Wednesday, February 29, 2012

.yeay ! siap lagi edit belog - ninie azriena

.
11 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Kite dah siap edit satu belog lagik. Yeyyyy ! Alhamdulillah. Ada jugak yang berminat nak penuhkan tabung kawen kite. Teeeheee~ 

Customer kite kali ni nama dia Ninie Azriena. Dia nak belog yang ala-ala diari dan berwarna pink. So, here is it. Cantik tak? Ni yang terasa nak edit belog sendirik lepas edit belog customer. (-.-")

Klik SINI untuk ke belog dia.

Kepada yang nak kite editkan belog, boleh refer dekat pakej pakej yang kite sediakan dekat SINI atau boleh terus contact kite dekat -- intanurulfateha@gmail.com.

Tata~

.pakej beriklan + review + edit belog kebabom !!!

Salam.


Hai korang semuaaaaaaa.. Kite nak bagitau. Kite ada buat pakej iklan + review + edit belog untuk belog korang dekat belog kite. Tak kisah lah personal belog atau pun bisnes belog. Kalau bisnes, lagi bagus. Makin berkembang lah bisnes korang tu... Ok, let me explain in details.... :-)



Pembayaran adalah melalui Maybank dan CIMB sahaja. Untuk keterangan lanjut, boleh email kite di - intanurulfateha@gmail.com. Servis ini adalah untuk mengisi masa lapang dan memenuhkan tabung kawen ! ;-) Tenkiu in advance.

Dan pelanggan pertama kite adalah
.
.
.
.
.
.
.
.
Clap clap to her
(^__^)

Her belog review will be on my next entry.
Stay tuneeeee~

.wordless wednesday ❤ - 183 days to go...

❤ Save the date. 

Saturday, February 25, 2012

.segmen bersilat di dapur | puding roti caramel

.
13 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Heeeee. Dah lama tak main masak masak dekat dapur. Sebab malas :-P Ok, semalam tertarik dengan gambar soang blogger kat pesbuk. Then kite tanye dia resepi ashane nak buat puding roti. Terus dia kasik link ke belog dia. Mekasih Amy ^^

Jom kite share resepi.

Bahan bahan karamel
- 1/2 cawan gula
Bahan bahan puding
- 10 keping roti (dikoyakkan)
- 1 tin susu cair (40ml)
- 1 cawan air
- 1 tin air buah pic (di dalam tin)
- 2 biji telur
- 1/2 cawan gula halus
- 1 sudu teh esen vanilla
- 2 sudu makan tepung kastard


Cara cara :
1. Masakkan gula di dalam kuali tidak lekat.
2. Apabila gula kekuningan, masukkan air dan kacau sehingga gula larut dan mendidih.
3. Tuangkan karamel ke dalam loyang. Ketepikan.
4. Kemudian gaul rata semua bahan bahan puding di dalam mangkuk besar.
5. Panaskan kukusan sehingga mendidih.
6. Masukkan bancuhan ke dalam loyang yang ada karamel tadi.
7. Kukuskan selama 30 minit - 40 minit.
8. Sejuk dan terbalikkan perlahan lahan ke dalam pinggan besar.
9. Sedia untuk di makan !

Resepi asal klik SINI.
(^__^)

Bahan bahan..

Roti yang dah di koyakkan.

Tuang adunan dalam loyang berisi caramel.

Ni sebenarnya puding roti yang tak jadik.
Kite terlupa letak telur !
(T_____________T)

Cuba korang nengok balik gambar bahan bahan kat atas.
Mana ada telur. 
(-.-")

Itu lah, pesen main ingat ingat resepi dalam otak.
Terlupa yang otak kite neh otak orang tua.
Cepat lupa !
(T__________T)

MAKA OLEH ITU, 
KITE BUAT LAGIK SEKALI !
*semangat betul !*

Tapi karamel dia kite tak buat coklat sangat.
Dan ini hasilnya.

