Monday, September 17, 2012

.review majlis tunang : CANDY BUFFET

.

Salam.

Ehem. Kite hapdet pasal candy buffet dulu ek. Nanti baru pasal doorgift, hantaran dan laen laen. ;-) Sehari sebelum majlis, kite, Yeop, Syu (Gf Yeop) dan Chacha pergi ke bandar Muar. Dok carik barang barang untuk hias dekat candy buffet. 

Ektuali, Yeop dah beli chocolate fountain sesiap. Dia beli yang saiz kecit jer. Yang kecit jer dah dekat RM200. Tu belum jajan jajan, cekelet, gegula lagik. Kalau beli choc fountain yang besar, makan 4-5 ratus agaknya. Tapi worth it lah kalau nak buat bisnes. Kalau setakat nak makan sendirik dekat rumah, baek beli Nini cokelat celup, celup celup tuh aje. :-P Tapi adik kite cakap, dia nak buat bisnes pasni. So, sesiapa yang berminat dengan candy buffet, boleh bagitau kite ek. Nanti kite bagitau harga. Nak sewa choc fountain tuh pun boleh. :-P

Tadaaaaaa. 
Ni lah ruang candy buffet shaye ! 
(^__^) 

Nampak tak choc fountain yang comey ituh. Huhuu. Pastu kite letak a lot of sweets, biskut stick, biskut warna warni, sumi, apam polkadot, choc ladybird dengan marshmallow. Nak ceta pasal harga, tak de lah mahal sangat biskut biskut tuh. Biskut stick sekilo baru RM12 cenggitu. Sekilo tuh sangat banyak ok. Beli setengah kilo pun tak pe rasanya. Biskut warna warni tuh pun lebey kurang cenggitu harga dia. Apam polka dot tuh kite beli 500 bijik. Tapi kite letak dalam doorgift (Later kite cerite). Yang lebey, baru letak kat sini. Sebijik 35sen. Total RM150. Kite order dengan kawan kite. Sedap sangat oke ! Perisa blueberry. Yummy ! <3

Guestbook corner.

Sebelah candy buffet, kite letak guestbook corner. Guestbook tuh dah tempah sesiap dekat SINI. Ada lagik ruang kosong dalam guestbook tuh. Tunang kite (ewah) suruh simpan leklok guestbook tuh, nanti nextyear leh sambung tulis time kawen. Tapi kena standby satu lagi guestbook takut tak cukup. Huehue. Pen untuk tulis kite beli kaler magic jer. Beli dekat Daiso. Murah. Ada banyak kaler baru RM5. Kite tak letak semua kaler sebab tak cukup tempat nak letak. >__< 

Pastu deko meja guestbook tu dengan frame gambar kite & Ifan pastu letak bunga rose. Ecewah. Bajet suwit lettew. Hikhik. Ektuali bunga dengan frame gambar tuh kite letak kat meja sebelah katil tidur kite. Saje kuarkan kasik penuh guestbook corner kite, tak de lah kosong sangat. :-P

Kelihatan huruf T pada perkataan Engagement telah hilang.
Gadis ni lah Syu, GF adik kite. :-P

Yang warna warni kat tingkap tuh, kite beli kat satu gift shop dekat Muar. Murah jer. Dalam RM5 je kot. Pastu tirai warna turquoise tuh lebey dari tirai mini pelamin. So, letak aje lah kat situ. Pastu wording Happy Engagement Intan <3 Irfan 02 09 2012 tuh print out dekat kertas a4 pastu potong pastu lekatkan dekat crepe paper pastu tampal guna dabel tape. Siappp !

Senang je kan? Nanti kite hapdet benda laen pulak ek. Kena tidur awal. Esok kerja. Hukhuk. Goodnight korang ! ^__^

11 comments

Eca Dwinky Asha said...

wah,,,,mahal juga eh.

intanurulfateha said...

@Eca Dwinky Asha

choc fountain tu mmg mahal. sbb tu biase org hire mane3 vendor, x buat sndirik. tp ni adik kite yg beli. die nk biz pasni ;)

amalina husna said...

comel! siap ada guestbook..hehe..

wink-wink..kak intan dah tukar header..suwittt~ hehe...

lailatul fatiqah said...

choc fountain mane nk dpt selain dkt muar nunnnnn ?

zainatul abu bakar said...

cantiknya :))

mizz miaizzati said...

lagi jimat kalau wat sendiri candy bufet ni kan....

cHeRyNa PiReS said...

sangat sweet dan best. Bagus...bagus. Suka:)

Azlina said...

Intan, Lin nak quotation leh?? umah kita kat muar gak!

Azlina said...

Intan, Lin nak quotation leh?? umah kita kat muar gak!

ainraus said...

bestnyaaaa. rugi ain tak datang. :'( nangis ahh cani!

cik mah said...

comel2....wat sendiri sngt puas hati kan...

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13