Saturday, June 30, 2012

.eii...loser !

.
10 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Boring betul lah asek gaduh je 24 jam sehari. Ok tipu. Mane de gaduh. Haha. Kite jek emo semacam. Stress lah dengan exam lagik. Pening. Lagi stress bila dok rumah soang soang pastu semua housemate keluar. Tu belum cerita yang kuar dating hari hari tuh. (-.-")

Kite pung pang pung pang kebabom dengan Ifan kat tepon pastu geram terus letak tepon ! Pastu dia anta meset pepanjang bising kat kite pastu kite reply sekali je. Sentap punya pasal. Pastu dia reply lagi tapi kite malas dah nak reply. Lantak kau lah Pan ! Masa tuh pukul 1.40 am camtu. Pastu terus lah tidur. Meleleh gak airmata sebelum tidur tuh. (T__T)

Bangun tidur tak de pun meset dari dia. Fine. OK FINE! Ok, tak fine sebenarnya. Pastu bila petang, rumah dah kosong. Doang semua keluar. Burink betul. Apa nak buat neh. Pastu bukak buku, study. Hukhuk. Tapi bagus jugak gaduh, boleh study tanpa gangguan. Hahaha. 

Pastu bila malam, housemate kite semua dah balik rumah. Ifan pulak senyap lagik, tak de pun meset atau call. Adoiyai. Mula la nak sebak. Ektuali, malam semalam gaduh sebab kite suruh dia datang sini (rumah sewa) tapi Ifan tanak datang. Dia cakap, tak payah lah jumpa selalu. Nanti dah kawen, mesti jemu nengok dia hari hari. Haish, balik balik cakap pasal tuh. Dah kawen tuh belakang cerita ah. :-P

Pastu bila sampai pukul 9 malam, dia masih senyap, kite dah gelabah dah. Meset besfren kite, cakap lah kite rindu Ifan semua tapi dia suruh kite kental. Kental lah sangat. Haha. Lawak pulak bila pikir balik. Ni dia kat darat. Kalau kat laut, mau kite pengsan. (T__T)

Pastu dalam pukul 9 lebey tuh, dah tak boleh blah dah. Terus text dia, cakap "I miss you. :'(" Tapi dia tak reply ! Deng~ Pastu time tu kite tengah BBM dengan AinRaus. Kite cakap lah, perlu ke kite call Ifan. Dia cakap, try je call. Then kite call la.. "Hello. Sayang kat mana?" Then dia jawap, "Tengah meeting neh, nanti Abang call balik."

Zzzzzzzzz.

Tunggu sampai kul 10 tapi senyap je. Dalam hati dah menyumpah nyumpah dah. Menyesal call. Pastu semalam kite order mekdi delivery. Dekat 2 jam baru sampai. Order kul 8.30 malam, kul 10 baru sampai. Bila sampai je, terus kenduri mekdi dengan housemate kite. Pas makan, masuk bilik, tengok henpon berkelip kelip. Eh, Ifan call ! Ngeeeeeeeeeee.

Kite : Sayang! Sayang kat mana..
Dia : Hello. Tengah buat apa? Dah makan?
Kite : Dah. Kite makan mekdi tadi.
Dia : Aik, merajuk merajuk pun makan mekdi ke? Hahaha. *gelak keji*
Kite : Alaaa biarlah. Merajuk, merajuk jugak. Kalau tak makan, lapar. Heeeeee.
Dia : Gelap je rumah.
Kite : Hah?
Dia : Gelap je rumah Sayang.
Kite : Sayang kat mana?

Tetiba kite dengar housemate kite jerit. 
"Kak Intan, Ifan datang lah."

Kite : Sayang kat mana?
Dia : Abang dah depan rumah neh. Cepat lah keluar.
Kite : Kejapppppp !

Terus laju laju tukar baju pakai tudung segala. Ngeee. Pastu kuar rumah, dia dah sengeh sengeh dah dalam kereta. Tak guna punya boipreng dok menganjing kite. Pastu kiteorang dok lepak kat KFC. Pastu dia dok gelak gelak cakap kite loser. Dia cakap, cane gaduh pun, kite tetap akan kalah. Siut tul. Kalau kite tak meset dia pun, dia tetap akan datang rumah sewa jumpa kite sebab dia memang ada kat Bandar Melaka time tuh. 

Haish, nyesal meset. 
Kalau tak, kite tak kalah. 

L.O.S.E.R
(T___T) 

Thursday, June 28, 2012

.tendang kang !

.
10 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Bajet kuat jer nak tendang orang. Mesti lah bukan kite sebab kite mana kuat nak tendang tendang orang. Kite kan lemah lembut. :-P Eh jap. Belog kite neh personal belog. So, memang kite suke ceta pasal diri sendirik, boipren, kengkawan dan family. Agak agak tak suka baca, tak yah le bace yek.. ;-) Belog kite bukan belog gosip gosip artis, SEO segala tuh. No no no~ :-P 

Ok sambung cerite. Ewah. :-P Cenggini.. Pagi tadik kite ade presentation, stress woo sebab dah 3x postpone. Ifan pulak ada kerja kat KL. Skang neh dia asek turun naek KL je. Boring betul. :-P Boring lah sebab kite tak dapat ikut ! Gggrrr ! Dah 4 hari tak jumpa. Sebenarnya tak de lah kisah sangat tak jumpa sebab hari Jumaat & Sabtu tuh dah jumpa. Tapi sebab dalam masa 4 hari ni, dia sibuk sangat. Nak sms pun payah. Call lagik la payah.

Kite pesen sebelum tidur mesti kena punch card dulu. Pastu dalam masa 4 hari neh, dia pergi Kedah, Perak, KL. Kerja kerja kerja. Kang kalau tak kerja, kite plak dok membebel. Haha. Tapi kalau dah busy, pun kite membebel jugak. Nasip lah dapat gelpren kuat bebel. :-P

Macam malam tadi, kite dah ngantuk gila. Dia pulak balik lewat. Kite memang pesen tak mau tidur selagi dia tak sampai rumah. Kadang kadang, bila dia sampai rumah jer, dia call cakap 5 saat lepas tu, terus tidur. Tunggu berjam jam, tapi cakap fon, sekejap gila. Haha. Kite tunggu dia balik sebab kite just nak pastikan dia selamat sampai rumah. Sweet tak? Muahahaha. Bukan apa, dia tuh bawak kereta lagik laju dari setan. (-.-") 

Tapi semalam, dia tak sampai rumah lagik kite dah ngantuk. Bole pulak dia dah sampai Melaka dari KL tuh, dia pergi minum minum dulu. Masa tuh dah kul 1 pagi dah. (T__T) Mata dah tak boleh nak tunggu. (@.@!) Baca buku pun dah tak boleh masuk otak. So, ape lagik, tidur je la. Haha.

