Tuesday, December 11, 2012

.perfect planned ! ^___^

.

Salam.

Sabtu lepas, badan dah rasa tak best dah. Mungkin sebab banyak kerja dekat ofis pastu kena ajar budak baru yang akan ganti tempat kite pas kite abes praktikal nanti. Sehari sebelum tuh, kite siap muntah lagik. Deng. (-.-") Time kat opis, tangan dah gigil. Tekak pun rase tak best. Makan nasik pun dua tiga sudu jek. Seram sejuk dah badan. (T__T) 

Balik kerja, rehat kejap pastu lepas maghrib terus gerak ke rumah atuk kite dekat Klang. Kiteorang gerak dari Muar neh berlima. Abah, Mama, Adik, Chacha & kite. Kite jarang balik sana sebab atuk dengan nenek dah tak de. Yang duduk situ, Pak Long dan family. Pergi ruma doang pun sebab Ahad pagi tuh, nak pergi Politeknik Nilai. Adik lelaki kite yang kecit dapat further study kat sana, dapat cos Diploma in Mechanical Engineering. Kalau gerak dari Muar pagi Ahad, takut lambat. So, gerak dari Klang je. Dekat sikit. Pastu Mama kate, nak beli barang sikit untuk majlis kite next year dekat Nilai 3 tuh. 

Phew. Panjang pulak mukadimah. 
:-P

Dipendekkan cerita (takde lah pendek sangat sebenarnye), sampai rumah Pak Long kite dalam pukul 11 malam. Masa sebelum gerak tuh, kite punch card dulu, cakap dengan tunang kite, yang kite nak gerak dah pergi Klang. Dia cakap dengan kite, dia tak sihat jugak. Demam. Dari suara dia pun, kite dapat rasa dia macam tak sihat. Dia cakap, nak lelap kejap. Sebab baru lepas makan panadol.

Dalam kereta time on the way tuh, Mama tanya kite, "Irfan kat mane Ngah?" Then kite jawap, "Irfan kat Serdang, rumah Abang dia. Esok dia nak balik JB. Dia demam ni." Kejap kejap kite nampak Mama taip sms. Tapi, watpe nak busy body tanya dia meset sape. Then kite lelap mata. Bila tersedar, call Ipang tanya dia tengah buat apa. Kadang kadang tuh, call tanpa sebab. HAHA. Saja, boring duduk dalam kereta lama-lama. Sambil sambil tuh, BBM dengan kazen kite (Anak Pak Long). Dia pun asek tanya dah sampai mana sebab Mak Long dah masak. So, tak payah benti makan dekat R&R. Tapi kite memang lapar gile. Singgah R&R Semban beli roti dengan donut kat Dunkin Donut. Tapi tak kenyang. (T__T)

Bila sampai je rumah Pak Long, duduk duduk dekat ruang tamu sementara tunggu Mak Long hidangkan makanan. Pastu tetiba adik kite yang kerja dekat LCCT pun sampai dengan gelpreng dia dan anak buah gelpreng dia. Adik kite tu pun nak ikut hantar registration adik lelaki kite yang dapat Politeknik Nilai tuh. Tapi takkan gelpreng dia tidur rumah Pak Long kite sekali plak. Lagipun masa tuh dah lewat malam. So, pelik lah jugak. Tapi diam je. Kite call 2-3 kali tapi tak angkat. Pastu last last dapat jugak. Kite tanya dia dekat mana dan nak bagitau dia yang kite dah sampai Klang.

Kite : Yunk, kite dah sampai Klang ni. Sayang kat mana?
Dia : Abang dekat 7e neh. Nak beli barang nak buat umpan nak mancing malam ni. Nanti lah call balik.
Kite : Hmm ok.

