Tuesday, July 31, 2012

.segmen bersilat di dapur | cream puff berinti custard

.
12 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Punya la pemalas nak hapdet belog. Apa pun tak boleh. >__< Ok. Nak cerite. Kelmarin kan, kite buat cream puff. Weehuu~ First time buat terus jadik. Riak tak? :-P Ok, tak baek riak, berdosa.. =__= Kite tak riak, cuma nak share happiness jer. ^___^

Kawan kite, Lyd, ada kasik resepi cane nak buat cream puff tuh. Meh kite share dengan korang ekk. Nanti try tau. Senang jer... 

Cream puff recipe.
100ml air
45g butter-suhu bilik, potong 1cm
60g tepung gandum- diayak
2 biji telur (100g)

Cara-cara
1. Mula-mula, panaskan oven pada suhu 200C.
2. Alaskan dulang oven (oven plate) dengan aluminium foil kemudian sapukan minyak keatasnya.
3. Kalau guna loyang kuih tak payah alas kertas aluminium, terus aje sapukan butter.
4. Masukkan telur ke dalam mangkuk. Pukul biar telur kuning dan telur putih bercampur.
5. Tepung gandum di ayak
6. Masukkan air dan butter ke dalam periuk. Masak dengan api sederhana kemudian kuatkan sehinggalah mendidih. Bila dah mendidih tutupkan api.
7. Masukkan tepung dan kacau cepat-cepat.
8. Panaskan semula adunan dengan api sederhana sehingga nampak kepingan nipis terbentuk. Kemudian padamkan api.
9. Masukkan telur, kacau cepat-cepat.
10. Masukkan adunan ke dalam piping bag.
11. Gunakan nozel 1 cm. Kalau tak de potong aje bucu plastik anggaran 1 cm
12. Pipe kan ke atas dulang
13. Tekan bahagian tanduk yang terhasil supaya cream puff nampak cantik.
14. Spray permukaan cream puff dengan air. Bakardalam oven pada suhu 200c selama 15 minit. Kemudian turunkan suhu kepada 180c dan bakar selama 25 minit. Kalau nak nampak lagi perang biarkan cream puff di dalam oven beberapa minit sebelum di keluarkan.
15. Sejukkan cream puff sebelum di masukkan cream custard.

Cream Custard
1 sudu besar tepung
1 sudu besar tepung jagung
4 sudu besar gula
200ml (1 cup) susu segar
1 biji telur (L size)
1 sudu besar mentega
1 sudu teh esen vanila - optional
sedikit pewarna kuning - optional

Cara-cara
1. Masukkan tepung, tepung jagung dan gula ke dalam mangkuk.
2. Masukkan 1-2 sudu besar susu. Kacau rata jangan ada yang berketul2
3. Masukkan telur dan kacau lagi.
4. Kemudian masukkan susu yang selebihnya dan kacau.
5. Wrapping mangkuk dan masukkan ke dalam microwave. Guna suhu yang tinggi.
6. Masak sehingga pekat.
7. Setiap 1 minit lebih bawa keluardari microwave dan kacau.
8. Ulang sehingga pekat.
9. Bila dah siap, masukkan butter dan kacau rata.
10. Adunan ini boleh juga di masak atas dapur dengan api yang sederhana.
11. Adunan hendaklah dikacau untuk mendapatkan cream custard yang licin.

Juri. :-P

Ikut jer arahan tuh, mesti jadik punye lah. Kalau tukang masak amateur macam kite neh boleh buat, korang pun mesti bolehhh punyeee. Ngeee. ^_^ Nak nengok resepi maen masak masak yang simple, boleh nengok dekat SINI

Kite : Yunk ! Creampuff kite jadik. Sedappp. Heee.
Dia : Nanti Abang datang sana, masakkan untuk Abang ek.
Kite : Oke! Hee. Kejap lagik, kite nak jahit manik kat baju pulak. Tengok, rajin kan kite? Masak pandai, menjahit pandai. Ape lagik yang ko nak yunk. :-P
Dia : Abang tanak apape. Abang nak Sayang jer. :-)
Kite : *blushing*

Selamat Mencuba ! 
(^__*)v

Saturday, July 28, 2012

.macam macam chacha !

