Tuesday, September 10, 2013

.Pemeriksaan Fizikal, Pancaindera Dan Kecergasan Dan Temuduga Jawatan Pegawai Penguatkuasa Gred N41 (JPJ/KPDNKK)

.

Salam.


Kahkah. Tajuk entry kopipes saje dari surat tawaran. (-_-) Ektuali, minggu lepas lagik kite dapat tawaran ni. 


"PEMERIKSAAN FIZIKAL, PANCAINDERA DAN KECERGASAN DAN TEMUDUGA JAWATAN PEGAWAI PENGUATKUASA GRED N41 (JPJ/KPDNKK)"

Bunyik macam hebat kan? Tapi orang yang dipilih untuk interview ni macam tak berapa hebat jer. Kite pun tak berapa pasti kite ada ke amek jawatan ni dulu. Sebab dah lama sangat apply. Pastu tak panggil panggil. Bila tengok tajuk surat je, dah rasa down sebab ada pemeriksaan fizikal, pancaindera dan kecergasan. 

Kalau JPJ tuh, mungkin lah kena ade kecergasan. Tapi kalau KPDNKK tu dah kenapa nak kena ade kecergasan sekali? (-.-) Kite ingat kalau jawatan pegawai, takde ujian kecergasan segala bagai ni. Hukhuk.

Bila baca surat, rasa macam tak lepas je. Haha. Tak pergi test lagik dah rasa tak lepas. Ok. First sekali, kite dah lah tengah pregnant. Ujian kecergasan dia plak dah lah dasat dasat. 

- Larian 2.4 KM.
Lelaki - 14 minit.
Wanita - 17 minit.
- Bangun Tubi dalam masa 2 minit.
Lelaki - 30 kali
Wanita - 28 kali
- Lari ulang alik (4 x 10 meter)
Lelaki - 11 saat
Wanita - 13 saat
- Lompat jauh berdiri
Lelaki - 215 cm
Wanita - 162 cm

Haish. Tapi kalau kite tak pregnant pun, memang kite rasa kite tak boleh buat sebab kite neh dah lah memang tak kuat dari segi fizikal. (T___T) Pasrah je lah. Kalau lepas semua ni, baru terus ke interview jawatan tu dalam hari yang sama. Zzzzzzzzzzz. Tapi kite pergi je lah. Dapat tak dapat, belakang ceta. Yang penting, experience. Hihi.

Interview tuh dekat Penjara Sungai Udang, Melaka. 12 September ni. Hari Khamis. Iaitu lusa. (hari ni Selasa). Doakan kite ek. Mana lah tau, dapat excuse kerrrr.. Rezeki babyyy. Hihihi. Dulu masa lepas SPM, dapat gak interview SPA tapi gred 17 jer lah. Pergi gak interview tu, tapi takde rezeki. Lepas diploma, apply untuk gred 29, tapi langsung tak panggil. Sadis betul. (T_T) 

Lepas abes degree, apply lagik untuk gred 41. Cepat pulak dia panggil. Mungkin rezeki baby. Alhamdulillah.. :') 

Oh yer. Kite baru je balik dari rumah mertua ni. Esok pagi nak setel-kan dokumen untuk interview hari khamis nanti. Pastu esok petang (rabu) nak terus shoot ke Melaka semula, stay lagik rumah mertua sebab tempat interview dengan rumah mertua tak jauh. Tapi sempat ker nak update resume dan sijil2 segala. Semua kena setelkan esok pagi. Huwaaaa.. Sempat kerrrr.............................

Doakan kite dapat hadapi interview ni ekk. Pada sesiapa yang dapat interview yang seangkatan dengan kite atau lebih kurang, wish uolssss the best. Hihi. ^__^

*gambar hiasan hihi*


Ok bai. Nanti kite hapdate lagik yek. 


6 comments

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

Ok..selamat mengupdate resume ya! Huhu good luck puan intang :p

.atynFATHIN. said...

goodluckkak intan!

ctmz said...

gudluck mom to be! inshaallah rezeki baby.. mane tahu kan..? itu kerja Allah.. =))

http://the-red-heart.blogspot.com/

intanurulfateha said...

@NURSHAKIRA ABDUL HALIM

hehe maceh. tp x update pon lgik -_-

intanurulfateha said...

@.atynFATHIN.

maceh ^^

intanurulfateha said...

@ctmz

hrp ade rezki lain menanti ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13