Pelik jugak lah, kata demam tadik. Pastu tetiba nak pergi mancing pulak malam tuh. Tapi kite buat tatau je lah sebab kite pun tak sihat sangat. Mak Long pun sampai cakap kite nampak pucat. Hari tuh baru je baik sakit. Ni dah sakit balik. Pastu Mak Long tanya, besday kite bila. Then kite cakap, "Besday angah isnin ni.." Tapi masa tuh tak fikir pape lagik. Pastu adik kite yang kerja kat LCCT tuh kasik hadiah besday untuk Chacha. Dia bagi gitar ! Tapi gitar mainan lah. :-P Chacha rockers skang. 

Tengah layan Chacha maen gitar, tetiba Mama tanya kite, "Eh, Angah tak pakai tudung ek dari rumah tadik?" HAHA. Memang tak pakai pun sebab kite fikir, gerak dari rumah dah lewat. Dalam pukul 8 pm lebih camtu. Sampai Klang mesti dah lewat. Mama pulak cakap, tanak singgah mana mana. Nak direct sampai rumah Pak Long. Kite pun pakai sempoi gila. Pakai seluar skinny kaler merah, tshirt putih dengan cardigan. Tak de mekap. Tak de eyeliner. Bedak pun pakai sikit jer. Memang selekeh gila lah. HAHA. Sebab fikir, sampai rumah Pak Long jer, nak makan pastu TIDO ! Gila letih sebab dah lah tak sihat, pastu balik kerja, rehat kejap then kena gerak terus pergi Klang. (-.-")

Pastu tetiba kite dengar orang bagi salam. "Assalamualaikum... Assalamualaikumm...!" Memula buat bodo je tapi dalam hati macam.... "Macam kenal suara neh.." Tetiba nengok kat pintu rumah Pak Long.......

TUNANG KITE DATANG !!!!!!!!

Senyum senyum pastu bagi kek. Bawak piza.
RASA NAK CEPUK JE MUKA DIA TIME TU JUGAK !



Pastu semua orang cakap, 

Sepraisssssssss ! 
SELAMAT HARI JADI !!!!


Gila speechless rasa nak nages rasa nak jerit rasa nak cekik je si Ipang tuh. HAHA. Tekejut weh. Dah lah celebrate awal 2 hari. Memalam buta. Dari mata ngantuk, jadik segar. Kehkeh. Memang menjadik lah seprais doang. Rupanya Mama memang dah pakat dengan Ipang awal awal lagik. Patut la Mama asek dok sms jer, rupanya sms Ipang. Deng. Sampai hati Ipang tipu kite. (T__T) Masa tuh memang senyum sampai telinga. Ngahahaha. Dah lah selekeh. Pastu tunang datang plak. Kahkah. Tapi dia cakap, kite lawa macam tuh. :-P

Lepas tiup lilin, potong kek semua, dia kuarkan plastik besar. Dia cakap, amek neh. Bagi Chacha. Hadiah hari jadi untuk Chacha. Masa tuh cakap dalam hati, "Alaaa..untuk Chacha je ker? Untuk haku tak de ke?" Tapi diam je lah. Huhuu. Dia bagi Chacha beg skola Barbie. Santekkkkk sangat ! Pastu lelama tuh, baru dia cakap dengan kite, "Hadiah Sayang dalam plastik neh. Abang tak sempat nak sampul." Hehe. Pastu tengok dalam plastik tuh, ada paper bag Roxy. Pastu dalam tuh ada purse. :-)

Patut lah hari tuh, masa kuar date dengan dia, kite nak beli purse baru, dia tak bagi. Purse kite sebelum ni, Levis. Dah dekat 2 tahun pakai. Tapi bila isi barang banyak sikit, dia tak leh nak butang. Bukan penuh dengan duit, penuh dengan kad je sebenarnye. Hihihi. :-P

Dia : Suka tak? Dah tak sakit lagik kan? Dah tak demam lagik tak?
Kite : *sengeh*

