Saturday, April 6, 2013

.intan irfan dah kawen ! - [review 2 : inai di jari + malam berinai]

.

Salam.

Sambung lagik entry kaweng. Kali ni, kite update pasal malam berinai pulak yek. Kite kan nikah lepas isyak. Gedebak gedebuk, setel dalam pukul 10 lebih. Perut dah lapar! Tapi masa dah suntuk, so korbankan perut dan pergi bersiap untuk malam berinai pulak. (-.-")

Tadaaaaaa.
Kite memilih untuk pakai songket bunga tabur time berinai. 
(^__^)

Heeeeeee.

MEKAP DAN OUTFIT SEMUA TOTALLY OLEH

Mekap ni sama je macam time nikah, cuma Kak Salina touch up balik. Lepas settle majlis berinai, Ipang dah tak menyabo nak jamming. Sebab Abah kite ada panggil orang kugiran. Doang perform sampai pukul 2 pagi. :'D Pastu Ipang pun tumpang sekaki jamming. 

Gaya seorang rockers :-P

Yang baju hijau tu Mak Mertua kite.
Sempoi sangat, siap nyanyi. Hihihi

Tengah tengah jamming, adik kite bakar bunga api.
Huuuuu meriah sangat malam tuh ! :')

Antara tetamu yang datang masa malam nikah + berinai.

Sibuk Ipang jamming, sibuk kite posing dengan kesayangan.
^_____^

OK! Nak cerita pasal SEBELUM nikah. Sebelum nikah, mak andam kite bagi kite sehelai baju free untuk diberangan-kan. Baju ni tak termasuk dalam pakej bridal yang kite amek. Tapi disebabkan kite ni comel, kahkah dia kasik kite selai baju. Dia suruh pilih apape baju, so kite pilih baju ni. :-) 

Cantik kan? 
Kalau buat sanding pun cantik jugak.
:'D

Tapi untuk bersanding, kite dapat baju baru. Baju tuh memang di buat khas untuk kite. Yey! Sayang Kak Salina lebey. Kite memang dah cakap dengan dia, kite nak baju kaler putih yang comel comel, sesuai dengan perwatakkan kite yang comel. (kononnye) Hihi. 

Isteri Dak Ipang.
(^_~)v 

Suami rockers, isteri pong kene same.
Heeee.

CANTIK TAK INAI KITE?

Percaya tak, inai kite neh cuma berharga RM120 jer. Siap sekali dengan kaki, tangan dan lukis lukis kat kaki dengan tangan ni. Yang inaikan kite, kawan adik kite jer. 

Dup dap dup dap masa nak pakai inai neh. :')

Mahap lah gambar tak terang sebab ni cilok dari instagram.
Kite berinai pagi. Malam nak nikah, pagi baru pakai inai.
(-.-")


Kalau nak tempah inai dia, boleh contact dia dekat 
Nama dia PIKA.

Ok. Next entry will be bersanding.
Stay tuneeeeee ! 
:'D 

Dan ALHAMDULILLAH..
Sudah seminggu bergelar isteri.
PUAN INTAN 
(^__________^)

REVIEW 1 : NIKAH

14 comments

Tengku Iji said...

salam :) selamat pengantin baru dan semoga cepat dapat anak. hehehe
sorry lambat wish sebab baru perasan =.='

Tengku Iji said...

salam :) selamat pengantin baru dan semoga cepat dapat anak. hehehe
sorry lambat wish sebab baru perasan =.='

Mysara Ab Rahman said...

wah..sempoinyer mak mertua akak..
btw, make up akak mmg cantik!

HaFizaH aYu said...

Selamat pengantin baru intan gojes

||aLeaSaRa|| said...

wah dh kawin adik comel ni he3...tahniah2.perghhh inai tu cantik...sukalah baju biru lace ungu tu mmg comelllll.smga menjadi sweet n happy couple smpi akhir hayat,n dikurniakan baby yg sht n comel mcm mamanya :)

Zuhra said...

WAHH SIS BERSERI2 MUKA SIS..NAMPAK LAIN SGT2..ANYWAY CONGRATULATION SIS!

SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE ANAK CUCU..HEHE

CANTIK LA BAJU YG SALINA BRIDAL BG KAT SIS TU..SERIOUSLY CANTIKK SGT2!NNT KAHWIN NAK WAT BAJU CM TU LA..EHEHEHE...

CONGRAT AGAIN SIS!

ZUHRA@COSMOLADIESS.MY

Sheira said...

selamat pengantin bru..muka k' intan nmpk lain sgt..brtambh comel n cantik..

DLatum said...

waaahhh sakan sis kawen hah! heeee barakallah :)

Sally Yatiey said...

Cantikkkkkkk! ;) Selamat pengantin baru kak intan! ^_^

Cik Jelita said...

sume baju cantik.comel jer...huhu

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

selamat pengantin baru adik manis.. heheh

Ecah Mashuri said...

sis update la lagi. i'm ur silet reader masa super k xtauu sape lagi..huhuh..please2 update review wedding aritu.. or pasal papelah..huuu miss ur writing :)

rizalekin said...

selamat pengantin baru.. semoga kekal hingga kekal hingga ke anak cucu.. comel blog awak..

fatin amalina husna said...

eh..husna perasan yg gmbar kak intan pkai bju biru pink tuh kan lain skit..nmpak kak intan matured lebih skit dr selalu..hehe..cantik!!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13