Saturday, September 15, 2012

.review majlis tunang : MAKE UP

.

Salam.


Mari manfaatkan malam minggu dengan entry review lagik. Huuu. Seronok tak boleh nak kate sebab cuti 2 hari (Ahad & Isnin) ! Ni lah tak bestnya kena kerja hari Sabtu. Apa pun tak boleh. :'( Tapi pagi tadi best lah jugak sebab Ifan yang hantar pergi kerja. Selalu pergi sendirik. :'D

Ok. Sebelum tidur (sekarang neh selalu tidur awal), kite nak update pasal mekap pulak. Sebenarnya, dah tak de idea nak update belog. Konon nak buat entry engagement part by part tapi tak habes habes pulak. Huuu. Dah lah Intang. Membebel pulak. Cemane nak abes cenggini. :-P

Kite ektuali dah lame aim satu bridal neh. Memula pikir, nak amek ke tak ek pakej mekap. Sebab nak tunang je pun, bukan kaweng. Tapi kan, sebab kalau mekap sendirik, kalau tak jadik, buat spoiled ajer. Plus ada orang nak sponsor mekap. Ehem! Mekasih dekat adik kite sebab bayarkan mekap. Kite bayar deposit RM100 yang lebihnya, adik bayar. Ngeee. Oh ye. Adik kite dah kerja. Setakat seratus dua untuk kakak kesayangan yang comel dan manja ni apa lah salahnye. :-P

Bridal yang kite maksudkan adalah SALINA BRIDAL. Klik ler kalau nak tau. Huuu. Dari beberapa bulan sebelum tunang, memang selalu sangat stalk belog akak neh. Sukaaaaaaaaaaaaa sangat tengok pompuan cecantik yang dia mekapkan. Dari tak cantik, jadik cantik. Kalau macam kite neh, SEDIKIT cantik kuikuikui, mesti lah akan jadik cantik. Kehkeh. Mohon jangan kutuk. (T__T) Ini pesen nak sedapkan hati sendirik aje. Isk.

Ada jugak survey bridal lain yang murah pakej dia dalam RM50 - RM100 dari Salina Bridal tapi tatau lah hati neh dah tertawan dengan Salina Bridal. Cakap dengan boipreng (ketika itu) kite nak amek mekap cenggini bla bla bla. Pastu dia tanya kite, "Sayang nak amek mekap untuk nikah ke?". Mungkin dia pelik lah kan sebab tunang je pun nak mekap. Then kite explain lah, kite tunang buat kecit kecit je.  Baju sendirik. Pelamin sendirik. Doorgift sendirik. Mekap je kite nak amek bridal. Boleh laaaaaaaa. Then dia cakap BOLEH! Yeay!

Sebab boipreng kite tuh dia tak suka sangat kite over ke apa sebab dia penah komplen kat kite tentang soang pompuan yang dia kenal dan agak over tentang tunang. Kite kadang kadang terasa dia macam perli kite (T__T) Walaupun dia cakap tentang orang lain. Maybe tuh cara dia nak tegur kite secara halus. Tapi.... Eleh, dah setel dah pun majlis tuh. Wek! :-P

Kite pegy bridal untuk bayar deposit dengan besfren kite, Nooy. Masa tuh dah bawak baju tunjuk kat akak tuh then explain nak pakai tudung cane semua. Memula tanya akak tuh, "Kak, kite nak pakai tudung bawal boleh tak?" Pastu akak tu cakap tak boleh, tak lawa. Hihihi. Sebab kite neh tak pandai sangat pesen tudung tudung zaman skang. Nengok orang pakai lawa tapi japgi pakai kat muka sendirik jadi pelik. (>__<) 

Pastu beberapa hari sebelum majlis, kite call akak tuh sebab nak confirmkan tudung cane, rumah kite kat ane semua. Bunga tangan n aksesori nak macamane. Then akak tuh cakap, nanti dia bawak beberapa aksesori untuk kite pilih. So, masa hari majlis tuh, akak tu datang awal. Majlis start lepas zuhur tapi akak tuh datang dalam pukul 10 lebey. Hihii. 

Memang kite suruh datang awal sebab nanti bila cepat siap mekap, cepat lah dapat posing depan camera. Kuikuikui. Masa mekap tuh, akak tuh tanya, nak mekap cemana. Kite neh mana lah penah mekap tetebal. Biasa pakai foundation, pastu eyeliner n maskara pastu pakai blusher sket. Itu je lah. Lipstick memang alergic sket nanti bibir jadik terkopek kopek. Selalu pakai vaseline aje. (>_<)

Pastu akak tu tanya lagik, nak mekap mata cemane. Terus kite cakap nak mata smokey eyes. Amboi. Kemaen nak mata cenggitu. Haha. So, akak tu cakap, nanti dia mekap kasik mata kite nampak galak. Huehue. :-P 

Lepas mekap, terus macam tak percaya nengok muka sendirik. Comey jugak kite neh bile kena mekap. Kuikuikui. 