Tapi sebenarnya, badan still sakit lagik. Tapi kuatkan semangat. Nak cepat sihat ! Letih lah kalau layan sakit neh. Kang MC lagik seminggu. Kerja kemana. Tesis kemana. (-.-") Ok. Sambung cerita pasal hadiah dari tunang tersayang. ;-)

Pada kite, cantik sangat purse tuh. Tak kisah lah murah ke mahal ke, janji cantik pastu dia kaler pink pastu muat nak letak duit kite yang 'banyak' neh. Haha. Dalam pukul 1 lebih tuh, dia cakap nak gerak balik Serdang. Adik kite pun nak hantar gelpreng n anak buah gelpreng dia balik dekat Padang Jawa. So, kite dengan Ipang follow adik kite, then lepas adik kite hantar gelpreng dia, kite naek kereta adik kite pastu Ipang pun terus lah pulang ke pangkal jalan.

Panjang kan cerita kite? HAHA.

Nak tulis each moment sebab nanti lupa. :-P Maklum lah, makin tua neh, makin pelupa. :-D But overall, rasa macam best sangat besday tahun neh. First besday ada tunang, celebrate reramai. Selalu celebrate kat rumah jer. Tapi kali ni, dengan Mama, Abah, Chacha, Adik, Yeop, Syu (GF Adik), Pak Long, Mak Long, kazen-kazen (Iwan, Kakcik, Adik). Walaupun sederhana, tapi meriah. ^___^

Alhamdulillah. I'm officially 26 years old. Thanks a lot Mama for giving me birth. Abah, for raising me up. Sibling. Relatives. Besties. Friends. And the one and only fiance. Love you so much. 3 bulan lagik kite kawen yer. :-P

HAPPY BIRTHDAY TO ME !
Intan Nurulfateha Baharom
(^_~)v


17 comments

muis ismail said...

wah, so sweet
neway, cute sesangat purse tu
hubby akak pun bg purse pink gak ms kami tgh tunang ;)

melissa lissalalissa said...

alaa~ sweet nyaaaa., hehe
happy belated befday akk., hehe ^^

Cik Cammy Lia said...

alahai bestnye...klo kite org bt gni.mesti dh nangis hihi

fatin amalina husna said...

amboih chacha..muncongnya mulut..=D

kejap lg balik baru husna baca ye kak intang..=) tgh hurry nk ke kelas..jom..

J.Syazwana said...

amboi chacha kemain mulut tuh.
geget kang.
hehehehe

Shahada Fauzi said...

kalau akak yg jadik intan masa tu akak dah merauang2 nanges..terharu..hahaha..cengeng betol..(-_-")

Nurulchumel said...

Happy birthday KAKAK INTAN!
Dah 26 tahun, dah nak kawen!
Jangan lupa doakan kita pulak yek!
:)

Khairul Antasha said...

happy birthday adik! dah bertunang rupanya. moga dipermudahkan segala urusanmu. AMin

Anna Boleyn said...

Sweetnyee! Bertuah sis.. ;)

Anna Boleyn said...

Happy birthday kakak kecit... :D

wan norulkhamisa said...

o ini suprisenyer...br sempat bc..hihi, hepy besday intang payung emas..kikih

zainatul abu bakar said...

Happy belated birthday kak. May Allah bless u. Nnt kawen ajak, hihi :)

fatin amalina husna said...

alahai..nanges kalau dapat suprise mcm tuh..huk3..

happy belated birthday kak intan..=D

NugRuL SakuRa said...

Happy Besday Sis Intan...

Sweet nyer sambut besday dgn family reramai...

cantek purse pink tuh and comel hokeh muncung dak chacha tuh...hikhikhik

Puteri Insyirah said...

bestnya kak teha dpt suprise mcm tuh :)
untungla ^.^
btw done follow ur blog

:::aZiE::: said...

bestlako dik..hihihi
hepi belated sebedei :)

melissa lissalalissa said...

tagged akk., ^^

http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/2012/12/25-random-facts-about-me.html

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13