Thursday, November 29, 2012

KRIM FELINNA INCHLOSS tu amende?

.
4 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Sejak dua menjak neh kan, kite selalu dengar pasal Krim Felinna Inchloss neh. Kite selalu teruja dengan produk kurus. Nak buat eksperimen kat diri sendiri kang, tak tinggal hape dah kat badan ni kang. Kikikikiki. :-P

Ok, meh nak review produk neh sat. Ektuali, kawan kite yang jual. Dia sendirik pakai okeyh. Kite ektuali suka penjual yang cuba dekat diri sendirik dulu, then baru jual dekat orang laen. Meaning dia buat eksperimen dekat diri dia dulu. Meh nak tunjuk gambar dia sebelum dah selepas. Jeng jeng jeng. Neves tak? :-P

Ni gambar masa dia tunang tahun 2011.
Lengan pun nampak besar.

Ni gambar raya haritu. Nampak kurus kan? ;-)

 Malas pulak nak taip cerita pepanjang. Huhuu. MEMPERKENALKAN, SEJENIS LOSYEN BADAN YANG UNIK DAN ISTIMEWA!! INCH LOSS DARI FELINNA BEAUTY..

~  Berharuman persis minyak wangi memukau rasa, memiliki sensasi dingin (tidak terlalu hangat) dan mesra pengguna..
~ Mampu membakar lemak lemak berlebihan serta selulit di bahagian badan yang diingini seperti di perut, peha, pinggang dan lengan dengan sapuan mudah tanpa lekitan. ~Turun 5 KG sebulan tanpa berdiet dan senaman yang meletihkan!! 

HARGA:
RM75 SEMENANJUNG
RM80 SABAH/SARAWAK
180ML/BOTOL


APA KEISTIMEWAAN SEHINGGA MENDAPAT SAMBUTAN PALING HANGAT MASAKINI?
~ Diformulasi dari bahan semulajadi yg selamat untuk semua, termasuk wanita hamil (syarat nya jangan sapu pada perut dan belakang pinggang), untuk ibu menyusu atau mereka yang gastrik. 
~ Dibacakan 30 juzuk al-quran di maahad tahfiz Bukit Mertajam, Pulau Pinang... Semoga lebih dirahmati dan memberi kesan sebagaimana diingini pengguna..(Jadik jangan langkah ya, simpan di tempat yang sepatutnya.) 
~ Bagi yang sedang makan pil kurus atau dalam rawatan kurus pun boleh guna untuk menambahkan kecepatan proses pembakaran lemak. 
~ Selain menghilangkan lemak lemak berlebihan dan selulit, ia juga memperbaiki/merawat tekstur kulit badan agar lebih sihat, anjal, berseri serta memberikan wangian semulajadi. 
~ Boleh disapu pada pipi dan dagu (sapuan nipis) untuk menjadikan dagu lebih runcing dan menghilangkan dagu tembam atau berlipat, kulit leher melendut

POWER KAN? HAHAHA. Sesape muka gemok boleh try okeyh krim neh. Nanti kalau pipi kite TERgemok, cepat cepat sapu neh. Kompem kecit balik pipi. Teheee~ Jom kite nak share cara penggunaan dia pulak.

CARA PENGGUNAAN:
~ Picit secukupnya dan sapu pada bahagian badan yang memerlukan sambil membuat urutan ringan dengan gerakan membulat (pusingan arah ikut/lawan jam) beberapa kali atau sehingga ia meresap sepenuhnya ke dalam kulit.
~ Sapu 2x sehari, sebaiknya selepas mandi dan juga malam sebelum tidur. 
~ Boleh digunakan oleh lelaki dan wanita (ibu dalam pantang juga boleh mengamalkannya)

Ni testimonial pelanggan.

Ni lah krim tuh.

Tengok. Jadik makin cantik !

Magik kan?

So, kalau korang berminat, boleh kontek kawan kite dekat pesbuk dia. PM je dia untuk keterangan lanjut. Cakap korang kawan Intang. Nanti dia akan explain lebey mendalam lagik. Selamat mengurus dan mencantikkan diri ! Ok. NI PESBUK KAWAN KITE. <-- klik ni.

Ehem. Yang nak kawen next year tuh, boleh try kecitkan sikit bahagian tertentu. Sempat lagik neh. Keh keh keh. Kbai !

Tuesday, November 27, 2012

.bermain dengan nombor

.
8 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Hari hari nak kira, berapa hari lagik yang tinggal. Kang kalau selamber aje, tup tup, esok dah nak kawen. Haha. Nampak sangat tipu. Ok. Hentikan penipuan terancang itu Intang! :-P

Lately neh kite asek sakit jer. Demam tanpa henti. Memula batuk je. Pastu dah start sengal sengal badan. Pastu badan panas, gigil. Hamek kau, MC seminggu terus. (-.-") Amek darah, masuk air kat tangan yang kurus kering neh. Pastu dapat result darah, dia cakap kurang darah merah ape tah. Kena makan banyak. Kalau tak, kena tahan ward. (T__T) Esok pagi before pergi kerja, kena pergi klinik dulu untuk amek darah lagik. Sebab Mama cakap, kalau tak makan ubat bebetul, kang boleh pitam secara tetiba. Hukhuk.