So, bila setel presentation pagi tadi, dok meset meset dia. Dia kat KL, tatau gerak balik Melaka bile. Hmm. Petang tadik, kite tidur je kat rumah. Panas rumah sewa kite neh kemaen lagik. Then kite baca nota atas katil, kompem kompem lah tertidur. Huhuu. Pastu bila bangun tidur, dah kebulur. Meset dia, tanya dia dekat mana. Hm. Still dekat KL. Kite cakap kite lapar. Kemaen panjang meset kite. Dia reply OK je. Maunya kite tak mengamuk ! 

Kite : Kite lapar. Doang semua baru balik exam, dah beli makanan sekali. Kite takde exam,  kite tidur tadi. Tak de makanan. Lapar. Hm.
Kite : Sayang...
Dia : Ye sayang?
Kite : Em takde pape la..
Dia : Ok.
Kite : Kite meset pepanjang, sayang tak reply pun.
Dia : Sayang..dah lapa pergi la makan. Sayang ada motor kan? Hmm..budak darjah 1 pun tau yunk kalau lapar, makan. Tetiba nak majuk ape ke hal nya? Nak carik modal bergaduh ape? Eh, cari modal laen lah. Abang penat lah macamni.
Kite : Tak de pun cakap nak gaduh. Nak ngadu je.
Dia : Em..ye lah. Pergi makan ye sayangku intan payung comel manja gedik cantik beauty molek.

Lepas maghrib, kite kuar naek motor soang soang, pergi beli bihun sup dekat kedai yang kite selalu makan dengan kengkawan. Sedey pergi soang soang. Tapi sebab lapar, pergi je la. Kang tak pergi kang, kebulur pulak. Huhuhu.

Malas lah nak berharap dapat makan sama dengan Ifan. Pujuk hati sendirik. Majuk pun, bukan ada orang pujuk. Huhu. Kadang kadang tu cam sedey lah jugak sebab dia tak dapat teman kite makan. 2 minggu lebih lagik je kite ade kat Melaka neh. Pasni, dah habes study mesti jarang jumpa. :'( Then, pas sampai rumah, kite text dia.

Kite : Jemput makan sayang.
Dia : Makan ape tuh? :-*
Kite : Bihun sup je. Sayang dah makan?
Dia : Dah. :-) Makan lempeng. Makan kenyang kenyang tau. :-*
Kite : Dapnye lempeng. Sayang makan kat mana?
Dia : Makan kat kedai kedai tepi jalan tu. Abang drive jap. Nanti pape hal, roger.
Kite : Em..ok.

Sedey. Hukhuk. Bila tah dia nak balik dari KL tuh. Ni kat darat, kalau dia kat laut, mau banjir Melaka neh. :-P Huhu. Dalam 10 minit lepas tuh, dia text kite balik..

Dia : Sayang !
Kite : Ye saye.
Dia : :-*
Kite : :-* Kate tadi drive.
Dia : Tengah drive lah ni.
Kite : Drive ke mana?
Dia : Pergi karok.
Kite : Dengan?
Dia : Sayang.
Kite : Aik, sayang kat mane ni?
Dia : :-) Tunggu lagi 10 minit Abang sampai.
Kite : Sayang jangan tipu kite !
Dia : Siap je. Tak yah lelama. Sempoi sempoi je. Penah pulak aku tipu kau yunk. Tendang kang.
Kite : Hehe jap !

Masa tuh, Allah SWT je lah yang tau perasaan kite. Macam nak lompat bintang je. Senyum sampai telingaaaaaaa ! Ngeeeeee. (^__________^)

Sayang kite ^^,

Kelam kabut kite siap. Sarung je jeans, tshirt n cardigan. Pastu pinjam tudung kawan yang jenis sarung. Kite tak de tudung sarung. Mostly tudung bawal. Dah tak sempat nak iron iron segala. Huehue.. Kuar pintu rumah sewa, dia dah ada depan rumah. Heeeeeee tenks love! Ni yang makin sayang neh. Huehuehue.


"Tadi Kak Ezan komen status kite, dia cakap jangan jumpa selalu, nanti basi."

"Hah, tau pun. Betul Kak Ezan tu cakap."

"Pastu kite jawap, tak basi, kite simpan dalam microwave."
"Yunk..kite tak penah jemu jumpa awak"

Then he smiles.. :')

Ailoveyuuuu. 

Wednesday, June 27, 2012

.ololololo...omotnyeeee sayang ite nehhhh makang

.
6 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Gembira sangat bila dah nak habes study neh. Tapi sedey sebab pasni dah susah nak jumpe kawan kawan. Hukhuk. Walaupun kadang kadang ada terkecik ati, ada yang tak puas hati, stendet la kan. Tapi tak de nak simpan dalam hati, dendam lama lama. Student life dekat Universiti. Nanti dah kerja, mesti rindu semua neh. :')

So, wiken lepas, kiteorang decide nak pergi mandi mandi dekat Pengkalan Balak. Kite dengan soang kawan kite tanak mandi, just join jer kengkawan lepak kat situ. Sebab konon nak pergi wedding kawan tapi tak jadik. Semua Ifan punya pasal, datang lambat. Heee. Dah cerita dekat entry lepas. :-P

Housemates & Ex-Housemates 

Surpriseeee !

Ektuali, kiteorang celebrate besday kawan kite neh sekali. Dekat gambar kat atas neh, dia tak pasan pun ada kek kat atas kepala dia. Huuu. Pastu gambar kat bawah neh baru bagi kek tuh kat dia. Tapi dia cakap, sebenarnya dia dah tau dah yang kiteorang nak bagi kek. Sebab dia nampak, kawan kite lagik soang pegang pisau kek. Cheh, tak seprais langsung. (-.-")

(‾⌣‾)♉ 
Alaaa omeynyeee Intang.
Keh keh keh.

Dapnye KFC~

Kite tamak haloba amek ayam paling besar tapi makan tak habes gak walaupun kite cuma makan seketul ayam. Padan muka. Pembalasan Si Pitung. Huk huk. (T__T) Kawan kite yang pakai cardigan cekelet kat gambar atas neh yang sponsor KFC. Dia bukan housemate kite, tapi dia selalu tumpang tidur rumah sewa kiteorang sebab rumah dia dekat Merlimau je. 

Tapi sebab kiteorang selalu ada kelas sampai malam, dia tidur lah rumah kite. Dia nak bayar duit api air sewa segala, tapi kiteorang tanak amek. So konklusinya, dia blanja kiteorang KFC. Kire macam bayar sewa jugak lah. :-P 

Mekasih Ain !
(ehem, intang nampak matang kat gambar neh)

Ni Istana Pasir kengkawan kita buat.
Cantik kannnn..

Tapi kalau kite buat, mesti lagik cantik.
 :-P 

Sian kite dok soang soang tepi pantai neh.
Yang laen semua mandi manda.

Punya lah lama tunggu si Ipang neh sampai. Kiteorang sampai pantai neh pukul 11 lebey. Pastu kite cakap dengan dia, gerak lah dari rumah pukul 12.30pm. Rumah dia dengan pantai neh tak jauh pun. Pastu dia gerak pukul 3.30 pm. Ashane nak pergi wedding kawan kite tuh. Orang melaka sah sah wedding start awal, abes awal. Last last tak dapat pergi. :'( 

Pastu datang, buat muka tak bersalah.
Ciskek betul.
(-.-")

Yang ni lagik lah, muke pesen nak kene lepuk !