.
10 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Sangat penat okeh nak melayan budak kecit soang neh. Macam semalam kan, dia dok maen games dekat PC dalam bilik kite. Bila dia dah maen, nak tunggu berhenti tuh, mesti lah lapan tahun kemudian. Kalau paksa dia benti maen, mesti buat muncung pastu nanges nanges. Yang nanges tuh lemah tuh. Memekak satu rumah. !@#$%^

Semalam dia start maen dalam pukul 12 lebih. Pastu larut sampai pukul 2 pagi.. Pastu pukul 3 pagi.. Mama Abah Adik kite semua dah tidur. Kite pun dah ngantuk. Pastu pergi dapur, buatkan dia susu, dengan harapan, dia benti lah maen games dan pergi masuk tidur tapi hampeh. (T__T)

Walaupun Chacha ada bilik sendirik, tapi dia tetap nak tidur dengan Mama. Masa baru baru jer dia tidur soang dalam bilik dia, lepas tuh, memang tidur dengan Mama semula. (-.-")


Budak zaman sekarang.
(-.-")

Lepas satu, satu games yang dia maen. Ntah mane dia klik, sekali terjumpa satu website yang full of games bebudak pompuan. Ade games Barbie la.. Ape la.. Macam macam. Kite dah tensen dah. Zzzzzzz. Kite tanye dengan dia, nak tidur dengan kite ker? Dia cakap, tanak, nak tidur dengan Mama. Tapi tak blah blah lagik dari bilik kite. Cemana kite nak tidur? Sebab kite selalu tidur kunci pintu. Yang si Chacha neh mana reti nak kunci pintu segala. 

Sambil dia maen games, kite dok baring baring kat katil, maen twitter and pesbuk gune bibi. Dalam pukul 4.30 pagi tuh, tetiba Mama bukak pintu bilik kite and tanya Chacha, "Kenapa tak tidur lagik neh?" Pastu Chacha dah cuak, terus laju dia cakap, "Kite nak tidur dengan Angah.." Cheh, dah takut Mama marah lettew.

Masa Mama masuk bilik kite tuh, kite tengah berusaha keras dok gugel satu games yang Chacha suruh kite carik. Dia tak ingat nama katun tuh, dia siap lukis !  

"Angah ingat tak, elephant warna pink tu.. Elephant tu berdiri. 
Lepas tuh orang dia warna biru, dia pakai topi.. 
Lepas tuh ada itek.. Nama orang tu sape tah. Coco kot."

Puas kite gugel, Pink Elephant last-last jumpa jugak katun yang dia maksudkan. Rupanya katun Pocoyo... Hadoiyai... Masa kite tengah gugel gugel tuh, Chacha nak marah marah je. Dah lah lukis buruk, mana kite paham. HAHAHAHA.

Sama ke gajah yang dia lukis kat atas tuh? Huehue. Orang topi biru dan itek. :-P Yang anjing tuh dia tak lukis pulak. Hahaha.

Lepas dia dah bosan maen gem pocoyo, dia suruh kite bukak youtube, Pocoyo Cakes. Masa ni dia dah ngantuk. Kepala siap letak atas meja. Pastu kite suurh dia baring atas katil kite, dan screen LCD monitor tuh, halakan kat katil. So, boleh lah dia nengok cara buat kek pocoyo tuh sambil baring. Last last, dia tertidur jugakkkk. FINALLY! Masa tuh dah pukul 5 pagi okeeeeeee ! (T__T)

Pastu hari ni, dia sambung lagik maen games. (-.-") Kali ni dia suruh kite carik games Mr Bean pulak. Dia suruh kite carik games kereta. 

Siap lukis kereta biru & hijau.
HAHAHAHA.

Comel betul time Chacha marah marah kite 
sebab tak dapat carik games yang dia nak. :-P

Ni lah keta biru & hijau yang dia maksudkan.
(-.-")

Kite dah download dah games tuh, tapi tak install lagik. Esok lah. Sekarang pun Chacha dah tidur. Ntah mimpi apa dia tidur awal. Haha. Jangan dia bangun kejap lagik dah ler. Satgi kite kena teman dia maen games sampai subuh pulak. (T__T) 

Kbai !

Friday, July 27, 2012

.mari membeli belah di belog yang best ! huehue.

.
4 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Hai kawang kawang. Ngehehee. Hari ni kan, kite nak share satu website eh satu belog yang best ! Macam macam ada. Seyes kite suka belog neh. (>_<) Nanti kite review beberapa produk dia ek. ^^

Klik untuk tumbesaran maksimum !

