Wednesday, September 5, 2012

.tunang kite sweet lah !

.

Salam.

Eceweh ! Kemaen sekarang hapdet belog nak ceta pasal tunang je kan. Huehue. Sebelum neh boipreng. >__< Ektuali, setelah 3 hari jadi tunangan orang, rasa bahagia je. Ewah ewah. Baru 3 hari, boleh lah cakap. (-.-") Tapi harap harap, dalam hari hari mendatang nanti, harap semua nya baik baik saja. Aminnn.. ;-)

Dalam masa 3 hari neh, kite macam malu malu lagik nak panggil Ifan tuh tunang. Segan. Malu. Sume ada. Huehue. Tadi masa lunch hour, borak borak dengan ofismate. Still cakap "Boipren kite kan.. Dia kan.. Eh, Tunang kite kan.." Haha. Sumpah segan nak cakap tunang tunang neh. (>__<)

Bila on call dengan ifan, still tak de nak cakap cakap pasal tunang kite tunang kite. Tak terbukak mulut neh. Segannya. (T__T) Cane neh. Hukhuk. Tapi kalau kat sms, nak cakap gud morning ke, gudnyte ke, boleh lah cakap sebab meset tak boleh dengar suara. Huhuhu.

Tapi kan, Ifan neh, sejak sejak tunang neh, kemaen dia punya sweet. Cakap kemaen lembut. Kalau sebelum neh, kemaen nye lahai dia punya kasar macam kite neh kawan kawan dia aje. Skang neh, kite pulak jadik diam, senyap. Segannya woi ! (>__<) Bila meset ke, cakap ke, sket sket, "Tunang abang tersayang ni..." Oit tunang abang.. Morning.." Dan beberapa ayat lain yang.. Aishhh segan nye. Hukhuk. Kite pun tak de cakap cenggitu. Tatau nak start cemane. Hukhuk.

Tadi dalam pukul 9 lebey, kite macam dah ngantuk, nak tidur. Tapi macam awal lagik. Since mata kite sakit, tak de mood nak buat apape. PC pun chacha conquer sebab maen game. Skang ni pun, dapat taip entry sebab dia dok main main menda tah. Heee.

So, tadik kite call lah Ifan.. Lambat dia nak angkat.. Pastu bila dia angkat jer...

Kite : Sayang !! Heee..
Dia : Iyer... Hehe. Sayang ni buat abang bangga jer.
Kite : Hah? Bangga? Kenapa plak..
Dia : Doang tanya, siapa yang call. Abang tengok  henpon, sekali Sayang yang call. Abang cakap lah "Tunang aku yang call.."
Kite : *blushing*
Dia : Bangga tau Abang, tunang Abang call. Hehehe.
Kite : Eleh, kite pun tak de cakap cenggitu. Hehee.
Dia : Eiii..kecik hati Abang.
Kite : Alaaa kite maen maen je, kite segan lah. Yunk, kite dah ngantuk neh.
Dia : Kejap lah. Abang tengah meeting dengan bla bla bla.... Malam nanti Abang call, Abang janji.
Kite : Ok. Call sampai kite bangun tau. Janji !
Dia : Janji Sayang.
Kite : Yeay!  Ok bai. 

Haish, dah ngantuk dah neh. Tak sabar nak tunggu tunang kite call. Memacam benda nak ceghita. Huehue. Errr.. nanti kan, dah dapat semua gambar dari photographer, kite buat review pasal Majlis Tunang yek. Nak cerita dalam satu entry, macam banyak sangat. Nanti kite buat part by part yek ! :-)

Amek angin kat luar rumah lepas abes majlis ;)

Peace !
(Gambar ihsan dari SalinaBridal)

Gambar tipah tertipu dari Eykameow.
Nanti kite cerita pasal Eyka tipu kite ek.
(>__<)

Ok bai. Chacha dah bising nak maen game. (-.-") Nyte ! 

26 comments

fiQRa said...

tahniah dear ;)
moga berjumpa kalian di jannah, insyaAllah ;)

Eca Dwinky Asha said...

hye tunang org!.hehehe

please mulakan dgn mini pelamin eh :P

Uthey Archie said...

wow. dak Ipan dah pandai sweet-sweet dengan kak Intan.
comel gambar kak Intan dengan tunang.
semoga happy selalu. :)

nuruashia said...

ehhehe..wawhhh..romantiknyeee akak n abg ipan..untung sgtttt..bestnyeee kalo ade pkwe mcm die! ehhehehe

Kartunis Damas said...

wahh tema cerita selalu :)..
Tahniah sebakul untuk si tunang yang ditunangi..dok bau nasi minyak dah nie..heheh

Zila Zainal said...

congrats awak.. kita sampai skang lagi 4 bulan je ni nak kawen still panggil boipreng. sangat lah takleh kuar perkataan tunang tu dari mulut. rsa bunyi dia lain. ekeke. syiok kan bila dah tunang? tiba2 the other half jadik penyanyang pulak. kita pun sama, tiba2 kita jadik top priority :p

Chikova_Airashii said...

dye xtaw sape yg call?aik, dye xbuat special ringtone ke utk sys? hehe.
tp papepun korg tetap sweettt.. bestlahh kn tunang :)

LotsofloveMia said...

Tahniah!! :)

mySara said...

congrate sis intan. Gojesss sgt dgn pink tuu. <3

eykameow said...

Memang mcm ni perasaan lepas bertunang. Memalu kucing. hahaha. InsyaAllah sis & abg dpt lalui alam yg penuh cobaan sebelum kebahagian :p ecehh!

p/s: HAHAHAHAHA okay nak gelak bila baca sis ckp psl "tipu" tuh hahahaha

emieysandra said...

sweetnyer sis! pasni citer sal majlis ehh =)

amalina husna said...

Tahniah kak intan..=)
comey aih kak intan nie..:D

intanurulfateha said...

@fiQRa

insyaAllah. aminn~ tenks awak ;)

intanurulfateha said...

@Eca Dwinky Asha

done ! ce nengok latest entry ;p

intanurulfateha said...

@Uthey Archie

sebelum neh asek nak buli aje >__<

intanurulfateha said...

@nuruashia

alaa pakwe nuru pong mesti besh jugak pas tunang n kawen nt ;)

intanurulfateha said...

@Kartunis Damas

insyaAllah tak lame lagik ;)

intanurulfateha said...

@Zila Zainal

4 bulan? kite lg 6bulan lebey! huehueee ;D

intanurulfateha said...

@Chikova_Airashii

die mane penah buat special ringtone utk sis. hampes betul huuuu

intanurulfateha said...

@LotsofloveMia

tenkiuk ! ;)

intanurulfateha said...

@mySara

mekasih mysara ;)

intanurulfateha said...

@eykameow

hahaa tu la pasal.

ggrr geram dgn eyka ! punye la sis gelabah tau tym tu dok dlm bilik. korang sesuke tipu sis kat luar tuh. hampeh ! ;p

intanurulfateha said...

@emieysandra

heee ok. sis da update pasal pelamin dah ;)

intanurulfateha said...

@amalina husna

hihihi tenkiuk ;)

cikcimi said...

Tak bestnye kite tak dapat pegi. :(

intanurulfateha said...

@cikcimi

mase kite kawen nt dtg tau ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13