Sedapnyaaaaaa...
Tak manis sangat. 
Sedang sedang jer.. 
(^__^)

Ok, dah boleh kawen !
Sayang, jom! :-P

Friday, February 24, 2012

.my faveret topic ever~~~

.
12 Sweet and Lovely Comments!







*much love*





SEMUA ORANG SAYANG CHACHA. :')

Thursday, February 23, 2012

.siap edit lagik satu belog

.
17 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

 Cantik tak?
Nak view belog dia, klik SINI

Pada kite cantik (kot). Buat sendirik, puji sendirik. Amenda tah. Hihi. Ok, ni antara belog yang kite dah siap edit. Kite pun bukan terer sangat. Since dia cakap camni....

sis,nani nak tema antara pink&yellow or pink&turqouise.. ekut sis la yang mana sis rasa cantik.. gambar bagi banyak tak tahu nak bagi yang mana satu..sis pilih la..huhu..nak macam blog sis tapi tak nak sebijik sebijan tau..hehe..

So, kite belasah je lah. Hihihi. So, sesiapa yang nak upah kite edit belog die, boleh email dekat kite -- intanurulfateha@gmail.com

Ok bai~

.tutorial link dalam entry

Salam.


Hik hik hik. Dah lama sangat nak buat entry neh. Ramai sangat tanya pastu kite payah betei nak explain. Ramai tanya, ashane nak buat bile klik 1 perkataan tu pastu direct ke belog orang laen. Ok, here is the step... 

1) Tulis perkataan yang korang nak linkkan. Contoh...

Rasa nak smack down je pakwe kite tuh.

2) Perkataan yang kite bold-kan tu lah yang nak di-link-kan.

3) So, highlight perkataan tuh dulu.

4) Then, klik Link.

 
5) Nanti akan keluar pop-up window macam kat bawah ni.


6) Nanti korang tulis la URL belog/website pape yang korang nak link-kan. Contoh, kite nak link-kan ke belog Super K, so kite letak lah URL belog dia.


7) Kalau nak dia bukak dekat new window, tick macam dekat gambar bawah neh. Then, klik OK.


Lepas tu siap !
Sama jugak macam nak link-kan PAGE MENU.

Memula highlight dulu image tu.

Thenk klik Create link.
(benda yang kaler ijau bentuk bumi tuh)

Pastu kuar pop-up then masukkan je lah link pape.

Senang kan?
^_______^

Kite pernah ajar buat Tab Menu dekat SINI
tapi ramai tak faham kot.
Kikikikiki. :-P

Tapi ada jugak yang faham.
BAGUS !
^_______^

More tutorial?
Click HERE. :-)

Tuesday, February 21, 2012

.nak tau tak ptptn UiTM masuk bila ?

.
5 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Setiap semester, mesti benda neh yang paling di tunggu tunggu. Kan kan kannnnnnnn? Ok fine. Macam kite, walaupun loan ptptn kite tuh, tak dapat pegang semuanya (sob sob sob mama yang manage sebab kite terlampau boros tapi takpe, hujung sem kite still tak ikat perut :-P) tapi kite seronok jugak lah sebab ada duit beriban dalam bank walau dalam masa beberapa saat. :-P

Kalau korang nak tau, mengikut jadual yang ptptn kasik, ptptn UiTM dan cawangan kampus SEMESTER KEMASUKAN JANUARI/FEBRUARI/MAC SESI 2011/2012 akan masuk dalam akaun bank islam korang pada 2 Mac 2012. Sila cakap hip hip horay sekarang jugak ! Sebab masuk sebelum semester bermulaaaa.. Mesti lah suka. :-P 

So, kalau tak caya cakap kite, boleh klik SINI untuk maklumat lanjut. Untuk iPTA laen pun boleh semak dekat situ. Jangan boros boros. Ok bai. Nak sambung edit belog sebab dah sihat sikit. Untuk sebarang tempahan, boleh email kite - intanurulfateha@gmail.com

Ok bai lagik sekali ^^

Sunday, February 19, 2012

.tak sihat !

