Saturday, March 31, 2012

.pesen caption gambar dekat pesbuk

.
8 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Hihihi. Cuba teka kite nak ceta pasal ape. Kikikiki. :-P Tak yah teka lah. Meh kite nak kasi tau. Err korang perasan tak, bebudak zaman sekarang neh kan kan, (kite budak zaman-tak-sekarang-sangat hihi) kalau upload gambar dekat pesbuk, mesti pesen caption dia semacam.

Ok, mari kite kasik contoh ek.

Kite tak cantik macam awak.
Kite sedar. Kalau suka LIKE lah. Kalau tak suka takpe.

(=______________=")

Pesen caption macam ni sebenarnye nak mintak orang puji.

Tu dekat caption.
Dekat komen pulak macam neh...

Budak A : Eh, awak ni cantik lah.
Tuan Punya FB : EH tak lah. Awak lagi cantik.
Budak A : Tak lah. Awak lagi cantik tau.
Tuan Punya FB : Tak lah. Awak lah.

Hah, bergaduh lah korang kat situ.
Semua konon tanak ngaku cantik.

PADAHAL MEMANG MINTAK PUJI KAN!

Eleh ! 
:-P

Ye, kite tau kite tak cantik macam korang semua. 
Tapi kite bersyukur.
Tak suka boleh blah. Kalau suka, boleh like.
I love you all.

(>__________________<)

Betul tak apa kite cakap neh? 
:-P

Kalau kite, kite punya pesen caption macam neh.

Ngeeeeeeeeee.... (^_~)v
Sweet macam lollipop kan kan kan? :-p


Sebab memang nak mintak puji pong !
Kah kah kah.

Kbai ! :-P

Friday, March 30, 2012

.tadi masa abang bukak mms.....

.
14 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Yuhuuuuuuuuu~~ Korang buat ape tuh? Hari Jumaat yang suram. Hukhuk. Suram sebab enggak tahu nak buat apa. Rasa macam nak pergi jalan jalan jer sebab kite takde kelas hari ni ! Dan tak balik rumah jugak minggu neh dan tak pergi JB jugak sebab Encik Boipreng sibuk mencari rezeki... ;-)

Ok nak cerita neh. Kite kan, jarang sangat pakai baju kurung kalau pergi kelas. Kite punye uniform pergi kelas senang je. Tshirt, Cardigan, Jeans pastu tudung ;) Kite cuma akan pakai baju kurung setiap hari Isnin jer. Sebab WAJIB pakai. Peraturan UiTM. Huhu.

Tapi semalam, kite pakai sebab kononnya nak amek gambar kelas, tapi tak jadik sebab kena queue lama woo. Lagipun time tuh kiteorang ada kuiz. So, sesi amek gambar di batalkan. Wuuu~~ Penat jer kite pakai baju kurung santek santek. (T__T) Ok fine. Tak santek pun sebenarnye... Hihihi.

Carik mana Intan.
:-P

Obviously tau kan kan.
(-.-")

Kite MMS pic neh dekat Irfan.

Tapi dia tak reply pun.
:'(

Tapi malam tadi, time punch card.. Tetibe dia cakap dengan kite.... 

"Abang dah dapat dah MMS yang Sayang bagi. Tadi masa Abang bukak MMS, Eh cantiknya Sayang Abang ni.. Abang rasa macam nak main dam je nengok gambar Sayang... "

DEMMIT !
Tanak pakai baju ni lagik !

Thursday, March 29, 2012

.tarikh tarikh penting

.
5 Sweet and Lovely Comments!

6 ogos - 21 disember 2o12
internship :)

31 ogos 2o12
ehem ! <3

Wednesday, March 28, 2012

.sayang masak apa hari ni ?

.
3 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Ghindu pulak nak hapdet belog macam dulu dulu. Sehari jer, kompem kompem limablas entry. Ok tipu. :-P Tapi sekarang, sehari satu entry pun payah. (-.-")

Seperti yang semua sedia maklum, kite neh bukannya terer sangat masak. Err memang tak terer langsung pun sebenarnye. Keh keh keh. Tapi kan, setiap hari Selasa, kite akan masak dekat rumah sewa neh ! Heeeeee. Sebab apa? Sebab kite duduk soang dekat rumah sewa neh. (-.-") Kawan kawan kite semua ada kelas. Kelas kite pulak pukul 4.30 petang...

