Thursday, June 27, 2013

.#our junior ;')

.

Salam.


Fuyoo. Dah 3 weeks dah Intang tak update belog. HAHA. Tak de lah busy mane pon sebenarnye tapi kite tatau lah nak ceta ape bende. Tapi kan, bile dah start menaip neh, kompem panjang lebar. HAH, SAPE SURUH KITE UPDATE BELOG. KAN DAH KENA BACE PANJANG-PANJANG. Huehue.

Untuk pengetahuan semua (penting ke nak bagitau semua? haha), kite dah benti kerja. Hureyy! Dah tak payah nak pening pening kepala nak pakai baju ape pegy kerja. Dah tak payah nak bengang dengan pompuan cina itu. Dah tak payah nak stress pikir nak renew insurance and permit pekerja. Phew. Penat rupanya jadik HR neh. Tapi kalau gaji yang diberi setimpal dengan kerja dan qualification ai yang degree holder ni tak pe lah jugak. Ini..... (T__T) Pak kal lah tempat kerja dekat aje dengan rumah. Tapi tapi tapi, kalau dah takde hati kat sane, ape bole buat. :-P

Memula pikir nak benti kerja sebab kite neh kan selalu sangat sakit. Kejap kejap cuti. Kejap kejap MC. Bila cuti, gaji pun kena tolak. Sadis betul. Pastu sebenarnya, bila jadik HR neh, tak boleh cuti selalu. Sebab kerja HR neh berangkai. Kalau tertinggal atau ada missed nak renew pape, memang mati laaaaaaaaa... 

Ok. Lepas tu, kite cuti pon sebab kan ritu kite pergi honeymoon dekat Krabi Island. Hehe. Rasa asek cuti jer. Hmm..baik benti. Setelah memikirkan beberapa faktor, ai pun decide benti. Tapi kite bagi 1 month notice. So, sempat lah carik orang baru untuk replace kite dan ajar dia. :-) 

Actually, lepas kawen aritu, kite still duduk dengan Mama & Abah. :-D Sebab dekat rumah ni tinggal Mama, Abah & Chacha jer. Kalau kite tak duduk sini, sunyi rumah. Abah cakap, rumah besar besar, tapi tak de orang duduk. Pastu Abah kite pulak kalau kerja, selalu balik lewat. Kadang-kadang pergi kerja, kite tak bangun lagik. Dia balik kerja, kite dah tidur. So, nanti kesian Mama dengan Chacha takde kawan. So, buat masa sekarang ni, Ipang aje lah berulang dari Muar-Serkam, Melaka. Dia uruskan kilang air oksigen bapak dia. 

Memang lah orang kate, Muar-Serkam tak jauh mana. Tapi minyak kereta pergi balik dah RM30. Kalau hari hari? Botak jugak kepala kan? So, kiteorang memang decide nak pindah. Tengah carik rumah yang sesuai. Dan lepas pindah nanti, kite boleh lah carik kerja baru dekat Melaka. Hureyyy! Rindu sebenarnye nak jadik wanita bekerjaya. Kehkeh. Best rasanya. Pegang duit sendirik. Nak beli apape pun senang. Tak payah buat muke comel nak mintak duit suami. Haha. Tapi bila dah benti ni, at least boleh belajar sket sket cara buat kerja rumah. Ehems. Ai dah pandai masak sikit sikit. Sikit jer lah tapi. Kuikuikui. 

--------

Emm nak bagitau ni. Ai will be a mommy ! :-D Ektuali, masa sebelum nak pergi Krabi tu, kite macam dah lambat datang bulan. Biasanya memang on time. Kawen 30.3.. Last datang bulan 14.4.. Pastu bulan 5 tak datang. Kite pergi Krabi kan ujung bulan 5. Honeymoon with baby in my tummy. :-P Before nak gerak pergi airport tu, buat UPT siap siap. Ye lah, kat sana kan nanti nak naik flight, nak naik boat.. Takut jadik pape. Ipang lah eksaited suruh buat UPT. Kite segan. HAHA. Pastu, bila dah buat UPT, sekali tu dua line. :-D Haha. 

Tapi relaks dulu. Sebab kadang kadang UPT neh tak betul. Malas nak cakap kat sesape. Kang kalau UPT tu salah, buat malu aje. (T__T) Cuma cakap dengan Mama jer lah tapi.