Olololo.... omotnyeee sayang ite makan.
(pang jugak intang neh. gediks!)

Tapi nasib baek lepas tuh dia pujuk kite ajak nengok wayang. Senang je nak amek hati kite balik. :-P Pas abes dating semua, kite pun balik Muar sebab nak hantar separuh barang barang kite. Kang abes exam, tak de lah nak angkut semua. Maklum lah, dah kena kosongkan rumah sewa dan will say gudbye to Malacca~

Ok nanti sambung update lagik. 
Nak study untuk paper Ahad nanti. 

Wish me luck. :') 
Tata~

Monday, June 25, 2012

.nanti abang belikan untuk..... :)

.
6 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Weeeeeeeeee... Bertemu lagik dalam belog kepunyaan Cik Intang yang comey ini. Huehue. Dua hari berturut turut ai dating uolss.. Seminggu sebelum yang memenatkan dengan esaimen banyak, report nak setel, presentation, test. Ohhh pengsan. Tapi alhamdulillah dah setel. Mari bercerite tentang perkara yang gembire. Kite mulakan dengan hari pertamaa (Jumaat).. Jeng jeng jeng. :-P

Ehem !

Kite nampak macam mak mak pulak bile nengok gambar dekat atas neh. Bile post gambar neh dekat pesbuk, semua dok perasan si Ifan neh dah takde janggut pastu ade misai. Soang pun dah tak nampak kite yang comey kat sebelah tuh. Hukhuk.

Ektuali, tak de la tekejut sangat negok Ifan potong janggut sebab dia dah MMS kite lepas dia potong. Cuma tak nengok face to face je. Bila jumpe, tak leh nengok muka dia lelame. Takut! Segan! Malu! Sebab apa? Sebab muka dia SEBIJIK macam bakal bapak mertua kite. (T__T) Gila ape nak tenung muka bapak mertua sendirik. :-P Tak caya, leh nengok kat SINI. Huehuehue.

Tapi lelame tuh, boleh la terima sket. Keh keh keh. Masa sebelum kuar tuh, dok fikir, nak pakai baju apa ni? Nak pakai tudung apa? Pening seh. Sebab selama neh, bile freehair, main sarung t-shirt biasa je, pastu pakai jeans. Tudung tak banyak. Baju sopan pun tak berapa banyak. So skang, kena mix n match. But its not a big problem. Janji niat. :') Huehue. 

Dia : Yunk, ok tak abang pakai camni? Buang janggut macam ni? Kate dah nak kawen. Mesti kena dress up macam bapak bapak. Hahahaha.
Kite : Eiiiiii................gedik. (>__<)

Kiteorang nengok muvee Mael Lambung tapi sebelum tuh lepak makan dekat Old Town. Kejap je dating. Pas nengok muvee, terus balik rumah sebab kite kena bangun awal! Pagi esoknya nak pergi pantai~ Pengkalan Balak, Melaka dengan housemate. :-)

Hari kedua. Seawal 9 pagi kiteorang kuar dari rumah sewa. Jammed gila pork sebab ada program ape ntah dekat Jalan Hang Tuah, Melaka. Ramai sangat orang datang. PM pun datang. Kalau tak silap, ada Perasmian UTC. Tak sure pulak UTC tuh stand for what. :-P

Dalam pukul 10 lebih, kiteorang sampai Tesco Cheng. Sopping barang barang untuk piknik dekat Pantai Pengkalan Balak. Kiteorang pergi 10 orang, termasuk housemate yang dulu dulu. Kire macam reunion lah, lagipun kiteorang dah final year. Nanti pasni dah susah nak jumpe.

Kite & Aien.

Kite sorang je tak mandi dekat pantai tuh sebab pasni kite nak pergi dating dengan Ifan. Huehue. Ektuali nak pergi wedding kawan dekat area Merlimau. Kang kalau kite dah terjun laut kang, lambat nak kuar. Tapi last last, tak jadik pergi wedding kawan kite. Sebab Ifan lambat sampai dekat Pengkalan Balak tuh. Kite suruh gerak pukul 12.30, pukul 3.30 petang baru gerak. :'(

<3

Tapi bila dia sampai, tak jadik nak marah. Sejuk hati denn. :-P Dating kejap tepi pantai. Pastu snap snap gambar sampai puas. Gambar dengan kengkawan kite ade, tapi dalam camera doang. Dekat kite tak de pun. Tunggu doang upload kang, kite update yek. :)

I Heart You.

Then baru gerak ke Jusco. Heee. Asek pergi Jusco je. (-.-") Tu je lah port dating kiteorang. Kiteorang nengok muvee lagik. Kali neh nengok ceta Vampire. Best wooo. Best sebab bile kite jerit, Ifan tak marah. Huhu. Selalu dia marah. :-P

Masa jenjalan tuh, nampak lah satu kedai beg tuh. Pastu kite cakap lah, nak beg yang tuuuuuuuu.... Sambil mulut muncung tunjuk arah beg. Hihihi. Handbag dah berlambak pun, nak handbag lagik. (-.-")

Dia : Nak beg yang mana satu? Nanti Abang belikan untuk hantaran.
Kite : Yey! Kite tak kisah yang mana mana. Pape Sayang belikan, kite amek je.
Dia : Nak warna ape?
Kite : Pink!
Dia : Alaa...asek pink je. Amek lah kaler yang matang sikit. Bile tuka kaler, mesti tukar karektor. Tak de lah nanti asek nanges je.
Kite : Emmm nak biru lah. Biru pink! Boleh?
Dia : Pink lagik.. Haish.
Kite : Ngeeeeeeee. Apape je. Tak kisah. :')

Aik, mana muncul budak neh? :-P

Pas dating semua, kite pun gerak balik Muar. Actually, sekarang neh tengah study week. Tapi first paper kite 1 July, hari Ahad. So, malas lah lepak rumah sewa. Bukan kite study pun. Heeee. Esok lusa, kite balik lah Melaka. :-P Kite habes exam 15 July, lepas tuh habes study dekat Melaka. Bai bai Melaka. Tak dapat dah selalu jumpa Ifan, ajak dia teman kite makan lepas kelas, teman kite nengok wayang. Huk huk. Sedey nyeee...

Kite : Kite sedey. Bila lah dapat jumpa awak lagik.
Dia : Yunk, kau nak balik Muar je yunk. Bukan Terengganu. Melaka - Muar tuh, sebelah sebelah je.
Kite : Errr.... :-P

:') Miss you.

Sunday, June 24, 2012

.dating tepi pantai !

.
5 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Ini pic kite dengan Ain Raus.

Kiteorang belajar satu negeri, tapi lain lain kampus. Dan ini merupakan semester terakhir kami. :'( Dan ini jugak lah dating berdua kiteorang yang first! Dia seorang blogger dan first time jumpe dia, masa wedding Eyka Meow hari tuh. 