Minggu first aritu kite masak tomyam campur. Minggu kedua masuk lauk paprik dan semalam kite masak ayam masak blackpepper & sayur kobis goreng... Semua menu simple. Tolong lah jangan suruh kite masak pelik pelik. (T__T)

Semalam, Encik Boipreng kite sangat busy. Dia kalau kerja, mana nak nengok henpon. Kasik lah lapan juta meset ker, dua puluh nam ribu miskol ker, memang dia tak nengok. Wuu.. So, lepas dia abes kerja, dia call kite.. Tapi masa tuh, kite pulak dalam kelas ! Tatau lah apesal kelas kite skang banyak petang petang. Ada yang siap langgar waktu maghrib tapi sep baek dia kasik awal. Pukul 8 dah dismiss. So, sempat lah maghrib dekat rumah. Heee.

Masa dalam kelas tuh, dia call kite.. Tapi dah kite dalam kelas, nak gayut celah mana? So, balik rumah jer, terus call dia. :-)

Kite : Sayang ! Assalamualaikum.
Dia : Ye ! Wa'salam.. :-) (kite tau dia tengah tersenyum jawap call kite. kehkeh)
Kite : Sorry tadi kite dalam kelas.. bla bla bla..
Dia : Tak pe.. Sayang sihat hari ni..? bla bla bla..
Kite : Kite ok je. Ashane kerja? Seronok?
Dia : Best. (kasik ceramah pasal kerja dia =.=')
Kite : Bagus lah.. ;-)
Dia : Sayang masak apa hari ni?
Kite : Kite masak biasa biasa jer. Ayam masak blackpepper & sayur kobis goreng.
Dia : Sedapnya sayur kobis.
Kite : Tu jer yang mampu. Murah. Hihi. Kawan kite makan banyak !
Dia : Eleh, nak cakap Sayang masak sedap lah tuh.
Kite : Tak lah ! Tapi doang tambah banyak kali.
Dia : Siapa?
Kite : *****
Dia : Ouh.. budak tuh memang lah. Abang masak pakai kaki pun dia makan banyak !
Kite : Tak baek lah woi ! Tau lah kite masak tak sedap... Hm..Tak pe lah..

Dia neh kan, kalau tak carik pasal dengan usik kite, mesti tak sah ! !@#$%^ Sakit seh hati kite. Tapi dia cakap lepas tuh, Abang saje jer lah. Nanti dah kawen hari hari Abang kena makan jugak apa yang Sayang masak... Ceh, konon nak cakap elok elok. Bajet kite tertawan lah.. Haha. Memang tak lah ! Gggrr. 

Kalau banyak sangat komplen, 
masak sendirik lah woi !

Kutuk orang, pandai, 
macam lah die pandai masak sangat.
Eleh !

:-P

Pakwe korang support ke kutuk kalau korang masak?
Untung laaaaaaaaa kalau doang support ;)

Sunday, March 25, 2012

.mama rasa mama tertukar anak lah (-.-")

.
6 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Wiken lepas kite pergi JB ~~~ Kite ikut kazen Encik Boipreng kite pergi mandi mandi dekat Pantai Tanjung Balau. (^_~)v Agak teruja sebab family kite bukan jenis suka beriadah macam neh. So, bila ada peluang camni, mesti lah kite nak join. ^^ 

Gerak ke sana pagi jugak lah. Mandi mandi sampai ke petang. Gila tak burn kulit kite. (T__T) Kite ingat kite dah maksimum dah gelap, rupanya boleh gelap lagik. Hukhukhuk.

Ni gambar dalam kereta. Masa neh masih cerah lagik. Cerah lah sikit kalau nak banding dengan selepas mandi laut. Keh keh keh. Time neh kiteorang jadik bos. Kazen Irfan, Angah yang drive. :-P Memule jer muke gembira, lepas tuh gaduh kejap sebab Irfan pergi tindih rambut kite. Sakit la woi !

