hargenya =)

MaMa Ezan Ezan Faizul said...

ok.. akk pun pakai maclaren tp yg quest sport.. sbb sblm tu akk pkai scr5.. skali masuk dlm kete kami org lain dah takleh nak tumpang... betul tu beli stroller kne tgok saiz utk isi dlm kete..

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

best3! bilakah shakira akan dapat feeling mcm kak intan ni..hehe gatai :p

intanurulfateha said...

@diela husin

tu la. ikut kemampuan mcm sweet cherry je mampu hihi

intanurulfateha said...

@MaMa Ezan Ezan Faizul

aaaaaaaa nak beli mcm akak punye mac larren :D tunggu doang buat sale 70% lah :p

intanurulfateha said...

@NURSHAKIRA ABDUL HALIM

heeeee bile dah kawen pastu peknen! :p

INuR~AFiR said...

maclaren lah..ringan boleh angkat sebelah tangan jek..

Yazidane Shah said...

salam...saya ada menjual stroller dan car seat sweet cherry...

lawati web saya http://bagaimana.com.my/sweet-cherry-stroller-scr6-murah/ atau hubungi saya yazid di 011-14465715...

kami prefer customer cod dengan kami di putrajaya..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13