Wednesday, October 10, 2012

.kebizian apakah ini?

.

Salam.


Jumaat Sabtu Ahad Isnin Selasa yang super busy ! Sumpah langsung tak dapat nak jenguk belog, update belog. Dan jugak tak dapat nak siapkan biz edit belog. Ada beberapa belog yang KIV. Harap maaf. InsyaAllah minggu ni kite akan siapkan semuanya. Hukhuk. 

Ok. Mari bermula dengan sehari sebelum Hari Jumaat. Masa hari khamis lepas, kite punya lah sakit kepala. Kite ni jenis, kalau di beri kerja kat tempat kerja, kite suka pulun siapkan cepat cepat. Pikir sampai sakit kepala. Padahal tak de lah payah sangat. Kena kira OT hours aje untuk foreign tapi cara pengiraan dia complicated sket. Dia guna manual, bukan guna excel so ada sikit pening. Ok tipu. Sumpah pening gila. kite siap mintak Exec nak balik awal tapi dia tak kasik ! Kite cakap kite pening kepala. Mungkin dia ingat kite memaen sebab kite ada gelak gelak. Dah tuh, takkan kat opis nak nanges. (-.-")

Balik rumah terus tidur. Tu pun kira bersyukur sangat boleh drive sampai rumah. Risau tak boleh drive aje. Sep baek awal awal lagik kite dah call Mama, cakap suruh amekkan ubat saket kepala dekat klinik. Untung lah Mama nurse. :-P

Malam tuh memang tak larat. Hari Jumaat terus MC. Memula ingat tanak MC sebab sabtu tuh kite dah register untuk pergi kursus kawen. Memang awal awal lagik dah register. Tapi mana lah nak tau kite akan kena saket kepala gila pork. (-.-") Low blood pressure I guess. Kite memang selalu sakit kepala cenggini. Hukhuk. Hari Jumaat tuh memang rehat je lah kat rumah the whole day.

Then Sabtu & Ahad kena pergi kursus kaweng. Pergi dengan tunang tersayang. Mesti lah saket kepala otomatik hilang. Tehee. Tapi seyes weh, masa khamis and jumaat tuh memang saket gila pork. Tuhan aje yang tau. Tapi bila jumpa Si Ipang tuh, otomatik saket ilang. Kompem kompem lah dia cakap kite ngengade. Tak guna betul. Kite memang saket betul lah woi ! (T__T)

Kursus kaweng best. Hihihi. Ada jugak penceramah yang boring. Tapi redha aje lah. Banyak info dan ilmu yang kiteorang dapat. Pas pergi kursus, baru tau nak buat apa untuk ke step yang seterusnya. Ektuali, Ifan kena bawak gambar pasport siap kene berbaju melayu dan songkok. Tapi dia mesti lah takde gambar cenggitu. Sep baek dapat excuse, leh kasik gambar passport time hari Ahad.

Ektuali, pas abes kursus hari sabtu tuh, kiteorang pergi makan pastu terus balik. Pas maghrib baru teringat tak amek lagik gambar. (-.-") Terpaksa keluar balik, pergi kedai gambar. Zzzzzzzzz ! Padahal mata dah rabak gila, ngantuk weh !

Tadaaaaaaaa.
Gambar passport kami.

Ektuali, gambar neh nak kena tampal dekat sijil kursus. Sesiapa yang tak kasik gambar bersongkok (bagi lelaki), sijil dia di tahan dekat pejabat kadi. Selagi tak bagi gambar, selagi tuh tak dapat sijil. huhuhu. 

Kemaen hepi dah dapat sijil.
Hihihi.

Ektuali, baju yang kite pakai tuh, semua orang cakap baju macam nak nikah. (-.-") Padahal tuh baju masa kite jadik pengapit akak kite kot. Siap dah terbakar kena iron panas lagik. Hahaha. Tempat terbakar di rahsiakan oke. :-P Ifan pulak pinjam baju melayu adik kite. Ektuali, dia ada baju kaler cream yang sama, cuma dia tinggalkan baju tuh kat kampung. Dia datang rumah kite, cuma bawak jeans, t-shirt dan kemeja aje. Nak pergi kursus kena pakai baju melayu. So, untuk dedua hari tuh, dia pinjam baju adik kite. Ifan pakai saiz M tapi adik kite paaki L. Belasah aje lah, dari tak de langsung. :-D

Gambar hari kedua.
Geli je Ifan buat rambut belah tepi. 
Hahaha.

Ok. Hari Isnin pulak, kite terima arahan dari tempat kite intern, kena wakil company untuk pergi taklimat minimum wages dekat Pejabat Buruh. Errr..kite memang boleh drive tapi pejabat buruh tuh luar kawasan kite selalu drive. So, kena mintak tolong encik ipang hantarkan. -___-'

Time taklimat kat Pejabat Buruh.

Hari Selasa pulak iaitu hari ini, kite kena pergi Seminar pasal OSH kat Kolej Komuniti Pagoh. Seminar neh anjuran Kementerian Sumber Manusia. Pun mintak tolong Ipang hantarkan. Dah lah keluar rumah awal gila. Kul 6.30 dah kuar. Sebab hari ni, Mama, Abah dan Chacha hantar adik lelaki kite yang bongsu intebiu keje gomen kat Melaka. Doang gerak awal, so, kiteorang pun kena kuar awal dari rumah. Huhuhu. 

Habes seminar pukul 5.30 petang cenggitu. Terus gerak balik rumah tapi sebelum tuh singgah makan Nasi Ayam Penyet dengan rasaksa tercinta. <3 Hihihi. Lepas maghrib, kite pergi Salina Bridal untuk fitting baju kaweng. Yeay ! Dah booking. Hihihi. Tapi gila lama kite dok test baju. Semua baju cantek. Semua nak. Rambang mata. Huhuhu. 

Ok. Sekian saja laporan kebizian saya setakat ini. Nanti kite pree, kite hapdet lagik ek. Kena tidur awal. Esok kerja ! Nanyte koranggggggggg ! 

 **Kalau nak beli SUSU ALPHA LIPID SDII, 
boleh contact kite dekat SINI yek ! :)

4 comments

Lissa said...

cepatnye sis fitting baju. tempah design baju sendiri ehh? lisa tak prepare mende lagi ni. tema warna pun confuse lagi.hohohoh

ainraus said...

intan. ain baca entry ni kan, tgh bayangkan intan bercakap dalam 1 nafas. kehkehkeh.

Khalilah MNor said...

Excited dah kan nak kawin... Sakit kepala sekejap tak pe kot. Sy selalu tak boleh buat keje main pulun semua, yg tu jd migrain... Tp, best kan boleh wat keje siap cepat2... HUHU

INuR~AFiR said...

tuh baru keje & sakit kepala..ko belum rase lagi jumpe manusia kt tempat keje yg macam2 perangai, tak reti hormat officer..bkn setakat sakit kepala, sakit hati hahaha

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13