Kite : Sayang ! Sakit lah rambut kite awak tindih. (Marah tak pasal pasal. Kikikiki :-P)
Dia : Mana ada Abang tindih. Duduk lah sana sikit. Abang duduk elok jer baca surat khabar neh.
Kite : (Terus tarik muka lepas tuh duduk dekat dengan tingkap. Belagak betul dia tuh ! )

Sampai sampai terus posing.
Rasa nak cekik je mamat tengah tuh !

Sumpah lepas tuh tanak tegur Irfan langsung. Merajuk lah konon. Tapi mesti lah dia TAK PUJUK. (-.-") Pastu kite mesti lah buat bodoh jer dengan dia. Malas nak cakap. Memang macam spoil the day betul lah. Zzzzzzzz.

 
Nampak tak kiteorang duduk jauh jauh.
Irfan hujung sebelah sini, kite sebelah sana.

 
Borak borak dengan kazen-to-be.

Tapi gaduh kejap je. Keh keh keh. Baik semula lepas camera kite (ektuali camera adik kite) yang kononnya waterproof masuk air masa kite mandi laut ! Demmit. Mandi tak sampai 1 meter pun. Camera tuh konon waterproof sampai 3 meter. Nampak sangat tipu. Rasa nya dia tak tulis waterproof kecuali untuk air masin. (=__________=")

Lepas kite dah cuak sebab camera kite masuk air, kite panggil anak sedara Irfan, suruh kasik camera tuh dekat Irfan yang duduk tepi pantai. Dia cakap dia tanak mandi sebab tanak basahkan baju. (-.-") Boleh pulak macam tuh ekkk. Zzzzz.

Pastu bila dah penat mandi, pergi lah ke tepi pantai. Dengan muka tak malunya kite cakap dekat Irfan, "Sayang, camera kite dah betul ke tak...?" Pastu dia cakap, "Tu lah, siapa suruh tak tegur Abang. Kenapa tak kasik dulu camera neh kat Abang sebelum pergi mandi tadik.." Isk.. Isk.. Burn duet kite nak mengganti camera adik kite tuh. (T_______T)

Dah tengahari sikit tuh, ajak Irfan pergi mandi laut. Ok fine. Bukan ajak tapi paksa. Hihihi. Seafarers macam dia tuh kompem kompem lah pandai berenang. Seronok sangat sangat. First time mandi mandi dekat laut dengan pakweeeee.. Ngeeeeeeeeee. 

Dan ini hasilnya setelah mandi laut.
Kulit berbelang belang.
Mengelupas.

Demmit !

Bila pakai baju lengan pendek sikit, kompem nampak tangan neh berbelang. (T__T) Tapi tak serik pun. Lepas neh nak pergi lagik. Keh keh keh. Tadi mama cakap dengan kite...

"Mama rasa mama tertukar anak India 
sebelah katil lah masa lahirkan Angah.."

Zzzzzzzzzzzz.
(-.-")

 
Antara sepupu sepupu yang join.

Ni gambar edit. 
Kalau tak edit, gelap gile hoi ! 

Till we meet again~
(^______^)

Saturday, March 24, 2012

.kenapa mesti curang bila jauh ?

.
19 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Curang? Wuuuu satu perkataan yang sangat menakutkan ! Kite paling takut kalau pasangan kite curang. Mintak simpang ! (T___T) 

Ok. Nak cerita satu kisah benar. Hmm rabu lepas, kite keluar dengan dua orang adik kite. Fayad & Min. Memang selalu kuar dengan doang berdua. Pergi makan makan. Lepak lepak. Min neh student UiTM KBM jugak, same dengan kite dan kite kenal dia melalui belog. Dan Fayad pulak kawan kepada boipreng kite. Dia pun seafarers jugak. 

Sebelum keluar dengan doang, kite memang akan bagitau Irfan dulu. Mana mana kite nak pergi, mesti kite bagitau dia. So, tak de lah dia risau ke ape kan kan. Memula kiteorang pergi makan makan dekat tepi Sungai Melaka. Kite memang kebulur tahap gila pork. Apesal tah selera makan sekarang dah macam buaya dah. Huhu. Time makan tuh, kite tanya lah Fayad, Pantai Portugis kat ane sebab Fayad orang Melaka. So, dia mesti tau tempat tempat kat Melaka neh.

