Monday, October 1, 2012

.perlu ker punch card setiap masa?

.

Salam.

Hai belog. Rindu pulaks dekats awaks. Hihi. Ok, rasanye macam dah lame aje (ye ke?) tak merepeks dalam ini belog. Hari ni kite MC. Kekejangan di bahagian pinggang. Ini penyakit stendet kite. Hukhuk. (>__<)

Kite nak ceta satu benda. Hihi. Korang penah tak punch card pegy memane dengan boipreng atau tunang korang? Kalau dengan mak bapak, memang lah kena bagitau sebab memang dah duduk dengan doang kan.. Kang ada jugak kena smack kalau tak kasik tau nak pergi memana. 

Ada alternatif laen untuk pasangan anda mengetahui anda pergi mana kalau anda tak kasi tau mereka mana anda pergi. Antaranya ialah, Friend Finder. Huehue. Tapi friend finder ni kadang kadang boleh buat gaduh. Bila find, dia tulis dekat Jalan Hang Tuah, tapi sebenarnya korang dekat Jalan Hang Jebat. (-.-")

Benda benda remeh macam ni memang tak accurate sangat sebenarnya. Tak boleh nak percaya seratus peratus. Kalau macam kite, pape kite nak buat, kite memang suka kasi tau dengan Si Ipang tuh walaupun dia tanak tau. (-.-") Ah, lantak lah. :-P At least, nanti dia tak de lah bising kalau tetiba kite ada kat luar.

Macam hari tuh, dia ajak kite pergi nengok muvee. Pastu kite cakap lah, kite dah nengok ceta tuh dengan kawan. Pastu tetiba dia cakap, "Eh, bila masa sayang pergi. Tak bagitau abang pun. Bla bla bla." Ratu sentap seperti haruslah otomatik sentap dan berkata, "Kite pergi mana mana, kite tak pernah tak bagitau sayang tau. Sayang tu yang tak pernah bagitau kite. :'(" 

Pastu dia gelak gelak. Tak guna betul. Suka maen maen. Huhuu. Ektuali, tak de lah penting mana pun sebenarnya nak pergi mana mana kena punch card dekat si dia. Cukup kalau dah kasi tau mama abah. Tapi kalau jadik macam kes tadik tuh, memang nak kene sekeh aje dia tuh. Dah kaweng, laen cerita. Tu memang dah wajib bagitau suami. (>__<)

<3

Pompuan neh dia tak macam lelaki. Risau dia laen macam sikit. Contohnya kan, macam kite. Keh keh keh. (Kasi testimonial diri sendirik dulu). Kalau Dak Ipang nak pergi mana mana waktu malam, pastu kite dah ngantuk gila pork, kite mesti suruh dia text kite atau call kite bila dah balik rumah. Kalau dulu dulu time kite cuti, kite sanggup tunggu sampai dia balik, baru kite tidur. Tapi since dah start internship neh, kena tidur awal. Kalau tak, mata rabak. Cane nak pergi kerja. (>__<)

Bila bangun tidur, tengok henpong tak de sms, even 1 missed call pun tak dek, mula lah menggelupur.. Terus call dia berjuta juta kali, sms dia bebanyak. Kemaen ghisau. Sebab dia tuh pesen bawak kereta lelaju tak hingat dunia. Bukan mintak, tapi takut kalau jadik pape. Darah tengah manis kan... :')

Itu lah pentingnya punch card sebenarnye. Tapi, kalau setakat nak pergi bery, tak payah lah bagitau. Buat hilang selera makan aje. (-.-") Hihi. Okbai. Nak sambung buat tesis.

Oh ye. Punch card tuh maksudnya tepon atau sms. Bukannya punch card macam kat tempat kerja tuh. No no no nooooo~~ :-P

8 comments

Adziim said...

Memanjang je sakit belakang. Camne nak jadi pekerja terbaik ni, kena potong bonus.

intanurulfateha said...

@Adziim

wek :p

♥nrina♥ said...

salam ziarah...

pentinglah punch card ni hehe... dah kawin pun lagi sibuk nak tanya g mana, apsal lewat balik, jumpa sape hehe... dah mcm polis plak nak soal siasat hehe..

Zila Zainal said...

dulu memang selalu bagitau. tapi bila dah jauh ni, idak ler nak bagitau suma tempat kita pegi kan ekeke

Eca Dwinky Asha said...

ehem kita g blyr.xmampu gk nak punch card sllu.=(

cHeRyNa PiReS said...

dah lama tak punch card.
punch kad ngan mak je skang nieh:)

ainraus said...

kalau afiq kat laut, takleh punch card. sekarang ni boleh. heheheehe. :)

mizz miaizzati said...

penting juga bagitau..takde le nanti..top top top terkantoi kat sekian2..padahal kita just jenjalan je...hehe..dah kawin ni lagi kena punch kad dik..

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13