Ni first gambar yang kite upload kat pesbuk.
Dapat dalam 400 likes.
Much thankssssss !

Kite pakai anak tudung inner neck kaler shocking pink, pastu shawl chiffon light pink. Pastu pakai crown yang di terbalikkan kat atas kepala. Tak sangka, bila terbalikkan crown, jadik cantik. Hihihi. Pastu pakai veil. Veil tuh cantik sangat, banyak beading ! Ada banyak veil dia suruh kite pilih tapi kite pening. So, Kak Salina je yang pilihkan untuk kite. Ngeee. Pastu bunga tangan akak tuh suruh pilih antara dua. Kite tak pandai pilih, yang bunga kite pegang tuh, Mama yang pilihkan. Pilihan Mama selalunya TEPAT. (^__^)

Kak Salina suruh senyum nengok cermin.
Hihihi.

"Intan, awak cantik macam Arab."

Kahkah. Arab lah sangat. Saje lettew Kak Salina nak amek hati kite. Kalau ifan tau, mesti dia gelak guling guling. (Tapi tak pe, dia bukan rajin pun baca belog kite.) :-P

Pandang atas, pura pura termenung.

Dasar gigi besar. 
Mana boleh tutup mulut dan senyum.
(-.-")

InsyaAllah, I will follow them

WIFEY TO BE.
Ehem! :-P

Oh ye. Tunang kite, kengkawan, family pong cakap mekap Kak Salina neh cantik. Abah kite memang bangkang sesiap mak andam yang nyah. (-.-") Tapi tak pe lah. Kite pun tak suka. Dan kite dah pun buat appointment dengan Kak Salina ujung bulan neh untuk pergi bridal dia. Kite dengan Ifan nak nengok & survey baju kaweng pulak ! Harap harap baju cantek saiz kite masih ada. Huehue.

Okbai. 
Nanti sambung entry laen pulak.

**Gegambar credit to Kak Salina. 
**Nak nengok gambar laen, boleh nengok kat FB Kak Salina yek ! 
**Official pictures & video tak dapat lagik. Waaa tak sabar !

20 comments

nuruashia said...

mmg cntek make up sys ntk tunang arytu...simple je..xheavy..love it hehehe :) muchhh love with your outfit sys! <3

emieysandra said...

cantik sgt sis mse tunang, pndai sis cari mak andam..& mse kawin pn cantik jugak klu ambik dr mak andam yg sme..dh start buat persiapan eh sis, gudluckk! :D

ctmz said...

woww..gojessss sangattt dearr! i likee.. =)

http://the-red-heart.blogspot.com/

timm_bill said...

cantek sesgt!

cik nur said...

cantik la kak tak terlampau over sangat pun sweet and nice hehehe :)

♥ReEN nOrFAzReEn♥ said...

Cantik sangat ! Tahniah.

amalina husna said...

kan dah cakap..kak intan nie kreatif..memandai jee terbalikkan crown tuu..
cantik plak tuu..:D

intanurulfateha said...

@nuruashia

tenkiuk nuru. nnti mase nuru, prepare awal3 tau. x rugi pong ;)

intanurulfateha said...

@emieysandra

sis buat preparation sket2 dulu. ade lagik 6 bulan lebey. phew~ =..='

intanurulfateha said...

@ctmz

tenkiuk ;)

intanurulfateha said...

@timm_bill

mekasih timm :)

intanurulfateha said...

@cik nur

tq nur :) hihi

intanurulfateha said...

@♥ReEN nOrFAzReEn♥

terime kasih reen :)

intanurulfateha said...

@amalina husna

husna ! hahaha akak bridal tu la yg kreatif. die yg ltk crown tu tebalik kt atas kepala sis. kalau pakai crown bebtul, kang over sgt >__<

muis ismail said...

salam kenal
adik intan comey sangat
sampai akak terasa nak mengomen..hihi
:)

intanurulfateha said...

@muis ismail

hihi tenkiu kak ;)

ainraus said...

cantik cantik cantik! :D

Zura@Iwan said...

cantik sgt la kamu dear....jeles akak..hehe

Farah O Speare said...

cantik! best nya betunang :)

Wawa Tasliman said...

cantik.. nak like jugak.. :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13