Kite tanya dia sebab soang housemate kite suka sangat pergi Pantai Portugis tuh. Alaaa situ memang port untuk dating. Tapi kite dengan Irfan tak pernah sampai pulak pantai tuh. Bila kite tanya Irfan, pantai tuh kat ane, dia sakap dekat Portugis lah. (=______=") Demmit.

Lepas setel makan, Fayad pun bawak kiteorang pergi Pantai tuh. Parking masuk singgit jer. (ada kene mengene ke? :-P) Lepas parking kereta, terus nak jalan tepi pantai. Tiba tiba......

Tiba tiba kite ternampak BF kepada BFF kite tengah dating dengan pompuan laen. Boleh pulak kite macam menggigil time tuh. (-.-") Terkejut terkujat, semua ada. Tapi kite beranikan diri tegur dia...

Intan : Hai awak.. (nama di rahsiakan)
BF BFF : Hai Intan....

Masa tuh nampak muka dia macam cuak. Pompuan seksi pakai short/short skirt sebelah dia pun macam pelik kot nengok kite. Tapi kite sempat cakap hai jer, sebab dah tatau nak cakap ape. Then terus jalan ke jeti dengan Fayad & Min..

Masa dekat jeti tuh, kite try call kawan kite 3-4 kali jugak. Konon nak repot. (kepoh betul hahaha) tapi kawan kite tak angkat pulak. Maybe tak de rezeki dia nak tau pakwe dia curang. Huhu. Pastu kite call Irfan pulak, ceta kat dia. Pastu Irfan macam bising dekat kite. Dia cakap, tak payah masuk campur hal orang. 

Kite : Kenapa cakap camtu? Kalau awak pulak kantoi, ashane?
Dia : Jangan samakan Abang dengan orang laen. Bla bla bla.. (membebel)
Kite : Jangan sampai kite dapat tau awak kuar dengan pompuan laen. Kalau tak, siap awak ! (ugutan haha)

Lepas abes gayut, kite bukak pesbuk guna henpon. Kite kan 24 7 kene check pesbuk. Kalau tak, tak lengkap hidup. Huhu. Tetibe dapat meset dekat inbox....

" Intan..plss..let me tell her by myself :( "

Then kite cuma reply, " Ok :-) " jer.. Balik rumah, kite cerita dekat housemate kite. Semua cakap kesian dekat BFF kite sebab BFF kite tuh lebey kurang macam kite jugak. Sayang gile dekat BF dia. BFF kite neh sekarang tengah praktikal dekat hometown dia. So, memang sangat jarang lah dapat jumpa BF dia..

Then esoknya, kite tweet dengan dia macam selalu. Tapi kite tanye dia, "Kau dengan BF kau oke tak? Dia ada cakap apape?" Then dia reply, dia cakap.. " alamakkk..pasal ape ni wehh?? wat ak berdebar je..nape? dia ade pmpuan laen ek? " Then tak lama tuh, dia terus call kite. Dan kite pulak tak sanggup nak tipu dia..........

Intan & Min
Tenks to Fayad sebab jadi photographer
(^_______^)

Kite banyak kali mintak maaf. Kite bukan tanak rahsiakan tapi kalau kite tak cakap dengan kawan kite, kompem ke pakwe dia tuh akan bagitau dia? Buat apa kite nak caya cakap pakwe kawan kite tuh? Lepas kite bagitau, kawan kite bagitau kite yang dia sayang kite.. Dia cakap thanks sebab bagitau. Next time kalau jadik lagik hal neh, jangan takut takut untuk bagitau. Dan kite pun fikir, baik kawan kite neh sedih atau nanges nanges sekarang dari akan menyesal pada masa akan datang.

Tapi BFF kite neh bagus. Dia sanggup bagi peluang lagik dekat BF dia. Kite faham perasaan dia. Dah lah jauh dengan pakwe lepas tuh pakwe kuar dengan pompuan laen. (-.-") BFF kite cakap, pakwe dia tipu dia. Masa kite jumpa pakwe dia kat pantai tuh, pakwe dia bagitau dia yang dia tengah tengok muvee dengan kawan lelaki. So, kawan kite neh caya je lah cakap pakwe dia tuh...