.
5 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Huwaaaaaaaaaa apesal ntah kite neh asek tak sihat jer. Banyak sangat dosa kot. Isk.. Isk.. Isk.. Ok. Maka oleh sebab itu, akibat ke-tidak-sihatan ini, ia akan membantutkan segala pekerjaan yang kite buat. Mana tak nye, duduk depan PC lima minit, masuk toilet lima blas minit. Penat tau ! :'(

Dan bebanyak maaf kepada yang dah buat payment, yang tengah berbaris untuk suruh kite editkan belog mereka. InsyaAllah 2-3 hari nanti, bila kesihatan kite dah ok, kite akan siapkan kerja kite tuh semula ek.

Doakan kite cepat sembuh yek. 
Tata ! :-)

Thursday, February 16, 2012

.kecik hitam berpeluh

.
9 Sweet and Lovely Comments!

Salam

Heeeeee... Maen teka teki lagik dengan Encik Boipreng semalam. ^^ Semalam dia tidur awal tapi die suruh kejut dalam pukul 12 lebih sebab time tuh kite baru siap edit belog neh... Memula call tak angkat, pastu angkat gak. Banyak cantik nak tidur awal dari kite ! :-P

Lepas borak borak, maen teka teki la macam biasa.. Tapi dia cakap, dia da habes teka teki dah. So, kite je lah soal dia.. Tapi kite rase soalan neh kite dah pernah tanye. Maybe dia lupa.

Kite : Kite ada teka teki!
Dia : Apedia?
Kite : Kecik, hitam, berpeluh. Cuba teka!
Dia : *gelak*
Kite : Kenapa gelak!?
Dia : Cuba Sayang tutup kipas bilik Sayang sekarang.
Kite : Aik, kenapa pulak?
Dia : Tutup je lah.
Kite : Tanak, panas. Nanti kite berpeluh. EH? Sayang jahat!!!!!!!!!
Dia : *gelak keji*
Kite : Jahat gile ! Tanak kawan.
Dia : Abes tuh jawapan dia apa?
Kite : Semut hitam balik jogging lah yunk..
Dia : *gelak*
Kite : Benci sayang ! *gelak*

Agak agak korang tau tak jawapan dia apa? Mesti lah dia nak cakap yang kecik, hitam dan berpeluh tuh kite. Demmit. (T______T)

Kite : Mana aci camni! Nak soal lagik. Tinggi, hitam, berpeluh. (konon nak kenakan dia balik)
Dia : Hmm tadi Sayang cakap, jawapan dia semut hitam balik jogging kan? So sekarang ni, yang tinggi sikit dari dia, Sayang balik jogging lah. *gelak*
Kite : Eiii...mana aci !!! Jawapannya Sayang yang balik jogging. Bukan kiteeeeeeee !

*sumber gugel*

Kesian semut neh. 
Hihihi.

Wednesday, February 15, 2012

.siapa yang nak kawen sebenarnya?

.
17 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Ok fineeeeeeeeeeee ! Kite jeles. Jeles. Jeles. Jeles. Jeles kuasa lapan puluh juta ribu puluh tiga sen. Chacha dapat set katil baruuuuuuuuu ! Set warna putih pulak tuh. Hukhuk. Pastu siap ada meja study. Semua warna putih. Siapa nak kawen sebenarnya? Hukhuk. Mana aci dia dapat set katil baruuuuuuuu (T__T)

Mama, Angah nak jugak. 
Please !

*sumber google*

Angah nak set warna hitam.
Pastu nak ada tiang camni 
:-P

Esok esok je lah kite hapdet pasal bilik baru Chacha. Bukan penting pun. Teheee~ Rasa nak terajang je budak tuh. :-P Sep baek dia tak reti baca belog kite. Kalau dia reti, dah lama kite kena terajang balik. Keh keh keh.

Ok nak tidur. Dah penat menjahanamkan belog sendirik. Ingat nak test dulu sebelum edit belog customer. (T__T) Korang rasa yang sekarang dengan yang dulu, mana lagik santek? ^^ Kalau tak santek pun, malas nak edit semula. Penat ! (-.-")

Ok good night. :-)

Tuesday, February 14, 2012

.pernah tertidur time gayut tepon tak?