Mekasih Ain sudi kuar jenjalan dengan kite.

Kiteorang lepak tepi pantai sambil makan mekdi. Maklum lah, boipreng kami berdua seafarers. Ifan tuh, tunggu masa je nak belayar. (>__<) Kite benti nanges je, dia belayar lah. (T__T) Ain pulak, BF dia tengah atas kapal sekarang. Masa kite dating dengan Ain aritu, anniversary doang yang ke-5 tahun! :') Congrats Sayang. Stay strong !

Ada masa, kite jumpa lagik yek. Bulan Semilan nanti jangan lupe date kite yer ! Heee. Muah ! 

Dannnn last sekali, nak wish
Happy Seafarers' Day
buat semua seafarers di Malaysia. :) 
Anda semua lelaki yang hebat ! 

Thursday, June 21, 2012

.tumbuh gigi bongsu

.
9 Sweet and Lovely Comments!

Yeay ! Saya dah besar. Ngeee. Ehem!

Salam. 

Hai korang. I'm so busy lately. Nak update belog kesayangan pun tak de masa. Even ngadap PC buat esaimen presentation segala, tak dapat nak update gak. Ni pun curik masa sebab.... Sebab kite dah ngantuk gile dok tulis esaimen neh ! So, exercise jari sat sampai taip entry. :-P

Seminggu neh, badan tak rasa best. Sebab gigi bongsu kite tumbuh ! Dah la tumbuh sesikit. Sakit. :'( Ngadu dekat Encik Bakal Tunang. Ehem! Encik Boipreng sudah. :-P Ok sambung. Kite ngadu dekat dia. Saket. Pastu dia cakap, Hey, Sayang kan dah besar. Dah tumbuh gigi. Mana boleh nanges nanges lagik. Deng. Pesen nak menganjing gelpren sendirik. Ni gigi bongsu lah, memang lah lambat tumbuh ! (T__T)

Ada 2 hari lagi before kite tamat study dekat UiTM Bandaraya Melaka. Then abessssssss ! Yeay ! Ok tipu. Sebenarnya kena mengadap final exam on 1 July-15 July, pastu internship selama 5 bulan pastu baru abes. Wuwuwuwuuu~ Tapi kire abes lah sebab dah tak payah pergi kelas lagik. Pergi kerja pulak. :-)

Korang....... Kite dah pakai tudung. Alhamdulillah. Dah seminggu kite bertudung bila keluar rumah. Ehem! Macam tak percaya. Keh keh keh. Ektuali, tak de lah bermasalah sangat nak bertudung neh. :-P Kite pergi kelas memang bertudung. Sebab rambut kite kan cekelet cekelet sket. :-P Cuma kalau pergi dating ke, makan ke, kedai ke, rasa macam remeh je nak pakai tudung lawa lawa. (-.-") Tapi bila pikir dosa yang bertimbun timbun, tetiba rasa insaf. (T__T)

Beberapa hari lepas, Bakal Mak Mertua cakap, suruh bertudung pastu kalau boleh, buang lah gambar gambar yang freehair dekat FB. Kang nanti umur tak berapa nak panjang, tak sempat nak delete. (T__T) Dekat FB semua dah setel tapi dekat belog, tak berapa nak setel. InsyaAllah, masalah itu akan di selesaikan secepat mungkin! :-)

Tadi balik kelas, call Encik Boipreng, ngengada nak jumpe dia. Padahal kerja bertimbun timbun siap ada test & presentation esok. Dah lah kelas abes pukul 10 malam tadik. (T__T) Memang Ifan tanak layan lah. Dia suruh siapkan kerja semua. Dah bebetul free, baru boleh jumpa. Deng~ Pastu tetibe kite cakap dengan dia...

Kite : Yunk, ghindu aaa nak kuar dating tak pakai tudung dengan awak. (ape ntah ayat kite neh)
Dia : Jangan nak ngade ngade. Pakai je lah tudung tuh.
Kite : Alaaa...orang memaen je la.. Jangan marah.
Dia : Abang tak marah. Abang serius jer neh. Dah nak kawen dah, tanak pakai tudung lagik ek. Haish, degil.
Kite : *sengih* (aik, dah nak kawen ke haku neh? hihi cakap dalam hati) 

Style kan gambar pre-wedding kawan kite neh.
Dia dah nak kawen wiken nanti.  Nanti nak snap cenggini lah.
*out of topic*

Ok bai. Nak sambung buat esaimen. Tata korang. ;-)

Sunday, June 17, 2012

.a date with love

.
9 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Jumaat lepas, birthday Mama kite. Yeay! Hari ni pulak, birthday Abah kite. Selamat Hari Jadi kepada Mama Abah dan Selamat Hari Bapa kepada Abah! :') Dan jugak Salam Maal Hijrah. (@^__^@)

Dan sehari sebelum tuh iaitu hari Khamis, I've got a date with My Sayang~ Ngeee. Tapi bukan berdua. Bertiga. (-.-") Nyibuk je kazen Ifan tuh nak ikut orang dating. :-P Ektuali, kiteorang takde lah date sangat. Pergi makan kat mekdi je pong. Mekasih to kazen-to-be sebab banje! Huhuhu.

Ifan kerja, dia ada dekat Perak -KL start hari Selasa lagik, out station kononnye. Hihi. Tetiba dia cakap, dia akan balik hari Khamis petang. Yeay! Haruslah lompat bintang! Tapi tak boleh lah suka sangat sebab Hari Khamis malam tuh, kite ada test LAW pukul 8.30 malam sampai pukul 10 malam. Dah lah Khamis tuh kite ada lagi 2 presentation dan 2 test. Memang dari pagi sampai ke malam, kat kampus jek. Penat. :'(

Makan pun tak sempat. Bila kite balik rumah sewa lepas test tuh, kite dapat sms dari Ifan. Dia tanya, Balik rumah terus ke? Dah tuuuuu, takkan nak berkampung dekat kampus sampai esok pagi ! !@#$%^&

Pastu kite terus call dia. Pastu dia cakap, dia da ada dekat Melaka. Yeay! Pastu dia cakap, lagik 5 minit dia sampai. Oh mennnnnn. Dah lah dari pagi kat kampus. Even kat kampus ada ekon, dah seharian pakai baju kurung yang sama, mesti lah badan dah tak rasa best. Pastu dia suruh mandi laju laju, tak payah lama lama.