Camni lah lelaki. Kalau tak caya, nanti kena marah. Kalau terlalu percaya, nanti kena pijak kepala. Tak boleh ke belajar untuk setia. Hmm.. Ni baru kapel, lum tunang. Lum kawen lagik. Haish... :'( 

Semoga kawan kite tuh tabah. Dan tak nanges nanges. Kite dah pernah rasa apa yang kite rasa.. Sebab tuh kite tak suka sangat long distance relationship neh. Bukan tak nak percaya. Trust is a must in relationship tapi kalau salah satu pihak buat hal, susah kan nak beri kepercayaan tuh semula......

Sometimes one person is loved too much, and the other is loved too little.
So here's a piece of advice:
Let go when you're hurting too much, give up when love isn't enough, and move on when things aren't like before.
Credit : HERE.

So, tak payah lah nak curang ke apa. 
Dunia neh kecik jer. ;-)

Korang ada pengalaman pasangan korang curang ?
Atau sama kes macam kite ?
Ter-kantoi-kan BF kawan ? 
(-.-")

Wednesday, March 21, 2012

.cinta tu apa?

.
4 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Bercinta tu apa? Siapa boleh jawappppppp? Ok fine. Kite tak tau nak jawap. Semalam kan kan, Encik Boipreng boleh pulak tanya kite soalan macamni. Kite tatau la apa ayat ayat die memula. Dan kite pun tak ingat sangat apa yang kite jawap. Yang tau, dok bercinta je kejenya. Muahahaha. Tapi yang penting, dia cakap camni....

Dia : Cintu tu macam megi. Kalau kite makan megi tapi tak letak perencah, mesti lah tak sedap. Kena letak daging, udang, ayam, baru sedap. Letak tayar basikal ker. Haha. *gelak*
Kite
: Main main lah awak ni !
Dia : Betul la. Abang saja bagi perumpamaan macam tuh. Kang kalau kasik ayat bunga bunga kang, Sayang cakap Abang jiwang.
Kite : Eiiiii...jiwang... Heheee.

Tapi bila fikir fikir balik, 
betul jugak apa yang dia cakap tuh kan?
;-)

My Drugssss 

.review segmen - si cantik pengantin baru!

Salam.

Weeeeee.....hari ni kite nak review pasal cik puan pengantin baru.. eh baru lagik ke? Hihi. Kire baru lah sebab baru kawen ujung tahun lepas.. :-P Tapi dia langkah bendul. *sob sob sob*

 To be honest, she is one of my faveret adik. Ehem. Macam banyak adik jer. :-P Selalu kongsi ceta suka duka gosip segala. Hihi. Eh, ni segmen review belog ke segmen review tuan punya belog ek? (>___<) Kire termasuk sekali lah kan kan? :-P

Nak review pasal belog die.. Emmmmm...belog dia cantik ! :-P Mesti lah cantik, sebab kite yang edit kan. Muahahahaha. 

Ok, mari kite bercakap tentang gaya penulisan entry beliau. Hana ni kalau tulis entry, ok sumpah macam budak Tingkatan 1 nak jawap paper BM Penulisan. Sumpah panjang oke ! Lagik panjang dari belog kite punye entry. Kah kah kah.

Ok jom visit belog HANALOVENEST. Nanti ada lagik 3 review pasal belog Hana. Stay Tune ! (^_~)v




Click SINI

SINI

SINI



SINI pun boleh. :-P

Tuesday, March 20, 2012

.i do adore

.
5 Sweet and Lovely Comments!

 ❤ 

One, two, three, four...
Everything you do it sends me
Higher than the moon with every
Twinkle in your eye
You strike a match that lights my heart on fire
When you're near, I hide my blushing face
And trip on my shoelaces
Grace just isn't my forté
But it brings me to my knees when you say
Hello, how are you, my darling today?
I fall into a pile on the floor
Puppy love is hard to ignore
When every little thing you do, I do adore
We're as different as can be
I've noticed you're remarkably relaxed
And I'm overly uptight
We balance out each other nicely
You wear sandals in the snow
In mid-July I still feel cold
We're opposites in every way
But I can't resist it when say
Hello, how are you, my darling today?
I fall into a pile on the floor
Puppy love is hard to ignore
When every little thing you do, I do adore
Finding words, I mutter
Tongue-tied, twisted
Foot in mouth, I start to stutter
Ha, ha, Heaven help me
Hello, how are you, my darling today?
I fall into a pile on the floor
Puppy love is hard to ignore
When every little thing you do, I do adore

I do Adore by Mindy Gledhill

Tuesday, March 13, 2012

.tiada perasaan

.
13 Sweet and Lovely Comments!