.
11 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Kadang kadang kan, rasa nak terajang diri sendirik. Nak tau sebab apa? Kite neh kan, suka nak ngamuk ngamuk tak pasal pasal, nak marah marah pastu ending nya nanges. Huhuhu. Tah pape jer. Padahal tak de pape isu pun. Nampak sangat dah tak de benda nak buat. Keh keh keh.

Pastu kan, yang jadik mangsa pakwe sendirik. Kesian dia tak bersalah. Wuuuu~~ Macam malam tadik kan, kite dah nanges nanges kat tepon, pastu dia pujuk pujuk pujuk tapi kite nanges jugak. Adalah sebab nya kan? Tengah best best nanges kan, pastu tetiba kite rasa macam kite cakap sorang sorang. Rupanya Encik Boipreng kite tuh tertidur !!!!!!!!!!!!!

Ok fine. Rasa macam nak jerit jer suruh dia bangun. Tapi mesti lah tindakan itu tak berjaya. Lepas tuh kite letak tepon then call balik. Dua kali kite call, baru dia angkat. Pastu ngamuk ngamuk jap then tidur. Huhuhu.

Pastu kite neh kalau ngamuk kejap jer. Bangun pagi terus hilang lupa semua yang ngamuk ngamuk malam tadik. Tapi ada lah jugak perli perli dia. Kah kah. Siapa suruh tidur ! @!#$%^&*!

Dia : Sorry lah. Abang sendirik tak sedar yang Abang tertidur semalam.
Kite : Memang lah. Dah awak tidur. Mana awak sedar ! Penat kite nanges soang soang.
Dia : Siapa suruh nanges. Nanges tak pasal pasal. *gelak* Abang tiba tiba macam pelik, sebab henpon Abang bunyik. Abang pikir, tadi Abang cakap dengan Sayang, ashane henpon boleh bunyik pulak. *gelak lagik !*
Kite : Dah Sayang tidur. Memang lah !!!

Kesian dia penat kot. Tu sebab sampai tertidur tidur. Tapi kite memang tak kacau waktu siang dia. Kite kacau waktu malam jer. :-P  Dua tiga hari neh dia memang busy sikit. Tapi kite neh jenis tak paham.

Sebenarnya paham.
Saja buat buat tak paham.
:-P

Pastu masa dia call tadik. Sempat lah main teka teki. Kite neh kan suka mengarut. Sendirik kasik teka teki, sendirik gelak. Padahal, bukan lawak mana pun. (-.-")

Kite : Jom main teka teki !
Dia : Teka teki apa?
Kite : Banyak banyak kuman, kuman apa yang kecik?
Dia : Semua kuman kecik.
Kite : Ada lagik kecik. Cepat lah jawap.
Dia : Kuman apa ek?
Kite : Jawapannya, anak kuman ! *gelak*
Dia : Eleh, tak lawak pun. *tak gelak + konpius*
Kite : Alaa cepat lah gelak. Kite neh kelakar kan?
Dia : Abang gelak lah ni. *tapi gelak paksa* Ok. Abang tanya pulak. Kuman apa yang besar?
Kite : Bapak kuman lah. Eh bukan! Kuman yang besar tuh. Yang pelakon tuh. *gelak*
Dia : Tau pun. *gelak ikhlas*

Akhirnya dia gelak pun secara ikhlas.
(-.-")

Kite : Kite ade soalan lagik !
Dia : Hah, ape lagik?
Kite : Hmmm banyak banyak gajah, gajah ape yang kecik?
Dia : Anak gajah lah. *terpengaruh dari teka teki sebelum ni*
Kite : Salah ! *gelak*
Dia : Abes tuh apa?
Kite : Jawapannya, gajah yang kecik lah. *gelak*
Dia : Maknanya, sayang lah anak gajah tuh.
Kite : Apa kite pulak !
Dia : Ye lah, Sayang kan kuat makan. *gelak*
Kite : JAHAT !!!!!!!!!!!