Tapi MESTI lah lama sebab kite basuh rambut sekali. Kasik segarrr sikit. Hihihi. Pastu lepas siap mandi semua, dia dah sampai depan rumah. Deng~ Cepat gila. Pastu kite call dia, tanya pakai baju apa semua. Hensem ke tak, pakai kasut ke sliper. Tanya complete set, semua nak tau. Hihihi. Tapi dia cuma cakap, dia pakai hensem sebab dia memang dah hensem. (-.-")

Pas kite siap semua, kite pun kuar lah rumah, pergi kat kereta dia. Pastu kan, Eiiii..dia pakai baju sama dengan kite lah! Ehem! Nampak sangat kami ada jodoh. :-P 

Tadaaaaaaaa. 
Ni lah Boipreng kite dan rumet tersayang, Zakwan.
(-.-")

Kazen dia ada bisnes photographer untuk pape majlis, tak kire Majlis Tunang atau Kahwin. Dan dia jugak yang kite hire untuk Majlis kawen akak kite dulu. Dannnnn dia jugak dengan baek hatinya akan sponsor photography kawen kite dengan Ifan tak lama lagik. Weeeeeeee~~ Semoga anda murah rezeki lepas neh. Aminn~ :') 

Kalau nak Zakwan jadik photographer korang, boleh contact dia dekat FB dia dekat SINI. Kompem dia akan bagi best price punyeee. 

Ektuali, ada je gambar kite dengan Ifan time neh. Tapi kan kan kan, emmm gambar tuh kite tak pakai tudung. :'( Emm rasanya dah tak perlu kot nak tayang rambut yang cantik neh. :-P Tayang kat suami je nanti. Hihihi.. Bile lagik nak berubah kan. Doakan yang terbaek. Dulu da cuba, tapi gagal. Tapi tak salah cuba lagik kan? Kali neh bukan cobaan. Nak terus kekal sampai bebila. InsyaAllah.

Coz when the time has come
You know that you should just be strong
Forget about the time you've drown
To win is to get through the mount

When the most of time
You failed though you have tried so hard
It isn't time for you to cry
Coz you're about to reach the sky

I know how it feels like
Live in an empty life
No matter when or where you're standing at
You just can't bear all at once

Life teach us much lesson
With all the fears and tears
So never look back move on your step
I bet you'll never regret~

Gerhana Ska Cinta - There'll always be shine.

***Salam takziah pada Ifan sebab baru kehilangan arwah nenek dia semalam. Dari Allah SWT kite datang dan kepada Allah SWT jugak lah kite kembali. *insaf* 


Al-fatihah.... 

(Tetibe rindu sangat dekat arwah nenek dan atuk kite....Al-fatihah untuk mereka, Ramlah binti Abdullah, Anang bin Mohammad, Aini binti Tuah & Mat Dain bin Yahaya.. Semoga roh mereka tenang dekat sana. Tunggu Angah dekat sana nanti yek... :')

.selamat pengantin baru ATUL !

Salam.


Masa awal jun hari tuh, kite pergi wedding kawan kite dengan Mama. Nak pergi dengan Boipreng, dia sibuk mencari rezeki. Hukhuk. So, ajak lah Mama pergi. Sebab sekarang neh pikir, kang kalau tak pergi, kang wedding kite takde orang datang kang. (-.-")

Kalau pengantin je, mesti santek. Rasanya kan, tak pernah lagik jumpe pengantin yang buruk. Hihihi. Ektuali yang kawen neh kawan masa kite Diploma kat UiTM Shah Alam dulu.. Masa pergi, dah lewat. Ramai dah balik. Dapat jumpa dua orang kawan jer. Eyla dan Zati. Tapi tak dapat snap gambar pun. (T__T)

Same cantik sama padan.
Yang ujung kanan pun pun cantik jugak. :-P

Mama kite of cos lah cantik.
:')

Kawan baek masa Diploma dulu.

Tahniah Atul.
Semoga kekal ke syurga.
Aminn~ :')

Who's next? :-P

Wednesday, June 13, 2012

.pengalaman cuti sekolah saye !

.
4 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Kompem bebudak sekolah yang baru naek sekolah kena buat karangan pengalaman masa cuti sekolah kan? Hahaha. Meh kite nak cerite pengalaman cuti sekolah Chacha. Hahaha. 

Hari tu kan, (tak ingat hari ape), Mama, Abah, Chacha datang Melaka sebab ada hal. Time tuh weekdays, kite ada kelas. Abes dalam pukul 4.30 petang. Hal doang dah habes dah time tuh. Kebetulan, Si Chacha neh ajak Mama Abah pergi naek kapal yang ada dekat Bandar Hilir.

Sebab masa Mama dengan Abah setelkan urusan dia, boleh pulak sesat sampai masuk Bandar Hilir lepas tuh mesti lah lalu dekat kapal, lalu dekat menara Taming Sari. Bila Chacha nampak, mesti lah dia nak naek! Kite ajak dia naek kapal yang lalu depan rumah sewa kite (Kampung Morten) tuh, dia tanak plak. Kapal tak bergerak ni jugak yang dia nak naek. (-.-")

Kite habes je kelas, Mama Abah amek kite kat rumah sewa. Pastu terus lah ke kapal besar yang Chacha nak naek tuh. Dah ler jalan jammed, kemaen payah nak parking. Abah dah bising bising dah time tuh. Zzzzzz!

Akhirnya dapat jugak sampai dekat kapal besar neh. Dah macam Abang Ipan dah, sket sket kapal. (>__<)

Time neh Chacha dah tensen sebab kite asek nak amek gambar dia tapi sebenarnya dia dah tak sabar nak masuk dalam kapal tuh. Hahaha.

Pasrah je muka dia amek gambar dengan Mama.
Heheheh.

Malangnya, bila masuk je kat pintu gate depan kapal tuh, kapal tuh dah tutup. Ektuali, kapal besar ni muzium. Dia bukak dari pagi sampai pukul 5 petang je. Time tuh dah pukul 5lebih. Chacha dah pasrah jer. Huhu. Pastu Mama ajak dia naek beca pastu dia tanak. Malu lettew. Pastu dia ajak kite naek Menara Taming Sari, tapi kite tanak! Mesti lah kite takut! Gayat wooo~

Last last, nak pujuk dia balik, Abah belikan dia mainan dekat kedai yang jual cenderahati kat area situ. Senang je nak pujuk Chacha tuh. :-P

Sekian sahaja pengalaman cuti sekolah Chacha. Tak best mana pun. Hahaha. Tak pe, len kali datang lagik, kite naek kapal besar tuh ye Dik. 

Tuesday, June 12, 2012

.yunk, kau baek ke?