Then mama kate, tunggu lagik nextmonth. So, bila tunggu bulan 6, still tak datang bulan. Tapi dah malas dah nak buat UPT. Pastu kelmarin, pergi clinic, check, memang betul. ;-) Buat kad merah siap siap. Dia cakap, due date insyaAllah 21 Januari pastu next appointment dengan doc will be on 17 July. Bile timbang berat badan, kite still underweight. Dulu dalam lingkungan 38-39 kg. Masa timbang semalam naik ciput aje. 40.8 kg. Padahal, selera makan kite macam beruang. Pantang nampak makanan sedap2 kat pesbuk, mesti kite suruh Ipang beli. Kahkah. Termasuk lah pisang goreng. Tu pun nampak macam sedap. (-.-")

Alhamdulillah, kite takde morning sickness. Cuma malas bangun pagi je. Haha. Kite takde muntah. Kite cume selalu pening kepala. Tapi memula dulu je. Skang macam dah ok dah. :-) Ce imagine, masa kat Krabi aritu, kite naik speed boat, perut terhentak hentak setiap kali langgar ombak. Demmit. Sakit kot. Siap cakap dengan Ipang, balik Mesia nanti, nak scan. Takut jadik pape. Gile lasak. (-.-") Pastu bile balik Mesia, pergi scan kat private clinic. Heee. Kecik je lagik baby tu. 

Masa pergi klinik kelmarin, nurse cakap baby baru 10 weeks 2 days. Tak paham sebenarnya nurse kira macamane. Tapi dia cakap, kire dari hari first day period yang terakhir. Bile kite kire balik, macam arini yang 10 weeks 2 days. Pening lah. (~,~) Tatau la mane yang salah. Kite kire gune Ticker kat Lilypie.com jer. Huehue. 

Alhamdulillah. Tuhan nak bagi kite rezeki awal camni. AWAL KE? DAH UMUR 27 TAHUN KOT. (T__T) Dah tua dah sebenarnya. Cuma perasan macam kecik lagik. Haha. Sebab tu segan. Segan nak bagitau kengkawan berita gembira neh. (T_T) Tahun depan, dah 28. Ipang pulak dah 30. Eii..umur dah 30 baru nak dapat anak sorang. (-.-") 

Buat masa sekarang ni, baju baju semua still muat pakai. Cuma jeans size 25 tuh sedikit mengetat. Kadang boleh pakai, kadang bile lepas makan, terus macam susah nak bernapas. Haha. So, doakan kite dan baby kite sihat walafiat sampai tahun depan yer. :-)

Agak agak, kalau selalu pakai contact lens biru, mata baby boleh jadik biru tak? Kahkah. Memandangkan kite & Ipang tak berapa cerah, kawan kite ada pesan, minum lah air soya kalau nak anak cerah. Tapi.. yek. I dun like soya u know. (T_T)

WELCOME TO OUR LIFE
#mydearbaby

MommyDaddy just can't wait.
(^__^)

31 comments

ATY PYAN said...

congrates kak intan!!!!! jaga baby molek2 dalam perut tuhh.xmo lasak2 sgt. dok uma je. blajar masak, nnti baby kluar2 je trus bole jdi master chef! hihi :D

Liyana Azhar said...

kak intan. mak yana dulu ad gak minum air soya sebab nak adik putih.tapi tak. mnum soya kulit bby jd sensitif. mcm tu la.. hee. btw tahniah. tunggu jgk brite. :)

deQna said...

tahniah.....!!! lma tggu intan update..ternanti-2 berita gumbira hua hua...finally...eh tp rmi yg kata minum soya nti kulit bby sensitip..mudah naik ruam tp xtau la btul ke tak sbb sy pun tgh preggy ni...

sy minum susu Hi-Goat je sbb sy dan hubby pun sma-2 kulit mendung he he he...

mirah & isyam said...

congrate sis. lame tggu entry baru, rupenya ada berita gembira. happy for you !! :)

intanurulfateha said...

@ATY PYAN

hahahhaha power tul kalau bole jd masterchef. bole pegy paris ! :D

intanurulfateha said...

@Liyana Azhar

kite pun ade dgr baby akan jd sensitif kulit die. huhuu. tp mmg kite x suke mnum soya pon :D

intanurulfateha said...