Memula sekali, korang nengok kat no 1 tuh. Kat situ Product Categories. Ada Aksesori, Audio CD, Buku Islamik Digital Islamik, Kesihatan, Makanan, Pakaian Muslimah, Seni Islamik, Teknologi & Gadjet, Video CD, Video DVD dan Wangian. Korang klik je lah ikut kategori tuh. Ikut apa yang korang nak carik. 

Kat no 2 tuh ada kotak Search. Nanti kite explain pasal yang neh ek.

Yang No 3 tuh, slider. Ada 4 Slide. So Antara slide yang kuar tuh, slide no 2 yang menarik perhatian kite iaitu Al Quran Digital Read Pen. Bukan setakat dapat Al-Quran jer, dapat pen yang bila kite point dekat mana mana ayat dalam Al-Quran tuh, nanti dia automatik kuar suara dan boleh baca. Kite dah ada Al-Quran ni satu, Mama kite beli. So, kalau agak agak tak berapa paham nak baca, dan tak de sesiapa yang nak ajar, boleh lah beli Al-Quran neh. Klik SINI kalau nak tau lebih lanjut ek. 

Yang no 4 tuh pulak, produk hangat yang ramai orang beli. ^__^ Ok, meh kite nak cerita balik yang kotak search tuh. Heee. Kite kan, sebenarnya tengah mencari cari buku Aku Terima Nikahnya. Ehem ! Keh keh keh. Kan sekarang dah jadik trend kasik buku buku cenggini untuk hantaran. So kite rasa macam nak beli jugak. Huehue. Tapi bila pikir balik, boipreng kite tuh baca pulak buku buku cenggini. (=____=")

Ah, tak peduli. Nak jugak carik. Jeng jeng jeng..... 

Kite pun taip laa....

Lepas tuhh....
.
.
.
.
.
.
Yeay ! Ada.... 

Harga dia RM55 jewww. Sama jer macam harga dekat kedai luar. Kalau pergi kedai sendirik, minyak kereta lagik. Lepas tuh, kang ternampak benda laen, duit lagik. (-.-") Baek soppink kat sini. Jimat. Huehue. Ada soang kawan kite (lelaki) dah baca buku neh. Dia dapat buku ni dari soang kawan sebagai hadiah time dia kawen. Dia cakap kan, semua pasangan perlu baca buku neh. Banyak perkara yang bagus dan berguna untuk kehidupan berumahtangga. ^_^ Nanti kalau bagi buku ni dekat Bakal Suami, lepas kawen pun boleh pinjam buku ni kalau kite nak baca. Kan kan kan. Tak pun suruh suami baca sebagai bedtime stories. Kui. Kui. Kui. :-P

Sebenarnya ada banyak lagik buku motivasi islamik. Ada satu tuh kite macam berkenan jugak. Harga pun murah sikit dari yang Aku Terima Nikahnya neh. :-P

Kite macam berkenan buku ni.
v
v
v
v
v
Wangi Syurga Dalam Cintamu

Ewah. Tajuk dia kemain. I loikeee. Harga dia baru RM21.90. Dalam ni ada 40 kisah cinta Islamik. Bila baca sinopsis dia...

‎~ Kisah cinta mereka lebih asyik dari kisah cinta Romeo & Juliet, lebih hebat dari kisah cinta Mumtaz & Shah Jehan. Kisah cinta mereka kukuh di atas landasan syariat. Kisah cinta mereka dipandang Allah, bermula di dunia, berkekalan di syurga. ~

How sweet. Memang jauh nak samakan dengan kisah cinta sendirik. Phew. (-.-") So, dekat korang semua, meh ler jenjalan dekat belog neh. Kompen entry neh tak abes baca kalau kite nak review semua produk. Huehue. Kite tunjuk beberapa gambar best dalam belog neh ek. 

Tepung Magik.

Boleh buat borang cendawan (yummy, my faveret!), goreng ayam, sotong, ikan, bayam, dll. RM6 saja okey harga dia ! Murahnyewwwwwww.. (>__<) Klik SINI kalau nak beli. ^^

Telekung Poket Painted.

Telekung ni jenis telekung bewarna. Dia nipis dan ringan pastu boleh lipat kecit kecit, masuk dalam beg poket kat atas tuh. Walaupun dia nipis, tapi dia tak jarang. Bila basuh, dia cepat kering. Bila kite ade telekung neh, senang lah nak bawak pergi mana mana. Klik SINI kalau nak beli tau! Jika kita menjaga solat, insya-Allah Allah akan menjaga urusan dunia kita. :')

Banyak lah lagi produk best dalam belog neh. Selamat Membeli Belah! Kat SINI tau. Kite pun nak sambung cuci mata, nak carik barang laen untuk hantaran. Huehue. Kbai!