.
9 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Semalam kan, kite gayut dengan Ifan. Tehee. Pastu kan, macam biasa lah dok membebel dengan dia. Kite ceta lah pasal kite whatsapp dengan besfreng kite. Sian besfreng kite. Dia mengalami masalah percintaan yang kronik. Konon konon kite neh jadik pendengar setia lah. Konon konon jer lah tapi. :-P

Kite : Yang, sian kawan kite. Tadi kan, kite meset meset dengan dia. Dia cakap, pakwe die cakap kalau nak kawen, kawen lah dulu. Jangan tunggu dia. Dah lah aritu pakwe dia kantoi dengan pompuan laen. Pakwe dia muda sikit dari dia, tapi dah kerja. Padahal kawan kite neh lawa kot. Dah keje semua.
Dia : Lawa eh? Abang kan ade. Hahaha.
Kite : Woi !
Dia : Hahaha. Pastu?
Kite : Pastu kite cakap lah, jangan sedih semua. Pastu dia cakap muka dia dah sembab gile asek nanges je. Dia dah tensen. Pergi mana mana, orang asek tanya, bile nak kawen. Ade ke lagi orang nak kat dia. Pastu kite cakap lah, jangan lah tensen. Dulu ex kite lagik teruk, tinggalkan kite pastu maen blah je. Sep baek tetibe Irfan datang balik pastu kan. Haha. Ade lah, mana boleh bagitau kite bagitau kawan kite ape.
Die : Cakap lah woi.
Kite : Ye laa.. Kite cakap lah, "Alhamdulillah, Irfan datang kat aku. Kau jangan lah sedeh. Satu hari nanti, ade lelaki yang baek untuk kau. Lelaki yang baek untuk perempuan yang baek."
Dia : Yang, kau baek ke? Hahahahaha.
Kite : Kuang ajar kau yunk ! Mana ade kite cakap kite baek ! Kite cakap, kawan kite tuh baek. Kite neh jahat, sebab tuh dapat lelaki yang jahat. Hahahaha.
Dia : Ha'ah ek yunk. Siut ah kau.
Kite : Padan muka. Kutuk orang lagik. Hehe. Pastu kan, kawan kite cakap, dia takut kalau dia kawen umur 30 tahun. Time tuh, semua geng dah kawen. Pastu kite cakap lah, umur tuh cuma angka je.
Dia : Eh, baru tau ek umur tu angka. Hahaha.
Kite : Diam lah kau! Pastu kan, kawan kite cakap lagik "Aku takut tan. Takut sangat. Tibe tibe macam orang tinggal aku kat tengah laut, aku tak de pendayung, mahu pun enjin bot.."
Dia: Eh, Dak Ipan ada. Dak Ipan kan budak kapal. Hahahahah.
Kite : Dah lah yunk. Malas nak ceta kat kau lagik.
Dia : Hahahahaha.

Deng~~
(-.-")

Sunday, June 10, 2012

.batak beri hitam :-P

.
15 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Huwaaaaaaaa minggu minggu yang memenatkan ! Kite ada banyakkkkk report test presentation dan esaimen yang perlu di siapkan. Errr..perlu ke? Teheee. :-P

Sep baek lah minggu neh Boipreng kite out station dekat Lumut. Ada program dengan TLDM. Hue hue. So, tak de lah nak merajuk merajuk sebab tak dapat dating. Huhu. Yes ! Ada alasan nak gaduh. Hahaha. 

Nak tau tak? Tanak tau pun tak pe. Nak bagitau jugak. Kite kan.. kan kan.. Dah ade BB........ Ngaaaa. Tapi BB murah je lah. Tak pe lah. Janji Abah belikan. ;-) Mekasih Abah. Ektuali, henpong lama kite tak de lah rosak pong. Kebal betul Nokia e72 tu. Dah lapan ratus juta kali jatuh pun, tanak rosak gak! Gggrr. Cuma bateri je lah kene tukar baru. So, henpong tuh tinggal kat rumah. Abah cakap nak pakai. :'D

Pening kite gune si beri neh. Adoiyai. Noob gile. Penat dok godek godek. Tapi best rupanya BB neh. Kalau tau, dari dulu lagik kite beli. Hihihihi.

Minggu ni kan, kan kite banyak gile test. Ok. Malam neh baru nak stat study. (-.-") Pastu ade presentation bagai. Maklum lah, dah final year. Haish, tak sabar nak final exam. Paper kite start 1 July & abes 15 July then merdekaaaaaaa ! Yahoooooooo~~~

Wish me luck ! :')

Kalau ghindu, bbm ler ittew :-P

Saturday, June 9, 2012

.awak buat saya tacing

.
12 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Kite tak tau lah kite neh pesen pompuan ashane sebenarnye. Tapi kite rase, kite neh pesen yang suka membebel tanpa henti. Ok tipu. Benti bile penat dan ngantuk. Tapi kadang kadang, bile dah ngantuk pun, mulut still nak cakap jugak. Tapi mata dah pejam. Huehuehue. :-P

Hari ni, Irfan busy sangat. Dia dah start kerja semula lepas percutian yang panjang. Maklum lah, keja dengan bapak sendirik. So, ikut suka ati die je lah. (-.-") Pagi tadi ada program dekat KL pastu ada meeting la, ape lah. Balik rumah dekat pukul 1 pagi.. Balik rumah jer, terus punch card dengan kite.....

Banyak benda kite nak cerite dengan dia hari neh. Setiap hari, ada jer cerita yang kite nak cerite dengan dia. Tak penah habes ceta dongeng kite neh. (-.-") 

Petang tadik pergi beli henpon baru. Semalam, kite merengek rengek dengan dia, kite nak BB, dia cakap nanti dia nak belikan. Tapi kite neh pesen tak sabar sket. :-P Dan petang tadi, Abah dah belikan kite BB. Yeay ! Tapi yang biase biase je.. Selamat Tinggal Nokia e72.. :'(

Kite bukan nak ceta pasal henpon baru kite. Tapi kite nak cerite pasal Irfan. 

Ok. 
Tahan airmata kejap.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sambung.

Kite tau dia penat balik kerja. Kite tau. Tapi kalau sebelum tidur tak dengar suara dia, mesti tak boleh. 2 hari lepas, dia tertidur awal. Dalam pukul 11 kot dia tertidur. Lepas tuh kite siap boleh nanges sampai mata bengkak bengkak sebab dia tertidur. Tapi nasib baek kul 2 pagi, dia tersedar. Masa tuh, berjurai jurai lah airmata kite kuar time cakap dengan dia. Kite neh pesen dah buat dulu baru pikir. Bile pikir balik, amenda la kite neh. Orang tu tidur kot. Yang pergi nanges sampai mate bengkak tu apesal. Kelakar betul Dak Intang neh. (T__T) 

Tapi kan, the best part is, dia tak pernah penat nak dengar kite membebel. Tadi kite cerite pasal henpon, pasal Chacha, pasal nak dating dan nak datang rumah kite esok, pasal nak makan askem baskin robin, pasal nak pergi tengok muvee, pasal makan apa arini, pasal kerja dia tadi, pasal hal kiteorang nak tunang, macam macam pasal yang kite carik pasal. Haha.. Pendek kata, macam macam kiteorang borakkan.

Kadang kadang tu, tengah syok kite bercerita, dia senyap. Kite ingat dia dah tertidur. Bila kite panggil dia....

Kite : Sayang tidur ke?
Dia : Eh, tak lah. Abang tengah dengar Sayang cakap. Sayang cakap lah...
Kite : Alaa..kite nak dengar Sayang cakap jugak..
Dia : Sayang cakap la.. Abang suka dengar Sayang cakap..

