Tuesday, October 23, 2012

.percutian ke melaka wonderland ! Yeeeeha !

.

Salam.

Percutian ke melaka wonderland? Percutian ke? Haha. Excuse my ayat yang tunggang tebalik. (-.-") Ok. Ektuali, Hari Ahad lepas, kite satu family pergi ke Melaka Wonderland. Yeay! Adik kite dapat tiket pree. Yer, di ulangi. Tiket pree ! Hik.

Dia dapat semilan keping. Pastu, semua family kite pergi. TERMASUK lah bakal family. Ehem ! :-P Cuma ahkak kite aje yang tak pergi sebab dia kan duduk kat Penang. Tuh lah, sape soh dok jauh sangat. :-P

Kiteorang gerak pukul 11 pagi dari rumah. Dari rumah 2 keta. Keta Adik dengan keta Mama. Pastu singgah mahkamah sebab Abah ade kerja kat sana. Abah bawak keta kite. So, pick up Abah, then tuka kereta then gerak ke Melaka dengan 3 kereta. Konvoi. Eleh, kemaen! Macam nak pergi jauh sangat. Kuikui.

Sampai Melaka Wonderland tak ingat pulak pukul berapa. (-.-") Pukul berapa ntah sebab banyak sangat destinasi yang singgah. Huh!

Kami gerak duluuuuuuu~ :-P

Kiteorang pergi berlapan. Yang tukang snap pic neh, adik kite yang kecit. Yang baju itam tuh gelpreng adik kite. Yang sebelah beliau tu tunang kite. Aik, kenapa tunang kite dok jauh dari kite. Gggr!

Chacha ni susah nak senyum.
Tapi sekali dah senyum, alahai comeyynyeee.

SEBIJIK MACAM ANGAH DIA.
Keh keh keh.

Jarang sangat dapat nengok dia bebetul senyum depan camera.
Selalunya dia akan buat muka.
(-.-")

Ntah amenda kite bebel kat die mase neh. 
Kakakakaka.

Sambung jalan lagik.

WOI, PANDANG MANE TUH !!
:-p

Eh lupe nak cakap.

Sebelum masuk MW, makang mekdi dulu dalam keta. Ingat nak bawak mekdi masuk MW, tapi tak boleh pulak. (-.-") So, simpan tenaga bebanyak untuk kegunaan kejap lagik. :-P
  
Tak sabar nak mandi ! 
(^________^) 

Sabar aje lah layan kerenah tunang mu ini. :-P 

HAHA. 

Mandi dekat kawasan cetek aje. Sebab konon nak jage Chacha padahal sendirik penakut. (-.-') Ektuali banyak je game yang best. Rugi kalau beli tiket RM30 tapi tak maen semua game. Tapi dah dasar pentakut. Tiket mahal mana pun, ai pedulik ape. :-D

Alahai gembiranya Chacha.

Belakang Chacha tuh ada Abang Ipan. Ektuali, dia masuk dalam gelongsor neh sekali, kengkonon nak jage Chacha. Tanak Chacha stuck kat dalam. Sekali dia yang stuck. HAHA. Nampak sangat gemok. :-P

Alahai.... Sayangnyeee...

Ektuali kiteorang memang plan nak buat Chacha happy. Sebab lately neh, Chacha macam sedey sebab isu anak angkat. :'( Tatau lah siapa yang mulut tetttttt dekat sekolah dia. Balik rumah, Chacha cakap dia anak angkat pastu nanges. (T__T)

Time neh ajak Chacha balik, dia tak mo.
Huuuu.

Game ni agak menakutkan.

Memang tak lah kite nak maen ! (T__T) Ifan dok maen game neh dengan adik kite. Kemaen seronok doang. Hihihi.

Sebelum balikkk.

Abah kite tak mandi pun. Dia dok jage beg. Hihii. Maceh Abah. (^__^)

Kite cuma bawak satu tudung aje.
(-.-")

Ingat time mandi nak freehair, tapi tapi tapi.... Kalau kite belum tunang tak pe lagi yunk. Ni kite dah tunang. Abang tanak kau tak pakai tudung. Bla bla bla. Ok fine. Pakai je tudung. Pastu seboleh boleh kite nak mandi tanak basah tudung, tapi anasir jahat seperti tunang sendirik yang tarik pelampung yang kite tengah naek pastu letak kite kat tempat air banyak. Sumpah susa nak napas. Dem betul. Kalau lemas cemane woi !!!

Ngeeee.
My beloved parent. <3

:-*

Ok. Sekian saje entry shaye. Nanti ada masa, kite hapdet lagik ek.! :-) Babaiiiiiiiiiiiiiii !!!

15 comments

Azwa Azee said...

happy tengok dia...;)

timm_bill said...

beznyerrrr!!

nuruashia said...

best! sumpah jelesh :P
sys...semart la gmbr sys ngn abg ipan..seyes..epy owez ye sys ^^

Cik Tie@Akak said...

salam Intan...blog akak masih belum tersenarai di Rakan Blogger Klik 1 Malaysia...

Faten Rosli said...

Chacha comel.. Grrrrrr... Geram.. Hehe

Dayang Aminah said...

waaa best laa... happy gila..hehe..mcm nak p sna juga... tiket msk sna brapa ek?..

zaril said...

Comel chacha senyum..

fatin amalina husna said...

syoknyaa..rugi lar akak intang nih..
lain kali try semua taw..hik3..

kesian chacha..tp satu hari nnti dya akan taw jugak kan..jga dya elok2 sudah..hehe..=)

fasha said...

welcome to Melaka =D

Emas Putih said...

bestnye. hehehe nak jugak...
btw sy follow kat sini ^^

The ShomeL TwinZ said...

salam, kite nie nama jew kmpg kat melaka, tmpt MW kite lum jejak lg, hihihi

Cik Zeeta said...

sis, sye pown pegi cni ngan tiket pree juge ^_^*

kembaradunia said...
This comment has been removed by the author.
Homestay Melaka Mansor Choot said...

homestay murah untuk didiami di melaka .comment saja di blog kami http://homestaymansorchoot.blogspot.com/

kembaradunia said...

Salam,

Nice sharing..

Kalau ingin bercuti lagi, sila pilih libur travel..
pakej yang ditawarkan adalah murah dan menarik

boleh check pakej-pakej di http://www.libur.my

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13