Wednesday, June 5, 2013

.honeymoon at KRABI ISLAND, THAILAND !

.

Salam.

Akhirnyeeeeeeeeeee datang jugak sedikit kerajinan untuk meng-hapdet belog kesayangan yang lemak berkerim disukai ramai. (>_<) Pemalas giler pork betei nak hapdet belog skang ni. Zzzz! 

Ok. Jom sambung cerita. Cerite ni agak panjang.
Bismillah... 

Alhamdulillah, 28 Mei lepas, kite dah berjaya memijakkan kaki (dalam keadaan tehoyong hayang sebab pening naik flight) ke KRABI, THAILAND. Hureyyy! Err..mungkin ada yang tatau Krabi tuh ape. (-.-") Ektuali, Krabi ni satu tempat percutian dekat Thailand yang selalu pengantin baru pergi untuk berbulan madu. Kahkah. Pengantin tak berapa baru neh pun gedik nak pergi jugak! :-P

Konon honeymoon dekat oversea padahal dekat Thailand jer pun. (-.-") Kite beli tiket flight promotion dari Air Asia. Masa beli tuh, tak kawen lagik. Dalam bulan 2 camtu. Kite kan kawen end of March. Memula nak ajak Ipang pergi bulan April. Konon-konon, masih dalam mood kawen lah kan. Tapi dia cakap, nak kawen mesti nak guna banyak duit. Pas kawen, duit pun kompem tinggal sikit. (T__T) 

So, kite anjakkan sikit masa ke end of May. Tak lama pun pergi. 3 hari 2 malam jer. 28 Mei 2013 sampai 30 Mei 2013. Naik flight dekat LCCT, pukul 7 pagi. Kite gerak dari rumah dekat Muar ke KL lepas maghrib. Sampai KL dah lewat. So, pergi carik hotel dekat area Sepang. 

Hotel tu not bad. RM60 untuk semalam. Hotel bajet jer. (-.-") Tapi yang bestnya, dia ada sediakan penghantaran ke airport dengan bayaran cuma RM20. Naik van hotel tuh.. So total RM80 lah. Memula nak suruh Adik kite yang duduk dekat Sepang tolong hantarkan dekat airport tapi kesian pulak dia kena bangun pepagi buta. Lepas pass kereta kite dekat adik, terus kiteorang zzzzzzzz. Gila ngantuk sebab 2-3 hari sebelum tuh, da marathon wedding sedara dan kawan kawan dekat JB. 

Hari Pertama - 28 Mei 2013
Sampai LCCT dalam pukul 6 pagi. Gate tutup pukul 6.40 pagi. Flight pukul 7 pagi. So, sebelum tu, breakfast dulu. Lepas setel check in, flight pun berlepas. OK. THIS IS MY VERY FIRST TIME NAIK FLIGHT. *nanges* Sumpah takut. Pening kepala. Nak muntah. Padahal dah makan ubat tahan muntah siap siap. Apa pun tak boleh. Try nak tidur, tapi tak boleh tidur. Setiap kali flight langgar awan, setiap kali jantung kite macam nak gugur. Huwaa. Orang kat sebelah (sape lagik, Ipang lah) dok gelak gelak. Eleh, tau lah dia dah biasa travel naik flight segala masa dia kerja kapal dulu. BERLAGAK BETUL!!!!!

The first thing kena ada ialah Passport. Skang murah jer. RM100 untuk 2 tahun. ;-) Pastu mesti lah kena ada tiket flight. Naik kereta pun boleh sebenarnya. Ada makcik tuh datang Krabi dengan family dia dari Bukit Kayu Hitam, dalam 4-5jam jer. Tapi kalau dari Johor, kompem lambat sampai. Letih. Pastu duit pun banyak abes. Memandangkan kami pengantin-tak-berapa-baru-yang-tak-berapa-ada-duit, so, beli je lah tiket AA yang murah itu. HAHA. RM300 untuk dua orang PERGI DAN BALIK. Dah termasuk semua servis dan caj caj tersembunyik. Murah kan? *wink*

LCCT ke Krabi dalam sejam jer. Waktu Thailand lambat sejam dari Malaysia. So, gerak pukul 7 pagi. 7 pagi sampai sana. Haha. Ok. Nak cerita bila sampai dekat airport pulak. ;-)

Keadaan dekat Airport Krabi.