Cakap orang anak gajah, 
tapi dia pun sama :-P


Monday, February 13, 2012

.kuat nye... :-P

.
8 Sweet and Lovely Comments!

A strong girl is 
someone who can cry themselves 
to sleep at night
 and 
wake up with 

a smile on her face.
:-)

Sunday, February 12, 2012

.tips untuk meluahkan rasa ❤❤❤ dekat kawan karib

.
7 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Kah kah kah. Tajuk entry tak boleh blah. Nampak sangat tak de idea nak hapdet belog. Tapi kite sure ramai yang pernah atau sedang terjatuh hati pada kawan karib sendirik. (T_T) Ok fine. Kite pun pernah jugak satu masa dulu. Masa zaman sekolah dulu dulu duluuuuuu.. Ngaaaaaaaaa. Tapi ku pendamkan saja rasa itu. Kakakaka. :-D Lagipun dia dah kawen dan kite pun dah nak kawen. Aik? :-P

Ektuali, dulu ada soang reader request suruh buat entry tips neh. Tapi kite asek delay jer. Huhu. Kalau kite buat tips neh lapan blas tahun dulu, maybe akan berhasil tapi sekarang dah tak berguna lagik. Sob sob sob~ Ok, berhenti merepek dan proceed to the stepsssss ! (^__^) Tapi entry neh lebih kepada perempuan lah. Sebab kite kan perempuan. Tak reti lah nak menjelma menjadi lelaki. :-P

Credit : HERE


1) Pastikan Dia Single !
Kalau korang suka dekat kawan karib korang sendirik, korang kena pastikan yang dia masih single. Tapi mungkin dalam masa yang sama, dia pun suka korang jugak. Kan kan? Tapi kalau dia ade gelpren, jangan lah rampas dia plak dari gelpren dia. Tak baek tauuuu jadik perampas ! 

2) Berterus Terang
Korang mesti berterus terang ! Kalau lambat, nanti kempunan. Walaupun dia bukan nasik, (orang tua tua cakap, kalau tak makan nasik kan nanti kempunan) korang kena lah berterus terang. Dia terima atau tak, tu belakang cerita. Yang penting, korang dah luahkan. 

3) Janganlah Over Sangat
Jangan show off sangat yang korang suka dekat dia. Nanti dia bongeng (malu). Sebab, kadang laki neh kan, tak suka sangat pompuan gedik (macam kite sobsobsob). Buat biasa biasa biasa jer. Be yourself! Tapi kalau kawan karib korang tu suka pompuan gedik, ce try jadik gedik sket. Keh keh keh.

4) Kalau Malu ?
Kalau korang malu nak berterus terang secara face to face, korang cuba try sms dia. Tak pun, cuba send meset kat pesbuk dia ker... Buat lah apape cara sekalipun, nak kasik surat pun boleh. :-P Tapi jangan lah terlalu skema. Ce buat lawak lawak sikit. Mana tau, boleh amek hati kawan karib korang tuh.
Hai Bakal Pakwe! :-P
    Kite rasa, kite macam dah jatuh cinta dekat kau. Ok tipu. Bukan macam. Tapi memang kite dah jatuh cinta pun! Tolong jangan kecewakan kite. Tolang lah. Please please. Ok tak. 
Kite  tak paksa kau pun sebenarnya. Kalau kau tak suka  kite  pun tak pe, at least  kite  dah berterus terang. Tapi betul lah,  kite  suka kau. :-P . Kite rasa macam nak ajak kau kawen. Jom ! Hihi.
5) Guna Orang Tengah
Kan dah cakap,  guna orang tengah. Kalau guna orang kiri kanan depan belakang memang lah tak boleh. Ok tak lawak. (T__T) Maksudnya, kalau korang segan nak cakap dengan dia sendirik, korang suruh lah orang laen. Jangan suruh burung merpati. Kang dia salah kasik information pulak. (-.-")

