Tuesday, April 2, 2013

.intan irfan dah kawen ! - [review 1 : baju nikah + mekap nikah + pelamin nikah]

.

Salam.


Alhamdulillah, kite dah selamat bernikah dengan pujaan hatikuuuuuuuuu, Mohammad Noor Irfan bin Dr. Kamari pada 30 Mac 2013... ^_^ Perasaan? Alaaa...tatau nak describe. Tapi mesti lah suka. Hari hari dah depan mata. :-P Kalau tak caya, try korang kawen dulu. Baru dapat rasa. Haha. Wek. :-P

Seminggu-dua sebelum nikah, kite dengan Ipang asek gaduh jer. Cis. Rasa nak terajang jer mamat soang tuh. Orang meset tanak balas. Orang call, angkat lelambat. Eiii..sakit pulak hati kite ni. Kite cuma call dia cakap hal penting jer. Contohnya, 

"Yang, baju nikah dah siap sulam."
"Yang, esok nak fitting baju sanding dengan berinai."
"Yang, jangan lupa bagi kad kat kawan kite."

Pastu dia jawap..

"Hah, Ye lah. Ok bai."

Eii..sakit pulak hati kite ni. Semua cakap benda penting. Takde pun meset cakap rindu ker, tanya dah makan ke belum, dah mandi ke belum, dah minum ke belum. Semua takde. (-.-") Masa tuh hati dah kering dah. Orang tanya, neves tak nak kawen. Kite jawap, TAK. Eh, tapi memang tak neves langsung ok! :-P

Petang sebelum nikah, kak Salina Bridal kasik kite baju free untuk berangan-berangan. Tapi tuh nanti kite review ek. Dalam lepas maghrib, kite dah siap dah mekap dan pakai baju nikah semua. Outfit untuk nikah, kawan adik kite, WANIE yang buat. Dia memang tailor. Ni page FB dia, Jvan Java Couture. Baju untuk majlis bertandang 20 April nanti pun dia buatkan. (^__^) Cantikkkkkkkkkk! 

Ok! Untuk outfit nikah neh, dia buatkan baju, veil, niqab, semua dia buat. Dan kite cuma perlu bayar RM100 jer. Dah lah kain semua dia beli. Dia cakap, hadiah kawen. TQVM! Cantik sangatttttttttt. Sukaaaaaaaaaaa. 

Untuk mekap dan pelamin, mesti lah kite amek dari my faveret MUA, Salina Bridal  Memang puas hati sangat sangat dengan mekap + pelamin dia. Sebab cantek. So, berbaloi lah bayar mahal. Eh, mahal ke? Takde lah mahal sangat sebenarnya. Hihihi. Kalau korang suka dengan mekap + pelamin dia, boleh contact dia dekat BELOG dia dan FB dia. Pada kite, kalau harga mahal sikit, tapi berbaloi, apa salahnya. Ye dak? Kan nak kawen sekali seumur hidup. InsyaAllah....

With my best friend ever, Laila.
Lepas ni turn dia pulak !

Pssst! Cantik kan pelamin ni!

With Eny and Hana.
My gorgeous sista.

With my besties.. ;-)
Wawa, Noy, Laila, Nabila & Zafirah.
Sayang semuaaaaaaa.

Tengah posing posing depan pelamin nikah, tetiba rombongan pihak lelaki dah sampai. Sekali dengan Tok Kadi. Pastu, Tok Kadi suruh kite masuk bilik. (-.-") 

Pastu bila dah duduk bilik, tangan kaki semua dah sejuk. OK FINE. DAH START NEVES! (T__T) Tuh lah. Kemain eksen sangat memula tadik. !@#$%^

Tenks a lot darling! Wawa baru jer kuar wad sebab ada lung infection. Tapi dia tetap datang temankan kite time nikah. Sayang dia sesangat ! <3 Time ni tangan kite dah sejuk. Kite siap bukak pesbuk, komen komen dengan kengkawan sebab nak ilangkan gemuruh punya pasal. Berdebar gila. (-.-") 

Lepas setel je Ipang lafaz akad, alhamdulillah, dengan sekali lafaz je, kite dah jadi isteri dia yang sah. :-) Gambar masa genggam tangan tok kadi, tak de dalam camera kite. Semua gambar dalam camera OP lagik. Tunggu yek dia siap edit. ;-) Gambar gambar yang kite upload ni, semua adik adik kite yang tolong snap-kan. Tenk a lot to my beloved adik. *hugssssssss*

Masa ni kite tengah dengar dia baca taklik.
;-) 

Orang penting.. ;-)
Mak Tiri Ifan, Mama, & Mak kandung Ifan.

Alhamdulillah. 
Sah menjadi suami isteri.

Suamiku.
(^_^)

Banyak gila kena sain. !@#$%

Penyerahan lesen "P: dari Tok Kadi kepada Ipang.
Yeay! Dah boleh jalan jejauh. 
Dah boleh pergi honeymoooon. 
:-P

Ipang pakaikan kite gelang. 
Upacara batal air sembahyang.
Sebenarnye kalau cepuk kepala dia je, 
dah boleh batal air sembahyang tuh. :-P

Pengantin rockers :-P

Our family.
(^__^)
  
Anah buah kite, Along & Abang Ipar, Abang Apis.

