Sunday, March 3, 2013

.Pre-Wedding Intan & Irfan

.

Salam.

Sebenarnya, dah lama berniat nak buat pre-wedding ni. Tapi tapi tapi..disebabkan beberapa faktor seperti masa dan jarak antara kite & Ipang, haruslah macam susah nak buat pre-wedding neh. Ektuali, tak de penting pun pre-weds ni. Tak wajib pun. Suke suke jer. ;)

Kite plan nak buat style kampung kampung. Siap belajar dengan Mama cemane nak pakai kain batik. Selalunya, pakai kain batik tuh style macam pakai tuala. Kahkah. Pastu kite siap pakai tali pinggang, in case kain batik tuh terburai. (T_T) Haha.

Beberapa hari sebelum photoshoot, kite ajak besties kite survey tempat. Survey tempat untuk outdoor photoshoot time wedding nanti dan photoshoot untuk pre-wedding sekali.

So, decide tempat, nak buat dekat sawah. Ipang tu dia tak berapa nak banyak songeh sangat. Dia jenis orang yang ikut je cakap kite. Tapi tu tak bermakna kite queen control ok. (-.-") Dia just malas nak cakap banyak. Haha. Ok sambung. 

Ipang sampai rumah kite tengahari. Tapi takkan nak photoshoot time panas-panas tuh. Dalam lepas asar, kite pergi area Sungai Balang, Batu Pahat. Time tuh, ada dua pasangan pengantin tengah photoshoot. So, tak nak lah kacau doang tengah posing posing. Since sawah tuh luas, kiteorang masuk ke dalam lagik. Phew. Abes beby myvi berhabuk. (-.-")

Kiteorang pergi berlima. Kite, Ipang, kazen Ipang, Yeop (adik kite) dan Chacha. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Thanks to kazen Ipang, Zakwan yang menjadik director dan thanks a lot to Yeop sebab jadik cameraman. ^_^

Props pun tak ade sangat. Semuanya guna apa yang ade aje. (-.-") Tak pe lah. Janji happy dan enjoiceeeeeeeee sangat sangat sangat ! Ngeee. ^^

Suka gambar ni !

Muka bahagia.
(^___^)


Cantik kan view ni? :-P

Yang ni pun ! ^^

My faveret picca ever !

Kalau nak tengok gambar lain, boleh tengok dekat album FB kite dekat SINI. Ada story behind gambar gambar neh. :-) 

Less than 30 days. Wish me luck ! ^^
Aminnn...

21 comments

zainatul abu bakar said...

Cantik2 gambar pre-wed akk. Tak lame je lagi kan. Tahniah ye. Moga bahagia selalu :)

Alia Laila said...

Hihi comel ja Kak Intan pakai tali pinggang untuk secure-kan ikatan kain batik. Haha :D

Mieza Suhaini said...

wah ! semoga hari bahagia nanti berjalan dengan sebaik mungkin ^_^

fatin amalina husna said...

cantikss..>.<
berdebar kan kak intang..
semoga semuanya berjalan dgn lancar..=)

cik hani said...

cantek..klasik..
kalu pic ni hitam putih lagi klasik kot..
kite punya pre-wedding wat sendiri je guna tripod.xde photographer pun.

Uthey Archie said...

cantik shot! weewww ~ tengok smua gambar di fb, then tbayang tengah play lagu Anak Kampung. creative! Kak intan, encik ipan dan chacha comel!

syakila kila said...

terbaek kak intang..suke sgt..ala2 permpuan melayu terakhir :D

adnil linda said...

suwiet je....suke2...

Nurul Filzah said...

tak sbr nk tgok kak intan pakai baju kawen

zuk zuhaiza said...

kampung style! suke3. chantek gambar^^

Cik Jelita said...

comel jer pre-wedding intan.huhu...

grEEnLEaF rEdhEart said...

bestnyeeee! cantik gambar2 intan. selamat pengantin baru in advance darl :)

cik Nemo said...

Mesti dedebar gila!

.::WaNiE::. said...

dah tengok sume gambar

satu je spoil

beg tangan awak tu hahahahah mana ada org pegi sawah bawak henbeg

kalau awak xpegang apa2 pun xpe :P

CikAinaa said...

Cantik nyaaa gambar-2 akak :DDD sukasuka (^^,) ♥

Eca Dwinky Asha said...

very the kampung la chacha..comel je....nnti dia eh pengapit sis...mesti kalah pengantin.hahaha :P

ima said...

Sweetnya pic pre weds!!
Org kata less is more kan?
Sangat suka tgk pre-wed intan.
=)

Bintu.Zulkiffli said...

Dah nak kahwin rupanya Kak Intan... :D Tahniah!! Can't wait to see your photo wedding... Tak percaya saya, saya follow blog ni dr sblum Kak Intan tunang, brtunang, dan nak kahwin dah... Whoa... Tahniah lagi skali... Moga bahagia ^_^

wan norulkhamisa said...

i lioke..costume awak lbh krg same ngn akk ms buat outdoor anivesary ke 6..suke2..

Sally Yatiey said...

Sweetnya! ^_^ hehe

DLatum said...

Nice place.


Btw, my favourite picture is same as yours larh kak Intan. Gamba last tu!


Somei sangat Chacha ni!


Kak Intan selamat pengantin baru in advance! hik3 moga Allah permudahkan semuanya untuk kak Intan and Super K kak Intan tu.

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13