Wednesday, February 20, 2013

.penyelesaian kepada-pompuan-tak-reti-lilit-shawl !

.

Salam.

Kite kan, suke nengok orang pakai tudung shawl atau pashmina yang tebelit belit tuh. Cantik tapi bile belit kat kepala sendiri rasa macam kena belit dengan..... (Please fill in the blank.) So, bila ada soang kawan kite, introduce satu jenis tudung yang di beri nama "Bokitta" terus kite rasa macam, eh terer jugak kite belit tudung walaupun tipu tipu. Haha.

Ektuali Bokitta nih adalah koleksi tudung dari Lebanon. Tudung ni sangat cepat dan senang nak pakai sebab dia dah siap jahit. Tak payah pakai kerongsang pun sebab dekat bahagian bawah leher tu kan, dia ada getah. So, getah tuh boleh stretchable. Tudung neh ala-ala tudung syria tapi tudung syria tuh biasa kan. Yang ni patern dia macam shawl atau selendang yang dah siap di belit. Tehee~

Ehem.
Bergaya dengan Bokitta pertama ku.
Klik SINI untuk tengok warna sebenar tudung.
*abaikan kawasan rumahku yang semak sebab tengah renovate*

Balik kerja tadik terus suruh Mama tolong snapkan gambar. Heee. Bokitta yang kite pakai neh jenis mini. Dia singkat sikit. Harga dia cuma RM89.. Ada jugak yang versi Maxi. Yang maxi punya, harga dia RM99 jer.

Kat opis tadik, kite tanya soang akak tuh. Cantik tak tudung kite? Then dia cakap, Cantik. Tapi akak tak pandai nak belit belit tudung. HAHA. Tudung neh pun bukan tebelit. Main sarung jer. Tak pakai pin atau kerongsang langsung. Sesuai lah untuk pakai pergi kerja bila bangun lambat. Huehue. 

Eh, comelnya saye. :-P

Banyak lagik corak dan warna lain. Dapat gaji bulan ni, nak beli lagik satu. TAK KIRA ! Heee. Kalau korang teringin nak beli dan pakai tudung yang sama, boleh LIKE page BOKITTA MALAYSIA dekat Facebook mereka. 



Btw, Bokitta ni dah pernah masuk dalam Utusan dan dah pernah keluar TV. Tapi kite jer baru tau pasal tudung neh. Kesian betul. (-.-")

Ok, selamat membeli belah !
(^___^)

9 comments

adnil linda said...

waaa...boleh kirim kt incikSuami la cmnie...hehhe

ciksengeh :D said...

kita pong baru tahu .. sadis sungguh . tapi harga die memang mahal sikit eh kak ?

Azreen Shafila Abdullah said...

ist time tahu pasal tudung bokitta.lg kesian T.T
harga dia agak mahal.. saya student lg.xmampu hihi

Lyaa Suriany said...

kite pun baru tau la yunk
kalau xbaca
xtau ni

wan norulkhamisa said...

wah nice jgk tudung ni...akk br tau ni..nak test jugakla, thanks intan...

DiilaNordin said...

cantik tudung ni tapiii

tak leh beli selalu. hehe

nk beli gak tuk pakai raya nnt =)

Yaya Abu Bakar said...

Hye Intan,

Thank you for the review about Bokitta. We really appreciate it! and you look stunning and younger (seriously!) in Bokitta. saya puji bukan sebab suruh Intan beli lagi tau. hehe..

Actually, Bokitta ni dibawa dari Lebanon, and that's why it is a bit pricy for some reasons. But once you've tried it mesti rasa berbaloi dgn price dia :) But cepat2 like fb page Bokitta Malaysia sebab there will be upcoming promotion. Just stay update with us. May also contact us at 03 41417408

Thank you again Intan for this effort. The review is great. -Yaya-

IrAlpha said...

Utk students ada Bokitta yg beharga RM39 dan RM45. Sama design, cuma versi borong.

Aisyah Rozi said...

waah mudahnya tudung macam ni...

kat sini pun ada tudung lilit, tapi sangat mudah dibentuk. http://imansara.com

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13