Thursday, September 13, 2012

.review majlis tunang : OUTFIT

.

Salam.


Ewah. Kemaen nak hapdet entry part by part budak intang neh. Hihihi. Ok. Memula sekali kite nak ceta pasal baju yek. Next entry pasal mekap pulak ! (^_~)v

Ektuali, baju tuh awal awal lagik kite dah tempah. Tempah dengan housemate kite aje. Adik dia tailor. Ektuali, kaen untuk baju tunang tuh, kaen cotton je. Kaen tuh Mama beli online. Tak rancang pun nak buat baju tunang. Sekali bila dah dapat, kite cakap nak buat baju tunang. Mama pun macam pelik la kan. Sebab biase orang tunang pakai baju lace la, ape la. 

Tapi kite nak baju dari kaen COTTON jer. (-.-") Sebab utama, nanti kalau pakai kaen lace, kite tak pakai lagik kang baju tuh. Dah lah masa jadik pengapit akak kite kawen aritu, buat baju dari kaen lace. Beli memahal, pakai tak sampai 10 kali rasanye. (-.-") Kalau buat baju kurung biasa dari kaen biasa, boleh pakai time raya ker, orang kaweng ker, kan kan kan? :-P

Cantik kan? Hihihi.

Baju neh RM90 je. Murah kan? Ngee. Kite ada update dekat belog B2B kite pasal kaen neh. Beli tahun lepas lagik, bulan 12 cenggitu. :-P Pastu kite pergi SSF Home Deco dekat Melaka. Aritu masa awal tahun, SSF kat area ruma sewa kite kat Melaka tuh buat jualan nak tutup kedai. Semua barang 50-70%. So, borong lah beads bebanyak. Kite upah kawan kite jahit manik dekat baju tunang kite. Upah jahit baju + manik RM100 je. Sangat murah kan? Tak dapat harga cenggini dekat luar. ;-) Tapi beads semua tuh kite beli siap siap. Dia tolong jahitkan. Kite tak kreatif. -_-

Beads dan pearls yang bergelimpangan.
Yang kaler pink tuh, lace yang di potong ikut meter.
Kite beli 2 meter untuk jahit dekat leher. 

Design baju tuh buat kurung moden biasa je. Memula, Eny dari TG dah designkan baju cam gambar dekat bawah neh tapi sebab Butterfly kat baju kite neh besar sangat. So, buat jer la kurung moden. Huehue. Tak payah nak fesyen fesyen sangat lah intan oit ! ;-p

Nanti buat design camni time raya next year lah!
(^_^)

Lepas tuh, bila dah siap jahit..... 
.
.
.
.
.
.
.
.

Tadaaaaaaaaa..!

Ni lah tukang jahit manik, Ana.
Tenksss for the beautiful outfit <3

Baju nikah pun tempah dengan adik dia.
Dah settle~
Ngeeeeee.
(^____________^)

With my beloved ex-housemate.
Tenkssss sebab datang ! <3

Nampak tak beadsss yang banyak itu.
I loikeeeeeee ~

Dengan Maksu shaye. 
(^_~)v

Secara keseluruhannya, kite sangat suke dengan baju kite. Berbaloi baloi. Ramai yang datang rumah kite masa Majlis Tunang kite cakap baju kite cantek dan lain dari yang lain. Hikhik. kembang hidong semangkuk ! Kehkeh.

Ok bai. 
Till the next review !
:-)

32 comments

Syafiqah Hashim said...

ohh my! cantiknya outfit tunang akak :)
combination warna yang cantik! pika suka...and breading pun awesome :)
TAHNIAH..semoga kekal hingga hujung nyawa..amin...

wanieybintang said...

yup. bju tu mmg cantik, sweet dan tak over. sesuai sgt lah dgn majlis tunang kan? hee. i loikeee

❤Cik Myra❤ said...

sis, myra tunjuk gambar sis mase tunang, mak pon kate,baju simple tapi cantek! lain dari yang lain..:))

Rara Nasiha said...

agreed! baju you cantik. tak perlu nak sewa mahal2 or beli dari designer. :)

cik chinta said...

cntik bj tu. br pasan, rupenye buterfly. ske sgt

Nour Eyza said...

lain sungguh muka sis intan lepas make up tebal n pakai tudung macam tu. memula tgk mcm tak kenal pulak. apa pun baju tu mmg cantik la simple tapi nice.. =) tahniah ye!

nuruashia said...

hehehe..bju tunang sys mmg cntek!!! combination kaler balance n cntekkkkk sgttttttttt <3

Izara4eva™ said...

sis nnti ara pjm lak bju tu eh ;p

emieysandra said...

yup, baju tu cntik n mmg lain dr yg lain..pndai sis pilih! =)

nk tanye, beads kt tudung tu pn mmg trus siap jahit eh? mcm dijahit kt inner tudung la..lawa sgt, ingtkn sis beli siap inner tu..

Edy Fee said...

perghhh jahit sendiri..selamat bertunang!

Mr feckry said...

wah dah tunang, tahniah...member lu sume dah kawen kan

:: Riri-Fatieha ::~ said...

uit kita tunang sehari sblm la...
btw salinabridal make up okey tak?

cHeRyNa PiReS said...

memang sangat sweet, lain dari yg lain, jimat cost and sangat2 la approve baju nieh!

Bagus...bagus...sangat suka:)

cikcimi said...

Haha. Baju rama rama. :D

amalina husna said...

memang cantik pon kak intan..
pandai plak tu cari barang..kreatip! =)

rainnyberry said...

baju mmh lawa..
tapi kite dh tak kenal mane satu intang nih..lain laa pas kena make up..hihi..btw,congrats..akhirnya dah jadi tunang org..smoga bkekalan hingga ke akhir hayat.. =)

intanurulfateha said...

@Syafiqah Hashim

mekasih fyka. doakan tauu.. :)

intanurulfateha said...

@wanieybintang

nti kakak bintang pun buat baju yang sweet dan tak over tau ! :)

intanurulfateha said...

@❤Cik Myra❤

kem salam mak! <3

intanurulfateha said...

@Rara Nasiha

x mampu nak hire fashion designer. hukhuk. buat yg termampu aje .__.

intanurulfateha said...

@cik chinta

tq ! ;) beli 2 helai, satu lagik merah hitam. ngeee.

intanurulfateha said...

@Nour Eyza

tenkiuk dear ;)

intanurulfateha said...

@nuruashia

ehem. x payah puji lelebey pls ;p

intanurulfateha said...

@Izara4eva™

x leh x leh. nanti koyak, ara gemok ;p

intanurulfateha said...

@emieysandra

tudung tu shawl biase je emiey.. beads tu dekat veil. mmg dah ade. veil tuh bridal punye ;) sis cume ade baju je. laen3 sume salina bridal punye ;D

intanurulfateha said...

@Edy Fee

kwn jahitkan lah ;p

intanurulfateha said...

@Mr feckry

ha'ah. insyaAllah akan ikut jejak langkah doang ;)

intanurulfateha said...

@:: Riri-Fatieha ::~

ok sgt ;)

intanurulfateha said...

@cHeRyNa PiReS

tenkiuk kak sha <3

intanurulfateha said...

@cikcimi

hahha kan best kalau cimi dtg ;(

intanurulfateha said...

@amalina husna

hihihi tenkiuk. tu untungnye survey n preparation awal ;p

intanurulfateha said...

@rainnyberry

hihihi bese la. mekap kan... ;p

tq awak ;)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13