Wednesday, September 4, 2013

.dah buat ultrasound and.... it is a........... ;-)

.

Salam.

Heeee. Pagi tadik selesai pregnancy check up untuk bulan ni. ^_^ Kite dah 20weeks. Alhamdulillah. Semua nya ok ok sahaja. Dah buat ultrasound, dah nampak gender. And it is a........ Tetttt. Rahsia. Tapi tak confirm sangat lah sebab kecik lagik kan. Kadang scan ni bukannya betul sangat. 

Ada member tuh bila scan nampak pompuan. Scan lagik bulan depan nampak laki. Scan lagik laki lagik. Last last..... Supriseeeeeeeeeeeee. Tadik tanya doc, kalau nak scan 4D katne kalau kat Muar ni. Beliau cakap, buat 4D dekat Tey Maternity. Sesiapa yang duduk Muar, kalau nak tau, klinik ni sebelah Wetex Parade. Skang baru 20weeks (5 bulan). Nanti kalau dah 7-8 bulan, baru nak buat 4D. Baru lah nampak kan kan kan? Eii tak sabar nak nengok. Haha.

Sempat lagik kumpul duit. (-.-") Kalau 4D, kos dia mahal sikit. RM180 kawan kite cakap. Kalau setakat 2D dalam RM35 - RM40 aje. :-D Kalau kat gomen, FOC. 

Hahahaha. 
Comeyyyy.
*gambar ni kite google aje*

Tak sabarnya nak buat scan 4D !

Alalalala omeynyeeeee.... Ni baby kite. 

Scan tadik. Kiri tuh kepala dia, pastu kanan tu badan dia. Nampak tak tulang belakang dia? Hehe. Hasben kite? MESTI LAH DIA ORANG PALING GEMBIRA selain dari kite. Asek cakap dengan baby aje. Betul ke tak betul laki aku neh? HAHAHA. :-D

Masa timbang, berat badan naik. Err..ada ker orang pregnant berat badan tak naik? (-.-) Berat kite dari 41kg naik ke 43.6kg. Wowwwwwwiiiiiiiii Junior Juice.. Macam tak percaya. Tuh lah, asek makang tak benti benti. Tapi bila scan, nengok baby baru jek 340gram. Alalala cenonetnyaa. Omey macam mommy dia. Hoho. Maknanya yang bebanyak naik tuh sebenarnya lemak dalam perut mommy. Hukhuk. (T_T)

Ok. Kali ni short update sebelum kite offline blog beberapa hari sebab busy dekat rumah Bapak Mertua dekat Melaka hari Ahad sebab nanti Pakciksss Ipang kaweng. *baca dalam satu nafas* Ada 3 pengantin uols. Hihi. Pastu terus stay dekat rumah beliau sebab hari Isnin nanti bapak mertua nak pergi Haji. So, ikut pergi hantar sampai Kelana Jaya. Yey!

Oh ye. Entry sebelum ni kena hacked dengan hasben sendirik. Cheh. Ntah apape jer entry beliau. (-.-") 

Ok bai. 
Minggu depan kite update lagik! 
^_^

20 comments

Mysara Ab Rahman said...

alolo comeynyer..baby pn nt msti comey mcm sis..hee

NinaAz said...

Bestyaa. Hehehee. Tahniah!!!

D Yatie said...

Kte hr tu preg turun 4 kg n berat ms 7 bulan tak sesuai. Kena paksa makan berat 2 jam sekali. By the way, jaga diri intan! Jg diri bebaik tau! :)

Sharinginfoz said...

semoga dipermudahkan segala urusan nanti

mujahidah maisarah said...

tahniah kak! bestnye..

yana said...

tahniah <3

InaYusoff said...

kejap je dah 20 weeks...

take care intan..

♣Dya Al-Aien♣ said...

seronoknya dia..
jaga diri baik baik tau.. :)

ainnun.nadhirah said...

Wah! Sumpah tetibe rase macam nak ade baby sendirik. Aiyoookkkkkk. Kite ni kaweng pun belum -.-

.::WaNiE::. said...

alahaiiii

baru 43 kg?

naik lagi please

intanurulfateha said...

@Mysara Ab Rahman

hrp3 cmtuh lah ihihi

intanurulfateha said...

@NinaAz

tq ^^

intanurulfateha said...

@D Yatie

aaa takotnye kalau turun berat! tinggal tulang je kang T_T

intanurulfateha said...

@Sharinginfoz

amin :')

intanurulfateha said...

@mujahidah maisarah

maceh ;)

intanurulfateha said...

@yana

tq :)

intanurulfateha said...

@InaYusoff

tuh la.. takotnye T_T

intanurulfateha said...

@♣Dya Al-Aien♣

baik dya ;)

intanurulfateha said...

@ainnun.nadhirah

hehe cpt kaweng! best :D

intanurulfateha said...

@.::WaNiE::.

i wish i cud >__<

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13