Macam gemuk pulak kite.
Gemuk tanda bahagia. :-P

Terlebey gembire.
=.=

Kite tak tau kenapa kite sayang dia.

Mungkin sebab....

Mungkin sebab dia pun sayang kite.
Kikikikikiki. :-P

Salam.

Hai korang ! Wiken lepas kan kan, kite kan kan, dating ! Ngeeeeeee. Ni first date bile kite dah start naek semester baru which is my final semester. Lepas neh internship then kerja then kawen ! Ngeee. :-P

My Jack Sparrow :-P

Laen kan muke dia?
Maybe sebab ada misai & janggut kot..

Bila dah lama tak jumpe, (lame ke? :-P) mesti asek nak gegaduh jer. Zzzzzzz. Rasanya kiteorang memang tak leh jejauh lah. Keh keh keh. Hari hari nak gaduh, kalau dia pujuk, tak pe la. Ni pujuk diri sendirik. Hampeh betei. (-.-")

Hari ni gaduh gaduh, esok dah elok. Hari ni ngamuk ngamuk, esok kompem dah elok. Kadang kadang tak sampai 5 minit, dah elok... ;-) He ! He ! Thats me. ^^ Sekarang neh dah tak de perasaan nengok laki laen dah walaupun laki tuh sehensem Aaron Aziz. :-P

Doakan semoga hubungan kami berkekalan.
Aminnn. ;-)

Sorry skang neh jarang sangat hapdet belog sebab busy dengan kelas... Jadual kelas pun tak best sangat sebab sampai lewat malam ade kelas. :'(  Sebenarnya banyak nak hapdet and cerita, tapi bila bukak belog, tetiba lupa segalanya. Zzzzzzzzzzz !

Ok, nanti hapdet lagik. Kalau ade sesapa nak kite editkan belog, boleh contact kite dekat email -- intanurulfateha@gmail.com

Bai ~~~~~

Sunday, March 11, 2012

.eiiii..ngelat datang lambat !

.
3 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Gila pork lambat nak buat sambungan entry ni. Busy lah. Hihihi. Ok. Kite sambung ek. Kenduri perempuan habes dalam sebelum Asar sebab start dalam pukul 2.30 camtu. Irfan cakap nak datang, tapi tak sampai sampai. Bukan jauh mana pun JB - Muar. Satu negeri jugak kot :-P

Alhamdulillah, dia selamat sampai rumah kite dalam pukul 6 petang. Dia cakap, kalau datang awal awal, nanti dia tatau nak buat apa. Mengada ;-P Bila dia sampai jer, kite tengah vacum rumah time tuh. Kite nengok dia dari jauh jer. Heee.

Tapi sebelum maghrib tuh, kite ajak dia pergi kedai dengan Chacha. Tetibe Chacha ajak pergi kedai, nak beli kertas lukisan. Macam tak de hari laen je nak beli. (-.-")

Masa dalam kereta, kite cakap lah dengan Irfan...

Kite : Tadi awak sampai awak salam Mama dengan Abah tak?
Dia : Mesti lah salam. Mama dari jauh dah jerit dekat abang.. "Ngelat !!"
Kite : Haha. Padan muka. Kan dah cakap banyak kali, Mama suruh Sayang datang awal. Nak mintak tolong banyak benda. Degil. :-P
Dia : Mana Abang tau. *gelak*


Balik dari kedai, borak borak dekat depan sambil makan askem. Pastu bawak Chacha pusing pusing naek motor. (^________^) 

Kenduri sebelah lelaki start malam, lepas isyak. Lepas bacaan yasin segala, acara potong jambul Faqehah.. Masa potong jambul tuh kan, Abah pegang kelapa, Abang Apis pulak dukung faqehah. Then mama suruh Irfan tolong kasik bunga telur dekat sesiapa yang potong jambul. Ehem. Irfan dah macam kompem jadik menantu jek :-P

Antara yang potong jambul Faqehah..