Yang takde dalam gambar, Yeop + Tunang Yeop, Adik & Chacha. Tapi doang orang penting dalam majlis nikah kite. Sayang semuaaaaa ! <3 Nanti kite update pasal berinai, pasal sanding, dan review pasal benda lain pulak yer. Ok bai. Nak balik JB rumah Mak Mertua. Esok nak Balik rumah Abah Mertua dekat Melaka pulak. 

Emm, next entry, nak review apa dulu ek? ;-)

MACAM TAK CAYE JER DAH KAWEN.
*gosok gosok mata*

Pang jugak Intang neh kang ! 

34 comments

fatin adawiah said...

selamat dear!! selamat menempuh alam baru dgn pasangan yg tercinta ye^^

nurul harnani said...

alhamdulillah.

semoga berbahagia hingga ke Jannah

Rin Saharina said...

alhamdullilah. congrats Intan & Irfan. Intan sgtt cantik okay! =)

@cik_ezati said...

tahniah sis intan... Alhamdulillah akhirnye, so sweet... selamat pengantin baru, moga berbahagia hingga ke hujung nyawa =)

cik mah said...

Tahniah2...t review bnyk2 tau...

nabila biela said...

tahniah kak intang..akak gorgeous..jeles kiteww..haha

Azyie said...

Hahaha..ada2 jew kak intang nie..pape pun tahniah yea..

Azyie said...

Hahaha..ada2 jew kak intang nie..pape pun tahniah yea..

Uthey Archie said...

congrats kak intan. tukar tittle dah, Puan Intan. semoga berbahagia dengan cik abang. kekal ke anak cucu :D

araamor said...

congrats sis ! wah cantiknya sis , ni yg buat ara tak sabar2 nak kawin ni muahaha . semoga berkekalan hingga ke akhir hayat ye sis :D selamat pengatin baru <3 !

Cik Kamoo said...

pelamin dia same mcm adik sy punya pelamin....simple je tp cantik

☀ Izzaty Hedry☀ said...

thniah sis !..;)

selamat pengantin baru ..<3

Cik Pipie said...

taniah sis intang.... cantik sangat . baju pon cantik gile .. akhirnye update gak belog .. :) .. papepon tania sis . semoga mnjadi isteri yg solehah dan berbahagie bersame insan tersayang .. :)

NugRuL SakuRa said...

selamat pengantin baru sis intang....mcm xcaye jugak sis da kawen...sbb dlu memula bace belog sis mcm sis bebudak je lagik....heheheh :p

syaaz_fiqah said...

tahniah kak intan. opps puan intan. semoga bahagia hingga ke syurga. amin. =D

Syuhada Salleh said...

cntiknye kak intan..thniah ye!

Izara4eva™ said...

selamat pgantin baru sis :)

Rina Ellisa said...

tahniah awk.. *tetiba tak sabar nak kawen ni* hihihihi :))

Rina Ellisa said...

tahniah awk.. *tetiba tak sabar nak kawen ni* hihihihi :))

Mila Ahmad said...

selamat menjalani kehidupan rumah tangga intan :)

Mysara Ab Rahman said...

wah..tahniah! kte ikut blog sis dr dulu lg..xsgka sis dh kwin rasa mcm cepat je masa berlalu..hee
btw, ur face mmg nmpk berubah! :)

Mysara Ab Rahman said...

wah..tahniah! kte ikut blog sis dr dulu lg..xsgka sis dh kwin rasa mcm cepat je masa berlalu..hee
btw, ur face mmg nmpk berubah! :)

[farah alias] said...

puan intangggggggggggggg!!!! mana gambar chacha? ^_*

Fadth Wan said...

Tahniah.. smua pic tu cantik2 belaka.. Apa2pun, semoga jd isteri yg solehah & happy family slalu..

ROSMARIEZA ROFIEE said...

happy sangat tengok intan! ;) alhamdulillah Allah mudahkan segalanya...:) lepas ni dh boleh tukar header blog kan? :P hehehehe..:)

Bintu.Zulkiffli said...

Tahniah K.Intan... Woohoo~~ Tak caya K.Intan dah kahwin :D

"Barakallahu lakuma"

CikAinaa said...

Selamat pengantin baru kak intang :) hee~ Cantik! (^________^)

zainatul abu bakar said...

Tahniah kak, happynye dia dah kawen,hehe. Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat ye :)

SELAMAT PENGANTIN BARU!

fatin amalina husna said...

Alhamdulillah kak intan..
tahniah buat kak intan dan abg irfan..
selamat pengantin baru yek..hehe..=)

Sally Yatiey said...

Tahniah kak Intan ;) hee

nora said...

Sorry I dah tak ada facebook, so missed it all out ! Anyways congratulations sweety and hubby. :)
NOR

dya said...

tahniah dear !!
dya follower sini..
last year pena nak ambik dgn salina bridal ni..but date full dgn kawin dya..hampeh masa tue..
suke tgk makeup kak salina :)

| ♥ Jieha Sabri ♥ | said...

tahniah intan <3

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

cantik!

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13