Kadang kadang tu kan, kite sampai dah tak de modal nak cakap. Tapi kite rasa berat sangat nak letak tepon. Padahal hari hari dah cakap dekat tepon. Amenda pesen ntah kite neh. Ade sekali tuh, kite dah ngantuk sangat sampai ulang cerite yang sama pastu Irfan tegur. Dia cakap.. Yunk, sayang dah ngantuk dah ni. Tidur lah. Dia dah takde modal nak cakap, tetap nak cakap jugak. HAHA. Time tuh, malu seh kite rasa. Ngahahahaha. :'D

Kite : Yunk, kite boring lah dengan awak.
Dia : Lah, kenapa tak cakap awal awal Sayang dah boring dengan Abang?
Kite : Kenapa kena cakap awal awal?
Dia : Awal sikit Abang tau. Hm.
Kite : Kite mana penah boring dengan Sayang. Cuma kite boring lah sebab tak pernah boring dengan Sayang. Hehehe. :')
Dia : Abang pun sama. :')

Alhamdulillah.. Dah setahun lebih kiteorang berkasih sayang bergaduh kebabom, tapi kiteorang still bersama. Satu je yang dia selalu ingatkan dekat kite. Jangan sesekali putus. Sebab kalau sekali mintak putus, selama lamanya putus. Yang putus sambung tu semua cinta bebudak. Dia tak suka camtu. Sebab nanti kalau dah biasa sangat putus sambung, ashane pas kawen nanti? Takkan nak putus sambung jugak. Ye tak?

Lepas letak tepon tadi, kite send sms dekat dia cakap gudnyte, macam selalu. Dan selalu nya, dia akan reply pendek pendek je. "Nanyte sayang. Tido lena. Muah. :-*" Sampai dah boleh hafal sms dia setiap malam. Jarang dia hantar sms yang pepanjang.. Sebab henpon dia jenis touch screen dan dia sangat tak suka main sms... Tapi malam ni, lain....... Hmm.. (T__T)

Tetibe air mata mengalir bile baca sms neh.. :')

I love you more..
I miss you more..
I need you even more.. 
Mekasih sebab redha dapat gelpren 
yang kuat bercerite dan kuat membebel macam kite.
(-.-")

Friday, June 8, 2012

.asalkan boleh nyawa

.
8 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Kite ade soang kakak yang sangat obses dengan hidung kite. HAHAHA. Ok tipu. Akak kite neh baru ade soang anak. So, dia neh dok risau je pasal hidung anak dia. Sket sket cakap nak hidung macam hidung kite. Ehem. Hidung ai neh mancung lah sikit dari adek badek laen. Kuang kuang kuang. :'D

Gila semangat dia pergi carik gambar kiteorang masa zaman kecit kecit. (>__<) Semata mata nak compare hidung kite dengan hidung anak dia. Orang macam ni pun ade ke? !@#$%^&*

Semangat akak kite carik gambar kiteorang time kecit kecit. Yang gemok tuh kite ler, siapa lagik. (-.-") Sebelah tu akak kite. Gila pork gemok kite neh. Ni takde guna teknik penyamaran ek. Memang gemok time kecit kecit dulu. (T__T) Nasib baek bile dah besar neh cantik menawan lemak berkerim dan di sukai ramai. Ewah. :-P

Zaman mude mude.
Alaaaahai kiutnye saye.
Ngeh ngeh.

Automatik jadik cun bile dah besar. 
Ahaks. :-P

Along : Ngah, aku nak idung Faqehah macam ko.
Kite : Gile eh ko neh.
Along : Nengok idung ko same dengan Faqehah masa kecit kecit. Mesti dah besar nanti sama.
Kite : Ouh..nak idung aku je? Muke gelap macam aku tanak ikut pulak. Hahaha.
Along : Aku nak idung jer. Hahaha.

Siut jer. 
(-.-")

Pastu tetiba Abang ipar kite cakap...

Aloh.. Tak kiro lah hidung macamano pun.
Janji boleh nyawa.

Amekkaw.
Padan muka.
HAHAHA.

Wednesday, June 6, 2012

.ehem, nak kurus dan cantik seperti saya tak?

.
19 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Kah kah. Kurus itu mungkin. Tapi cantik?? Mesti korang pikir lapan juta kali kan? (T___T) Haha. Ok, kite nak share satu produk best neh. Ehem. Nak tau tak? :-P

Kan kalau pakai baju, kadang kadang nampak lemak terlebey ke ape kan. Kite neh, nampak je kurus, tapi MASIH ADA lemak tersembunyi. Cuma kite kan hebat, mesti lah kite guna teknik penyamaran. Hue hue hue.

Produk pertama adalah Bodysuit Shapewear. Dari nama je mesti korang dah tau, dia neh ape sebenarnya kan? Ok, jom nengok gambar.

Ni bahagian belakang. Lubang kat belakang tuh, jangan tanya kenapa. Lepuk jugak kang. Paham paham sendirik sudah ler. :-P

Ni pulak bahagian depan. ;-)

Harga? Mesti lah murah. Takkan lah kite nak suggest produk yang memahal dekat korang. Kite pong bukannya banyak duet nak beli kalau memahal. :-P Yang ni harga dia cuma RM79. Dia ada pelbagai saiz. L, XL dengan XXL. Info lanjut boleh nengok dekat SINI.

Produk kedua pulak, Tummy Control. Kalau produk sebelum neh, dia akan shape-kan satu badan, yang ni untuk pinggang dan perut jer. Mana mana yang ada lebihan lemak dekat perut tuh, insyaAllah boleh rata. :-P Jom nengok gambar produk.

Macam tadi, jangan tanya lubang kat belakang tu untuk apa. Tu menyenangkan korang nak bery. Tak de lah kelam kabut nak bukak bengkung neh. :-P

Ni bahagian depan.

Yang produk neh, harga dia RM 55 jer. Murah kan? Boleh klik SINI untuk maklumat lanjut tentang produk neh. Ada dua size, XL dan XXL. 

Dannnnn produk terakhir, jeng jeng jeng~~~ Bottom Enhancers. Produk neh best untuk budak pompuan yang kurus dan berbonbon leper. Hue hue hue. Jom nengok contoh gambar. 

Benda neh sebenarnya macam spentot. Dia ada span dekat belakang. So, nampak lah mantap sket. Tak de lah nampak leper je bonbon korang tuh. :-P

Produk neh ada dua jenis. 
  1. Low-rise Seamless Padded Panties (1.5cm built-in foam padding) 
  2. Low-rise Extra Booster Padded Panties (2.5cm built-in foam pading)
Yang produk pertama tuh, 1.5cm je span dia. Yang kedua tuh 2.5cm. Kite amek yang 1.5 cm. :-P

Ehem !

Produk neh harga dia RM55 jek. Untuk maklumat lanjut tentang produk neh, boleh klik SINI. :-) 

Ce nengok gambar artis artis neh. 
Jangan terpedaya sangat, doang neh pun guna teknik penyamaran jer. 
:-P

Kalau nak nengok produk laen, boleh pergi nengok dekat website dia. Klik SINI. Eh lupa nak cakap. Ada Fanpage FB jugak. Boleh lah korang LIKE. Klik SINI. Ada banyak lagik produk untuk kecantikan pompuan yang korang boleh nengok dan beli. 