Dah la, boring tul cerita pasal sakit neh. Jom ceta kaweng kaweng ! Ngeee. Hari Jumaat lepas, bakal suami datang dengan bakal mak mertua. Niat nak beli hantaran kaweng sesama tapi sebab tak sehat. Cuma makan sesama je lah. Sian Mak datang jejauh tak dapat nak sopping dengan kite. (T__T)

Terasa semakin kecut pulak.

Hari Ahad kelmarin, kite dah sehat sket. Pastu bakal suami datang secara solo. Pastu pergi sopping. Yeay ! The best therapy with fiance <3 Tak dapat sopping bebanyak sebab dah petang. Bakal suami pun tak boleh stay lama sebab nak kena balik KL dah.

Pastu semalam, kite pergi Melaka, sebab jumpa advisor. Mama dengan Abah siap cuti sebab tak kasik kite drive sendirik. Biasa Irfan hantar kan tapi sebab dia kerja, so, terpaksa lah Mama dengan Abah hantar. Adik kite dengan Chacha pun ikut sekali. Kite jumpa advisor kejap je. Yang lamanya, sopping. Huhu.

Pas jumpa advisor, sopping beberapa barang hantaran dekat JUSCO. Beli tettt dengan tett. Dua barang je. Tapi harga. (T__T) Abes duet bakal suami yang dia bagi. Hukhuk. Irfan cakap, beli barang yang besar besar dulu. Yang kecit kecit, beli kemudian pun tak pe. Ok yunk. Menurut perintah ! Ngeee. Masa sopping tuh, kepala kite dah berat gile. Bak kate kawan kite, Rowa, seperti ada kanggaru dalam kepala. Berat gile. 

Pastu Mama sambung sopping kat tempat laen. Siap beli goodies bag, bunga telur dan macam macam lagik. (tadik kat opis cakap dengan kakak meja sebelah, awal gile mama beli. pastu akak tu kate, awal mende intan. lagi 4 bulan ko cakap lama? kejap tau tak!) Zzzzzzz! Tetibe cuaks! Ok sambung cerite. Masa Mama sopping tuh, kite tidur dalam kereta. Dah memang macam nak demam balik. Sumpah tak larat.

Pastu, pergi Jakel plak. Mama belikan kain untuk buat baju time majlis kite untuk adik badik kite. Pastu kan, belikan baju untuk pengapit kite dan bridesmaid kite. Yeay! Tak sabar nak nengok kawan kawan baik kite pakai baju same warna. Mesti comeyyyyy. ^_^

Oh ye. Kad kawen dah siap draft. Dah nak print pun. Err awal gile tak? Tapi, ada kawan kite, blogger jugak, dia punya kad kawen, dah siap sampai dah dekat rumah. Dia cakap, lagi cepat siap, lagi senang. Tak pening kepala nak pikir pikir lagik. Yeah. Betul jugak kan kan kan? ;-D

Ok. Hari ni dah 2 bulan 3 minggu 4 hari kite tunang dan ada lagik 4 bulan 3 hari sebelum majlis kawen kite. :-) Harap di permudahkan semuanya. 

Kbai. Nak tidur. Sok pepagi kena pergi klinik. (T__T) Nanyte korang.

Saturday, November 17, 2012

.sambungan entry sebelum ni

.
12 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Aci tak tajuk entry cenggitu? Huehue. Ektuali dah nantok gila pork. Baru je abes sesi me-reply email vendor-vendor kaweng. Kemaen lagik dak intang neh kan. :-P 

Lepas publish entry sebelum ni, ramai yang meset kite, tanya siapa yang mekap, siapa photographer. (-.-") Isk. Tak bace entry kite bebetul lettew. Dah habes ringkas dah kite taip kite rase. (T__T) Dah, pergi baca balik :-P Masa baru baru tunang aritu, rasanya dah habes review dah. Meh check balik dekat SINI.

UNTUK MEKAP
Salina Bridal neh, dekat muwo aje. Sesape yang duduk muwo, mesti tau punya Salina Bridal neh. Dari sebelum tunang, sampai lah dah nak kaweng neh (wek :-P), kite memang tak jemu jemu nengok gambar orang tunang dengan kaweng kat belog n pesbuk kak Salina. Sampai lah gambar kite sendirik masuk dalam belog dan pesbuk beliau. :-P 

Dan insyaAllah, untuk kaweng, pun kite amek dekat bridal yang same. Oyeah oyeah ^__^ Dah pegy nengok baju dah aritu (rasa dah pernah cerita hihi). So, nextmonth nak pergi fitting baju kot. Ngaaaaaa. :-D

UNTUK GAMBAR
Doang neh bebudak lagik. Tapi doang ada bakat dalam photography n videography. To be honest, doang yang sponsor kite punye majlis tunang aritu. Tak bayar pape pun. Ada jugak orang tanya, tak takut ke hasil nya tak cantik? Tak rugi ke? Emmm..kite ok je. :-) Sebab kalau kite tak bagi peluang dekat diaorang, cane nak tau kebolehan doang. Ye dak? BIG CLAP TO THEM ! Doang dah buktikan dah doang memang terer. Yeay ! 