Lepas settle acara potong jambul, 
acara makan !!!

Eh lupa nak cakap.
Sebelah malam ada blogger datang jugak.

Heidi dari Bangi, Sara & Cimi dari Melaka.

Tenks datang jejauh !

Cimi & Sara <3
Sorry gambar HS tak amek.
Terlupa. (-.-")

Kawan Abah pun datang.
Polis ^^

Lepas settle kenduri, Irfan tolong cuci pinggan segala.
Rajin kan? ;-)

Dia cuci dengan kazen kite, Irwan.

Candid.

Nampak macam matang jer dia neh bila bela misai.
Heeeeeeee.... ^^

Haip ! Rambut panjang ~
Gggrrrrrrrr......

Ok, itu sahaja sambungan cerita kenduri.
Nanti kite hapdet pasal dating pulak ek. :-P

Nak tidur, esok tengahari ada kelas.
Tata ;-)

Thursday, March 8, 2012

.pencuci muka & mask charcoal daiso terbaek !

.
33 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Kite memang mengalami masalah tak tau pencuci muka apa yang bagus untuk muka. (-.-") Muka kite tak de la banyak sangat jerawat (kantoi selalu edit gambar teheee) tapi kite ada parut jerawat sampai orang cakap kite kena ciken pork ke? Zzzzz! Demmit. (-.-")

So, sekarang kite nak share pencuci muka yang macam best + mask muka yang best. Setiap satu cuma RM5 jer, ada jual dekat Daiso. Tapi tak tau lah kat tempat laen ada jual sampai mark up harga lebih dari 3 kali ganda. OMG. Banyak nya amek untung.

Memula kite ingat, memang harga dia jual mahal maybe sebab pencuci muka + mask dia tuh saiz besar, tapi nengok balik, saiz sama je macam jual dekat Daiso. Aik, takkan semua pembeli tak pernah pergi Daiso. Pelik. Hmm..Agak agak halal tak ek? Kalau tak halal, takkan dia jual. Kan? :-)

Kite start nak try mask muka neh bila baca entry dekat belog Taz. Siap mintak no henpon dia sebab eksaited nak beli. Dah lah murah. Best pulak tuh pakai. Kite dengan Encik Boipreng kite memang suka pergi Daiso. Ok, bagi yang tak tau Daiso tuh apa, meh sini kite nak kasik tau.

Credit : 

Daiso tuh satu kedai jual macam macam barangan dari Jepun ! Memang semua dari Jepun ! Kite selalu masuk situ walaupun tak beli pape. Suka round round sampai penat. Heee. Boipreng kite lah yang rajin masuk situ. Sampai pencuci muka + mask charcoal tuh pun dia beli dan pakai. Hihihi.

Dekat Melaka neh, setahu kite ada 2 tempat yang ada kedai Daiso. Satu dekat Jusco Aeon Bandaraya Melaka. Dia bebetul dekat sebelah GSC. So, sementara nak tunggu muvee start tuh, ukur jalan dulu dalam Daiso. Cuci cuci mata. Satu lagik dekat Mahkota Parade. 

Semua barang dalam Daiso tuh RM5 jer. Ye, RM5 ! Sebab tuh kite macam tak boleh terima kenyataan bila ada orang jual balik barangan Daiso dengan harga lebih dari 3 kali ganda. (-.-") Nak untung pun agak agak lah. Kan? ;-) Rasanya, barangan yang beli kat Daiso tak boleh jual semula. Tapi rasanya jer lah. Tak sure pulak. Hihihi.

Banyak sangat orang buat review pasal mask dan pencuci muka charcoal neh. Nengok kat SINI jugak. Ok, start dari hari ni, nak berkerja keras untuk mencomelkan muka walaupun dah memang comel. Kehkehkeh. Poyo betul. Comel lah sangat. Eh, tapi Ustaz Azhar Idrus cakap, tak comel takpe. Boleh tutup lampu. :-P

Ok bai. 