6) Masak Untuk Diaaaaaaa !
Ce korang try masak something untuk kawan korang. Masak lah pape pun. Tunjukkan kesungguhan dan kepakaran korang dalam memasak ! Nak tau resepi senang senang, leh nengok resepi kite. Kikikiki. :-P

7) CubaNyanyi
Kalau rasa suara korang sedap, ce nyanyi satu lagu untuk dia. Biasa laki yang nyanyi untuk pompuan kan? Mana tau kot kot dia terharu kerrr.. Kan kan. Pastu, upload lah dekat youtube. Boleh kite nengok sekali ! Hihihi. Tapi jangan lah buat video yang super gedik. Kompem kawan karib korang tu reject korang. (refer dekat video yang dari kekasih untuk kekasih - b sayang sayang, nak kawen dengan sayang) Siapa kaki utube, mesti tau. LOL.

8) TAPI KALAU KENA REJECT ???
Tapi kalau lepas korang confess dekat kawan korang yang korang suka dia tapi dia tak suka korang, cuba slow slow buang rasa cinta atau sayang tu. Sebab, kite tak nak korang hilang sebuah hubungan persahabatan yang best dengan hanya rasa cinta yang di tolak. Tapi macam malu jer bila cinta kena tolak! Kuang kuang kuang. Kalau kena reject, dah boleh masuk bawah meja, esok pagi baru keluar. Hihihi. :-P Papepun, 

Selamat Mencuba !
(^__^)


Nak baca tips mengarut yang lain?
Klik SINI !

Nak request tips laen?
Tinggalkan kat ruangan komen ek ! :-)

Friday, February 10, 2012

.teka teki tak lawak

.
3 Sweet and Lovely Comments!

Salam.


Cak cak cak ! Ok. Hari yang stress, penuh dengan masalah. Deng~ Jadi, mari berhibur dengan baca entry sebelum sebelum ini berulang kali. Sebab tuh lah suka buat entry merapu merepek meraban. Contoh entry INI dan INI. Untuk pengubat duka di lain hari. Cheh, menda tah kite mengarut. (-.-")

Ok. Malam tadik tidur awal. Awal sikit jer dari sebelum sebelum neh. Kikikikiki. :-P Biasa tidur pukul 4-5 pagi sebab gayut sampai pagi. Digi kan dapat Call Free. Call lah sampai tahun depan, sampai semua orang tengok pun menyampah. Kikikikiki. Nak Free Call jugak? Boleh refer SINI. Tapi semalam Encik Boipreng request nak letak phone awal. Kononnya nak tidur awal dan bangun awal. Huh, awal lah sangat. :-P

Permulaan perbualan telefon yang agak tegang. Setegang wayar lampu jalan yang tegang bila panas terik.Tapi ada kene mengena ke? (-.-") Eh kejap, wayar tegang time sejuk ke panas ek? Kite terlupaaaaaaa.. (T___T) Dan bila macam dah tak tau apa nak cakap, mula lah merepek.

Kite : Awak kasik lah kite teka teki. Kite nak gelak. Awak tak buat pun kite gelak.
Dia : Alaa... Abang tatau nak kasik teka teki apa. Awak bagi lah pulak.
Kite : Ok. Kenapa doraemon kalau maen o-som dia mesti kalah. *gelak tak benti benti*
Dia : Kan dah soal haritu. *dia tak gelak* *DEM!*
Kite : Alaa..kite suka soalan ni. *gelak lagik*
Dia : Abang tak paham lah kenapa Sayang gelak. Nanti pergi soal Chacha, tengok dia gelak ke tak.
Kite : Chacha dah tidur awal, esok dia sekolah. Esok ingatkan kite soal dia ek.

