Tuesday, November 27, 2012

.bermain dengan nombor

.

Salam.


Hari hari nak kira, berapa hari lagik yang tinggal. Kang kalau selamber aje, tup tup, esok dah nak kawen. Haha. Nampak sangat tipu. Ok. Hentikan penipuan terancang itu Intang! :-P

Lately neh kite asek sakit jer. Demam tanpa henti. Memula batuk je. Pastu dah start sengal sengal badan. Pastu badan panas, gigil. Hamek kau, MC seminggu terus. (-.-") Amek darah, masuk air kat tangan yang kurus kering neh. Pastu dapat result darah, dia cakap kurang darah merah ape tah. Kena makan banyak. Kalau tak, kena tahan ward. (T__T) Esok pagi before pergi kerja, kena pergi klinik dulu untuk amek darah lagik. Sebab Mama cakap, kalau tak makan ubat bebetul, kang boleh pitam secara tetiba. Hukhuk.

Dah la, boring tul cerita pasal sakit neh. Jom ceta kaweng kaweng ! Ngeee. Hari Jumaat lepas, bakal suami datang dengan bakal mak mertua. Niat nak beli hantaran kaweng sesama tapi sebab tak sehat. Cuma makan sesama je lah. Sian Mak datang jejauh tak dapat nak sopping dengan kite. (T__T)

Terasa semakin kecut pulak.

Hari Ahad kelmarin, kite dah sehat sket. Pastu bakal suami datang secara solo. Pastu pergi sopping. Yeay ! The best therapy with fiance <3 Tak dapat sopping bebanyak sebab dah petang. Bakal suami pun tak boleh stay lama sebab nak kena balik KL dah.

Pastu semalam, kite pergi Melaka, sebab jumpa advisor. Mama dengan Abah siap cuti sebab tak kasik kite drive sendirik. Biasa Irfan hantar kan tapi sebab dia kerja, so, terpaksa lah Mama dengan Abah hantar. Adik kite dengan Chacha pun ikut sekali. Kite jumpa advisor kejap je. Yang lamanya, sopping. Huhu.

Pas jumpa advisor, sopping beberapa barang hantaran dekat JUSCO. Beli tettt dengan tett. Dua barang je. Tapi harga. (T__T) Abes duet bakal suami yang dia bagi. Hukhuk. Irfan cakap, beli barang yang besar besar dulu. Yang kecit kecit, beli kemudian pun tak pe. Ok yunk. Menurut perintah ! Ngeee. Masa sopping tuh, kepala kite dah berat gile. Bak kate kawan kite, Rowa, seperti ada kanggaru dalam kepala. Berat gile. 

Pastu Mama sambung sopping kat tempat laen. Siap beli goodies bag, bunga telur dan macam macam lagik. (tadik kat opis cakap dengan kakak meja sebelah, awal gile mama beli. pastu akak tu kate, awal mende intan. lagi 4 bulan ko cakap lama? kejap tau tak!) Zzzzzzz! Tetibe cuaks! Ok sambung cerite. Masa Mama sopping tuh, kite tidur dalam kereta. Dah memang macam nak demam balik. Sumpah tak larat.

Pastu, pergi Jakel plak. Mama belikan kain untuk buat baju time majlis kite untuk adik badik kite. Pastu kan, belikan baju untuk pengapit kite dan bridesmaid kite. Yeay! Tak sabar nak nengok kawan kawan baik kite pakai baju same warna. Mesti comeyyyyy. ^_^

Oh ye. Kad kawen dah siap draft. Dah nak print pun. Err awal gile tak? Tapi, ada kawan kite, blogger jugak, dia punya kad kawen, dah siap sampai dah dekat rumah. Dia cakap, lagi cepat siap, lagi senang. Tak pening kepala nak pikir pikir lagik. Yeah. Betul jugak kan kan kan? ;-D

Ok. Hari ni dah 2 bulan 3 minggu 4 hari kite tunang dan ada lagik 4 bulan 3 hari sebelum majlis kawen kite. :-) Harap di permudahkan semuanya. 

Kbai. Nak tidur. Sok pepagi kena pergi klinik. (T__T) Nanyte korang.

8 comments

D Yatie said...

weeee!!! sat jer lagi intan. mana ada awal sangat. lagi cepat selesai semua hal lagi senang hati. tak pening2 dah. eheheh. btw, saya doakan intan sihat senantiasa. :)

fatin amalina husna said...

cepat sembuh kak intan..=)

Uthey Archie said...

semoga sihat selalu kak intan. wee ~ bagus lah dah prepare barang untuk kawin. :)

Siti Saleha said...

X lama lg tu... molek da wat persediaan.

darkrose~ said...

moga cepat sembuh intan!

Mysara Newrie said...

Alahai Kak Intan, kenapa ni asyik demam je? Nak kahwin dah tue :p Err act kita pun demam hehe :p

Betul lah tu Kak Intan. 4 bulan memang sekejap je tue. Pejam celik pejam celik, dah tiba masa nak kawin. Lagipun kalau sayalah nanti, better buat semuanya dari awal sebab nanti bila dah last2 minute tak adalah rasa terkejar2 sangat :)

Cik Pipie said...

Kak intan cpt2 cht k .. N x saba nak ngok k.intan nek pelamin

cik nur said...

a'ah mcm nampak sis makin kecik jee :)
cepat je masa berlalu ye dah nak kawin :)
gud luck utk persediaan kawin ok :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13