Tuesday, January 29, 2013

.pilihanraya umum VS wedding shaye

.

Salam.


Skang neh kan dah kekecoh pasal Pilihanraya Umum atau singkatannya PRU. Tarikh sebenar PRU tak tau lagik tapi ada ura ura mengatakan, PRU jatuh pada bulan 3 neh. (-.-") Tapi tarikh nikah dan sanding dah decide. Takkan sebab PRU, nak postpone tarikh pulak. (T__T)

Ok! Bakal suami dah setel part dia. Skang, part kite hampir setel. Kuikuikui. Tapi mostly preparation dah banyak buat. Yeay! Goodies bag dan doorgift dah start buat dengan Mama semalam. Semalam amek NPL (kampeni kite tak amek cuti Thaipusam), konon nak rehat dekat rumah sebab badan letih. Ahad dah sakan soppink barang barang wedding. Tapi semalam still tak dapat rehat sebab mengadap doorgift dari pagi sampai malam. (-.-") 

Kakitangan tak cukup. Cuma ada 3 pasang je. Mama. Angah. Chacha. Chacha tuh bukan boleh harap sangat. :-P Phew. Sep baek Chacha tak pandai baca belog lagik. Kehkehkeh.

Stress jugak bile pikir pasal PRU sebab takut nanti tak ramai sedara dan kawan kawan yang hadir. Emm..tapi takpe lah. Harap harap semuanya berjalan lancar. Semuanya kuasa Allah SWT kan? ^^

Ok. Dengar dengar khabar angin, PRU akan diadakan pada 30 Mac. Ada yang kata 23 Mac. Tapi majlis kite 31 Mac. The next day dah start sekolah. PRU biasanya akan dibuat dekat sekolah dan time cuti sekolah. Selagi tak bubar parlimen, selagi tak umum bile PRU, selagi tu kepala otak neh asek pikir ajer. (-.-") Secara logiknya, takkan dia nak buat 31 Mac sebab 1 April tuh dah naik sekolah dan tak mungkin doang semua akan buat April Fool. (-.-") 

Sebenarnye, cuma nak sedapkan hati sendirik aje. Huehue. Tapi takpe. Doa bebanyak ok! Semoga semuanya dipermudahkan. Kite cuma merancang, Allah SWT yang menentukan. 


Hey Intang dan Irfang 
Senyummmmmmmmm !
(yang sebelah kite tuh terlebey senyum :-P)

Ada lagik 60 hari lagik.
(^___^)

17 comments

MAY said...

intan...untuk pengetahuan awak..masa sy nikah bulan 21/4/12pun dah kecoh nk buat PRU tu...lepas tu takde jugak pru tu...tp masa kenduri betandang belah laki pulak, ade perhimpunan baju kuning tu 28/4/12.bersih 4.0...now ni...dah nak bersalin bulan depan...berite kabar angin PRU nak buat masih berlegar2..hehe...

Princess Feyqa said...

wah dah dekat tu :) dah byk tak pesiapannya? hehe

nabila biela said...

wahh....untunglah kak intan dh nk kawengg kan..hehe..akak..kite suke kat blog akak taw..kite buat blog pom sbb tgok blog akak....jmput dtg blog anak didikmu ni yew..hehe..http://comey-comeyblog.blogspot.com/2013/01/butik-zalora-komen-kat-blog-aku.html

Eca Dwinky Asha said...

march eh PRU...xthu pun.hahaha

jgn stress2 k :)

Tengku Iji said...

huhuhu, akak nak kawen dah. jangan risau, kalau tarikh sama dengan PRU, suruh je diorang datang lepas buang undi. dua-dua wajib pergi. hehehe.

intanurulfateha said...

@MAY

tp kali ni mcm betul je. sbb dah cukup 5 tahun huhuhu

intanurulfateha said...

@Princess Feyqa

alhamdulillah, byk lah jugak hehee

intanurulfateha said...

@nabila biela

lah ye ke.. nnti kite dtg tgk ek ;)

intanurulfateha said...

@Eca Dwinky Asha

ish, x ikut pekembangan politik lgsung :p

intanurulfateha said...

@Tengku Iji

hehe tu lah. PRU 30hb. wedding kite 31. nikah 30 tp malam. tym tu, da setel da mengundi heee

nabila biela said...

@intanurulfateha
ok akak intang comeyyy..hehe

♥SyuLoLa♥ said...

nak datang wedding dak intangg!nanti bagi kad eh.tak sabau nak pegi muo ni. :p

♥SyuLoLa♥ said...

tak sabau nak g wedding dak intang!nanti kite nak kad jemputan tauu! :p

fatin amalina husna said...

saya x cukup umur lagik nk ngundi..=P

nebesnyaa jdik kak intang..huhu..

cik nur said...

cepat je masa berlalu kan sis nur doakan yg terbaik insyallah :)

Husna Musfirah =) said...

1April :D harijadi SAYA :3

♥ Xett Hereen ♥ said...

intankk !
harap2 bukan time PRU le.
ahaks !
sebab kite keje time undi tu nanti.
jadik kerani undi pos.

harap2 xsama tarikh!
^^

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13