*Standard teka teki kite neh cuma dengan Chacha jer*
(-.-")

Dia : Banyak banyak gunting, gunting apa yang tak boleh gunting kain?
Kite : Gunting tumpul !
Dia : Salah.
Kite : Betul lah. Gunting tumpul mana boleh gunting kain.
Dia : Salah lahh..
Kite : Hmm kuih gunting ! Yeay~ Kite betul... *gelak*
Dia : Salah lah. Kalau kuih gunting, soalannya, banyak banyak gunting, gunting apa boleh makan? *gelak tapi sikit*
Kite : Alaaa kalau soalan tak boleh gunting kain pun boleh lahh..
Dia : Tak boleh laa..
Kite : Dah tuh jawapannya apa?
Dia : Lipat gunting. *gelak sikit*
Kite : Tak kelakar pun. Lipat gunting tu apa?
Dia : Alaa..kalau maen takraw tuh ade lipat gunting.
Kite : Mana kite tau! Kite mana pernah main takraw !!! Kite tanak gelak. Tak kelakar. *tapi gelak (-.-")

Masalah kite skang kan, kite suka sangat gelak. Tapi paling kite suka, nanges. (T__T) Tapi kite memang suka gelak sangat sangat sangat. Kadang tu, gelak sampai nanges. Semalam Ifan ada kasik teka teki pasal kura kura panjat dinding = kuali. Tak abes teka teki, dah gelak dulu. Tah pape jek. Padahal, dah tau teka teki tuh. Zzzzzz!

Tak lawak ke?
Tolong lah cakap lawakkkkkkkkkkk !
(T_____T)

Lagi lah teka teki pasal doraemon tuh. Tak lawak pun sebenarnya. Tapi kite gelak macam hape. Deng betul. (T__T) Tapi kite tatau lah kalau Ifan tak de nanti. Siapa nak kasik kite gelak dengan teka teki tak lawak. Hmmm.. .. :'( *sigh*

Wednesday, February 8, 2012

.thank you so much sweetheart ~

.
17 Sweet and Lovely Comments!

Salam.

Per-dating-an yang tidak di rancang ! Oyeah~ Itu yang seronok sebenarnye. Hihihi. Ektuali, kelmarin kite bincang bincang dengan Angah a.k.a kazen Irfan. Nak jumpa dia. Nak lepak lepak dating dating dengan pasangan memasing. Huhuhu. Tapi tetiba last minute pasangan Angah ada hal. Sian dia. Tapi acara dating tetap di teruskan ! Ngeee. ^^ Ektuali, Irfan pun tatau plan kite dengan Angah. Keh keh keh.

Pagi Selasa, Angah dah sesiap nak datang sini. Lupe nak cakap, doang ni semua duduk JB. Irfan pun sama, lepak duduk rumah Atuk dia dekat JB tuh. So, pepagi Selasa tuh, pergi lah gegar rumah Atuk tapi MESTI lah Bujang-bujang Senang dalam tuh masih berada di bulan. Cuti kan..... Pfffffffffft! (=________=")

Angah suruh kite kejut Irfan tapi mestilah Irfan silent henpon ! (T________T) Tepon lah lapan blas juta kali, kompem lah tak bangun ! :'( At last, bangun jugak pakcik tuh dalam pukul 9 then dekat pukul 10 doang gerak dari JB. Doang gerak berempat ! Irfan, Angah, Taqim n Cyda~ Angah ajak Taqim (kazen) dengan Cyda (GF Taqim) sebab kang sian Angah boring tengok kite berkepit dengan Irfan jek. Hihihi.

Doang sampai rumah kite dalam pukul 12 lebih. Pastu borak borak dengan Mama, Abah pastu pergy minum minum makan makan roti dengan kuah-kari-ayam-sedap-giler yang Mama masak untuk breakfast huhu. Settle jer, terus ke Batu Pahat Mall. Nak dating kat aner lagik, ye dak? (-.-")

Cyda - Kite - Angah - Irfan
Angah, thanks for the ticketsssss
(^____^)

Muvee pukul 4.45 pm , masa tuh baru pukul 2 lebih. So, pergi makan dulu. Makan dekat foodcourt. Tenks to Angah lagik sekali sebab belanja kiteorang sume makan. Banyak betei duit dia. Huhu.

Dengan boipren tersayangggggg~ <3

Angah & Taqim.

