Monday, September 2, 2013

.baby bump :-P

.

Salam.


Hai korang. Buat ape tuuuuuuuuuuuuuu? Ok. Soklan tak munasabah. Mesti lah tengah baca entry mengarut kite neh. Hihi. Ok! Ramai sangat cakap, nak tengok baby bump. Nak tengok baby bump. Aiyoo. Rasanya nak bagi tengok pon, tak nampak sangat kot. :-P 

Sebabnya, kite kan kurus je. Pastu rasanya kalau ade buncit pun, sebab buncit kuat makan. :-D Tapi bila dah 19 minggu ni, rasa dah nampak sedikit baby bump. Tu pun sebab pakai baju ketat. Ok. Sendat sebenarnya. Baju kite banyak sangat dah tak boleh muat ! *nanges* Selalu pinjam baju Ipang aje kalau duduk kat rumah.

Kite tak banyak sangat baju kurung biasa. Kebanyakkannya, baju kurung moden pastu baju fesyen fesyen. Pastu bila pergi sekolah, asek rotate baju yang sama je sebab baju banyak dah tak muat. Sadis betul. (-.-")

Jumaaat lepas, ada majlis kahwin dekat Melaka. Ifan punya pakcik akan bernikah. Pakcik dia ni sebaya dengan kite. Huahuahua. Untung laaa ade pakcik muda. Pastu Ifan cakap, balik sekolah jer, nak terus gerak. Tapi kite tak packing lagik baju. Pastu carik baju, test semua baju, banyak yang dah ketat. Baju pergi sekolah dalam bakul, tak cuci lagik. Huwaaaa.. Rasa nak mengamok je. Sebenarnya memang dah mengamok pun. Haha. Nak beli baju baru dah tak sempat dah. (-.-")

Carik carik baju, dapat lah beberapa helai yang masih muat walaupun sedikit sendat. (T__T) Ifan cakap, nanti dia nak belikan kite baju baru. Hureyyy! Dah beli dah pun semalam (Ahad). 2 helai jubah cotton semalam. Murah murah saje. :-D Tapi pakai untuk next event lah. (-,-)

Majlis nikah Jumaat malam. Pastu Sabtu tengahari sanding. Kite join rombongan lelaki (Pakcik Ifan) pergi ke rumah pengantin perempuan. Ujung minggu ni majlis belah laki plak. TAPI BAJU DAH READY AWAL AWAL. Hehehe. Tak de lah nak mengamok lagik sebab baju tak muat. :-P

With Faqehah, anak kakak shaye.

Dulu Faqehah takut dengan Pak Ngah dia. 
Skang dah okeh ^^

Ni pakcik dan makcik Ifan.
Errr..nampak ke baby bump kite?
Cover pakai handbag :-P

Psst. Cantik kan pengantin!
Rasa macam nak ajak Ipang pakai baju kaweng lagik je.
:-D

Dengan Mai, kenal dari internet. First time jumpa time majlis kahwin Pakcik & Makcik Ifan. InsyaAllah, Oktober nanti pun Mai nak kahwin. Yey!

Orang kata, kalau mak suka melawa, nanti dapat anak laki. :-P Tapi mak dia ni memang pesen suka melawa tak kire peknen ke tak peknen. Cemane tu? Hihihi. :-P Tak kisah baby boy ker girl, janji sihat dan kuat bagaikan juara ! ^_^

Pengantin Lama VS Pengantin Baru ^_^

Ok. Da kantoi perut kite sedikit di situ. :-P

Mommy & Daddy-to-be.
Pinjam anak kakak kite sat.

Ok. Lenkali kite update lagik yek. Nak pergi MAKANNNNNNNNNNN! Lapar. kang kite makan orang kang. Hihi. Eh lupa nak cakap. Rabu nanti kite ada appoinment lagik dengan Doc. Tatau lah dah boleh nengok gender ker tak sebab baru je 19 minggu. Over betul. Hihi. Aritu timbang berat cuma 41kg. Rabu nanti tatau lah berapa naik. Asek makan jer kerja nya. (-.-") Hihi.

Kbai. Nak makan~~~

18 comments

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

alololo tak sabarnya nak macam tu... huhu lari.. :)

MizzTina said...

comel.. ni pun ngah tggu baby bump.. hikhik

husna zahidi said...

alolooo..syoknya tengok baby bump kak intan..jaga diri ye kak..;)

Phat said...

scan 4D lagi akan menerujakan

MAY said...

wah..agak sendat gitu..hehe....

ucupiza said...

sis intan comel je nampak baby bump sis...

mujahidah maisarah said...

pakcik suami akk nih ada muka nak sama la dengan suami akk.hewhew..

Mysara Ab Rahman said...

comey je baby bump kak intan

D Yatie said...

Dlu ms kite 7 bulan org kata mcm 5 bln. Kecik kata ny. Tapi bdn kite tak kurus cm intan. Hahaha.

intanurulfateha said...

@NURSHAKIRA ABDUL HALIM

heheheh :p

intanurulfateha said...

@MizzTina

yey! nt update tau ;)

intanurulfateha said...

@husna zahidi

baik husna ;)

intanurulfateha said...

@Phat

tunggu 28 weeks kang ;)

intanurulfateha said...

@MAY

ahaha tau xpe -_-

intanurulfateha said...

@ucupiza

ngeeeeee :D

intanurulfateha said...

@mujahidah maisarah

hehe same ek? :D

intanurulfateha said...

@Mysara Ab Rahman

maceh ^^,

intanurulfateha said...

@D Yatie

tuh la pasal. kadang nmpak kecit, kadang nmpak beso -_-

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13