Wednesday, July 25, 2012

.hmm k

.
10 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Oyeahhh! Kali ni nak cerite pasal Super K yang di rindui. Ok. Gile lama tak cerita pasal dia pasal dah seminggu lebih tak jumpa sebab dah abes study kat Melaka pastu cuma dapat cakap kat tepon selama beberapa minit bila malam tiba. (-.-") Ok fine. FINE ! Dia melebihkan kerja dari kite. :-P

Kite kan asek batuk je kan. Dah seminggu lebih okeyh. Penat. Bila siang, tak de lah teruk sangat. Tapi bila malam, memang payah gila nak tidur. Telan lah ubat batuk berapa banyak pun, tetap batuk neh kuar. (T__T) Pastu petang tadi, dok ngadu lah kat Irfan. Kite batuk. 

Kite : Tadi kite dah suruh Mama amek ubat kat klinik. Ubat kite dah abes. Bla bla bla... (mengadu)
Dia : Sayang rehat lah. :-* Hmm asek makan ubat jer sayang abang ni. Jangan lah lemah lemah yunk.
Kite : Aku lemah tanpa kamu. Ku inginmu dampingiku.. Bla bla bla.. (dok taip lagu Faizal Tahir)
Dia : Jiwang sangat lah sayang. :-|

Demmmmmm. Siap buat straight face. Kecit hati okeyh !!! Pastu kite bengang, kite reply...

Kite : Tu lagu lah gile ! (buat icon marah)
Dia : Yekk.. (icon muntah) geli gile ayat cenggitu. Eee..
Kite : K.

Sumpah kite dah kecik ati. Kite reply, K jer. (T__T) Kecit hati sesangat. Hukhuk. 

Dia : Eee jiwang.
Kite : Sori.
Dia : Kenapa? Eleh, takkan cakap jiwang sayang dah sentap. Rileks la. Alahai..

Ektuali, buat niat nak jiwang ker apa. Dah tetiba dia sebut lemah lemah tuh. Saje je lah kasik lirik lagu Sampai Syurga tuh. Tak memasal dia cakap kite jiwang segala. Kalau jiwang pun, so what?!! !@#$%^

Ok bukan nak cerita pasal kite nak mengamuk ke ape. Panjang bebeno intro nye. Huehue. Sebenarnya entry neh nak cerita pasal K. Yer, huruf K. Kalau kite kan, bile kite dah merajuk ke ape, kite reply K jer. Huehue. Tapi dia bukan paham pun. Lagik dok bahan kite adalah... (T__T)
Kalau dia pulak, akan reply K bile dia malas nak layan kite. Apa pun tak boleh ! Kesimpulannya, jangan cepat sentap K! Haha. Kbai. :-P

.semoga semuanya di permudahkan

Salam.


Ehem ehem. Kite kan kan.. Tak lame lagi kan kan kan.. Nak nak nak... Jeng jeng jeng. Neves tak? (>__<) Ektuali kite lagik neves nak taip entry entry neh. Bukan neves sebab apa, tapi neves sebab tatau nak update menda. Bile dah abes study neh, dah tak de menda nak ceritakan. Zzzzzzzz. 

Ehem. Kite nak bagitau, lagi 11 hari je kite nak.... INTERNSHIP ! Huahuahua. Adoiyai. Kite eksaited sebenarnya tapi kan, takut jugak sebab kite tak penah kerja. Hukhuk. Ok tipu. Kite pernah kerja tapi kerja apa je yang kite buat. Semua tak berapa mencabar. Errr..kite pernah jadik cikgu ganti & jadik english translator. Huehuehue. 