Jom cuci mata nengok gambar gambar yang doang snap. Ektuali, ada lagik gambar laen. VIDEO pun ada. Tapi, doang baru pos cd gambar kat kite. Kite neh pulak, pesen tak menyabo nak tunggu yang doang pos tuh. Kuikuikui. Video plak doang cakap nak upload dekat PAGE FB doang esok. 

Oh ye. Kalau nak guna khidmat doang, boleh meset bos dia, Lisa dekat pesbuk beliau. Klik SINI yek.


Mini pelamin bajet kurang
(>___<)

Cenggini lah pesen mini pelamin buat sendirik
Huehuehue.

Ok. I love this MNG bag.
TENKIU FIANCE <3

Jenjiran yang mengaminkan :-)
Mekasih pakcik !

The hantaran.

Bakal Mak Mertua sarung cincin. ^^

Kuih ghaye dan kek untuk dia.

Ada satu je gambar dengan tunang ittew :-P

Guestbook 
(^__^)

My bestfriend :-)

With Kak Salina, Hana & Eyka.


Casio Edifice untuk yang tersayang <3

Ewah.

Terima kasih.

Tuala ni kalau nak tau, dia tanak guna lagik.
Sayang katenya. Baek ko frame je yunk.
(-.-")

I loike this picture.

Ini salah satu cekelet dekat ruangan candy buffet.

EYKAMEOW and me !

Suka lah hand bouquet neh. ^_^

Orang penting !

Keh keh. :-P

Cak !

Kemeja, baju nikah dan sampin.

MACAM TAK CAYA JE BAKAL SUAMI KITE 
SANGGUP PAKAI BAJU PINK UNTUK NIKAH !

KAH KAH KAH.  
:-D

Muke gembira. :-P

Alaa..beli kat Poh Kong aje. 
Kecit dan... err.. Murah.
(-.-")

Mama & Mak shaye !

Ehem. Suami cik Puan Hana kite melukis.

Suka shot neh !

Ini pun same !
(kemaen siap nak letak frame gambar sendirik kahkah)

THE GORGEOUS AND PARTNERS !

Macam comel pulak gambar neh.
Macam je lah tapi.
(-.-")

Dengan pengantin tak berapa baru. :-P

Cantik kan akak Salina neh. ^^

Ok. 
Yang ni pun cantik jugak. :-P

Yang ni dedua cantik. :-D 

Masa ni kite jerit !

MAK! 
JANGAN CIUM !
ABES COMOT MEKAP KITE.

Ok, tipu je.
:-P

Ok, sebenarnya nak buat tudung cenggini tapi acane ntah boleh tak jadik.
Tak pe, time kaweng nanti possibilities untuk buat cenggini tinggi. 
^_______^ 

HOI ! 
PENATNYA NAK SCROLL ! 

SEBENARNYA, 
SEMUA GAMBAR NEH DAH UPLOAD KAT FB SEMALAM.

Tapi rasanya, tak semua pembaca belog kite, adalah friend kite dekat pesbuk. So, kite share gambar-gambar yang OP kite snap dekat korang. 

Ehem. 
Terima kasih kerana sudi menengok gambar kite.
Semoga tidak muntah.
(-.-")

Ok. 
Next entry kite update video mase tunang pulak yek ! 
Jeng jeng jeng.
.
.
.
.
.
.

K nait ! :-)

MAHAP LAH KALAU ADA YANG MENYAMPAH.
INI ENTRY PROMOTE.

MEMANG PESEN CENGGINI.
(-.-")

Friday, November 16, 2012

.teaser original engagement pictures :-P

.
7 Sweet and Lovely Comments!





Cantik kan kan kan?

KAH KAH KAH.

Puji diri sendirik. 
(-.-")

OK kasik nengok 5 keping gambar dulu.
TEASER JE PUN DAH KASIK 5 KEPING !
(+___+)

Macamane ntah boleh jadik cantek cenggini. (>>___<<) Ok dah tau kenapa. Mesti lah sebab MUA dan OP kite ! Kalau berminat nak gambar secantik ini, boleh contact OP kite. Nanti kite review lagik oke. Dah lambat nak pergi kerja neh ! Ok KLIK SINI dulu kalau nak pergi nengok OP kite. They are so new. Tapi tak salah kan kalau bagi peluang dekat mereka. :-) Harga pun murah. Sesuai lah dengan bakal-pengantin-bajet-kurang-macam-kite neh. (-.-")

Boleh contact doang untuk quotation harga untuk majlis bahagia korang.  :-P 

Okbai !

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13