Sunday, July 7, 2013

.honeymoon at Cameron Highland ;-)

.

Salam.


Amboi ! Kemaen nak honeymoon bagai. Padahal pergi Cameron dengan family kot. Huehue. Kiteorang pergi 3 kereta. 2 dari Johor, dan satu dari Penang. 

Last pergi Cameron masa umur si Chacha satu bulan kalau tak silap. Maksudnya 7 tahun lepas. Dah lameeeeeeeeeee sangat. (-_-") Gila hebat Chacha tuh. Dah lah kecit lagik. Masa amek dia dari Mak Kandung dia, dah bawak naik kereta jejauh. Ipoh - Muar. Pastu umur sebulan dah naik Cameron. Cemana lah tak selalu buli Angah skang neh. (T__T)

Alaa malasnya nak cerite. Kite pendekkan je lah ek. (-.-") Kiteorang gerak hari Khamis, then transit dekat Klang, rumah Arwah Paklong Joe (Al fatihah... Arwah Paklong meninggal 4 hari lepas kiteorang datang rumah dia (T__T) Kiteorang tido dekat Klang. Pagi Jumaat, lepas breakfast baru gerak ke Cameron. Tapi tak terus ke Cameron. Singgah pulak Gopeng, rumah PakNgah. Lepas lunch, baru gerak ke Cameron. Main terjah je. Takde pun book tempat penginapan.

Sampai sana, Abah call kawan dia. Indian. Then, dapat rumah tempat tidooo. Yahoooo. Rumah teres besarrrrrrr sangat. 2 tingkat. Tingkat atas ada 3 bilik, tingkat bawah ada 1 bilik. Ada astro.

Pastu bila dah sampai Cameron, haruslah berjalan-jalan semua tempat. Penat. (T__T) Pergi Cameron Lavender, pergi Pasar Malam, pergi ladang teh Cameron Valley, pergi Mardi. Haish. Banyak sangat tempat pergi. Tak kuasa nak cerite semua. HAHA.

Gambar dalam DSLR. Adik kite tak transfer lagik. Nanti kalau dia dah transfer dan upload ke FB, baru seronok nak cerita. Skang ni pun, gambar tak cantik dari BB murah kite aje. (-_-)

Ok. Ni ade details untuk siapa yang berminat dengan 
Homestay dekat Cameron Highland. 

Ok bai.
Nak kena tidur awal. Esok hari first kite kerja.
Hureyy! Nanti kite cerite pasal kerja baru kite ek.

:-) 
Good night.

5 comments

Nur Fahz said...

kalau pi cameron tak sah kalau tak melawat tempat2 tu kan..kak fahz pun baru lepas pi cameron.stay kat smoke house.kononnya nak alami cara hias western.hambik ko bila dlm bilik chiller penuh beer n pic kat dinding gambar church depa..call reception mintak keluarkan semuanya.. :)nasib depa okey.

Nurzulaiqa Nazri@Professor said...

hai kak intan, ahaa,,lama x update entri.tertunggu2 jugak entri akk yg seterusnya.

wuu..pergi cameron. nak strawberry.:)

fasham said...

wah jelesnye walaupun cmeron tu dekat je ngan saya nak p sana tp bukannye boleh p slalu huhu

Myra Abdullah said...

wah syiokknye =)

PeroduaNews.com said...

best dapat jalan-jalan.....=)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13