Tuesday, August 14, 2012

.niat murni chacha +__+

.

Salam.

Ape kejadahnya update entry petang petang cenggini oit?  Tak kerja ker?! Isk. Ok. Sebenarnya kite MC hari ni. Sadis betul, bangun pagi tadi, badan sakit sakit. Kaki sakit. Semua sakit. :'(

Semalam kite jatuh motor ! Start dari cuti semester hari tuh, memang kite duduk rumah jer. Kalau keluar pun, naek kereta. Motor tuh memang parking jer la. Tapi kengkadang adik kite pakai sebab nak anta dengan amek chacha sekolah.

Last week, tetiap hari abah hantar ke tempat intern naek kereta. But then, pagi semalam, kena naek motor sebab Abah meeting, kul 8 pagi kena sampai balai. Kite pulak, 8.30 pagi baru masuk kerja. Punch card tak de, so, kalau datang awal pun, tak boleh masuk ofis sebab tak boleh scan punch card tuh. 

Pastu semalam, baru je press handle motor tu, tetiba, pup! Jatuh ! (T__T) Terbaring oke atas tempat parking depan rumah kite tuh. Siap kena hempap motor pastu kaki tersepit. Huwaaa. Time tuh, ada dua orang yang menyaksikan kite tergolek. Sangat memalukan. Yang nengok, adik & kawan kite. Kawan kite tuh receptionist kat ofis kite tuh. Dia pun naek motor. So, semalam konon konon nak konvoi lah dengan dia. (-.-")

Pastu adik terus datang dekat kite tanya kite ok ke tak. Pastu tunjuk kaki kat dia, melecet oke. Banyak pulak tuh, pedih. (T__T) Dalam kepala otak, memang nak MC lah, tapi fikir balik, kerja kat ofis yang kite tinggalkan banyak. Pulak tuh, hari Isnin, ada meeting. Biasa Isnin dengan Khamis ada meeting. Lepas tuh, try jugak bangun, kuatkan diri dan pergi ofis jugak. Sep baek motor kite tu skuter, so, tak de lah guna kaki sangat.

Bila sampai ofis, nak jalan, sakit sangat. Kan kite pakai baju kurung, so, bila kain tuh terkena tempat yang melecet tuh, pedih. (T__T) Pastu kan, nak tampal handiplast pun tak boleh sebab kawasan tempat melecet tuh besar... Kena air lagik lah saket. Hukhuk. Abes kerja, balik rumah, badan dah mula sakit sakit. Kaki neh dah berdenyut. Malam tadik sebelum tidur, telan Ponstan dulu, kasik tahan sakit. Adoiyai.

Kepala pun pening, maybe sebab kite terhentak masa jatuh motor tuh. Tak boleh ingat balik cane boleh jatuh. Sakitttttttt. Ermm mungkin dah tiba masanya untuk kite beli kereta. Heee. Doakan yer ! ^^

Chacha : Angah jatuh motor ek tadi? Kenapa Angah pergi kerja naek motor? Chacha boleh hantarkan.
Angah : Chacha nak hantar naek apa?
Chacha : Chacha boleh hantarkan naek basikal. Yeop cakap nak belikan Chacha basikal baru.
Angah : !@#$%^&*

19 comments

adnil linda said...

hehehe...yeop nk belikn chacha beskal baru...

adib said...

Aku jugak yg kopak

intanurulfateha said...

@adnil linda

hehehe asek nak pow yeop je. nasip lahh hahhaa

intanurulfateha said...

@adib

yeop ! aku nak keteeeeee :D

Misshy Innz said...

chacha ni kelakar . buat kite gelak besar kat ofis . HAHAHA

intanurulfateha said...

@Misshy Innz

smalam die siap ajar kite cemana nak mandi supaya kaki yang melecet tuh tak kene air. lagik lawak. haha

Eca Dwinky Asha said...

mak aii..pintar tul chacha tu...beskal dia sampai ke antr g keja?hahaha

nuruashia said...

xsampai lah tmpt kejo gamaknyaa kalo naek bsikal chacha hahahaha

amalina husna said...

ahaha..nek basikal..
bila nk smpainye chacha..=)

Faraa Hanieys said...

hahahaha geli hati la kalau baca pasal chacha :D

Shahada Fauzi said...

hahahaha..chacha sangat super kelakar..rasa nak cepuk2 die..

have a gud rest intan..semoga sakit2 tu cepat sembuhnye..

syazana amira said...

comel betul la chacha ni.. hehe :D

scha cha said...

cumillny adik super duper caring! :)

Miela77 said...

Aslm. Ala..ciannya Intan..moga cpt smbh sis..Lama x blogwalking..keje skrg amat2 limited tuk blogging..hrni bos da start cuti, anak buah mula2 beraya..hehehe

Selamat Hari Raya Aidilfitri..mohon maaf diatas keterlanjuran kata2 tanpa k.iela sedari ye.

wan norulkhamisa said...

dik intan...akk sll bc blog intan..leh akk mntak emel intan..akk dh takde fesbook...personnally like ur blog very much...

wan norulkhamisa said...

salam intan, akk sll bace blog intan, if intan sudi leh akk mntak emel intan..personally akk mmg suke bc blog intan..bile akk bace, rs mcm akak dulu2, tp akk dah tua..dah 30an..hehe

emieysandra said...

bagusnye chacha nieee...ehehe

sis, Selamat Hari Raya Aidilfitri! hari tu nk ntr kad raya tp xsmpat dah..huhu, nti trime kad len la eh..=)

KasihDariLaut said...

oklah leh naik beskal.. hehehe

intanurulfateha said...

@wan norulkhamisa

tenkiu kakak ! ni emel kite ;)
intanurulfateha@gmail.com :)

 

About Me

My Photo
intanurulfateha
Muar, Johor, Malaysia
Eh, dah ada dua orang baby girl! ;) | Berdaftar dengan SSM, Double I Excellent Enterprise : JR0046896-W | For any inquiries, whatsapp 012-7186471
View my complete profile

#our journey

Friends since 2008
Getting Close since Nov 2010

Daisypath Anniversary tickers

Love is not a matter of counting the years, it is about making the years!

Daisypath Anniversary tickers

Alhamdulillah.. :')

Daisypath Anniversary tickers

Jantung, Hati, Limpa, Paru

Wanita di jadikan atas nama cinta.
Kalau cari, mesti jumpa.

Dan kamu,
Mohammad Noor Irfan;
Terima kasih kerana mencari saya semula!

Hep ! ! !
Curik hati kite ekk!

Tapi tak per..
Kite suke~

(^__^)

#irfanintanJR

#irfanintanJR
Aleesya Eryna

Kesayangan 31-3-13

Kesayangan 31-3-13