Ehem ehem.

Lepas makan, jalan jalan satu BP Mall. Ada lagik sejam. Deng~ Tatau nak buat apa. Last last tau kiteorang buat apa? Layan karoke dekat karaoke K-Box. Dah macam budak sekolah dah. Hak hak. Sumpah penuh tempat tuh dengan budak sekolah jer. Nak masuk pun malu. (T___T) 

Dekat BP Mall, tak de tempat karaoke. Cuma ada, K-Box neh je lah. Doang ajak main snooker, MESTILAH tak reti. Deng betei. Pastu ajak maen bowlink, kite tak reti. Huhuhu. Pastu korang imagine lah, umur dah nak 30 tahun, masuk k-box lagik. Hak hak. Belasah jer lah. Satu K-Box, muat 5 orang ! (^___^) But it was fun ! :-)

Yang laki mesti lah kena berdiri. 
Kerusi ada satu jer. 
Tu pun kiteorang cilok lagik 2 kerusi dekat bilik sebelah. 
Hihihihi.

Apesal ntah muke kite macam takut takut.
(=______=")

Lepas abes karok, pergi terus ke tempat wayang. Dah lambat 15 minit. Cerita pun dah start. (-.-") Tapi tak pe sebab kite dah tengok cerita tuh hari tu dengan kengkawan. Huhuhu. Yang rugi doang lah sebab first time nengok. :-P Time tengok muvee, Irfan terlelap. Sian dia letih. Sebab malam sebelum dia datang sini, dia pergi jamming. Balik lewat pastu balik, punch card sampai pukul 4-5 pagi. Mana tak mengantuk. Kikikikiki. :-P

Teruja !
HAHA.

(^________^)

Sampai rumah tepat tepat maghrib. Pheww~ Sep baek Mama tak marah balik lambat. Hihihi. Lepas maghrib, siap siap untuk makan malam. Tapi sebelum tuh, suruh lah Irfan pegang anak buah kite, Nur Aini Faqehah tapi dia cakap dia takut, anak orang. Kalau anak buah dia sendirik, dia tak kisah. Cheh, mengada. Kire anak buah jugak lettew !!!!! Bakal anak buah.. :-P

Sooooooo sweeeeeeeeeet ~

Alalalalalaa.....comeyyynyeeeeeeee....

Muka baek je dedua. 
Hihihi.

Dah lepas makan semua, lepak luar, beborak dengan Mama dan laen laen. Borak jer kejenya. Keh keh keh. Dah tu, bila lagik nak borak kannnn. :-P Dalam pukul 11 malam, doang cakap nak gerak balik JB. Bukannya dekat, jauh tau.. Rumah kite neh jauh. Nak datang selalu memang tak leh lah. Tapi apa-apa pun, appreciated sangat doang sudi datang. Jangan serik tau ! :-)

They'll always be my favourite topic of my story!

Kemaen nak silang kaki Chacha tuh.
Macam orang beso !

Peaceeeee ! (^__~)v

Thanks again sebab sudi datang rumah kite tauuuu. Kepada Uda, kembar si Angah, KITE JELES korang jenjalan dekat JB tak ajak kite. Huwaaaaaaa. Nanti kite pergi JB lagik, bawak kite jenjalan tasik pastu nak pergi mandi mandi laut semua tau tau tau ! Ngeeee. (^__^)

Cengkung nya diaa.... 
Makan banyak sikit tau !

Tenks sebab datang...
Tenks sebab datang jauh jauh...
Tenks sebab selalu buat kite hepi bile kite sedih...
Tenks sebab buat kite gelak bile kite nak nanges...
Tenks sebab pujuk kite bile kite merajuk...

THANK YOU SO MUCH SWEETHEART !





He came and wiped all the worries, 
and gave me beautiful memories. 

With that, no worldly materials matter. 
And I feel ready to breathe and see the world again :) 

Because I feel so belong with you, 
right from the beginning.

ILYSM.
Thanks for your love sweety pie ~ :-)




 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13