Sampai-sampai jer, terus ke kaunter Shuttle Bus. Kaunter tu dalam airport jugak. Kite terlambat sampai. Bas dah gerak. Kena tunggu lagik sejam baru bas seterusnya sampai. Ektuali, teksi memang berlambak. Tapi, duit kite tak berlambak. Haha. Lupa nak cakap. Kiteorang cuma tuka RM1000 jer. So, dapat lebih kurang dalam 9400 Baht. Tapi sampai Krabi, tukar duit lagik. :-P (nanti kite cerita) 

Sementara nak tunggu bas seterusnya, kiteorang lepak lepak dekat ruang yang disediakan. Siap terlelap-terlelap sebab semalamnya, kite tak cukup tidur. Ngantuk gila. Oh ye. Lupa nak cakap. Tiket bas cuma 150 Baht ke Ao Nang. Kalau duit Malaysia, dalam RM15. Dua orang jadik lah 300 Baht. Ao Nang ni nama pantai kalau tak silap. Haha. :-D

DAN YANG PALING BEST. Sebenarnya kiteorang ni cuma BACK PACKER. (^_^) Tak booking pun hotel dari Malaysia sebab bila kite dok survey survey, mahal pakej dari Malaysia neh. Doang mark up harga over sangat. 

Bila sampai je Ao Nang beach, first thing yang kiteorang buat adalah.. SEWA SCOOTER. :-) Sebab kawan kite cakap, kalau back packer, sewa motor dulu, then round round dekat area Ao Nang beach tu, dan walk in je ke hotel. Banyak jer hotel memurah. 

Cuma memerlukan Passport untuk sewa motor. 200 Baht untuk 24 jam. Kite sewa motor, passport dia pegang. Passport Ipang yang jadik mangsa. Huehue. Bila pulang balik motor, dia pulang balik passport. Dun worry. Skuter dan motor kat sini semua cecantik. Pilih je nak yang mana satu. Kite pilih skuter pink sebab kite memang suke kaler pink. Haha. Pasghah aje lah si Ipang tuh. :-D

Lupa nak cakap. Bas turunkan kiteorang dekat bebetul depan tempat sewa motor. Orang yang jaga tempat sewa motor tuh orang Pakistan. Dia tak boleh cakap Melayu. So, kena speaking English lah. Kite tanya dekat dia, nak sewa hotel dekat mana. Pastu dia suggest-kan kat kawan dia. Bebtul dekat belakang tempat kiteorang sewa motor tuh. Alhamdulillah. Tak payah jalan jauh. Sebab kite dengan Ipang memang dah penatttttttt sangat sangat. 

Motor sangat penting di sini sebab nanti korang tak penat nak jalan jauh. Lagipun besttttt sangat naik motor jenjalan tepi pantai. Weeeeeeee~~~

Not bad lah kan bilik ni? Harga dia cuma 500 Baht sehari! Kite terus amek untuk 3 hari. So, total 1500 Baht. Kalau duit Malaysia, baru RM150. Gila murah RM150 untuk 3 hari 2 malam! Katil queen, ada sofa, ada air-cond, kipas, TV + Channel Astro Thailand Hehee, Peti Ais yang penuh dengan air tin (kena charge kalau nak minum), ada water heater dekat bilik mandi. So far memang kite puas hati lah. ^__^  Tapi hotel neh tak de pakej makan makan semua tuh. Memang bilik semata-mata. Kalau kat Malaysia, kire macam hotel bajet lah. Haha. Ipang cakap, kite bukannya nak duduk bilik je. Kan nak jalan jalan. So, we are lucky! (^_^)

Lepas check in bilik, terus carik makanan untuk Lunch. Kiteorang jalan tak jauh sebab penat tak ilang lagik. Makan dekat area hotel je. Nama restoran tuh La Casa. Kiteorang ada kasik souvenir dekat restoran tuh. Duit kertas RM10 yang kiteorang dah sign. Sesapa yang singgah restoran neh, mesti pasan ada banyak matawang negara luar kat dinding restoran neh. Tapi kite tak amek gambar pun. LUPE. *tepuk dahi* Kat restoran ni, kiteorang makan nasi putih dengan tomyam aje. 

La Casa Restaurant.