Selamat membeli belah. 
(^_______^)

Tuesday, June 5, 2012

.abang tak pernah rasa macamni :')

.
15 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Suka sangat hari ni. :') Petang tadi, Ifan sms kite. Dia cakap, apa yang kite pos dekat dia, dah sampai ! Yeay~~ Sukanyeeee.. Kan kite ada cerita dekat entry lepas. Klik SINI.
Dia : Sayang :* Bangun bangun je, abang tengok ada bungkusan posmen. Ape tuh? Abang tak bukak lagi. Dari siapa ntah.
Kite : Dari kite lah. Bukak lah. :-)
Dia : Apa tue yunk? :-) Macam neves je.
Kite : Kite pun neves. :-P
Dia : Jap. Abang bukak.

(^______~)v

Dia siap MMS kite. Kite tak mintak pun dia MMS. Eksaited sangat dia. Dia cakap, dia tak penah rasa camni selama neh. Hepi sangat bile kite nengok dia hepi. :')

Happy Birthday Sayang.
ILYSM. 


Kite order dekat akak ni :)

Monday, June 4, 2012

.sayang, kau dah patut kawen dah ! :p

.
22 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Weeeeeee.. Rindunye dekat belog. Mahap lah ye. Kite busy sangat wiken neh. Busy dating~ :-P Ahad lepas, kite pergi JB ! Yeay~ Pastu kan, sebenarnye nak celebrate besday Ifan sekali. Besday Ifan 5 June iaitu hari Selasa esok. Tapi since Ifan ajak pergi JB, so pegy lah sana ! Kire nak celebrate awal lah. Hihihi. (^_~)v

Kite neh jenis eksaited sikit kalau bab bab celebrate besday boipreng. Mesti dah plan nak kasik hadiah apa, nak kasik kek ashane. Memula kan, kite rasa nak beli je. So, carik lah online kedai kek dekat area rumah Ifan kat JB tuh tapi kemaen payah ! Kite kena carik yang dekat dekat dengan Masai atau Pasir Gudang sebab senang nanti nak mintak tolong kazen Ifan amekkan. Tapi kan, bila dah dapat, tetibe orang tu cancel last minit. (T____________T)

Kite dah pening kepala. Kite tak suka beli kek yang dah siap sebab nanti tak special. Hikhik. So, tetiba timbul idea nak buat cake sendirik ! Ifan memang suka makan kek cekelet moist yang kite buat. Kadang tuh, kalau kite buat kan, kite siap pos ! Punye lah semangat ~~~~~~ Ngeeee.. :-P Boleh baca entry kite pos kek tu dekat SINI.

Kite buat cupcake coklat
Memula buat dalam 7 bijik je.

Guna 5, 2 lagik kite ngap !
(^__________^)

First time tau buat conteng conteng atas cupcakes.
Dah lah buruk.
(-.-")

Tapi tak pe.
I bake with love. :')

Tapi macam sikit pulak 5 bijik.
(-.-")

Then kite tambah lagik 4 bijik. Sep baek adunan kek tadik ade lagik. Cepat cepat bakar. Masa tuh dah pukul 12 lebey. Punya lah ngantuk ! Buat soang soang pulak tuh. Mama cakap nak tolong, tapi Mama dah tidur dulu. Huwaaaaaaaa... (T___T)

(^___^)

Lepas siap.. kite mms dia.

TAPI...

Dia tak de respond langsung
SEDIHNYEEEEEEEEE !!!!!

Irfan bukan jenis lelaki yang teruja bila kite kasik apape.
(T____________T)

Kite siap majuk segala.
Tapi dia cakap, nanti kalau jumpa depan depan, baru dia teruja.

ELEH !
ORANG DAH MAJUK, BARU NAK TERUJA !
SUDAH LAH !!!

Kite mms dia sebab kite takut nanti esok, kek tuh dah tak rupe kek bila perjalanan ke JB ! Muar-JB macam macam boleh jadik. Kang kek tu tegolek, ada gak bukti kek tuh sebenarnya cantik pada asalnya. (cantik ke? (-.-")

Bila sampai JB...
Tadaaaaaa....
(^___~)

Happy Birthday In Advance Sayang !
Sweet 28th !

Masa tu muka dia dah malu malu sebab kasik kek dengan hadiah depan kazen dia. Dia cakap, Segan lah Abang. Dah besar besar dapat hadiah. Hoi ! Kalau segan, pulang balik ! Penat kite dengan Mama pilih tau ! Ggggrrrr !

:')

Ni sebenarnya kad besday.
Antara ayat ayat dekat dalam..

"Yunk, kau dah patut kawen dah !"

Ok tipu. 
Hihi.

Mesti lah rahsia.
Ane leh bitau. :-P

Present for HIM.
Biarlah rahsia ;')
.
.
.
.
.
.
Baru kejap ni, dia call kite...

Dia : Sayang ! Tadi Abang mimpi best.
Kite : Mimpi apa? Sayang mimpi kite eh?
Dia : Abang mimpi Abang mancing. Dapat ikan banyak gile. Hahahaha.
Kite : Best ke mimpi tuh? (-.-")
Dia : Best la. Pastu tetiba Abang rindu Sayang. Abang call lah Sayang.
Kite : Waaa bestnya mimpi awak. (-.-")

Skang neh Ifan dekat JB, cuti cuti Malaysia.. (-.-") Ntah bila nak balik Melaka. Woi ! Tau lah keja dengan bapak sendirik. Sukati je nak cuti lelame. Zzzzzzzzz !

Kite : Bila balik Melaka?
Dia : Esok tak sempat lah yunk. (dia dah janji, nak balik esok! [selasa])
Kite : Hmm kite dah agak dah mesti Sayang tak sampai esok. So, kite dah pos dah barang. Esok tunggu posmen datang.
Dia : Sayang suruh posmen pos apa? Pakai pos apa?
Kite : Pakai pos laju. Kite suruh posmen tuh pos tepung, telur. Nanti Sayang dapat, Sayang baling kat diri sendirik ek.
Dia : Jangan! Jangan suruh posmen tu pos. Kang teruk posmen tu Abang kejakan.

Ngok ngek betul !
(-.-")

Sebenarnya kite pos ni !

Kite tempah dekat kawan kakak kite.
Apam polka dot.

Comey kan?
:')

Ifan tatau lagik kite pos apa sebab kite tak bagitau. Lagipun dia jarang baca belog kite. Harap dia suka pape yang kite kasik. 

5 June 1984 - 5 June 2012.
Happy Birthday Sayang.
Sweet 28.

Ni kali kedua kite celebrate besday awak.
Kali pertama baca sini.

Kite ucapkan....
Semoga panjang umur...
Di kurniakan kesihatan yang baek...
Di murahkan rezeki...
Dan tetttt.......!
(ucapan pasal jodoh simpan dalam hati. hihi)

Selamat Hari Jadi lagik sekali...
Love you so muchieeee much ! 
*wink !*

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13