Kali ni, kite intern dengan course yang kite study neh. Human Resource. Apa agaknya ek kerja yang kite kena buat. (>__<) Ada senior senior cakap, kadang kadang, budak budak intern neh, macam macam kerja dia suruh buat. Kerja yang takde kena mengena dengan HR pun dia suruh buat jugak macam fotostat memacam dokumen lah, buat air lah. Macam kena buli jer. (T__T) Tapi lecturer cakap, dalam masa 5 bulan ni je lah kite rasa susah, tapi nanti dah kerja bebetul, takde kena buat benda benda neh semua. So, sila bertabah ! ^^

Persediaan kite nak intern adalahhhhhhhh..... Stand by baju kurung bebanyak ! Huahuahua. Tu je lah yang ada. Kemeja memang ada, tapi seluar slack takde. Hukhuk. Kite banyak jeans jerr... Harap harap bos kite kasik kite pakai jeans sebab.. Sebab kite merempit naek skuter kecit kite tuh jer. (T_T) Ermm doakan kite dapat menjalani intern dengan baek sampai abes yek ! Tak sabar nak abes degree.

Lame seh tak update pasal budak neh.
Tatau nak cerita ape sebab dah lama tak jumpe.
(>__<)

Oh ye. Lagi 37 hari pulak, kite nak tunang. Kbai. :-P

Saturday, July 21, 2012

.hari hari chacha (-.-")

.
20 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Penat okeh layan budak kecit soang neh. (>__<) Hari hari ada je bende die nak membebel. Wehueeeeee. Tapi kalau tak de budak neh, mesti bosan. Time kite tengah taip entry neh, dia tengah dok guling guling atas katil kite. Kena taip lelaju sebab lepas neh dia nak maen game dekat PC neh. 

The Sister.

Hari hari budak neh buat lawak. Kadang kadang, dia tak de pun niat nak buat lawak tapi apa yang dia cakap tuh, dah memang lawak. Keh keh. Contohnya macam aritu kan. Abah kite bising bising sebab rumah sepah. Siapa lagik yang sepahkan kalau bukan Chacha. (-.-") Pastu kite tanye lah Chacha..

Angah : Kenapa Abah suka marah marah?
Chacha : Emm mungkin dalam otak Abah ada kulit kerang.

HAHAHA. Masa tuh tergelak besar lah kite. Ngek punya budak. Pastu kelmarin masa kite tengah tolong Mama masak, tetiba dia datang kat kite.

Chacha : Emmm sedapnya bau. Kau masak ikan paus ke Ngah?
Angah : Haaa?

HAHAHAHAHAHA. Masa dia tanya tuh, buat muka tak bersalah je. Rasa nak lepuk je budak neh. Pastu walaupun dia neh dah 6 tahun, dia still minum susu dalam botol. So, kite lah tukang buat susu dia. Malam malam buta pun carik kite. (-.-") 

Chacha : Angah..kite nak susu. Cepat lah buat.
Angah : Alaa..kejap laa..
Chacha : Kalau angah tanak buat susu, angah di pecat.
Angah : ?????

Bengong. Ada plak nak pecat pecat orang. Macam lah selama ni dia kasik kite gaji. Kuang asam punya budak. Hahaha. Pastu semalam dia baring atas katil kite sambil kite buat keje kat komputer. (maen pesbuk). Chacha baring mengadap siling tetibe die bersin. Hacccchumm !

Chacha : Angahh! Hujan dah turun ngah. Cepatlah amek payung.
Angah : Tu bukan hujan lah. Tu Chacha yang bersin.

HAHAHAHAHAHA. Boleh biol otak layan budak neh memalam bute. (-.-") Hahaha. Tapi kalau dia tak ada, mesti sunyi sepi rumah neh. :')


Angah Sayang Chacha.

:')


Thursday, July 19, 2012

.selamat datang ramadhan

.
13 Sweet and Lovely Comments!

1 Ramadhan 1433H
21 Julai 2012

You are most welcome. ^^

Semoga ramadhan kali ini akan lebih bermakna dan memberi keberkatan kepada kita semua. :') Dan jugak semoga kite semua dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna. Chayok ! 30 hari tak lame. ;)

Ni kite ada share niat untuk berpuasa setiap hari atau sebulan terus. Doa untuk berbuka puasa pun ada. Kite gugel jer. :-P

Klik untuk tumbesaran maksimum~~

Selamat Berpuasa !
^__^

Wednesday, July 18, 2012

.family outing !

.
5 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ape punya pesen update daaa. Hahaha. Sebenarnya nak cerita benda neh dah lama. Tapi, sampai adik kite dah balik PLKN dan sampai kite pong dah abes study, baru dapat update. Muehehehehe.

Hari tuh (tak ingat hari ape), kite dengan family kite pergi lawat adik kite kat PLKN Kem Sembrong, Kluang Johor. First time pergi nengok dia sebab kite jarang balik rumah time weekend. 