@deQna

hi-goat tu susu kamben kan? busuk tak? huwaaa

cik chinta said...

intan, jgn mnum soya tym preg ni byk. Nti bby lahir ada prob kulit sbb mgubah gen kulit. Mmg kulit bby putih, tp kesian nti kn pyakit eczema. Nti asik garu2 spi berdarah. My kazen rtu mnum soya, bby mmg putih tp spi ank da umo 2 thun asik ulang alik klinik pakar kulit sbb anknye kn eczema dr hujung kaki ke kulit kepala. Intan ce google pasal ni, rs nye rmi da blogger yg da jd mumy wat entri psl ni.

muis ismail said...

tahniah..rezeki alhamdulillah

intanurulfateha said...

@cik chinta

ye ke? takutnyee. tenks for the info ;)

intanurulfateha said...

@muis ismail

tq :D

Diari Seorang Isteri Dan Ibu said...

tahniah intan..
wah best nya mengandung..hhahaaa

intanurulfateha said...

mirah

hehe tq ;)

Noor Azah Bte Abdul Aziz said...

kak intang, tak bagus la minum air soya time preg. nanti kulit baby jadi sensetif. minum air kelapa lg bagus. sbb anak sedara kita mak dia selalu munum soya time preg, bila dia dah lahir, kne gigit nyamuk pon boleh jadi kudis teruk. then allergic minum susu lembu. kena minum susu soya (ISOMIL & Anmum). mahal taw susu susu tu. hehehehe. kite time preg slalu minum air klape je. CPZ :)

Noor Azah Bte Abdul Aziz said...

kak intang, tak bagus la minum soya time preg, sbb nt kulit baby jd sensitif. minum air kelapa lg bagus,
anak sedara kite kulit dia sensitif giler. kne nyamuk pon bole smpai jd kudis teruk. sbb mase mak dia preg 24/7 nak minum soya. sbb tekak dia bole terima air tu je. lepas tu baby akan allergic susu lembu. jd kne bg susu soya je mcm isomil or anmum.


BTW, tahniah taw :)

syafikah said...

tahniah sis!..hehehe

deQna said...

intan....haah susu kambing tp x busuk malah yummy-2 tau......cuba sepaket mesti nk sekotak hehehehe....

Ainul Hayat said...

Alhamdulillah. Tahniah Intan. Allah bagi rezeki anak kat Intan awal. Seronoknya. Eni dah setahun lebih kawin tapi still xde rezeki lagi. Kita sebaya ok. :)

m@m@yAyA said...

congratz intang~

akk da dpt agk dr status awk kat fb,tp mls nak nanya cam makcik kepoh kan so kita kewl jelh tgu smp intan announce sdri..

Jg dri tau..

adrinaqamarina said...

wah! dah lama tak komen sini. tapi harini nak komen jugak!


Sis intan, tahniah beribu ribu lemon, semoga baby dengan sis intan sehat sehat belaka hendakNya ye :)


take care selalu!

Nurulchumel said...

wheehuuu..dah nak jd mommy lahhh..congrates beb.. bleh la gi wedding kite ngan baby nnt kan?kan?kan????

Nurzulaiqa Nazri a.k.a Professor said...

tahniah kak!! hamil..
btw,sori nak tnya,, HR stand for?

ryyhan kamarudin said...

Congrats...

Tdo puas2 dah ada baby tdo pun xcukup...

Hehe pasni start baca blog mommy2 (pstu jgn pengsan plak baca experience di labour room)..

shukriah sharuddin said...

tahniah intang! eee tak sabo nk tggu baby ko kuar...ehehehehe..jaga diri n baby tau...

wan norulkhamisa said...

tahniah dik..tmpang hepy...akk nk ajar kire..mak intan lagi terer kan..die kan nurse..hehe..

arnissa said...

Alhamdulillah... congret kak intan.. :D

zarifahmr said...

hahh dapat anak buah lagi lah bikpah kekeke.


tahniah dak intang & ipang ! bestnyaaa :'D

i n n z c h u b b y said...

CONGRATS, DEAR!

INN KAWEN NANTI, BOLEH LA INTAN DATANG BAWAK BABY...

TAKE CARE...

Rose Azadir said...

Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

CikPuanIsteri said...

Congrates....take care yerk...jgn lpe blajar push ngan mama akk..nti sng dah..hehehe

syiraaaaaaaa said...

congratulations kak intan :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada sorang baby girl! ;) Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13