Lepas makan, terus jalan kaki balik hotel. Then tidurrrrrrrrrrr ! Heee. Bangun dalam pukul 4 lebih. Siap siap untuk round round sekitar pantai Ao Nang tuh naik skuter. Bangun tidur lapar lagik. (-.-") Ipang ajak kite pergi McD. Sebab malas nak survey survey kedai makanan lain. Kite tanye Ipang, Halal ke? Then dia cakap, masa dia pergi Jepun dulu, dia berani makan Filet O Fish je dekat McD. So, kiteorang pun ingat, nak order bege yang same dekat Krabi neh. Sekali, bila tanya akak kat cashier tuh, dia cakap McD tak halal even Mc Chicken ataupun Fillet O Fish. *pasrah* Maka, kami pun keluar dari McD dengan perut yang lapar. (T__T)

Best ok naik motor jenjalan dekat Krabi neh.

Then, kiteorang pergi 7E. Nampak ada bege. Laki ai tuh ngidam makan bege agaknye. (-.-") Tanya budak cashier 7E, dia cakap, bege chicken HALAL sebab doang grill. So, beli 2 bungkus. Beli skali mineral water dan coke. Pastu makan tepi pantai. (^_~)v

Ngap! Ngap! 

Macam tak caya je dah sampai sini.
;-)

Alwez be my faveret.
*love you*

Then petang tuh jugak, kiteorang beli pakej untuk ke Phi-phi Island Tour dekat For Friend booth untuk keesokkan harinya. Melawat beberapa pulau + snorkeling dan macam macam lagik. Pakej tuh kiteorang amek dekat booth dekat area hotel kite tuh je. 1100 Baht untuk seorang. Ektuali, ada kawan kite yang dah pernah pergi dapat 900-1000 Baht jer. Tapi dah abes tawar, dia cuma bagi 1100 Baht. Tak pe lah. Rezki dia lah tuh. ;-)

Malam tuh, kiteorang kuar lagik jenjalan. Round round dekat area Ao Nang Beach. Banyak sangat kedai kedai jual souvenir. Beli sedikit souvenir untuk family, sedara dan kawan kawan. Then, ada seorang kawan kite yang inform, kalau nak makan makanan halal yang sedap dan murah, pergi Restoran Lemon. So, round round, jumpa restoran tu. Memang sedap dan murah. Kiteorang tapau je. Beli Nasi Goreng Seafood. Sebab kite pening kepala. Mabuk naik flight tak ilang lagik. Demmit. (T_T)

Dinner dekat dalam bilik. Then, rehat rehat jap tengok TV. Dalam pukul 9.30 malam, kuar balik naik motor. Pusing pusing lagik. Jalan jalan lagik. Sopping lagik. Ok. Heaven sungguh. Huwaa. Dah rindu kenangan di sana. (T_T) Balik bilik dalam pukul 12 malam. Then zzzzzz. Kena rehat yang cukup sebelum naik speed boat esok! :-)

Hari Kedua - 29 Mei 2013
Boat ke Phi-phi Island start pukul  9.30 pagi tapi dia suruh tunggu van yang akan angkut kiteorang. Sementara tunggu tuh, nampak public phone. Terus guna coins yang ada untuk call Mama & Abah. Eksaited dapat call doang dari oversea. :-P Lama jugak cakap dengan doang. Tak beli simkad sini pun takpe sebenarnye sebab kalau setakat nak FB, berlambak WIFI free kat sini. Heee.

Sampai tempat pengumpulan sebelum naik boat dalam pukul 9.00 pagi. Ok. THIS IS MY VERY FIRST TIME NAIK SPEED BOAT!! Kite memang tak amek heavy breakfast pun pagi tu sebab kite memang jenis tak breakfast, nanti sakit perut. Cuma makan sekeping biskut je. (-.-")

Naik boat dalam pukul 9.30 pagi. Speed boat tu cantik, bersih. (AGAIN. NO PICTURE. Hukhuk) Ada beberapa tempat yang kiteorang pergi. 

Bamboo Island - Ni tempat pertama pergi. Dalam 40 minit dekat sini. 
Maya Bay  - Ektuali ni akan jadik last destination tapi pergi dulu sebab tourist guide tuh cakap, semalamnya, ombak kuat. Kalau pergi petang, ombak kuat. Bahaya. So, pergi awal pagi. Cantik sangat tempat ni sebab pernah jadik lokasi penggambaran movie The Beach. 
Viking Cave - Tempat ni ada sejarah sendirik. Tak boleh pergi memalam. Bahaya. Tapi cantik. ;-)
Pileh Bay - Benti kat sini. Amek amek gambar. Hehe. 
Phi Phi Don - Berhenti lunch dekat sini. Kite tak makan pun. Sebab takut muntah. (T__T)
Lohsamah Bay - Snorkelling dekat sini. Kite tak snorkeling. Tengok jer. Hukhuk.
Pileh Bay - Benti tengok tengok kawasan yang cantik. 
Monkey Beach - Snorkeling lagik. Ada monyet dekat sini. Monyet ni pandai berenang! :-D

Sebenarnya turutan tak betul sangat. Dari puku; 9.30 pagi sampai pukul 5petang dekat kawasan pulau pulau ni. Kite tak ingat sangat sebab banyak sangat tempat benti. Haha. Setiap kali benti, setiap kali tu kite muntah. Padahal tak de makan pape pun. Cuma sekeping biskut je. Ipang cakap kite mabuk laut sebab kite tak pernah naik boat. Sumpah pening gila. Nak nanges pun ada. Memang spoiled lah Intang neh.

