Wednesday, September 26, 2012

.review majlis tunang : DOORGIFT

.

Salam.


Rasanya ni review terakhir kot sebab rasa macam dah tak de ape yang nak di ceritakan. Eh, ke kite ada tertinggal apape ek? Huu. Kalau nak tau pape, tinggal komen kat ruang komen ek ! ;-)

Oh ye. Doorgift kite biase biase aje. Kite guna paper beg, thank you tag dan doily paper dekat bahagian luar. Then lekatkan riben. Dekat dalam pulak, kite letak gegula, sumi, apam polkadot dengan felt keychain. Paperbag tuh kecit. So, terhad lah nak letak pape kat dalam dia. Paper bag tuh kite beli online dekat SINI. Doily Paper pun beli kat situ jugak. Doily paper tuh kertas yang warna putih dekat gambar gambar bawah neh. Susah nak explain. Huhuhu. 

Ni pinjam bakul mama. 

Bakul neh buat isik doorgift. Senang nak kasik doorgift kat sedara mara dan kawan kawan. Hihi. 

Ni lah doorgift kite. 
Simple aje.
(-.-")

Mahap lah. gambar tak berkualiti. 
Gambar dari OP tak siap lagik. :'(

Ni keychain felt yang kite beli dari kawan kite.

Close up lah sangat.
Huu.

Kerta putih yang kite tampal riben tuh lah doily paper.

Err..itu aje doorgift kite.
Tak de lah special mane pong.
(T__T)

Design thank you tag ni kite buat sendirik.
(^_~)v

2,9,2012 people like this tuh saje je buat camtuh. Gila ramai orang like. Hihi. Sebenarnya tuh simbolik tarikh kiteorang tunang. :') Puas hati dapat design sendirik. Jimat. Tak payah nak tempah tempah. Tak sabar nak design untuk kaweng pulak. :-D

Oh yer. Hari tuh ada yang komen pasal hantaran kan. Doang cakap, tak nampak gambar sudut yang kite maksudkan dekat bantal hantaran dekat ENTRY INI. So, gambar dekat bawah neh, harap dapat membantu. :') 

Senang dan murah. :-P
Tapi comot sikit kite gam. (-.-")

Sekian sahaja entry review majlis tunang dari pentunang-bajet-kecit. Dan sebelum tuh, kite nak explain sket. Bukan niat kite nak menunjuk nunjuk apatah lagik mendongak langit (ewah, kemaen ayat hihi) bile hapdet pasal entry tunang semua neh. Kite cuma nak share preparation kite. So, senang lah untuk kawan kawan yang laen yang bajet kecit macam kite tapi idamkan majlis yang sempurna time tunang.. 

Memang betul, ada yang mengatakan bila bertunang, perlu di rahsiakan, perkahwinan yang diwar-warkan. Tapi, pesbuk kan penuh dengan kengkawan dan sedara mara. Kite anggap semua yang ade dalam pesbuk kite, semua kawan kite. Kalau bukan kawan, kenapa add kite?

Hmm..salah ke nak share happiness dengan sedara mara dan kawan kawan? (T__T) Ada sedara mara yang tak dapat datang time majlis tuh dan pesbuk lah medium untuk kami berkomunikasi. Bukan ke lebih baek mendoakan semoga hubungan yang dibina ni berkekalan sehingga kami nikah dan bukannya mengata "Kalau tak jadi, padan muka." :')

Okbai. 
Selamat malam kawan kawan.
Jumpa lagik laen kali.
(^___^)

**Kalau nak beli SUSU ALPHA LIPID SDII, 
boleh contact kite dekat SINI yek ! :)

18 comments

cHeRyNa PiReS said...

nice. suka kak sha baca. nak tanya, brapa lama buat nieh intan? isi apa selain key chain? takde makanan ke?

icak Berry said...

sharing is caring...mmg bagus kak intan sharing sal ni...dapat bg ilham pada yg akan bertunang nanti :)

intanurulfateha said...

@cHeRyNa PiReS

ade kak. kite bagi sumi, jajan, cekelet, gegulu. tuh je kak :D

intanurulfateha said...

@icak Berry

mekasihh ^_^

.::WaNiE::. said...

mana sis punye doorgift? cepat pos =.="

Zura@Iwan said...

cute2 doorgift intan..kak nk satu bleh...hehe

adnil linda said...

sisIntan...org memg pndai mengata je..so,abaikan mereka2 itu..

_NisaFuzi_ said...

kenapa kreatif sangat ni.. eee geramm

mizz miaizzati said...

kretip la intan nihhh...hantaran pon cantik..dogift pon chantekkk..adehh tangan senii

Bunga Layu . said...

kita suka baca kisah kak intan :) sweet sangat. yang x suka tu, dia jeles tu kak. sebab dia punya x sweet mcm akk punya. ehehe

Chubby Hanna said...

yunk.. mana awk bli kertas sticker tu ek? lau nk tiru design leh? huhu..

Chubby Hanna said...

nti email kte ea.. amyhanna8187@gmail.com

Dawia HP ❤ said...

sis mna order sticker..leh kongsi link?

intanurulfateha said...

@Dawia HP ❤

buat sendirik ;)

intanurulfateha said...

@Chubby Hanna

emel lah kte

intanurulfateha@gmail.com ;)

Gadis Bougainvillea said...

salam sis..boleh x nak tny ukuran bulatan yg sis bt tu? then, sisi guna photoshop ke?

zahirian said...

@Gadis Bougainvillea

saiz die 2.5 inci :D

cardbymyan said...

Salam

Kami jual printed paperbag & sticker (plain/custom nk letak nma pn ada), boleh google: cardbymyan or click HERE

Tq tuan tanah

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13