Wednesday, March 7, 2012

.preparation majlis................ dan majlis nya ! ;-)

.
7 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Fuh. Jutaan ucapan tahniah untuk kite. Tahniah Intan. Tahniah Intan. Tahniah Intan. Errr..tapi sebenarnya tahniah untuk ape ek? (>__<) Ashane lah boleh salah dapat info. Kikikikiki. 

The Pelamin.

Ehem. Mesti lah ni bukan pelamin yang kite angankan. Sebab pelamin neh kecit ! Pelamin neh cuma muat Anak Buah kite, si Faqehah tuh. Tak pun, Si Maksu dia, Chacha. :-) Sebab tu Chacha dah rasmikan dulu. Teheee.

Ektuali, Sabtu lepas ada Majlis dekat rumah kite. Majlis Aqiqah dan Potong Jambul untuk my very first anak buah, Nur Aini Faqehah. Pastu buat sekali kenduri arwah nenek atuk pakcik dan kazen kite yang dah kembali ke rahmatullah. Al-fatihah untuk arwah...

Dekat area rumah kite, style kenduri laen. Petang akan buat kenduri perempuan, malam pulak lelaki. So, pepagi lagik dah kena get ready. Kiteorang kena pasang khemah dekat depan rumah sebab kalau nak makan dalam rumah memang tak muat. Kecah nanti rumah. Dah lah Mama punya hiasan rumah neh banyak kaca. Nak alihkan macam banyak kerja jer. So, baek makan kat luar. :-P

Sampai ada seorang lecturer komen gambar ni dekat FB.

"Ni tunang ke kawen dear?"

Heeeee...ni bukan kawen lah Miss. Ni kenduri aqiqah jer. Kalau kawen ker, tunang ke, mesti kite jemput punya. No worries. :-)

Petang sehari sebelum majlis, kite dengan kawan adik kite (sebut : gf) buat muffin cekelet. Dapat dalam 40 bijik jek. Tapi dah asek ngap je, so tak dapat hidangkan untuk tetamu. Cuma tetamu istimewa je dapat. :-P

Then, memalam buta buat puding. Penat ! Kite masak kuah dia guna rice cooker je. Cepat. ! :-P 

Sedia untuk di makan !

Ingat bangun pagi nak sambung buat muffin, tapi kaki dah lenguh, kejang segala. So, cancel. Len kali je buat. :-P

Alaaa rindu nya dekat Chacha... :'(

Rajinnya adik Angah neh.. ;-)

Chacha nak tolong Angah tak?

Laju je dia datang tolong.
Pagi pagi lagik dah tolong kite vacumn satu rumah.
(^________^)

Kenduri start dalam pukul 2 lebih. 

Sambil ke belakang rumah kite. Kan dah cakap, tak muat. Ramai sangat sangat yang datang. Sep baek makan makan buat delat halaman rumah kat luar. Huhuhu. 

Fokus :-P

Lepas bacaan selawat, yasin, marhaban semua, start acara potong jambul. Mama suruh kite bagi bunga rampai dekat setiap orang yang potong jambul cucu dia. :-P So, haruslah ada muka kite. Kikikikiki. :-P

Heee.

Abah kite a.k.a Tok Abah.

Mama a.k.a Nenek.
Muda muda lagik dah jadik nenek.

Nenek yang cantik ! ;-)

Cuba carik mana saye !

Faqehah di pelaminnya.
(^___^)

Nur Aini Faqehah...

Makanan yang di sediakan..
Nasi beriyani lauk lembu, kamben, ayam, acar timun.

Lapar pulak bile teringat.
(-.-")

Dan ada seorang blogger datang !
Yang pakai baju ijau tuh nama dia Mas Nurain.

Alamak, tak ingat lah url belog dia. :-P

Dia bawak 4 orang kawan, semua satu kampus.
UTHM Batu Pahat.

So, dekat lah jugak dengan rumah kite.
Thanks sebab datang. ^^

Acara di sambung pada waktu malam..
.
.
.
.
.
.
.
Melampau okeyh kalau tak datang.

Kang Mama REJECT ashane? :-P

to be continue....

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13