Masa dalam boat tuh, tourist guide tu baik sangat. Kejap kejap bagi kek, kejap kejap bagi buah tembikai + nenas, bagi air coke. Memang layanan dia baik sangat pada semuaaaa penumpang boat tu. So, rasa berbaloi bayar 1100 Baht tuh. 

Banyak ikan pergi kat Ipang. Haha. Kite memang tak berani nak snorkeling. Teringin gak tapi tanak la amek risiko walaupun ada life jacket tuh. (T_T) 

Ni kapten kapal tuh bagi pegang. Landak laut. Orang kate, bahaya. Ada racun, boleh sengat. Tapi alhamdulillah, masa kite pegang, ok je. Cuma geli sikit. :-D

Finally, we are here.
*gosok gosok mata* 

Ala ni tak ingat kat mana. Haha. Tapi cantik sangat. Air dia jernih, kaler ijau. Nampak ikan berenang renang. Eii rindu nak pergi sini lagik. 

Ni dekat Maya Bay.

Balik ke hotel, rasa heaven gila sebab dah puas muntah atas boat. Ada lah dekat 5 kali. Zzzz. Ada soang brother tuh, orang Malaysia jugak, pun muntah. Muka dah abes ganas dah, siap ada tattoo dekat tangan (stokin lengan corak tattoo je sebenarnye hehee), tapi muntah. Lagi teruk dan banyakkkkk sangat dia muntah. Kesian pun ada. Maybe dia makan banyak kot time sebelum naik boat. Kite muntah kuar air je. Memang dah kosong terus perut. Demmit. (T__T)

Sampai hotel, makan ubat terus tidur. Intang neh memang lembek sikit. Cepat sangat sakit. Wuuu~ Bangun tidur sebelum maghrib. Mandi mandi, then keluar carik makanan. Lapa lagik. Haha. Pergi balik Restoran Lemon semalam. Bungkus gak. Bungkus Nasi Goreng Ayam n Kuew Tiaw Goreng. Makan dekat bilik. Phew. Nikmatnya dapat air teh ais yang sedap. Hehe. Oh ye. Akak dekat restoran tuh boleh cakap melayu. Tu yang seronok nak pegi sana.

Lepas makan, kuar balik naik skuter tuh. Jenjalan lagik dekat Ao Nang tuh. Memang tak puas. Banyak sangat kedai dan tempat nak pergi. Beli beli lagik barang. Kena pandai tawar harga sebab kadang kadang doang letak harga tinggi. Tapi yang penting, barang doang lagik murah dari kat Malaysia. 

Pastu duit kat tangan tetibe rasa macam tak cukup. Kiteorang tukar lagik dalam 1300 Baht. Sebab duit Malaysia memang kiteorang tak bawak banyak. Ada dalam bank, tapi nak kuarkan, mesti lah tak boleh. Kena aktifkan amenda tah kat bank kat Malaysia sebelum fly. (T__T) Kat Krabi, berlambak Money Exchange. Tapi kalau nak untung, pergi CIMB Bank. Dia bagi lagik banyak dari booth Money Echange yang lain. 

Kawan kite ada cakap, jangan lupa makan pancake chocolate banana kat Krabi! Heee. Kite carik pancake tuh. Ok. MEMANG SEDAP. Kite beli 2 pancake. Satu choc banana pancake. Satu lagik banana pancake je. Tapi pada kite, banana pancake lagik sedap dari choc banana. Manis sangat lah choc banana tuh. Tapi sedap je. Abes je makan. Hehe.

