Monday, January 14, 2013

.fakta atau auta

.

Salam.

Selalu kite dengar orang cakap, "Alaaa takpe kurus sebelum kawen. Dah kawen nanti sure badan naek." Hmmm ye ker? Kalau tak naek jugak guane? Hah! Kahkah. Ok. Belum kawen, belum tahu. 

Tapi, sejak dua menjak neh, kite jadik macam kuat makan. Kejap kejap nak makan. Kejap kejap lapar. Ehem. Ai baca bismillah okeyh. Jangan tuduh bukan bukan. No no no! 

Emm semalam, kite pergi e-day kawan masa study degree sesame. Tapi, terdatang lambat sebab tunggu tunang tershayang datang amek. Tunang ai dari KL. Harus lah lambat nak sampai Muar neh. Padahal, rumah kawan kite tuh, dalam 20-30km jer dari rumah. Drive sendirik pun boleh. Memula nak pergi dengan kengkawan ex-housemate dulu tapi doang tetiba last minute cancel. Tapi, kite nak jugak pergi. Thanks yayang sebab teman ittew :-P

Ok. Back to the topic. Disebabkan datang e-day tuh lambat, kiteorang dibekalkan dengan nasik kenduri saje. Pastu, kiteorang kenduri dekat dataran. Makan nasik bungkus tuh. Kuikui. Sebab nak balik rumah, rumah takde orang. Mama keluar pergi soppink dengan Abah n Chacha. So, lepak lah dulu.

Pastu, on the way balik, singgah beli burger tepi jalan untuk Chacha. Japgi kat rumah, burger tuh kite yang makan. Sebab dah lapar balik. Padahal selang beberapa minit je dah makan nasik. !@#$%^& Amenda tah perut kite neh.

Time taip entry neh pun, kite kelaparan. Perut, please behave. Japgi Abah balik bawah Nasi Ayam Penyet. Yummy ! Kite neh susah nak gemuk. Risau jugak lah kalau napsu makan membuak buak, pastu kite menggemuk secara tetibe. Scaryyyy. Kang baju kaweng tak muat, naya jer. (-.-")

Pastu semalam, tunang kite cakap, "Haish ko neh gemuk. Makan banyak. Orang lepas kawen badan naek. Ni belum kawen lagik, badan dah naek." AMBOI AMBOI AMBOI. Ewah ewah ewahhhhh. Eiiiiiiiiiiiiiiii dia tuh macam cakap dengan cermin ! :-P Padahal badan dia yang naek. Perut pun naek. :-P Hari tu, beli baju saiz M untuk dia. Tapi tanya dia banyak kali, betul ke masih saiz M? Takut dah bertukar ke saiz L atau XL. Kahkah.

Eyahh!
Tumbuk budak gemuk kesayangan ! :-D

So, kesimpulannya, lepas kawen memang boleh gemuk ke? Ada jugak orang yang masih menten kurus lepas kawen. Ehem. Harap ai salah seorang dari golongan itu. Tapi tanak lah kering macam skang neh. (Berlari ke dapur dan minum bergelas gelas air putih. Glup glup glup.)

Ok bai.  

11 comments

D Yatie said...

Huhu. Kalau dah memang gen kurus, kurus jugak. hihihihi.

cik nur said...

hehehe rasa nyer sis ramai je mok lepas kawin tapi nur nie mmg mok dri kecik hehehe :)

ainie yusof said...

org kurus nak gemuk,kami yg gemuk ni nk kurus. huhu. berat dh naik. sedih =(

The ShomeL TwinZ said...

diri tengah bahagia, hhehe, xpela mkn lebih skit..:)

kema said...

haha..kelakar la sis ni...
btw, maksu kema maintain je kurus wlupn dh beranak 2...huhu~takut nye kalo pas kawen trus gemuk gedempol...oohhh tidakkk~

fiqkbe said...

lps beranak nnt mesti gemuk jgk walaupun sikit ;)

Nurulchumel said...

untung laa.. kurus skng.. dari kite ni x kurus2.. huarghhhh!!!

fatin amalina husna said...

hurmm..ikut org jugak kot kak intan..=D

~Eizny Ejan~ said...

tp akk nkmpk x gmok pnnn huhhuhuh

jelesss nii hehehe

akk di tag join cntest huhuh http://nuraribahizni.blogspot.com/2013/01/dapatkan-bamboo-charcoal-body-shaper.html

airis aries said...

Salam..maklum lah majlis dah x lama lagi,hati pun happy memanjang je tu yang rasa lapar menerjah kot,klu lpas kawin kompom naik banyak tpi kna cntrol la key

Have Faith said...

awk sweeettt sgtt!!
jom tgok http://layyinulharircollections.blogspot.com/
jubah n dress dia cntik n murah2 je :)
smuga awk bhagia smpy bila:)
saya nak kawen tgu mak bagi..heheh

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13