Thursday, February 21, 2013

.al-quran pelangi untuk lelaki pulak yeay ! dan patern baru untuk wanita *wink*

.

Salam.

Alhamdulillah. Ramai yang order Al-Quran Pelangi dengan kite. Rezeki nak mendirikan masjid. Cewah. :-P Ok. Kali ni, kite nak update pasal beberapa Al-Quran baru. Yeay!

Yang first skali...

AL-QURAN Mushaf Al-Burhan Edisi MANAGEMENT DIRI 
(Versi Pelangi).
Tadaaaaaaaaaa.
Cantik gile kan?!
*sejuk je hati tengok al-quran ni*

SESUAI UNTUK LELAKI/WANITA YANG INGIN MENINGKATKAN KUALITI DIRI.

READY STOCKS: PINK, NAVY BLUE, TURQOISE BLUE, PURPLE, HIJAU, MERAH.
Ukuran : 10.5 cm x 15 cm
Bahan Cover : Baldu.
Harga: 
RM 100 termasuk pos seluruh Malaysia

Dimuatkan dengan:

1. Al-Quran Lengkap 30 Juzuk beserta terjemahan/tafsir.
2. Menggunakan Rasm Uthmani.
3. Kertas QPP, 656 Hal (Full colour)
4. Kertas yang berwarna warni seperti pelangi.
5. Menggunakan tajwid sistem warna.
6. Hadits-hadits tentang meningkatkan kualiti diri/kepahlawanan.
7. Membahaskan 10 ciri pahlawan sejati/peribadi unggul.
8. Membahaskan kisah 10 contoh pribadi unggul dalam sejarah.
9. Membahaskan 10 naluri peradaban dalam al-Quran dan Sunnah.
10. Terjemahan Kementerian Agama RI.
11. Design Cover yang indah dan bahan baldu yang berkualiti, susuai untuk lelaki dan wanita.


Warna tersedia utk pre-order :

Pink, Purple, Orange, Kuning, Navy blue, Turqoise Blue, Merah, Hijau.
.
.
.
.
.
.
Ok yang kedua pulak...

Mushaf Al-Burhan Edisi Wanita Tajwid - Pelangi 
(Al-Quran Wanita Pelangi – AWP)
COVER RIBBON
Cantik kan?
Siap ade riben dekat depan. Hihi.

Ukuran: A6 (10 x 15 cm) 
Cover: Baldu.

Ready Stocks : Navy blue, Pink, Brown, Hijau, Purple, Maroon.

Harga: RM 100 termasuk pos seluruh Malaysia.


Konten Keunggulan:

1. Al-Quran beserta terjemahan 30 Juzuk.
2. Perbezaan warna muka surat tiap-tiap juzuk.
3. Al Quran quantum wanita.
4. Tajwid 8 warna.
5. Fiqih wanita (Shalat, Shaum, Haji, Hamil, Waris).
6. 20 Sejarah wanita dalam Al Quran.
7. Gelaran wanita dalam Islam.
8. Agenda muslimah khatam Al quran.
9. Carta tentang wanita yg haram dinikahi.
10. Carta tentang ibadah rawatib wanita.
11. Carta tentang ibadah nafilah wanita.
12. Indeks ayat-ayat mengenai wanita dalam Al-Quran. 
13. Tips kecantikan mengikut sunnah Rasullulah.
14. 40 Hadits tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah).
.
.
.
.
.
.
.
.
Yang ketiga....

Mushaf Al-Burhan Edisi Wanita Tajwid 
COVER BUNGA
Yang ni cantik & murah ! ^^


Ukuran: A6 (10 x 15 cm) 

Cover: Baldu.

READY STOCKS : Navy blue, Pink, Purple, Turqoise Blue, Maroon. Dan Brown (cover original).

Harga: RM 75 termasuk pos ke seluruh Malaysia.


Keunggulan Mushaf Al Burhan Edisi Wanita Tajwid : 
1. Al Quran dan terjemah 30 Juz lengkap. 
2. Tajwid berwarna.
3. 744 muka surat berwarna dengan frame bunga.
4. Khat naskah rasm utsmani.
5. Al Quran quantum wanita.
6. Carta tentang ibadah rawatib wanita.
7. Carta tentang ibadah nafilah wanita.
8. Carta tentang wanita yg haram dinikahi 
9. Indeks ayat-ayat tentang wanita dalam Al-Quran. 
10. 40 Hadits tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah) .
11. Fiqih ibadah wanita.
12. Agenda Muslimah khatam Al quran.
13. Gelar wanita dalam Islam. 
14 Tips kecantikan mengikut sunnah Rasullulah.
15. 20 Sejarah wanita yang disebut dalam Al Quran.
16. Kisah tentang wanita pertama dan utama dalam lintasan sejarah Islam seperti Siti Khadijah r.a., Siti Aishah r.a., Ummu Salamah, dan ramai lagi..

Ok. Mesti tanya, kenapa yang ni murah? Yang sebelum sebelum ni mahal? Heee. Yang ni bukan versi pelangi ye sayang-sayangku sekelian. Kalau yang atas atas tuh, setiap juzuk warna berlainan. Yang ni sama je. 
.
.
.
.
.
.
Dan yang akhir sekali........ Al-Quran yang paling ramai customer. So far, boleh katakan setiap hari ada ye yang email dan whatsapp kite, tanya dan beli al-quran neh. Sebelum kite taip entry ni pun, ada seorang pramugara nak belikan Al-Quran untuk bakal isteri dia. How sweeeeeet. ^^ Dia beli 3 naskhah Al-Quran sekaligus. Alhamdulillah. Semoga gadis itu jodohnya. Aminn.

Kite ada buat review dekat SINI.

Mushaf Al-Burhan Edisi Wanita Tajwid - Pelangi 
(Al-Quran Wanita Pelangi – AWP)
COVER ORIGINAL


(STOK HABES. MAAF!)

Yang ni ada 4 pilihan warna.
Pink, purple, maroon dan biru turquoise.

Ukuran: A6 (10 x 15 cm)
Cover: Baldu.
Harga: RM 100 termasuk pos seluruh Malaysia.


Konten Keunggulan:
1. Al-Quran beserta terjemahan 30 Juzuk.
2. Perbezaan warna muka surat tiap-tiap juzuk.
3. Al Quran quantum wanita.
4. Tajwid 8 warna.
5. Fiqih wanita (Shalat, Shaum, Haji, Hamil, Waris).
6. 20 Sejarah wanita dalam Al Quran.
7. Gelaran wanita dalam Islam.
8. Agenda muslimah khatam Al quran.
9. Carta tentang wanita yg haram dinikahi.
10. Carta tentang ibadah rawatib wanita.
11. Carta tentang ibadah nafilah wanita.
12. Indeks ayat-ayat mengenai wanita dalam Al-Quran.
13. Tips kecantikan mengikut sunnah Rasullulah.
14. 40 Hadits tentang wanita (Arba'in Nisaaiyyah).
.
.
.
.
.
.
Ok! Pada yang berminat, boleh contact kite di....

email kite...

intanurulfateha@gmail.com 


atau sms/whatsapp kite di 

012-7186471 


atau BBM kite di 

29DDB1E

Jangan risau, Al-Quran ni akan berada dalam keadaan selamat bila sampai dekat korang semua. InsyaAllah. ^__^

3 comments

nabila biela said...

cumell..mcm sis..kehkeh

Siti Safiyyah said...

omey angat! :D

teringin nak satu jugak. ish kene kumpul duwet cepat2 ni. heee

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13