Choc Banana Pancake

Kite gugel je gambar neh sebab lupe nak amek gambar. Sedap sangat sampai lupe nak amek gambar dulu. (T__T) Ok. Disebabkan gambar tak banyak, MESTI PERGI KRABI LAGIK! *alasan* :-D

Hari Terakhir - 30 Mei 2013
Good morning husband. Muah muah muah! Its our anniversary. :-) Yang ke dua bulan. :-P Alhamdulillah. Syukur sangat sebab dapat jugak jejak kaki dekat Krabi Island ni walaupun kejap. Ipang dah janji, nak bawak kite pergi sini lagik dengan anak kami nanti. InsyaAllah...

Bangun pagi, terus siap siap untuk check out. Then terus ke kawasan McD untuk amek shuttle bus ke airport sebab kawan kite cakap, amek bas dari situ. TAPI masa Ipang nak pulang skuter, orang tu cakap, shuttle bus dah lepas. Dah tak lalu lagik. Kalau lalu pun, takut terlepas flight pulak. 

Kebetulan, tempat kite beli pakej Phi-phi Island Tour ada sediakan khidmat penghantaran ke airport dengan harga yang sama dengan harga shuttle bus iaitu 150 Baht seorang. Naik van yang ada aircond. Kebetulan, ramai orang Malaysia dalam van yang sama. Flight doang pun sama waktu dengan kite. Kiteorang memang tanak naik teksi sebab takut tak cukup duit. Padahal semalam, kiteorang dah tukar duit lagik. Huuu.

Beberapa hari sebelum kite fly ke Krabi, adik kite fly ke Medan. Dia cakap dengan kite, spare lah duit sikit sebab takut ada airport tax. Kang niaya jer kalau duit tak cukup. Wuuu~

Sampai airport awal. Kite punya flight pukul 2.30 pm waktu Krabi. Masa tuh baru pukul 12.30 pm. LAPAR SANGAT. So, makan dekat airport je. Sandwich dengan coffee ice. Beli dekat dalam airport. Check in pukul 2 pm. Alhamdulillah. TAK ADA AIRPORT TAX. Yahooo. Jimat duit.

Perjalanan dalam sejam jugak. Sampai Malaysia, pukul 4.30 waktu Malaysia. Kan Malaysia lewat sejam. Jangan kompius yek. Adik kite yang akan amek kiteorang kat LCCT. Sementara tunggu adik kite sampai, kiteorang pun carik kedai makan dulu kat LCCT tuh. Memandangkan kat airport Krabi cuma makan sandwich, sampai LCCT terus melantak Nasi Ayam. Dedua orang senyap sebab kebulur. Oh indahnya negara sendirik. (T__T) 

Sampai kat Malaysia, siap tukar duit Baht ke RM semula. Dapat lah dalam RM160. Huehue. Maknanya ada lebih 1600 Baht. :-D Jimat kan kan kan?

OK! Tu je kot nak cerite pengalaman singkat di Krabi. InsyaAllah, nak pergi lagik. Mungkin tahun depan atau 2 tahun lagik. Dan kalau boleh, nak bawak anak kami ke sana. Nak tunjuk tempat Mummy & Daddy honeymoon. Heeeeeeee.

Next destination? Hmm. Pikir dulu. Tunggu ilang pening mabuk laot neh dulu ok. Hihi. Tata~

35 comments

nabila biela said...

bestnye kak...g xajak pom???hehe

Anak pak cik Azhar :) said...

gigih sy baca citer akak..haha..btw,tak pernah lg menjejakkan kaki kat sana...teringin jgak nk pg lps baca citer akak nie..hehe

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Woot!
Sronoknya Intang!

:D

D Yatie said...

Wow Wow Wow. Kita dulu x sempat nak merasa honeymoon. Bila dh kuar Nur Arissa Batriesya, banyak juga destinasi honeymoon bertiga. Hew Hew Hew.

intanurulfateha said...

@nabila biela

haha :p

intanurulfateha said...

@Anak pak cik Azhar :)

pegy lah. make sure x mabok laot. rugi nt ;)

intanurulfateha said...

@♛ LORD ZARA 札拉 ♛

best! ajak kopi pegy ;)

intanurulfateha said...

@D Yatie

bertiga lg best sbnrnye :)

Syuhada Salleh said...

besnye baca citer kak intan nie..krabi ada dlm list nk pegi bcuti satu hari nnti..hehe

zainatul abu bakar said...

Bagus2 percutian bajet camni..jimat n tempat pon cantik :)

Ayu Nurhaslina said...

Sweeet la :)

Mimi Wahida, said...

Kak intan, agak2 g sana abis bape rm? Sbb sy nk g sana ngan kwn.kitorg xda guide.hehe.then after bc blog akk rasanya cm yakin sekt nk g

ctmz said...