Adik bongsu kite, Afique.

Mama & Abah.

Ektuali, kiteorang sampai kem tuh dah lambat. Dah pukul 4 petang time tuh. Kem tuh dah lah tutup pukul 4 petang. Sep baek yang jaga situ kawan Abah. Abah call jer kawan dia, kiteorang dapat stay lame. Hihihi.

Adik adik saya.

Tak kurus jugak :-P

Oh yer, pakai baju kebaya sebab sebenarnya nak pergi wedding anak kawan Mama. Balik dari tengok adik dekat kem, baru pergi wedding tuh. Sep baek makanan ade lagik. :-P

Pastu hari ape tah (tak ingat lagik), keluar dengan budak kecit baju merah neh. Doang pulang ke kampung pastu masa on the way balik Penang, singgah Melaka. Mama cakap nak sopping baju raya untuk kiteorang semua tapi last last beli baju dia soang jer. Hukhuk. (T__T)

Merahnya Mak Ngah ! :-P

Ok, nanti sambung update lagik~~
Banyak benda nak cerita. 
Tata !

Tuesday, July 17, 2012

.hai

.
9 Sweet and Lovely Comments!

Rindu kite tak?
;)

Monday, July 2, 2012

.awak lah penenang jiwa :-P

.
10 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Alhamdulillah, settle satu paper which is paper Strategic Management. Abes exam, mesti lah terus pergi bersuka ria ! Ngeeeeeeeeeee. Padahal baru abes satu paper. (-.-") Huehuehue.

Bila dah banyak study, mesti lah boleh jawap kan? Ehem! Pesen belagak betul. Hehehee. Tapi, alhamdulillah, kite memang dapat buat paper tu. Berkat doa Mama Abah Mak Mertua ehem Boipreng Lecturer dan kawan kawan. :') Ada lagik 5 paper and the next paper will be on this Friday ^^

Pastu petang tu ajak Ifan pergi teman makan. Biasa la, kite neh kerja nak makan je. (-.-") Pastu pusing pusing lah satu Melaka yang best neh. :-P Pergi Jusco, pergi uptown, pergi Dataran Pahlawan then pergi Jonker Walk. Last sekali baru pergi makan kat tepi pantai Klebang. Penat weh.

Kite makan sup dengan roti, Ifan makan nasi lemak. Pastu kiteorang ada order sate. Perut kite rasa tak best, rasa panas. Pale pening. Penat kot. Stress sebab exam lagik. Macam sem lepas, kite pun camni jugak, tapi time tuh asek nak muntah je bile makan. Ape benda tah pesen stress nak exam sampai macam tu sekali.

Harimau Malaya. Aum!

Kat sini ada sate sedap !

Ikan Paus comey.
Keh keh keh.

Sup neh sedap tapi kite tak leh makan.
Perut saket. ~.~

Air botol tu, orang panggil long chan.
Korang penah minum tak?

Jeles nengok budak neh makan.
Selera jek. :'(

Sedap sangat sup dengan sate dekat situ. Tapi sebab perut kite rasa tak best, kite makan tak abes pun. Bungkus je bawak balik. Then masa on the way balik tuh, kite merengek rengek cakap perut saket. Ye laa, dah lah kite lapar, tapi kite tak boleh makan. Tensen tau.

Ubat.
:-P

Pastu singgah 7e, dia cakap nak belikan air untuk sejukkan badan kite. Dia beli air cap badak. Maju dah packaging Air Badak tu skang. Heeeeee. Pastu dia belikan kite bubur dannnnnn Choki Choki  ! (-.-") Gambar choki choki tak amek pong. Alaa korang mesti tau ghupe choki choki kan kan? :-P

Kite : Kenapa belikan kite choki choki neh? Kite tanak lah, kite saket tekak. Tekak kite perit.
Dia : Alaa kau makan je lah yunk. Untuk penenang jiwa. Kau tau tak, cekelet neh bagus untuk ketenangan.
Kite : Ye ke?
Dia : Ye la. Kau mana tau.
Kite : Emm..kite tanak cekelet neh. Kite nak Sayang je. Sayang je penenang jiwa kite.
Dia : Alalaaaa sweetnye kau neh yunk. Hahaha sweet nye kau neh.
Kite : Kuangajaqqqqqqqq !!! (-.-")

Nasib baek kite neh penyabar orangnye.
:-P

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13