Oh myY intang! sy semakin smngt nk p sana nih! ct pg bulan 9 nanti.. =) harap2 dipermudahkan jugak.. hanimun yg terlambat.. hihi~

husna zahidi said...

perghh..penat semput put put baca entry kak intang nih..=D

bestnyaa..teringin jgak nak p..huhu..

bintang hati said...

dak intangg! ni yann...

hee...amboiii seronotnya dia ek....intan amik package apa?phi phi island, 4 island, atau hong island?

weeee xsbr nak gi....ticket, htel smua dah book dr sini....

adib said...

asal aku rase cerita D3100 takde dalam blog nih. hahahahaha

fa sham said...

Sis intan lama x menjenguk ...huhu apa khabar...sekarang saya dah tukar blog ye ni blog baru saya : http://lollista.blogspot.com/ marilah add saya hehe ^^

orked violet @ SYA said...

Sya pegi buLan 9 nih

hotel sume xbook lg. ingt nk book kt agoda jek. mls nk survey. Sya pon xpenah naek flight lg. huhuhu

Aujinz said...

Kalau pun ayam tue di panggang, adakah ayam itu disembelih dengan betul, Puan Intang?....

krik krik krik.....


Pernah pergi Macau dan sama susah nak cari makanan halal kat sana... koh koh koh

C i k R e n e x said...

Bestnyeeee.nak pergi jugak.,huhu

emieysandra said...

Rugi sis xsnorkelling, best dpt pgg ikn kecik2..hehe, emiey dok perlis ni..sllu je pegi bukit kayu hitam..npe la en.suami xde citer psl krabi ni.ishh..siyes cntik pmndgn laut..kne ajk en.suami pegi ni ^_^

♥ Izni ♥ said...

BEST GILE KAK!!!!
eh btw sis bla lg nk update entry ni rindu meeeiii nk bace!

b i n t a n g said...

kak, apa nama hotel tu eh?

nur fadhila juprin said...

Soon to be there haha

nur fadhila juprin said...

:)

isabella idura said...

Tol nak tau apa nama hotel tu. Salam kenal.

intanurulfateha said...

@isabella idura

alaa x ingat. tp bawah dia ade massage centre

Hairul Firdaus said...

hi. im planning to there soon.tp nak tanya sikit la.agak2 kalau 2k duit malaysia cukup atau tak cukup atau lebih pd cukup untuk passport+tiket+belanja sume+hotel bajet+makan+apae ape lg lah? :P

intanurulfateha said...

@Hairul Firdaus

cukup sgt!!

passport seorang = rm100
tiket flight pegy balik per person (AA promo) = rm 150
shuttle bus dr airport ke ao nang (pantai) = RM15
hotel bajet 3 hari 2 mlm (1mlm rm50 je)= RM150
makan utk 3 hari 2 mlm = rm50
souvenir = depends
pakej phi phi island = rm110

rm575 +
murah kn? hehee. ni utk sorang. seriously kalau walk in lg berbaloi. nanti next time nak pegy lagik. nak spend time lame sikit. ritu pegy kejap sbb nak riki tmpt je :p

Hanie Hamid said...

Assalam intan

Tumpang btanya, apa nama hotel awak stay tu & restoran lemon tu kat blah mana ya? Cer bg gambaran sket landmark nye.

Sy nk ke sana bulan ni. Hrp dpt bantu. Tq :)

intanurulfateha said...

@Hanie Hamid

hotel kite tu atas spa. x ingat la. T__T tp mmg hotel bajet je. betul2 tepi pantai.

restoren lemon pulak seberang mcd.

hiihi bestnye nk pegy krabi! :)

Mahdatul Annur Binti Amzah said...

Wahhh...intang bestnye...akkpn rse mcm nk gi..but not after kawen..tp after after after kawen..kihkih..kmpl dt dlu..hahaha

Mahdatul Annur Binti Amzah said...

Wahhh...intang bestnye...akkpn rse mcm nk gi..but not after kawen..tp after after after kawen..kihkih..kmpl dt dlu..hahaha

aIEn said...

best nyer g krabi..tibe2 rindu krabi..

bl la nk g krabi lg ni kan

Sang Penulis said...

Salam..hi intan.. Lama tak menjenguk blog intan..skli tgk dah de anak da.. Dulu pnh hi hi n bye2.. Tp time tu blog kite oshacorner.blogspot.com now xde lagi. Jjemput singgah ke blog kite yg bru eh nnt intan. Luarteko.blogspot.com

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13